måndag 14 september 2009

Malmö gav Djurgården ny tung förlust

Malmö besegrade Djurgården på Stadion efter två mål av Edward Ofere. I den andra halvleken fick matchen avbrytas, då Djurgårdens publik kastade in saker mot spelare.

Dif startade matchen med högt tempo och tryck mot MFF:s straffområde där Sebastian Rajalakso hade ett tungt skott i ribban. MFF:s pigge Guillermo Molins kontrade efter ribbskottet och hade ett avslut tätt utanför det vänstra krysset. Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö

Spelet jämnade ut sig efter kvarten spelad men det var Dif som tog ledningen i den 21:a minuten när Christer Youssef fick bollen tillbakaspelad till sig efter fint förarbete av Rajalakso och tryckte in bollen till vänster om en chanslös Johan Dahlin. Youssef har bränt en hel del målchanser denna säsong så det var nog extra skönt för honom.
MFF tryckte på omgående efter baklängesmålet men kom inte riktigt till i sista delen i anfallen där Dif återtog spelförandet. I den 39:e minuten kommer 1-1 från ingenstans när Pa Dembo Touray gjorde en målvaktstavla när han felbedömde Wilton Figueiredos högerinlägg som Edward Ofere nickade in i mål förbi både Peter Magnusson och Touray.

Den andra halvleken blev stor mardröm för Djurgården. I den 56:e minuten tog Malmö ledningen. Molins svarade för en fin framspelning till Edward Ofere, som mellan två försvarare sköt in 1-2.

Efter det tappade Djurgården det spelet som man hade i den första halvleken. I den 77:e minuten blev matchen avbruten.

Inkastande föremål och insprungna fans fick domare Michael Lerjéus att bryta matchen.

Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FOTO:Bildbyrån

Det började med att Malmös Rick Kruys skulle slå en hörna. Holländaren gestikulerade mot Djurgårdsfansen varpå det började regna in föremål, bland annat flaskor. Kruys påtalade problemet inför domaren, något som Jan Tauer irriterades av. Tysken skällde på Kruys och fick se domarens röda kort.

Strax därefter uppstod det nya problem när några Djurgårdssupportrar tog sig inte på planen. Domaren bröt då matchen och spelare och ledare gick in i omklädningsrummet. En stund senare meddelade polisen att säkerheten var säkrad och matchen kunde återupptas.

När matchen återupptogs blev det händelse fattigt. Det kändes som att luften gick ur både publiken och spelarna. Djurgården är kvar i botten, och det ska mycket till om laget ska klara ett nytt kontrakt.

HV 71 vinner SM- Enligt tränarna

I dag hade elitserietränarna sin årliga träff inför stundande säsong. Så här tror de själva att säsongen slutar.

Tränarna för samtliga elitserielag träffades i dag i Globen för den årliga upptaktsträffen inför stundande säsong. Som vanligt fick tränarna själva tippa utgången i årets Elitserie vilket resulterade i följande tabell:

1. HV71 ( SM-guld)
2. Frölunda
3. Linköping
4. MODO
5. Färjestad
6. Luleå
7. Skellefteå
8. Timrå
--------------------------
9. Djurgården
10. Brynäs
-------------------------
11. Södertälje
12. Rögle

Tre Kronos förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson fanns också på plats och var tämligen diplomatisk i sitt svar. Förbundskaptenen tror att Färjestad, HV71, Frölunda eller Linköping tar hem slutsegern. Djurgården blir årets överraskning enligt den svenska förbundskaptenen.

 

Källa:Sportals

AIK upp i topp efter 0-2 seger

Fotboll, Allsvenskan, Häcken - AIK

FOTO:Bildbyrån

AIK gick upp i serieledning efter 0-2 på bortaplan mot Häcken. AIK inledde bäst för att sedan se Häcken ta över något med större aggressivitet, mer vunna bollar och snabba motanfall till tämligen goda chanser. Bästa läget kom när Marcus Jarlegren fick på ett jätteskott som gick stolpe-målvakt-stolpe.

Hemmalaget bjöd på en del ytor, vilket gav AIK en del gratis chanser. I den 27:e minuten gjorde António Flávio sitt första mål i Allsvenskan. Hans högerinlägg styrdes i mål av Häckens Tom Söderberg. Bara minuter senare slog Martin Mutumba ett inlägg, som Iván Óbolo nickskarvade i mål.

Häcken fick dock chansen till kontakt efter märkligt agerande av Daniel Örlund på tillbakaspel från Markus Jonsson men på den följande indirekta frisparken blev det ingen reducering trots tre möjligheter för Paulinho.

