tisdag 15 september 2009

Anelka sänkte Porto

Matchen drog igång i högt tempo från start. Chelsea skapade ett bra tryck mot gästerna och visade prov på vägvinnade passningsspel och högt bolltempo.Matchen drog igång i högt tempo från start. Chelsea skapade ett bra tryck mot gästerna och visade prov på vägvinnade passningsspel och högt bolltempo.

I 48:e minuten gjorde Anelka 1-0 till Chelsea. Kalou stod för framspelningen och Anekla avancerade in i straffområdet, sköt på målvakten som lämnade retur och Anelka kunde själv storma fram och slå in bollen ur en snäv vinkel.

Chelsea trummade på med sitt snabba passningsspel. Ballack satte Kalou i ett fint läge där ivoryanen i stort sett ohotad kunde knalla in i Portos straffområde men Kalou sölade med avslutet och chansen passerade. Minuten därpå hann Cole upp en boll precis nere vid Portos kortsida. Ashely fick på ett mäktigt inlägg som Malouda mötte med pannan, men nicken gick tätt utanför. Kalou hade en jättechans framspelad av Ivanovic i den 58:e minuten, men nicken räddades förtjänstfullt av Helton i Portomålet. En fin öppning av andra halvlek av Chelsea.
Porto lyfte efterhand spelet och bollinnehavet utjämnades något. Attackerna kom allt tätare från gästerna och Chelseas press mattades efterhand. Petr Cech och framförallt Carvalho gjorde storartade insatser i denna matchsekvens och fredade Chelsea mål. Ancelotti bytte med knappa kvarten kvar ut Kalou och satte in Belletti. Porto pressade sig allt närmare Chelseas mål hade stundtals helt initiativet i matchen. Chelsea såg plötsligt avvaktande ut och fick ägna sig åt att slå undan bollarna. Porto jagade på bra mot slutet och var vid några tillfällen nära att kvittera, men Chelsea höll undan och vann matchen med 1-0.

Ronaldos succé fortsätter

Fotboll, UEFA Champions League, Zürich - Real Madrid

Dusan Djuric som vanligtvis startar för FC Zürich fick inte förtroendet när Real Madrid kom på besök. Från sin bänkplats fick svensken istället se Cristiano Ronaldo stega upp och klippa till på en frispark en bit utanför straffområdet. Målvakten stod bra placerad, men misslyckades ändå få en hand bakom bollen. 1-0 för Real.

Och några minuter senare var det dags igen när Gonzalo Higuain hittade Raul framför mål. Spanjoren gjorde inget misstag utan satte 2-0. Higuain avslutade sedan den första halvleken med att själv näta.

I den andra halvleken byts Dusan Djuric in och i den 66:e minuten påbörjades upphämtningen. Xavier Margairaz satte en straff och bara minuen senare satte Silvan Aegerter 3-2 på nick efter hörna.
Zürich jagade på men i matchens absoluta slutskede fick Ronaldo åter skjuta frispark. Den här gången räddade målvakten bollen - bara för att tappa in den i mål.

Matchen var redan avgjord i och med Ronaldos mål när Guti kom fri och väldigt vackert fastställde slutresultatet till 5-2.

Superpippo avgjorde för Milan

För åttonde året i rad vann Milan sin premiärmatch i Champions League. Och som så många gånger förr blev Filippo Inzaghi matchvinnare. ”Superpippo” gjorde båda målen när Marseille besegrades med 2-1 på bortaplan.

Filippo Inzaghi vägrar bli gammal. Borta mot Marseille visade italienaren att han fortfarande har näsa för målet i Champions League när han, som vanligt ur misstänkt offsideläge, petade in 1-0 för sitt Milan från nära håll efter pass från Clarence Seedorf.
Hemmalaget kom ut med nytänt självförtroende i den andra halvleken och efter bara fyra minuter hade Real Madrid-köpet Gabriel Heinze nickat in kvitteringen.
Men Inzaghi höll formtoppen vid liv och satte sitt andra mål i matchen - återigen assisterad av Clarence Seedorf

Manchester Utd vann i Istanbul

Fotboll, UEFA Champions League, Besiktas v Manchester United

Manchester Utd besegrade Besiktas med 1-0, efter mål av Paul Scholes.

Den fanatiska hemmapubliken sjöng som högst när Paul Scholes grusade hoppet om en poäng mot vårens finalist i Champions League, Manchester United.

Nani dribblade bort sin bevakare på sedvanligt manér och tvingade hemmamålvakten Hakan Arikan att släppa retur rakt ut. Bollen hamnade i kanonläge för Scholes som välplacerat nickade in 1-0 intill stolpen.

Besiktas försökte mobilisera en forcering i slutet, men närmare än ett par farliga inlägg kom inte hemmalaget.

United förde spelet i första halvlek medan Besiktas satsade på kontringar. Michael Carrick avlossade ett tungt skott i inledningen och pigge Antonio Valencia var nära att skarva bollen i krysset via rumpan.

I den andra halvleken tog Besiktas över matchen. Alex Ferguson bytte då ut Wayne Rooney, och gick över att spela 4-4-2. Ett taktikdrag som höll turkarna på behörigt avstånd.

ÖIS lämnade botten

Fotboll, Allsvenskan, Örgryte - Halmstad

Kors i taket.
Örgryte har lämnat den allsvenska jumboplatsen.
2-1 mot Halmstad på torsdagen var ett myrsteg närmare kvalstrecket.

