fredag 9 oktober 2009

SONY ERICSSONS TOPPMODELLER BÖRJAR SÄLJAS

Sony Ericsson Satio, mobilen med 12-megapixelkamera, börjar nu levereras, och ska finnas i svenska butiker nästa fredag. I butik finns redan nu denna vecka Sony Ericsson Aino - med 60 långfilmer från Playnow Movies inkluderade i priset. Även Sony Ericssons nya spelmobil Yari börjar säljas nu.

Sony Ericsson Satio  har en 3,5-tums bredbildsskärm. Kameran är en 12-megapixelkamera, men i Mobils test var det inte antalet megapixlar som imponerade mest, utan att kvaliteten på bilderna och kamerans snabbhet gör den till en klart bättre mobilkamera än något vi tidigare provat.
Telefonens pekskärm utnyttjas bland annat så att man kan välja var i bilden man vill få skärpa genom att man kan ta bild genom att peka på skärmen där man vill att bildens fokus ska ligga.
Både med Satio och Aino ingår (när telefonen köps i Sverige) tjänsten Playnow Arena Movies - där användaren under ett år får ladda ner 60 filmer från Sony Ericssons filmtjänst till telefonen.
Sony Ericsson Aino har Sony Ericssons vanliga menyer, men utan knappsatsen utdragen använder telefonen ett nytt pekskärms-gränssnitt med en mediameny där man lätt kan komma åt kamera, bilder, musik, video och fm-radio. Våra första test
Sony Ericsson Yari är en lite billigare mobil jämfört med Satio och Aino. Fokus är på spel, bland annat spel där man gör rörelser framför telefonen som telefonens sensorer känner av.

Källa idg

OPERATÖREN TRE STARTAR EGEN ”APP STORE”

Operatören Tre hakar på trenden med ”app stores” där användare lätt kan ladda ner program till sin mobil. Sony Ericsson Satio blir första mobilen på svenska marknaden med Tres programbutik installerad, men även Nokiatelefoner ska utrustas med den nya nedladdningstjänsten ”3Apps”.

När Sony Ericsson Satio snart börjar säljas hos operatören Tre så blir det den första mobilen med Tres nya programbutik. Även miljömobilen Sony Ericsson Naite, som börjar säljas inom ett par veckor av Tre, ska vara utrustad med ”3Apps”.


- Det här bygger vidare på vår samling program under 3explore. Det är den naturliga fortsättningen, säger Erik Hörnfeldt på Tre.


Programmen och spelen i 3Apps kommer att kosta alltifrån ingenting till 99 kronor. Betalar gör man via sin mobilräkning.
För Iphone och Android finns redan lättillgängliga programbutiker i telefonerna, men till Sony Ericssons och Nokias mobiltelefoner är det inte lika enkelt att hitta bra program och spel att ladda in i sin mobil, menar Erik Hörnfeldt på Tre.


- Den här programbutiken kommer inom kort att finnas på de flesta av våra nya mobiler, säger Erik Hörnfeldt.


I nuläget har Tre mellan 400 och 500 applikationer i sin programkatalog, från utvecklare som Skype, MSN, Fringe, EA, Disney, Gameloft, och planen är att ha dagliga uppdateringar av utbudet med program och spel. Målet är enligt Erik Hörnfeldt inte att komma upp i den mängd applikationer som finns i exempelvis Iphones App Store eller Android Market, utan bara att vara ett alternativ för telefoner baserade på andra plattformar.

Apple uppdaterar iPhone OS

Under torsdagskvällen släppte Apple version 3.1.2 av iPhone OS. Några nya funktioner erbjuds inte, utan det handlar enbart om buggfixar.

Nu finns en ny uppdatering av iPhone OS tillgänglig i iTunes.
Version 3.1.2 erbjuder bland annat en lösning för problemet att iPhone eller iPod Touch kan ha svårt att vakna ur viloläge. Dessutom åtgärdas en bugg som kan orsaka krasch vid videoströmning. Avslutningsvis erbjuds även en fix för er som behöver starta om iPhone för att återfå kontakten med operatören.
Uppdateringen till iPhone OS 3.1.2 ligger på ungefär 240 megabyte, så det kan ta en stund att ladda ner.

