onsdag 17 juni 2009

Linköpings FC – Sunnanå SK 0-0

25 minuter spelade mellan LFC och Sunnanå och det är en jämn match som vi får se. Hemmalaget har skapat lite fler farligheter, men några mål har det inte blivit.

Den första halvleken slutade mållöst, och det är inget vidare spel lagen har bjudit på. Hemmalaget är dock lite vassare framåt, och har skapat ett par bra lägen.

Andra halvleken dra igång snart.

70 spelade minuter och hemmalaget dominerar den andra halvleken. Laget har skapat tre fyra bra chanser, men några mål har det inte blivit.

Trots bra press och massvis med chanser så lyckades inte hemmalaget göra mål. Matchen som var ganska dålig i den första halvleken, blev bättre i den andra. Sunnanå skapade två avslut mot mål under hela matchen.

Hemmalaget som sagt skapade sex sju kvalificerade chanser under den andra halvleken, men bollen ville inte in.

Dags för en ny dam match.

Fotboll, Damallsvenskan, Linköping - MalmöFoto:Bildbyrån

Då var det dags igen. Ska ikväll för andra gången på en vecka se en damfotbolls match. Ikväll är det Linköpings FC som möter Sunnanå på hemmaplan. Förra gången tittade jag på LFC-Örebro och blev besviken på framförallt spelet i den första halvleken. Få se om det blir bättre ikväll. På bloggen kan ni läsa om matchen om tekniken inte strular. 

25 miljoner till Djurgården

 

Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Häcken

Djurgården får 25 miljoner till nyförvärv. Enligt aftonbladet ska Djurgården satsa sig ur krisen. Djurgården ligger näst sist i Allsvenskan, och laget har sparkat Zoran Lukic. Djurgården får 10miljoner för att köpa spelare redan i sommar, och ytligare 15 miljoner till nästa säsongen.

Meningen är Djurgården ska vara med och fajtas om guldet nästa år. Klubben letar efter tre-fyra nya spelare som ska köpas redan i sommar. Klubben även jobbar med att förlänga kontraktet med Daniel Sjölunds och Mikael Dahlbergs vars kontrakt går ut i december.

Återstår att se om Djurgården kan köpa sig ur krisen?

Zlatan till Chelsea?

zlatan01Foto:Bildbyrån

Enligt Daily Express kan Zlatan Ibrahimovic vara på väg till Chelsea. Chelsea har misslyckats att värva Kaka och nu väntas man lägga bud på Ibrahimovic. Enligt Daily Mirror har en möjlighet öppnat sig när Inter uttryckt sin vilja att knyta till sig Chelseaspelarna Deco och Ricardo Carvalho.
De brittiska tidningarna värderar Zlatan till 375 miljoner kronor. Återstår att se om “Ibra” spelar i Chelsea nästa säsong.

Vart är fotbollen på väg?

Fotboll, Confederations Cup, Brasilien v Egypten

Foto:Bildbyrån

Läser att Real Madrid har lånat 1.6 miljarder kronor för att köpa Kaka och Christiano Ronaldo. Enligt spanska tidningen El Mundo har Madrid tagit två lån, som garanteras av tv-rättigheterna.

Man kan bara undra vart är fotbollen på väg. Italien hade för några år sedan samma problem, där lagen lånade och lånade. Idag blöder italienskfotboll, då lagen har stora ekonomiska problem.

En annan sak man undra över är: Om en privat person vill låna 5000 kr, då måste denne bevisa att han kan betala tillbaka till banken. Företag runt om i världen har ekonomiska problem, och får inga lån eftersom det bedöms att bankerna inte kan få sina pengar tillbaka.

Privatpersoner blir utan jobb där med. Jag vet inte hur spansk ekonomi ser ut i övrigt, men kan inte tänka mig att Spanien inte har samma problem som övriga världen. Reals lån och Bankernas uppträdande att just låna ut dessa pengar är ett hån mot vanligt folk.

Jag älskar fotboll, men var går gränsen om vad som är rimligt. Att betala 1 miljard för en spelare är inte rimligt, men det går tydligen bra. Att ge företagen 1 miljard för att kunna rädda sin verksamhet, och där med rädda tusentals jobb för vanliga människor, är rimligt men det går inte.

Om vanligt folk inte har jobb så har de inte heller råd att gå och se på fotboll. Vad händer då med lagen som Real Madrid? Till slut kommer dessa lag att gå under, tror jag. Det är ändå fansen och vanligt folk som finansierar en del av lagens intäkter. Fansen köper tröjor och så vidare, men om folk inte har råd att köpa, får inte heller lagen lika mycket intäkter.