fredag 6 november 2009

Roma förlänger med Totti

Francesco Totti ska i dag ha satt pennan mot pappret och fimageörlängt sin vistelse i Romas A-lag med fem år.

Knappt någon i Serie A är så älskad av de egna fansen som Romas Francesco Totti. Mittfältaren har varit klubben trogen hela sin långa karriär och jublet var säkerligen högt när han i dag gjorde slag i saken och skrev på för ytterligare fem år.

Il Tempo rapporterar att den italienska ikonen för besväret från €5 miljoner/säsong och att han efter karriären kan se fram emot en plats i Romas ledning.

Förlängningen väntas bli officiell i nästa vecka men 33-åringes personliga tränare Vito Scala menar att allt redan är klart.

-Den är redan klar, berättade Scala efter Romas 2-1-seger mot Fulham.

Chelsea kan handla i januari

Domstolen sköt i dag upp beslutet om Chelseas transferförbud imagetillsvidare. Londonklubben får köpa spelare i januari.

Räkna med att Chelsea och ägaren Roman Abramovich kommer att öppna plånboken i januari. Tidigare i höstas så förbjöds Londonklubben att köpa spelare under de kommande två transferperioderna vilket inneburit att klubben istället fokuserat på att knyta upp sina befintliga stjärnor på långa kontrakt.

Men den internationella sportdomstolen, CAS, valde idag, efter att Chelsea överklagat beslutet, att skjuta upp beslutet om Chelseas transferförbud vilket öppnar för värvningar i januari månad.

"Sådana sanktioner är nu lagda i träda till den dagen då CAS kommer fram till ett slutgiltigt beslut i ärendet", lyder ett uttalande från domstolen idag.

Den ursprungliga avstängningen gällde Chelseas kontakt och värvning av den franska talangen Gaël Kakuta från Lens.

Inga poäng för Foppa

image

Peter Forsberg gjorde en helt okej insats när Tre Kronor besegrade Tjeckien med 4-3.

Tre Kronor gjorde inte mycket rätt under den första kvarten och hade det inte varit för ett par ganska uddlösa avslut från Tjeckiens sida och en duktig Stefan Liv kunde 0-1-underläget varit klart större.

Sverige växte så sakteliga in i matchen och avslutade den första perioden klart bra och Niklas Nordgren såg till att det var 1-1 efter 20 spelade minuter.

Men det var i den andra perioden den riktiga scenförändringen ägde rum. Tjeckien gick ner minst en klass medan svenskarna kom ut som ett nytt lag. 1-1 blev hux flux 4-1 och matchen såg ut att vara avgjord. En av de bästa spelarna i gul tröja under den andra perioden var Peter Forsberg men målen uteblev för nr 21.

Tre Kronor föll tillbaka i gamla synder när allt skulle avgöras i period 3 och tjeckerna var nära att komma i kapp. 3-4 med tre minuter kvar gav rejäl nerv i matchen men en stark defensiv på slutet gjorde skillnaden.

I kvällens andra match i Karjala Cup vann Ryssland mot Finland med 4-3 efter straffar.

Mållöst i Tyskland

image

Celtic ligger illa till efter bara 0-0 borta mot Hamburg.

Förra gången Celtic och Hamburg mätte krafter gjorde Marcus Berg stor succé. I kväll kunde göteborgaren fortsatt på den inslagna vägen med ytterligare ett mål mot skottarna redan efter två minuter men i stället placerade han bollen rakt på Zaluska och drömöppningen uteblev.

Bergs tidiga målchans blev Hamburgs enda farliga i den första halvleken och i stället ångade Celtic på med en stark offensiv. Men inte heller de grönvita lyckades förpassa någon boll i nät och halvleken slutade mållös.

Temperaturen i matchen ökade avsevärt i början av den andra halvleken när lagen utbytte chanser med varandra. Hambrug hade bl a en boll i ribban och de allt mer aggressiva tyskarna fick gästerna att backa hem.

Tempot dog lika snabbt som det hade ökat och den sista halvtimmen blev ett rejält sömnpiller där Marcus Bergs skott strax ovanför ribban förblev det bästa läget. 0-0 och Celtic återfinns fortsatt i botten av grupp C med två poäng.

Galen målfest på El Madrigal

image

De 14000 som kom och tittade på Villareal-Lazio fick minsann underhållning värd entrépengen.

5-0 i helgen mot nykomlingarna Tenerife och 4-1 i kväll mot italienska huvudstadslaget Lazio, Villareal är inne i sin bästa period på väldigt länge.

Matchen i sig var minst sdagt händelserik och ett utdrag från matchen skulle inkludera tre straffar, två röda kort och ytterligare åtta gula. Villareal fick hål på gästerna redan i den andra minuten och när Lazios Roberto Baronio sedan visades ut endast två minuter senare insåg nog de flesta att skulle bli en lång kväll för Laziospelarna.

2-0 och 3-0 kom innan kvarten var spelad och matchen hade redan där tendenser till att urarta. I den 33.e minuten fick gästerna ett lillfinger att komma in i matchen när Fogia fick chansen från elva meter men det var uppenbarligen inte Lazios kväll.

En oavgjord andra halvlek (1-1) avslutade en galen match som framför allt Lazio är glada är över. Villareal tog iom segern på El Madrigal viktiga poängen i kampen bakom gruppledande Salzburg.

Fulham såg rött Roma

image

Italienarna höll sig på planen - och vann med 2-1.

Roma visade styrka hemma på Stadio Olimpico när man vände underläge mot Fulham. Detta till del tack vare att Erik Nevland fick rött kort i den andra halvlekens upptakt. Italienarna vann med 2-1 efter två mål på drygt sex minuter när britterna gick rejält på knä.

Fulham inledning var offensiv, men det krävdes en straff för att gästerna skulle få hål på Doni i Romas mål. Diomansy Kamara blev nedriven inne boxen och tog hand om skottet från elvameterspunkten själv efter knappt 20 minuter.

Trots att arenan var mindre än halvbesatt och Roma inte hade hjälp av hemmatrycket lyckades man uppbåda tåga och vända tillställningen. Man dominerade den andra halvleken, mot ett Fulham som hade händerna fulla med att freda sitt eget mål efter utvisningen på Nevland.

Londonlagets australiensiske burväktare, Mark Schwarzer, gjorde en briljant enhandsräddning på Stefan Gupertis avslut efter en timmes spel. Men längre än 70 minuter klarade inte Fulham att stå emot och norrmannen John Arne Riise och Stefan Okaka Chuka kunde vända och vinna matchen åt det italienska huvudstadsgänget.

När matchen i praktiken var körd för gästerna blev också Paul Konchesky utvisad för Fulham och få lag kan vända matcher med nio spelare på planen - inte minst med så lite tid kvar!