tisdag 8 september 2009

Klart med IDG.se

Bloggen inleder samarbete med webbsajten IDG.se. Bloggen har fått rättigheter att visa deras inslag på deras tv-tjänst.

Det betyder att på bloggen kommer att dyka upp olika inslag om teknik. 

IDG är Sveriges och världens största mediehus inom it, teknik och affärer. IDG i Sverige driver ett 25-tal varumärken, bland annat den ledande it-portalen IDG.se, Computer Sweden, TechWorld, PC för Alla, M3, Biotech Sweden, Miljöaktuellt och it-industrins branschsajt it.24.

Video: Kameran som kan fotografera i 3d

Video: Tangentbord till Iphone

Tangentbord kan vara på väg till iPhone. Se video från M3.se

Spotify på väg till Symbian S60

Spotifys mobilapplikation kommer att släppas för ett antal olika mobila operativsystem. Näst i tur verkar Symbian S60 vara.

Tidigare i veckan släpptes den officiell Spotify-klienten för mobila enheter. De två versioner som i nuläget finns för nedladdning kan köras på telefoner och mediaspelare som har Android eller
Iphone 2.1 som operativsystem. För att man ska kunna utnyttja tjänsten är det dock nödvändigt att ha ett premium-konto hos Spotify. Mobilklienterna för Android och Iphone ska följas av versioner för andra mobilsystem, enligt Spotify. Det är kanske inte någon vågad gissning att Symbian S60 blir nummer tre på listan. Klienten är fortfarande under utveckling.

Precis som de tidigare släppta versionerna går det även på S60-telefoner att lyssna på musik utan att vara uppkopplad via mobilnätet eller Wlan. Genom att spara ner spellistor och de låtar som ingår till mobilen kan man även lyssna när man av någon anledning inte har tillgång till en uppkoppling.
På den svenska marknaden är smartphones från Nokia vanligast när det gäller Symbian S60, men det finns även i mindre omfattning i telefoner från Samsung och LG.

Beckham lånas ut till Europa

Fotboll, VM-kval, England - Andorra

David Beckham ser ut att lämna Los Angeles i vinter igen. Mittfältaren, som jagar en plats i Englands VM-trupp, räknar med spel i Europa om några månader då en handfull klubbar jagar landslagsspelaren.

David Beckham måste få speltid i Europa till vintern om han ska kunna ha en chans att slå sig in i Fabio Capellos landslagstrupp till VM nästa sommar.

- Jag kommer att avsluta MLS-säsongen. Efter det vet alla att jag kommer tillbaka för att spela någonstans, säger Beckham till Sky Sports.

Säsongen med LA Galaxy tar slut i november och i januari är det fritt fram för Beckham att söka en spelplats i Europa. Förra säsongen var han utlånad till Milan och han räknar med att göra en liknande överenskommelse även den här gången.

- Milan har sagt att de vill ha mig tillbaka och jag är väldigt glad över det. Jag har också tre-fyra andra erbjudanden att ta ställningen till. Så när tiden är inne kommer jag att bestämma mig, säger han.

Zlatan Ibrahimović slutar efter VM?

FOTO:Bildbyrån

Zlatan Ibrahimović sade tidigare idag att han eventuellt sluta efter VM.

- Jag vet inte. Vi har ett VM att komma till och vi får nog diskutera efter VM-slutspelet.

Lars Lagerbäck kommenterade Ibrahimovićs uttalande:

- Det är inget jag gått och tänkt på, vilka spelare som slutar eller inte, men alla når förstås en gräns för hur länge man orkar. Roland Andersson och jag satt häromdagen och tittade på spelprogrammet. Barcelona har två matcher i veckan fram tills vi samlas för matcherna mot Danmark och Albanien, säger Lagerbäck.

- Det vore oerhört tråkigt om han skulle sluta, han som är en verklig världsartist och viktig för svensk fotboll. Jag både hoppas och tror att han inte gör det. Jag vill gärna fortsätta att se Zlatan i landslaget, säger Lagerbäck.

Men här och nu är det att ta landslaget till VM som gäller för Ibrahimović . Inget annat.

- Jag tror .... jag tycker inte om att snacka om mig själv ... m en om vi säger som så, en spelare på min nivå, för honom är det viktigt att spela VM. Alla stora spelare vill spela VM, alla stora spelare ska spela VM. Jag har fått uppleva två VM och två EM. Det är klart att man vill uppleva ett till. Jag gör allt för att spela VM, men alla kommer inte att få göra det.