Men segermål lät vänta på sig.
Klockan hade passerat 89 minuter när mittfältaren Alexander Mellqvist fick in bollen efter ett kaotisk bombardemang mot 19 år unge och duktige HBK-målvakten Karl-Johan Johnsson.

Matchen på Gamla Ullevi bar egentligen hela tiden något av desperationens, eller i alla fall kampens, tydliga signum.
Med dramatik, panik och ljusår från skönspel och teknik.
Här hade vi två lag med all världens knivar på sina strupar.
Halmstad med 1-10 på de tre senaste matcherna.
Med urusla 0-8 de två senaste.

Och jumbon Örgryte, som nu faktiskt vunnit tre matcher i rad.
Första halvleken var hemmalagets i en ettrig offensiv. Men den var så ursinnig att när den var över så var det Anselmo i Halmstad som hade stått för chanserna och anfallspolaren Marcus Olsson som gjort målet.
Läckert följsamme Michael Görlitz drev in från vänster och gav bollen till Marcus Olsson, som sköt ett flackt vänsterskott som Bengt Anderssons långa högerarm inte nådde.

Efter paus kom Alvaro Santos in bredvid Marcus Allbäck i Örgryte och det var som att skvätta tändvätska på en redan glödande grill.
Hans kvittering var ett underbart mål, med Marcus Allbäck som regissör.
Allbäck drev upp bollen och lobbpassade över en HBK-back till Alvaro Santos som klippte till på volley.

Åtvidaberg besegrade Assyriska

Åtvidaberg tog tre mycket viktiga poäng i toppstriden, när man tidigare ikväll besegrade Assyriska på hemmaplan. Åtvidaberg saknade fyra spelare inför kvällens match. Daniel Hallingström och Christoffer Karlsson var avstängda. Kristian Bergström skadade sig i derbyt mot Norrköping, och missade kvällens match. På uppvärmningen innan matchen tvingade även Johan Niklasson lämna återbud. Förutsättningarna var inte det bästa, men som Daniel Wiklund sade inför matchen.

Det är bara att gilla läget, och visst gillade killarna läget. Bruno Marinho kom in på mitten, och Emil Herge fick förtroende från start. Daniel Wiklund tvingades att byta även spelsystem, och satsade på 4-2-2 istället för tidigare 4-3-2-1. Oscar Möller och Viktor Prodell fick börja på topp. I backlinjen fick Eric Jagholm-Melin ta platsen till höger. Alberis da Silva och Erik Moberg bildade mittlåset.

Matchen inleddes ganska avvaktade från båda lagen. Första farlighet kom i den 10:e minuten. Åtvidaberg Bruno Marinho slarvade med bollen på mitten. Bollen gick ut till Nahir Basara, som från bra läge sköt utanför.

Allteftersom tog hemmalaget över spelet, och skapade tre-fyra vassa lägen innan halvleken var över. I den 15:e minuten sköt Haris Radetinać ett bra skott. Assyriskas målvakt Oscar Berglund gjorde bra räddning, och på returen fick Viktor Prodell öppet mål. Berglund hann dock tillbaka, och gjorde ännu en fin räddning.

Assyriska skapade inte mycket, men i den 24:e minuten hade Basara en bra frispark, som Henrik Gustavsson räddade. Tio minuter senare bjöd hemmalaget på ett fint anfall. Haris Radetinać spelade fram Oscar Möller, som i sin tur frispelade Marinho. Berglund i målet kom bra ut, och Marinho sköt utanför. I anfallet efter fick Prodell ett nytt läge, men återigen stod Berglund i vägen.

Åtvidaberg spelade bra under sista halvtimme i den första halvleken, och man märkte inte mycket av att nyckelspelarna saknades. Emil Herge och Jangholm-Melin var mycket bra under hela matchen. Alberis da Silva förlorade knappt en närkamp under hela matchen.

I den 45:e minuten frispelade Marinho, Pontus Karlsson. Karlsson kom helt fri med Berglund, där den sistnämnde gjorde en kanon räddning på Karlssons skott.

0-0 i halvtid var nog gästerna mycket nöjda med. Andra halvleken bjöd på mycket chansspel, och få klara målchanser. Åtvidabergs spelare tog nästan helt slut under den sista halvtimmen. Wiklund tvingades byta ut Jangholm-Melin, som var trött. Haris Radetinać fick då spela som högerback, och gjorde det ganska bra. Dejan Došlić kom in på Radetinaćs plats.

Lagen skapade två bra lägen. Åtvidabergs kom i den 60:e minuten då Viktor Prodell spelade in bollen mot bortre stolpen. Oscar Möller kom lite försent och det chansen rann ut i sanden.

Med tio minuter kvar av matchen var gästerna nära att ta ledningen, när Tiago Pereira sköt utanför.

Det såg ut att matchen skulle sluta 0-0, men i den 93:e minuten avgjorde hemmalaget. Viktor Prodell fick med sig bollen, och slog ett bra inlägg. Inne i straffområdet dök Oscar Möller upp, och nickade in segermålet.

Åtvidaberg vinner rättvist, med tanke på att laget skapade tre-fyra jätte lägen i den första halvleken. En mycket stark insats av Åtvidaberg som saknade fyra tongivande spelare.

Nästa match för Åtvidaberg är redan på söndag, då man på bortaplan möter trean Sundsvall. Åtvidaberg har en poäng mer än Sundsvall.