onsdag 14 oktober 2009

Brist på tid

Hej alla. Jag har haft mycket på sistone och det har gjort att bloggen har varit dåligt uppdaterad det senaste dagarna. Det hela beror på att Åtvidaberg kan bli klart för Allsvenskan på söndag. Man har ordnat med bussar till den här viktiga bortamatchen. Från ikväll och imorgon kommer jag att uppdatera bloggen oftare, som har varit fallet tidigare. Tack till er alla som går in och läser bloggen.

Windows 7 kan dubbla försäljningen av Macar

Nästa vecka släpper Microsoft en ny version av Windows. Sett till historien är det precis exakt det bästa som kan hända för ärkerivalen Apple.
CNNs IT-analytiker Brian Marshall har gått igenom försäljniimagengen av Microsofts olika Windows-versioner vid de senaste nysläppen. Vid de senaste fyra uppdateringarna av Windows har Apple plockat in marknadsandelar från Microsoft, enligt Marshall.
Trenden har varit likadan vid släppen av Windows 98 (1998), Windows 2000 (2000), Windowa XP(2001) och Windows Vista (2007). Vid varje tillfälle har Macen ätit upp en större kaka av datoranvändarna.
Om man ska tro Brian Marshall kommer Apple nu att dubbla sin marknadsandel när Windows 7 släpps. Apple beräknas i dag har cirka fyra procent av världsmarknaden. En siffra som Marshall tror blir 8 procent inom de närmaste fem åren.

FM-radio på väg till iPhone"

Bristen på inbyggd FM-radio brukar lyftas fram som en av de största bristerna i iPhone och iPod Touch. Men enligt de senaste ryktena jobbar Apple på en lösning.

När den femte generationens iPod Nano lanserades för drygt en månad sedan var inbyggd FM-radio en av de stora nyheterna. Glädjande nog hade Apple även lagt in stöd för att pausa och spola i sändningarna, en funktion som visas upp i nedanstående filmklipp:

Nu avslöjar sajten 9to5Mac att Apple är i full färd med att ta fram en liknande radiolösning till iPhone och iPod Touch.
Inbyggd FM-mottagare finns redan i andra och tredje generationens iPod Touch samt iPhone 3GS, men i dagsläget används mottagaren endast i samband med Nike + iPod Sport Kit.
Det som gör att radioapplikationen dröjer sägs vara integrationen med den mobila versionen av iTunes Store. Apple vill nämligen att det ska bli möjligt att köpa de låtar man fastnat för utan att behöva gå omvägen via datorn.
En förutsättning för att kunna köpa de låtar man hör på radion är emellertid att radiostationen valt att tagga sin musik. Därför är det osannolikt att funktionen kommer fungera här i Sverige.

LIQUID - ACERS FÖRSTA GOOGLE-MOBIL

Acers första Android-lur ansluter sig till trenden med stora, kraftfulla pekskärmsmobiler.image

Liquid är både namnet på den första mobilen från Acer med Googles operativsystem och på den serie med Android-mobiler som Acer planerar att släppa framöver. Den första modellen i serien har utrustats med en den Snapdragon-processor på 1GHz som börjat användas i en del Windows-mobiler på sista tiden. Bland Android-mobilerna är det ingen annan tillverkare som stoppat in den i en telefon. Acer är också först med att använda en skärm med upplösningen WVGA, det vill säga 800x480 bildpunkter.
I likhet med HTC nöjer man sig inte med det användargränssnitt som finns i Android utan har tagit fram ett eget gränssnitt som bland annat ska ge snabbare tillgång till mediafunktioner och bokmärken i webbläsaren.
Enligt Acer ska Liquid också utmärka sig genom en ovanligt lång batteritid. I gränssnittet ingår så kallade Spinlets, en sorts widgets som kan användas till att stream musik eller video och dela med sig av olika sorters mediainnehåll till vänner och bekanta.
Liquid ska börja sälja under fjärde kvartalet men det är oklart om den dyker upp i svenska butiker.

Källa;sportal