lördag 29 augusti 2009

Malmö besegrade Färjestad

Färjestad förlorade matchen om femteplatsen i Nordic Trophy mot Malmö. Trots ett massivt spelövertag och hela 49-23 i skott blev det förlust med 1-3 (0-2, 1-0, 0-1).
Malmömålvakten Jani Hurme blev stor matchhjälte för Skånelaget som gjorde två av målen då egen spelare precis kommit in från utvisningsbåset.

Enligt rapporter så var den första perioden mellan FBK och MIF ganska öppen och publikvänlig. MIF drog på sig första utvisningen men FBK lyckades inte få till något riktigt farligt. När den utvisade MIF-spelaren Casselståhl kom in på isen igen fick han ett perfekt pass från Eriksson och fick friläge.
Malmöbacken väntade kallt ut Rahm i FBK-målet och släppte retligt pucken mellan benskydden på Rahm.
FBK tog över spelet men MIF var långt ifrån ofarliga i sina kontringsattacker. McDonnell fick fritt fram efter halva perioden men Hurme i MIF-målet höll tätt.
Ny MIF-utvisning fick FBK att tro på en kvittering. Istället kunde en hårt jobbande Olsson snappa åt sig pucken i mittzonen och gå till attack. Rahm räddade men backhandreturen från Alvarez hann han inte med på.
FBK:s Johansson fick sen fritt skottläge med dryga minuten kvar men skottet smet tätt över ribban.
Skotten var 15-10.
I den andra perioden ökade FBK trycket ett snäpp och det var långa stunder spel mot ett mål. I fjärde minuten fick vi se Lindström sänka MIF:s spelare Urbas med en stenhård men helt korrekt tackling. MIF spelarna blev griniga och det blev lite bråk. Domarna har också försäsong så helt fel spelare hamnade på utvisningsbänken.

Efter en mycket väl genomförd match av Djurgården mot Frölunda kunde avancemanget till finalen i Nordic Trophy bli klart. Djurgården producerade ett mål per period och därför skrevs slutresultatet till 0-3. Vilket lag som gör Djurgården sällskap i finalen avgörs senare ikväll.

Frölunda var laget som inledde bäst och piggast men Djurgården kom snart igen och kunde ta ledningen med 0-1 genom David Printz. Mycket snyggt framspelade av Jacob Josefsson. Frölunda hade något fler chanser och var därför med knapp marginal det bättre laget under den första perioden.

Lagmaskinen Barcelona hackade.
Zlatan Ibrahimovic var tung, sliten och byttes ut.
En ny titel blev det ändå - men först efter förlängning mot Sjachtar Donetsk.

Spanska supercupvinnare i söndags och vinnare av Uefas variant sent på fredagskvällen. Barcelonas hunger efter titlar är mättad så här långt.

1-0-segern mot Donetsk blev till slut vacker, men allt annat än lättvunnen.
Först med fem minuter kvar av förlängningen skickade Pedro Rodriguez - Ibrahimovic ersättare i 81:a minuten - fenomenalt framspelad av Lionel Messi, som med sitt kvicka fotarbete kollrade bort tre ukrainare innan han smekte fram bollen till Rodriguez.

Tränaren Pep Guardiola fortsatte att trimma drömanfallet med Zlatan Ibrahimovic i nya rollen som spets flankerad av Thierry Henry till vänster och Leo Messi till höger.

Tre stjärnor som behöver mer tid på sig för att lära känna varandras alla färdigheter. När så sker, för det är tanken och förhoppningen, får klubbfotbollen också sitt klart mest lysande stjärntecken.

Det gnistrade till ibland på Stade Louis II, men det var långt från den sprakande offensiven mot Athletic Bilbao i söndags.

Så hade Donetsk heller ingen större lust att haka på i en katalansk dans. Ukrainarna nobbade alla sådana inviter, backade hem, stängde ytor, gjorde efter bästa förmåga allt för att täppa till Barcelonas försök att hitta vägar in i straffområdet.

Ibland med brutala metoder, som när Ilsinho sparkade ned Ibrahimovic.
Donetsk lyckades väl - och underhållningsvärdet blev därefter.

Det tog Messi en dryg halvtimma att leverera Barcelonas första farlig avslut på Sjachtars Andrij Pjatov. Men innan dess var Ibrahimovic två gånger på vippen att fixa ett ledningsmål.

Först när han bröt fram till vänster, klev inåt, såg Messi i fritt läge, men i sista stund bröts passningen. Kort senare var hårsmånen från att nå ett inlägg.

Men Messi borde ha fått ut en straff av frisparken på tilläggstid i första halvlek. Bollen tog klart och tydligt på Tomas Hübschmans arm.

Messi och Henry testade Pjatovs yrkesskicklighet. Liksom Ibrahimovic, men han sköt mitt på.

Ibrahimovic brakade samman med Olexander Kucher och trycktes ned men domaren Frank De Bleeckere såg ingen straff.

Omgående därefter klev Zlatan av. Omdömet? Någonstans mittemellan. Ingen lyckad kväll. Heller ingen misslyckad. Att han inte är ifatt träningsmässigt efter handskadan är tydligt. Han såg tung ut och har en bit till toppformen.

Barcelonas march mot den 20:e ligatiteln börjar hemma på Camp Nou mot Sporting Gijon på måndag kväll. Då utan Messi, som fått tillåtelse att ansluta tidigare till Argentinas VM-kvalsamling. Men troligen med Ibrahimovic.

TT

Brist på tid

Idag har jag haft fullt upp med annat än sport, och det märks på bloggen. Ber om ursäkt för det. Imorgon ser jag matchen Åtvidaberg-Falkenberg. Rapport kommer under kvällen. På kvällen är ÅFF fest. Kanske kommer lite bilder från festen under natten :)