 

Källa:IDG

Tony Mårtensson bakom Linköpings seger

Han vann poängligan i elitserien, tog Linköping till andra raka SM-finalen och belönades med Guldhjälmen våren 2008. Få spelare i elitserien har lika höga förväntningar på sig som Tony MårteLinköping-Frölunda_091008nsson. Efter återkomsten från ryska ligan har landslagsstjärnan haft svårt att leverera - men mot Frölunda var farten tillbaka och tre assist fällde avgörande till 5-1.

- Fyra mål i power play och ett väldigt uppoffrande spel av hela laget, den här segern betyder mycket för fortsättningen, ler Tony Mårtensson.

Säsongen 2007/08 öste 29-åringen in 17 mål och 50 assist - med totalt 67 poäng vann han elitseriens poängliga.

Mårtensson följde upp med 47 poäng i ryska ligan och var en av de bästa i Tre Kronor när Sverige tog VM-brons i våras.

Gissa därför om fansen i Linköping har höga krav på sin hemvändare efter lånet till Ak Bars Kazan.

Men liksom resten av laget har forwarden haft tungt i inledningen.

Östgötarna producerade bara elva mål de sex första omgångarna och låg på kvalserieplats med näst sämst effektivitet (bara 6,75 procent) inför mötet mot Frölunda.

Mårtensson själv var varken nöjd med sina fem assistpoäng eller spelet i övrigt.

- I Kazan spelade jag i samma kedja som extremt offensiva Morozov och Zaripov och fick ta ett större defensivt ansvar. Det verkar som att jag behövde några matcher för att hitta min roll här igen. Samtidigt kände jag mig ganska seg de första omgångarna.

Mot Frölunda svarade han inte bara för tre assists på de fem målen, utan hade en högre fart än tidigare i höst.

Passningen som gav öppen bur för tvåmålsskytten Patrik Zackrisson i den första perioden var läckrast.

- Vi hade bra rörligt, sköt mycket och skapade många chanser i numerärt överläge. Power play har stämt bra hela säsongen hittills, menar Mårtensson.

- Med tanke på att Linköping har en av seriens vassaste uppställningar i power play kan vi inte dra på oss så många utvisningar, suckar gästernas tränare Ulf Dahlén.

Bara 20 sekunder senare ökade Mattias Carlsson på till 2-0 och Frölunda agerade lika slappt i defensiven som man gjort på sistone. Göteborgarna har fyra raka förluster med totalt 6-21 i målskillnad.

- Siffrorna speglar inte hur det såg ut på isen. Det kändes som att vi var på väg att ta över när vi reducerade till 1-2 i början av den sista perioden, hävdar Dahlén.

Då smällde Mikael Håkanson in 3-1 i krysset efter pass av Mårtensson — och mötet var avgjort.

- Det ser bättre och bättre ut, tycker Fredrik Norrena - som vann målvaktskampen mot Johan Holmqvist.

TT

MODO vann i sudden

Ishockey, Elitserien, Timrå - Modo

Modo och den tjeckiske målvakten Roman Malek fick en mardrömsstart i det prestigefyllda länsderbyt i Timrå. Efter målvaktsbyte slutade matchen till sist 5-4 efter sudden.

spel.

Modo bytte målvakt. In kom Niklas Svedberg och väckte sina lagkamrater så att det blev en riktigt dramatisk kamp som Modos Josh Green avgjorde med 5—4 i förlängning inför fullsatta läktare.

Roman Malek hängde inte alls med i matchupptakten — först blev han snuvad av ett oväntat pass bakom målet från Jesper Samuelsson fram till Krill Starkov som ostörd kunde lägga in pucken i mål.

En minut senare, 6.31 in i matchen, slog Timo Pärssinen iväg ett skott ur minimal vinkel som gick via Modo-backen Hasse Jonssons klubba in mellan benen på Modos tjeckiske målvakt.

När Niklas Svedberg klev in mellan stolparna skärpte hans lagkamrater till sig något, men den 20-årige Modomålvakten hade det rätt svettigt under hela första perioden men han räddade allt.

Modo fick dessutom fart på sitt främsta anfallsvapen. Anförda av norrmännen Per-Åge Skröder och Mats Zuccarello-Aasen fick man upp farten och visade upp en härlig spelglädje som resulterade i tre raka mål.

