söndag 7 juni 2009

Federer vann Franska

Tennis, Franska Öppna

Robin Söderling spelade upp sig i finalen mot Roger Federer men var aldrig riktigt nära att hota honom. Schweizaren vann med 6-1,7-6(7-1),6-4.

Federer var, som sig bör, ett nummer större.

Stor seger för Åtvidaberg på hemmaplan

100_6373

Åtvidaberg svarade för en stark insats när man tidigare idag besegrade Qviding på hemmaplan. Åtvidaberg öppnade matchen i högt tempo, och innan klockan hann passare tio minuter hade hemmalaget fyra avslut mot mål. Kristian Bergström avslutade redan i den första minuten, men målvakten räddade. Fyra minuter senare hade Haris Radetinac ett bra skott, som gick strax utanför. Jesper Arvidsson och Pontus Karlsson var tillbaka i startelvan. Anton Tinnerholm som har gjort mycket bra ifrån sig fick nöja sig att sitta på bänken. Det berodde på att han hade en lättare skada. Alberis da Silva och Johan Niklasson bildade mittlåset, och Daniel Hallingström spelade som högerback. På mitten ställde hemmalaget upp med Haris Radetinac till höger och Pontus Karlsson till vänster. Centralt spelade Christoffer Karlsson, Bruno Marinho och Kristian Bergström. Viktor Prodell spelade ensam på topp.

Hemmalaget vann slaget på mitten, och där med fick man stort övertag. Christoffer Karlsson och Bruno Marinho var mycket bra matchen igenom. I den 8:e minuten vann Christoffer Karlsson bollen på mitten, och spelade fram Viktor Prodell. Prodell höll ifrån sig sin försvarare och lobbade bollen strax utanför.

Qvidings ända målchans kom i den 18:e minuten då Julio Mosele som sköt från distans. Henrik Gustavsson i hemmamålet tvingades till en kvalificerad räddning.

Åtvidaberg dominerade stort i den första halvleken, och i den 20:e minuten kom ledningsmålet. Christoffer Karlsson slog en crossboll till Jesper Arvidsson på vänsterkanten. Arvidsson tog sig sedan runt på kanten och med ett bra inlägg hittade han fram till Haris Radetinac. Radetinac fintade bort en försvarare och sköt in ledningsmålet.

Efter målet fortsatte hemmalaget att trumma på, och laget var på jakt efter fler mål. Tio minuter efter 1-0-målet kom även 2-0. Åtvidaberg satte bra press på Qviding på mitten, som tvingades spela bollen tillbaka till backlinjen. En försvarare nickade bollen mot det egna målet. Viktor Prodell högg som en kobra, och tog bollen före målvakten. Han sköt sedan bollen via stolpen och in i mål.

Innan halvleken var över hann hemmalaget med att göra två mål till. I den 44:e minuten hittade Haris Radetinac fram till Bruno. Bruno sköt sedan från en dålig vinkel. Bollen gick på en spelare och in i mål. Åtvidabergs publiken hann knappt jubla klart, innan det var dags igen.  Bruno spelade in bollen i straffområdet. Qviding-försvaret lyckades inte rensa bort bollen, som kom till Kristian Bergström. Bergström satte en bredsida till och 4-0 var ett faktum.

I den andra halvleken så kontrollerade hemmalaget händelserna. Qviding hade lite mer boll än i den första, men skapade knappt någon målchans i den andra halvleken. Åtvid i sin var rakare i sitt spel även under den andra halvleken, och skapade ett par bra chanser. Närmast mål i den andra halvleken var Kristian Bergström, men hans fina skott räddades av målvakten.

Åtvid vann match helt rättvist, och det som laget presterade under den första halvleken var mycket bra. Bra passningsspel, bra rörlighet där flera spelare ville ha bollen hela tiden. Det defensiva spelet på mitten var av högre klass. Det var Qvidings första förlust efter fem raka utan förlust. Åtvidaberg i sin tur tog sin tredje raka seger, och det var för andra gången i rad som laget höll nollan. Laget har bara släppt in nio mål på elva matcher, och det imponerar stort.

- Det är alltid kul att hålla nollan. Idag var det mindre att göra än förra helgen mot Ängelholm. Vi spelade mycket bra, och utnyttjade ytor som gavs. Mot Ängelholm hade vi knappt någon anfallsspel, och idag var det nästa bara anfallsspel vi fick ägna oss åt, sade Henrik “NOLLAN-FIMPEN “ Gustavsson.

Nästa match spelar Åtvidaberg mot Sirius på bortaplan. Den matchen spelas nästa lördag, och är den sista innan uppehållet. Passa på att följa med på resan. Mer information om den finns på första sidan.

Opera 10-Beta

opera10

Norska Opera har precis lagt upp en betaversion av Opera 10 för nerladdning. Den visar sig vara betydligt snabbare än version 9, men ännu finns några hörn att slipa. Läs mer

Detroit utklassade Pittsburgh

071008 Ishockey, NHL, Detroit Red Wings, träning: Chris Osgood, målvakt.
© Bildbyrån - 55395 - Foto: Nils Jakobsson

Efter två raka bortaförluster kom Detroit tillbaka och vann nattens match med utklassningssiffror. Pittsburgh började matchen bra och dominerade första tio minuter, men sedan tog hemmalaget över matchen. Det var framförallt i andra perioden som hemmalaget mycket bra. Tre av målen kom just i andra perioden. Hemmalaget vann matchen med hela 5-0. Nu leder Detroit serien med 3-2, och nästa match går i Pittsburgh natten mellan Måndag och Tisdag.

Henrik Larsson lämnar landslaget

Fotboll, VM-kval, Sverige - DanmarkFoto:Bildbyrån

Efter slutsignalen mot Danmark fick Henrik Larsson beskedet om att han lillebror har gått bort. Idag lämnade Larsson den svenska laget, och han kommer förmodligen att stå över matchen mot Malta på onsdag.