I den andra halvleken hade AIK bra kontroll på matchen. Häcken lyfte upp spelet, och i den 68:e minuten fick man bra läge till reducering. Vinícius fångade upp bollen vid vänstra stolpen och Örlund följde med för att täcka avslut - då lyfte brasilianen bollen in framför det tomma målet där en flygande Paulinho volleysköt utanför ramen.

Häcken skapade det mesta och det bästa i den andra halvleken. Ranégie och Paulinho hade varsin chans, men ingen lyckades överlista Örlund i AIK-målet.

I och med segern tog sig AIK förbi både Kalmar och Göteborg, och leder nu åter Allsvenskan. 

Ny trojan slår mot Google Groups

Virusmakare använder allt smartare metoder för att undvika upptäckt.

Säkerhetsföretaget Symantec uppger att det upptäckt en ny trojan som är programmerad att besöka en nyhetsgrupp på Google Groups för att inhämta instruktioner och uppdateringar.
Genom att använda Google Groups som kommunikationskanal kan en trojan med jämna mellanrum kontrollera om upphovsmannen till trojanen har nya instruktioner för vad trojanen ska hitta på med en dator som blivit smittad.
I dagsläget är den vanligaste kommunikationskanalen för trojaner via Irc (Internet Relay Chat) eller obskyra webbplatser som är svårt att hitta. Fler och fler administratörer börjar dock bli bättre på att blockera dessa kanaler vilket gör att hackarna söker nya vägar för trojaner att kommunicera med upphovsmannen.
Den senaste tiden har säkerhetsforskare upptäckt trojaner som använder rss-flöden och sociala tjänster såsom Twitter för att uppdatera trojaner. Att blockera åtkomst till exempelvis Irc är ganska enkelt, men det är svårare att blockera sociala tjänster på ett företag som dessa används av de anställda.

Källa:IDG

Här är nya Facebook Lite

I helgen släppte Facebook en nedbantad version av tjänsten som nu erbjuder snabbare uppdateringar.

Tunt är det senaste modet när det kommer till sociala nätverk och tjänster. Facebook utmanar nu Twitter genom att skapa en lättare version av tjänsten som främst fokuserar på statusuppdateringar.
Facebook Lite är en kraftigt förenklad version som båda laddar snabbare i webbläsaren och som erbjuder mindre information. Den enklare versionen lägger störst vikt på statusuppdateringar från dina vänner och har dessutom skalat bort applikationer från gränssnittet. Facebook Lite har sedan lite över en månad tillbaka betatestats av en utvald skara användare och har enligt Facebook fått ett mycket positivt mottagande

Källa:IDG

HTC har släppt uppdatering för HTC hero

Nu kan man få svenska menyer i stället för de engelska till HTC Hero. HTC:s har nämligen nu på sin hemsida lagt upp en uppdatering av mjukvaran till den populära Googlemobilen.

Samsung Galaxy ska börja säljas inom kort, och skulle enligt Samsung bli den första mobilen med Googles system Android - och svenska menyer. Men Samsungs konkurrent HTC ville uppenbarligen inte komma efter Samsung, så i fredags eftermiddag lade HTC upp en uppdatering av själva systemet till HTC Hero (en så kallad ROM-uppdatering).
Efter att ha kört uppdateringen, som laddas ner från HTC-s hemsida, så får HTC Hero svenska menyer, men har samtidigt kvar HTC:s förbättrade version av Android-systemet, med gränssnittet Sense.

Målfest när Valencia vann

Valencia har fått en kanonstart i årets ligaspel.

Valencias bortaseger mot Valladolid imponerade. Det var som så många gånger förr superduon David Villa och namnen Silva, som avslutade anfallsattackerna. Silva hittade nätet redan efter tio minuter och efter att hemmalaget kvitterat, rullade det målmässigt  på i ett behagligt tempo för ett av Spaniens mest pressade lag ekonomiskt. Varje seger man kan ordna är guld värd, mot bakgrunden att Villa och Silva kan säljas för att rädda klubbens ekonomi. Flyfotade Villa svarade för två mål när Valencia till slut vann med 4-2.

Det var smått parodisk fotboll mellan Villareal och Mallorca, med anledning av en vattenskadad plan. Men två mål blev det trots allt. Ett till vardera lag; Guiseppe Rossi 1-0 för hemmalaget och kvittering genom Mallorcas Valero Iglesias.

I den sena, tillika avslutade matchen, i den andra omgången vann Athletic Bilbao borta mot Xerex med matchens enda mål, ett självmål av David Prieto efter en dryg halvtimme. Också i denna tillställning blev spelet chansartat på grund av ösregn. Mest minnesvärda var när Xerex Jesus Mendoza fick rött kort, efter en ful vänsterspark på en Bilbaospelares i full fart. Det var inte det minsta snyggt!

Källa:sportal