Timrå visade dock en härlig moral och kämpade till sig en poäng när Per Styf kvitterade till 4—4 när åtta sekunder återstod av matchen.

Timrå fick dock nöja sig med en poäng för Modos kanadensare prickade in 5—4 efter 39 sekunders spel i förlängningen.

 

TT

Skellefteå trivs mot Rögle

Skellefteå fortsätter att trivas mot Rögle. Fjolårets fem raka segrar följdes upp med en säker 4—2-vinst i Ängelholm.Ishockey, elitserien, Rögle - Skellefteå

Många motståndare brukar ha problem med Rögle i Lindab Arena men Skellefteå är ett undantag. Under fjolårssäsongen vann de gulsvarta samtliga fem möten lagen emellan, varav två i Ängelholm.
Och gästerna fortsatte att spela lika respektlöst den här säsongen.

- Det kanske är luften, nej jag vet inte. Men en förklaring kan vara att det är samma stämning här som i Skellefteå. Vi känner oss hemma här med trycket på läktarna, säger Skellefteås tränare Hans Särkijärvi.

2-6-smällen senast mot Modo verkade inte ha påverkat Skellefteå något nämnvärt.

Laget var tyngre, snabbare och starkare. Till och med viljan var hetare. Något som brukar vara Rögles styrka på hemmais.

- Vi har pratat en hel del efter Modo-matchen där vi inte alls var med. Vi pratade om att orka hålla en hög nivå i varje match och det gör vi i dag. Vi jobbar stenhårt i varje byte, säger Särkijärvi.

Segern grundlades i en fartfylld och virvlande första period. Tre gånger om tog gästerna ledningen - i tur och ordning genom Anders Söderberg, Pavel Skrbek och Pierre-Edouard Bellemare.
Den sistnämndes mål var en riktig pärla rakt upp i krysset. Rögles två kvitteringar stod Jakob Johansson och Baptiste Amar för.

I den andra akten utökade Skellefteå, helt rättvist, till 4—2 genom Jimmie Ericsson i powerplay. Ett mål som fick de tröga Röglespelarna att se ännu tröttare ut.
Inte blev det speciellt bättre i den avslutande perioden.

- Vi åkte på några enkla mål i början. Sedan jobbar vi ikapp men efter 2—3 fick vi knappt tag i pucken. Skellefteå bjöd inte på någonting och stängde ytor överallt. Det var en solklar rättvis seger och det såg lite orkeslöst ut från vår sida, säger Rögles tränare Gunnar Persson.

En förklaring kan vara att de fem raka förlusterna satt i spelarnas huvuden.

- Så kan det vara. Vi hade diskuterat hur vi skulle agera men vi fick inte tag i matchen lik förbannat, säger Persson.

I och med förlusten halkade Rögle ner på kvalplats efter sju spelade omgångar. Skellefteå skuttade däremot upp till en fin fjärdeplats.

TT

Ny seger för Brynäs

Brynäs hade vässat udden inför matchen mot Södertälje. Det sylvassa Gävlelaget gjorde mål på allt, och det speldominerande hemmalaget fick se sig besegrat med 2-3. Därmed tog Brynäs sin andra seger för säsongen.

Inför torsdagskvällens match mot Södertälje hade Brynäs gjoIshockey, Elitserien, Södertälje - Brynäsrt minst mål av alla lag i elitserien. Men mot Södertälje visade man en annan sida. Deras målchanser var lätträknade, men skotten desto bättre. Faktum är att antalet målchanser för bortalaget inte var fler än tre, alltså lika många som antalet mål.

Matchen började dock i hemmafavör. SSK styrde matchen men det krävdes spel i numerärt underläge för att de skulle skapa en riktig farlighet. Per Hallin kontrade och kom fri med Jacob Markström. Hallin sköt i ribban och spelet vände. Pucken hamnade till slut hos Jonathan Granström som styrde in ledningsmålet.

Den andra perioden såg ut som den första. Södertälje hade mest puck, placerade sig långa stunder i offensiv zon, men det var bortalaget som gjorde mål. Med fart under skridskorna var Stephen Dixon framme och kunde sätta två puckar i nät.

Södertälje kämpade frenetiskt i tredje perioden, skapade flera bra chanser, men avsluten var långt ifrån den klass som Brynäs hade. SSK sköt 13 skott i sista akten, bara två gick in, och ett tillbakapressat Brynäs kunde vinna med 3-2.

