måndag 6 juli 2009

Tour de France: Cavendish tog andra raka

Mark Cavendish utmanades hårt av normännen Thor Hushovd, som dock inte räckte till. Länge såg den tredje etappen att inte bjuda på någon underhållning. Fyra cyklister kom i en utbrytning, och det såg ut som att en av dessa skulle vinna. Med 30 kr kvar så ändrades vädret. Vinden började att blåsa för sidan, och det blev oroligt överlag. Team Columbia svarade för en stark insats när de jagade ikapp utbrytarna.

Tillsammans med sex cyklister ur Skil-Shimano, Lance Armstrong, gula ledartröjan Fabian Cancellara och ytterligare ett tiotal åkare började Columbia genast att köra hårt för att distansera huvudfältet. Det blev panik i huvudklungan, som aldrig hann ikapp dem där framme.

De tjugotalet cyklisterna i utbrytargruppen samarbetade bra och närmare än 23 sekunder kom aldrig klungan. Klungan kom 40 sekunder efter täten i mål. Det blev en del ändringar i det sammanlagda tävlingen.

Fabian Cancellara behåller ledningen, med 33 sekunder före Tony Martin. Lance Armstrong tog sig upp på en tredje plats, och ligger 40 sekunder efter Canellara. Imorgon vänta lagtempo etapp, och då kan Armstrong ta över ledartröjan.

Se video från dagens etapp

Fansen rasande på Milan-ledningen

Silvio Berlusconis uttalande i Gazzetta dello Sport igår har fått Milan fansen att se rött. När laget påbörjade sin träning idag efter semester möttes spelarna och ledningen av 100-tals fans. Rossoneri Ultras – protesterar vilt på Milanello. Italienskmedia skriver att fansen kastar flaskor mot klubbhuset.

Det hela handlar om att Milan har inte värvat några spelare till nästa säsong.  Silvio Berlusconis sade igår att Milan inte är i behov att värva nya spelare. Klubben har sålt Kaka till Reel Madrid, och fansen menar att Milan måste hitta en ersättare.

Polisen har kommit till platsen, men fansen är kvar på Millanello, och  ledningen väntas hålla en presskonferens under dagen.

Fortsättning lär följa…

Berg räddade en pinne åt Gefle

Efter ett välbehövligt sommaruppehåll var det nu äntligen dags för allsvensk fotboll på Strömvallen igen. Gästerna från Göteborg, BK Häcken, tog ledningen, men Jonatan Berg ordnade kvitteringen till 1-1 som även blev slutresultatet.

Under vårsäsongen har det varit tätt med matcher och efter ett välbehövligt sommaruppehåll delade Gefle och Häcken på poängen efter 1-1 på ett soligt och varmt Strömvallen. Det som stoppade Gefle från segern var inte bara de gulsvartrandiga gästerna från Göteborg - man fick god hjälp av målramen.
Det var Häcken som startade matchen bäst då man tilläts ha bollen medan hemmalaget Gefle kontrollerade och spelade disciplinerat i försvaret. Det är dock Häcken som gör matchens första mål. Efter 17 minuter kommer Jonas Henriksson igenom ett förvirrat Gefleförsvar och enkelt kan sätta ledningsmålet bakom Mattias Hugosson, som protesterar mot domaren att Henriksson tagit bollen med handen.

AIK:s omstart borta mot Örebro SK slutade med det oavgjorda resultatet 1-1. En första halvlek som spelmässigt ägdes av ÖSK byttes mot en andra halvlek med ombytta roller. Dessutom fick Dulee Johnson göra nygammal premiär i svartgula färger på Behrn Arenas konstgräs.
-Jag tycker vi gör en av våra bästa halvlekar i andra halvlek. Vi har bra passningsspel på motståndarnas planhalva och ett tryck jag känner mig väldigt glad och stolt över, säger Mikael Stahre.

Den första halvleken präglades av ett presstarkt ÖSK som krympte AIK:s ytor. Örebrolaget var ständigt i numerärt överläge kring bollen, bröt AIK:s få initiativ högt upp i banan och kunde snabbt ställa om spelet.
Från mittplan kom de offensiva attackerna omväxlande i form av djupledsbollar mellan AIK:s inner- och ytterbackar samt i form av en mycket kompetent Roni Porokara, som utmanade med både spetsiga inlägg och inbrytningar centralt. Trenden blev än tydligare då Markus Johnson, på grund av en bristning i vaden, tvingades till byte redan i matchens femtonde minut. Inbytte Walid Atta fick flera gånger se sig överspelad, eller som Mikael Stahre sammanfattade det:
-När vi tvingas till vårt byte på Markus Johnson blir det kanske lite för roligt för Porokara ute på kanten.

Tre viktiga poäng kunde inkasseras av DIF efter en uddamålsseger mot Helsingborg. En tillsynes säker seger förändrades snabbt till ett nervpiller efter en missad blårandig straff av domare Martin Hansson.

Matchminut 59, Djurgården leder med 2-0 efter en lysande första halvlek, Pär Hansson i Helsingborgsmålet släpper en retur som Boyd Mwila hugger på – Hansson sänker Mwila, men domare Martin Hansson släpper en tillsynes solklar straff. Några sekvenser senare stöter talangen Rasmus Jönsson in reduceringen 2-1, samtidigt som Mwila får läkarvård utanför planen. På några minuter hade en säker seger vänts till en nagelbitare för djurgårdssupportrarna.

Lär mer

Tour de France:Cavendish vann andra etappen

Tom Boonen med flera försvann i en krasch. Då var saken klar och Mark Cavendish bevisade återigen att han är världens bästa spurtare. Fyra cyklister attackerade tidigt på den andra etappen. Med 15km kvar kom den stora klungan ikapp. I totalställningen förändrades ingenting Fabian Cancellara får åka i den gula ledartröjan även imorgon. I bergstävlingen tog finländaren Jussi Veikkanen över ledningen och får bära den rödprickiga tröjan under måndagen. Gustav Larsson slutade 26:a på den andra etappen.

Stor seger för Åtvidaberg

Åtvidaberg svarade för en stark insats tidigare idag hemma på Kopparvallen. Vasalund fick se sig besegrade med hela 5-0, och alla målen kom i den andra halvleken. Åtvidaberg tvingades till en del ändringar. Daniel Wiklund valde att starta matchen med Anton Tinnerholm som högerback. Daniel Hallingström fick ta steget upp på mitten. En överraskning bjöd Wiklund på i form av Amir Suljic som fick förtroende från start. Suljic tackade för det genom att göra sitt första mål i A-laget.
Den första halvleken bjöd på ganska dåligt spel, och få klara målchanser. I den 3:e minuten gjorde Åtvidaberg mål, genom Pontus Karlsson, men målet blev bortdömd för offside. Det dröjde till mitten av den första halvleken innan matchen hettade till. I den 27:e minuten borde Åtvidaberg fått en straff, men domaren missade det hela.