- Jag vet inte hur många slutspel jag har kvar, men det är klart att jag vill ta chansen att komma till VM och kommer att göra allt.

Aldrig tvivlat på Sverige:

- Aldrig tvivlat. Jag har inte ens tänkt på den saken. Så länge vi har en chans gör vi allt för att ta den. Hittills har vi lyckats ta oss till alla slutspel, men det blir svårare och svårare. Nationerna utvecklas ute i Europa och i världen. Kolla Argentina och Portugal, båda kan missa VM, liksom Frankrike.

Zlatan om Lagerbäcks framtid:

- Jag ser det positivt. Vi har tagit oss till alla slutspel med det lag vi haft. Vi har det lag vi har och vi kämpar för varandra. Jag tycker han gjort ett mycket bra jobb.

- Alla utvecklas på alla positioner. Han har utvecklats, jag har utvecklats. Är det någon som känner landslaget bäst så är det Lagerbäck. Han kan sina svenska spelare, han vet vilket lag han ska ställa upp med. Han vet vad som är bäst för laget. Han är en stor ledare.

Åtvidaberg nyckelspelare kan bli borta upp till sex veckor

Kristian Bergström kan vara borta i upp till sex veckor enligt Corren. Åtvidabergs nyckelspelare fick utgå i paus, i gårdagens derby mot Norrköping.
- Någonting har ju helt klart hänt i låret och i dag är det fortfarande väldigt ömt, säger Bergström till corren.se 
Åtvidabergs sjukgymnast säger att han vill avvakta innan han kan säga om Bergström blir borta läge. Först imorgon kan Peter Edenholm säga mer om skadan. Enligt Edenholm kan det röra sig om en lättare sträckning eller en överansträngd muskel. 
- I värsta fall är det en bristning och den tar 4-6 veckor att läka, säger Edenholm till Corren.se

Rykten om Touch HD med Android

HTC har varit öppna med att man kommer att öka andelen Android-telefoner i son produktportfölj på bekostnad av Windows Mobile. Näst i tur verkar en Android-version av mediemobilen Touch HD vara.

Det är webbplatsen Register Hardware som ska ha fått uppgifter om Touch HD 2 från en källa i samband med IFA-mässan.
Efterföljaren ska enligt uppgift få en snabbare processor än den nuvarande mdellen. Det ligger nära till hands att tro att HTC också har för avsikt att uppgradera kameran och förse den med fotolampa eller blixt. Eftersom Touch HD marknadsfördes med starkt fokus på dess mediafunktioner var det aningen märkligt att man inte satsade mer på telefonens kameradel.

Sotify släpptes till iPhone igår

Nu går det att ladda ner en officiell Spotify-klient för Iphone och telefoner med Android.

Spotify-användare kan nu också lyssna på musiktjänsten med mobila enheter som har Iphone 3.0 eller Android som operativsystem. Applikationen är gratis att ladda ner men för att kunna använda tjänsten måste man ha ett premium-konto hos Spotify. Kostnaden för det är 99 kronor per månad.
Förutom de förväntade funktionerna för att lyssna på musik och att spellistor som skapas från en dator synkroniseras med mobilen och tvärtom så finns även en funktion för att lyssna på musik i en mobil enhet utan att vara uppkopplad.
Spellistor och låtarna som dessa innehåller kan laddas ner till mobilen och sedan spelas upp även om man inte har någon internetuppkoppling via mobilnätet eller Wlan.
Spotify för Iphone finns i Apples App Store, Android-versionen kan laddas ner från Market.

Prodell räddade Åtvidaberg

Åtvidaberg stal en poäng på bortaplan mot Norrköping. Hemmalaget dominerade matchen, men Åtvidabergs målvakt Henrik Gustavsson storspelade. Det ska sägas att Norrköping borde har avgjort den här matchen långt innan, Åtvidaberg fick in sin kvittering.

Vi börjar dock från början. Daniel Wiklund tränare i Åtvidaberg överraskade stort när han släppte startelvan. Alberis da Silva bildade mittlåset med Erik Moberg. Johan Niklasson som vanligtvis spelar mittback fick ta plats till höger. Daniel Hallingström flyttades upp på mitten, tillsammans med Christoffer Karlsson och Kristian Bergström. Haris Radetinać började matchen till höger på mitten. Oscar Möller började matchen från start till vänster på mittfältet. Dejan Došlić fick förtroende som ensam anfallare.

