måndag 27 juli 2009

Allsvenskan: Lika mellan Häcken och Örebro

Fotboll, allsvenskan, Häcken-Örebro

Den första halvleken bjöd inledningsvis på trevande spel och få klara målchanser. Hemmalaget Häcken tog ledningen i den 31:a minuten. Örebro tappade bollen och Häcken gick till ett snabbt anfall. Mathias Ranégie fick bollen till vänster utanför straffområdet där han via Henriksson fick fram bollen till Chibuike John som fri framför Alvbåge kallt rullade in bollen invid högerstolpen.

I den 61:a minuten ökade Jonas Henriksson på till 2-0.

Henriksson gjorde sitt sjunde mål denna säsong och var säkerligen det minst vackra. Ranégie blev framspelad till vänster i straffområdet där han ur dålig vinkel kom mot Alvbåge men höll i bollen och släppte den bakom sig där Henriksson kom. Henriksson tog först emot bollen vilket höll på att stjälpa målchansen men han fick till en tåpaj som via en Örebro-försvarare gick förbi Alvbåge.

Efter det såg det ut som att Häcken skulle ta en tre poängare. Med sex minuter kvar av matchen reducerade Örebro. Tommy Wirtanen frispelade Alejandro Bedoya som rullade in reduceringen.

På stopptid kvitterade samme Alejandro Bedoya när han fick en drömträff.

Det blev även slutresultatet i matchen.

Zlatan skrev på för fem år

Zlatan Ibrahimovic, Barcelona

Idag blev det helt klart. Zlatan Ibrahimovic skrev på för Barcelona, och kontraktet sträcker över fem år. På sin hemsida bekräftade Barcelona på måndagskvällen att Zlatan ibrahimovic skrivit på för klubben.

Barcelona skriver att man betalar 46 miljoner euro (motsvarande 500 miljoner kronor), plus att Samuel Eto'o och Alexander Hleb går till Inter på lån i ett år.

Eto'o värderas till 20 miljoner i affären, och Inter har dessutom en option att köpa loss Hleb för 10 miljoner euro, drygt 100 miljoner kronor, efter att lånet gått ut.

Zlatan Ibrahimovic, Barcelona Foto:Bildbyrån

Superettan: Åtvidaberg upp på en andra plats

Åtvidaberg spelade tidigare idag hemma mot Trollhättan. Daniel Wiklund valde att börja matchen med Daniel Lundqvist istället för Haris Radetinac. Det var Åtvidaberg som dominerade första kvarten. I den 15:e minuten  fick hemmalaget en hörna. Kristian Bergström slog hörna, och Daniel Haligström nickade in ledningsmålet. Direkt efter målet tog Åtvidaberg över spelet och skapade tre fyra riktigt bra chanser.
I den 17:e minuten sköt Bergström, och målvakten tappade, men hann ta bollen innan Viktor Prodell.
I anfallet efter fick Prodell och hemmalaget nästa chans. Prodell tog med sig bollen och sköt, men skottet gick rakt på målvakten.
I den 24:e minuten kvitterade Trollhättan. Patrik Efiksson slog en lång boll, som Åtvidabergs mittback Johan Niklasson missbedömde. Bollen gick över Niklason och friställde Ali Mohammadian, som rundade Henrik Gustavson och rullade in kvitteringen.
Två minuter senare tappade Daniel Lundqvist bollen på offensiv planhalva. Det utnyttjade Trollhättan på bästa tänkbara sätt. En lång boll nådde fram till Bilgin Aliosman. Alberis da Silva i hemmaförsvaret halkade. Aliosman tog sig in i straffområdet och frispelade Eteus som fick bollen förbi Gustavsson och in i mål via stolpen.
Efter backade Trollhättan hem medan Åtvidaberg hade stora problem att skapa några farliga målchanser. Det blev alldeles för lite fart i hemmaspelet och Trollhättan kunde ganska enkelt försvara sig.
I den andra halvleken var det mer eller mindre spel mot ett mål. Trollhättans.

Åtvidaberg startade den stora jakten på en kvittering i första hand. I den 52:e minuten kom Pontus Karlsson runt på kanten och slog ett inlägg. Viktor Prodell avslutade med ett skott som gick utanför.
Tre minuter senare fick hemmalaget en ny chans. Den här gången var det Daniel Hallingström som slog ett inlägg. Bollen gick till Pontus Karlsson som avslutade med ett direktskott, men Tobias Wennergren räddade.

Åtvidaberg skapade chans på chans och frågan som alla ställde sig hur länge skulle Trollhättan orka stå emot.

I den 57:e minuten nickade Bruno Marinho ett inlägg från Hallingström utanför.

Sju minuter senare slog Jesper Arvidsson ett inlägg som nådde fram till Oscar Möller. Möller nickades ner bollen till Bruno som sköl, men återigen stod Wennergren i vägen.