Luleå stoppade Djurgården

Luleå besegrade Djurgården med 4-3 i en spännande match i Coop Arena på torsdagskvällen.

Norrbottningarna bröt därmed en tung trend med sju förlustmatcher i rad mot Stockholmslaget.Ishockey, Elitserien, Frölunda - Luleå

Djurgården öppnade vassast och fick ett ledningsmål redan efter sju minuter när Marcus Ragnarsson klappade in pucken bakom Anders Nilsson i Luleå-kassen.

Men efter Cam Abbots kvittering några minuter senare blev matchen jämn och tät. Hemmalaget höjde tempot och tvingade Djurgården att dra på sig utvisningar.

I början av andra perioden tog Luleå ledningen i numerärt överläge, genom Jan Sandström, men Andreas Engqvist kvitterade 45 sekunder vid en blixtrande kontring.

Utvisningarna fortsatte ställa till det för Djurgården. Med en dryg minut kvar av perioden knallade Johan Fransson in pucken i mål från blå linjen, när Tim Eriksson satt av ett straff för hakning.

Slutrundan blev fart- och kampfylld, och det var Luleå som hade mest fart under skridskorna, samtidigt som Djurgården började slarva med försvarsspelet.

Emil Lundberg ökade på Luleås ledning till 4-2, och Djurgården chansade med att ta ut målvakten när Luleå fick en utvisning. Chansningen lyckades delvis genom att Patrick Cehlin kunde reducera till 3-4 men närmare än så kom inte Djurgården.

HV 71 krossade Färjestad

HV71 vann den tidiga seriefinalen mot Färjestad med förkrossande 8-0. Jönköpingslaget vann tack vare en rivstart och ett högeffektivt power play. Backen David Petrasek gjorde hela sex poängHV_jublar01. "En helt komplett match, allting fungerade perfekt", sade Petrasek.

HV71 har gjort mål på mer än vart tredje power play i årets elitserie. Normalt får man vara nöjd med utdelning på vart femte försök, så HV:s statistik är alltså riktigt bra.

Matchen mot Färjestad blev inget undantag. Hela fem av målen kom i power play.

Och som vanligt var det femman med Davidsson, Thörnberg, Voutilainen, Petrasek och Puistola som stod för poängen.

- Vår femma har spelat power play tillsammans i tre år nu, vi känner oss verkligen bekväma och vet var vi har varandra, sade backen David Petrasek som blev matchens främste poängplockare med tre mål och tre assist.

Ingen HV-back har någonsin gjort sex poäng i en match tidigare. Petrasek var dessutom på isen vid alla åtta mål denna kväll.

- Jag har nog gjort bättre matcher tidigare, särskilt i slutspel. Men det här var en kväll när allt man gjorde blev farligt.
Det kommer alltid att vara en speciell match i min karriär, sex poäng gör jag aldrig igen.

Petrasek är en spelare precis på gränsen till landslaget.
Han har representerat Tre Kronor varje år de senaste fyra säsongerna, men har aldrig fått spela VM.

- Det där tänker jag inte på alls. Speciellt inte en sån här kväll. Men formen är bra. Jag känner att jag måste prestera med tanke på det stora förtroende jag får, sade HV-backen.

HV kom till spel med bränsle i form av fjolårets finalförlust och dessutom säsongens första förlust i tisdagens match mot Brynäs.

Det bränslet räckte till en rivstart som avgjorde matchen. 3—0 efter första perioden, och sedan orkade Färjestad aldrig resa sig.

- Vi var verkligen sugna på revansch, därför känns det extra bra att få göra en sådan här match i det här läget, sade Petrasek.

HV är det lag i elitserien som drabbats av flest utvisningsminuter.
För fjärde året i rad. Inte sedan säsongen 2005/2006 har något annat lag vunnit utvisningsligan.

Men i denna match lyckades HV bra med att hålla sig borta från utvisningsbåset. Laget behövde inte spela box play förrän i tredje perioden.

- Våra forwards gjorde en fantastisk insats, vi backar behövde nästan inte göra någonting, sade Petrasek.

Färjestad hade svårare att hålla sig på banan. Och det utnyttjade alltså HV skoningslöst.

TT