Redaktionen har inte pratat med Wiklund om den överraskande startelvan, men hans taktik fungerade inte idag. Första kvarten var chansfattig och det var Åtvidaberg som hade lite mer av spelet. Efter en kvart tog sig Norrköping in i matchen, genom hårt arbete och då främst på mitten.

Norrköping fick en del tveksamma frisparkar med sig, men det ska även sägas att Åtvidaberg spelarna kom fel i många situationer. Åtvidaberg var inte med sista halvtimme i den första halvleken. Norrköping dominerade stort, och laget skapade även chanser framåt. Trots det var det Åtvidaberg som tog ledningen i matchen. Efter ett inkast nickskarvade Došlić bollen till Möller som sköt in ledningsmålet. Målet kom i den 25:e minuten, och det var Åtvidaberg första farliga anfall i matchen.

Efter blev det spel mot ett mål. Hemmalaget pressade tillbaka Åtvidaberg, som hade svårt att vinna närkamper och andra bollarna. I den 31:a minuten kom den rättvisa kvitteringen. Imad Khallil spelade fram Viktor Ronneklev, som tog sig enkelt förbi Niklasson. Ronneklev hittade Christopher Telo som trycke in kvitteringen.

Åtvidabergs försvarsspel vid 1-1 målet var under allkritik. Det började med att Åtvidaberg tappade bollen på mitten, och sen hann man aldrig ikapp.

Den första halvleken bjöd på en del hårda närkamper, och domaren Johan Hemlin tappade stundtals matchen. Norrköping skapade ett par bra lägen till, men som sagt Henrik Gustavsson storspelade.

1-1 var resultatet efter första halvleken, och det var nog Åtvidaberg mest nöjda med. I halvtid tvingades Åtvidaberg byta ut Kristian Bergström, som åkte på en smäll i början av den första halvleken. I skrivande stund är det oklart hur allvarlig skadan på Bergström är.

Bruno Marinho ersatte Bergström på mitten. Den andra halvleken började där den första slutade. Åtvidaberg slarvade på mitten, och tappade många bollar. Det gav hemmalaget chansen att sätta press, och anfalla vilket man också gjorde.

I den 57:e minuten stod Åtvidaberg spelare och tittade på när Imad Khallil laddade den stora kanonen. Khallil fick på en drömträff från 25-26 meter, och bollen satt högt till vänster om Henrik Gustavsson. Norrköping var klart det bättre laget även i den andra halvleken. Det blev stundtals stökigt, när spelare rök ihop två tre gånger. Det hela berodde på domarens ojämna bedömningsnivå.

Christoffer Karlsson och Daniel Hallingström fick varsin gultkort, och missar där med matchen mot Assyriska. I den 66:e minuten valde Åtvidabergs tränare Daniel Wiklund att ändra taktik. Han tog ut Došlić och satte in Viktor Prodell. Han valde att lyfta upp Möller på topp, och spela med Marinho och Radetinać på kanterna. Radetinać fick komma till sin rätta kant, där han spelade upp sig. Någon omedelbart lyft att gästerna spel fick vi inte se. Istället var det hemmalaget som skapade chanser. Bästa chansen att avgöra matchen fick Daniel Bamberg i den 92:a minuten. Han kom fri med Gustavsson som gjorde en fenomenal räddning. I anfallet efter kom kvitteringen. Erik Moberg lyfte en långboll, som Viktor Prodell tog ned. Prodell vände sedan bort två Norrköping spelare, och sköt in kvitteringen. Den tillresta ÅFF-s klacken brast i jubel bakom Norrköping målet.

Det blev även slutresultatet. Ett resultat som Åtvidaberg ska vara mycket, mycket nöjda med. Laget var stundtals utspelad, och man ska tacka sin målvakt för den här poängen.

Åtvidaberg taktik fungerade inte alls. Spelet på mitten var under allkritik där man slarvade massvis med bollar. Under större delen av matchen var Norrköping både etta, tvåa, trea och fyra på bollarna. Det är något som Åtvidaberg måste jobba med, om man vill slåss om Allsvenska platser nästa år.

Norrköping i sin tur spelade bra, men hade svårt att förvalta sina lägen. Laget tappade viktiga poäng i bottenstriden.

Åtvidaberg tar i nästa omgång emot Assyriska på hemmaplan.