Trollhättan skapade inte mycket framåt i den andra halvleken. I den 67:e minuten hade man ett anfall som ledde fram till att Åtvidabergs målvakt Henrik Gustavsson blev skadad. Hela Kopparvallen höll andan när Gustavsson låg ner. Det tog tre minuter innan målvakten var uppe på benen igen.

I den 72:a minuten fick Möller ett jätte läge, men hans skott räddade Wennergren till en hörna. Bergström slog hörnan, som Trollhättan försvaret fick bort. Åtvidaberg behöll trycket och bollen gick ut till höger. Haris Radetinac slog ett inlägg, som tog på handen på en försvarare. Huvuddomaren pekade mot hörna, men den assisterade vinkade från sin sida. Då ändrade sig huvuddomaren, och pekade mot straffpunkten. Trollhättans spelare protesterade. Då gick huvuddomaren ut till den assisterande. Efter snack dessa två emellan, ändrade sig huvuddomaren och gav Åtvidaberg “bara” frispark.

Straffen var solkklar då Trollhättan  spelare var klart innanför straffområdet när bollen träffade handen.
Det hela ledde fram till en ny hörna för Åtvidaberg. Bergström slog hörnan mot bortre stolpen. Jesper Arvidsson nådde högst och nickade in kvitteringen.

Efter det jagade Åtvidaberg ett segermål. Trollhättan var dock nära att komma igenom, men Åtvidabergs försvaret lyckades hålla tätt.

Med fem minuter kvar kom Kristian Bergström runt på vänsterkanten, och slog ett lågt inlägg. Trollhättans Marcus Dahlin slog in bollen i det egna målet.

Resten av matchen blev en nervös historia. Det väntade hela fem minuters stopptid, men Trollhättan var aldrig nära en kvittering.

I och med seger gick Åtvidaberg upp på en andra plats. Nästa match för Åtvidaberg är redan på torsdag då laget möter Syrianska på bortaplan.

Inter besegrade Milan

Fotboll, Serie A, Inter - Siena

Inter besegrade MIlan i USA natten till måndagen. Diego Milito stod i centrum när Inter vann med 2-0. Milito som gjorde 24-mål i Genoa förra säsongen. Inatt gjorde han båda målen för Inter.

Redan i den 4:e minuten slog Millito till. Esteban Cambiasso spelade fram Millito som satte ledningsmålet. Med kvarten kvar av matchen fastställde han även slutresultatet med ett distinkt avslut.

För Milan väntar en tuff säsong. Laget gjorde bara två mål på tre matcher och slutade sist i det turneringen som spelade under helgen.

Milan som letar efter anfallare fick nobben igår av Juventus i frågan om Treziguet. Juventus kan tänka sig sälja Treziguet, men inte till någon klubb i Italien.

Formel 1: Felipe Massas tillstånd bättre

filippe massa

Felipe Massa kraschade i lördagens tidskval när han blev träffad i huvudet av ett föremål. Massa fördes till sjukhus där han opererades. Under gårdagen var hans tillstånd kritiskt men stabilt. Idag kommer det nya rapporter som säger att Massa kan nu mera kommunicera aktivt och svarar på tilltal.

Massa har varit nedsövd under gårdagen, men enligt läkarna börjar Massa vakna allt oftare och läkarna säger att man är optimistiska vad det gäller Massas tillstånd.

Pa Dembo Touray bort i sex veckor?

Fotboll, allsvenskan, Elfsborg-Djurgården

Pa Dembo Touray blev skadad i slutet av den första halvleken i söndagens match mor Elfsborg borta. Det var efter ett utkast som Pa Dembo Touray lade sig ner och vred sig i smärtor. Första rapporterna säger att det kan röra sig om en skada i vaden som målvakten fick i samband med en sträckning.

Enligt Djurgårdens sjukgymnast kan det räcka med två veckors vila, men vill det sig illa kan Pa Dembo Touray bli borta i sex veckor.

- Det är vad man brukar säga generellt, men vi måste låta honom vila i några dagar innan vi kan undersöka honom ordentligt och ge ett definitivt besked, säger lagets sjukgymnast Stefan Tanda

Ricardo Santos stanna kvar i Kalmar

Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - Brommapojkarna

Ricardo Santos blev utlånad förra året till Åtvidabergs FF, och gjorde bra ifrån sig där. Han svarade får tolv mål under 2008. Inför den här säsongen blev Santos utlånad till Jönköpings Södra där han har gjort succé . Kalmar FF som äger Santos kallade tillbaka anfallaren inför Kalmar äventyr i kvalet till Champions L.

Nu meddelar klubben att man tänker behålla kvar Santos resten av säsongen. Meningen var att Santos skulle återvända till Jönköping, men nu blir det inte så.

Totalt har Santos gjort tio allsvenska matcher med Kalmar FF och ett mål. Kontraktet med svenska mästarna löper ut efter säsongen.