fredag 10 juli 2009

Kimi Räikkönen lämnar Ferrari

Motor, F1

Kimi Räikkönen lämnar Ferrari, men han får 280 kronor för besväret. Fernando Alonso kommer att ersätta finländaren vid årsskiftet. Alonso själv dementerar rykten, men enligt Gazzetta dello Sport som kommer spanjorer att köra för Ferrari.

Tour de France: Contador kopplade greppet

Det blev som väntad stora förändringar i sammandraget efter dagens första bergsetapp. Nio cyklister bröt sig loss tidigt på etappen, och hade som mest 12 minuters försprång på huvudklungan. Klungan anförda av Astana med bland andra Lance Armstrong och Alberto Contador i laget. Totalledaren Fabian Cancellara var inför dagen bara tiondelar före Lance Armstrong och 19 sekunder före Alberto Contador. Cancellare släppte kontakten i sista berget.

Rinaldo Nocentini som var med i utbrytningen vann dagens etapp och tog ledningen sammanlagt. Han leder Touren med sex sekunder före Contador. Contador attackerade från huvudklungan och fick en lucka. Cadel Evans jagade i huvudklungan och minimerade där med Contadors försprång.   

Resultat, sammandraget

1. Rinaldo Nocentini (Ita) AG2R

2. Alberto Contador (Spa) Astana +0:00:06

3. Lance Armstrong (USA) Astana +0:00:08

4. Levi Leipheimer (USA) Astana +0:00:39

5. Bradley Wiggins (GBr) Garmin - Slipstream +0:00:46

HIF vidare i Europa League

HIF gjorde vad som behövdes och spelade 1-1 borta mot FC MIKA i returmatchen i Europa Leagues första kvalomgång. Således gick man vidare med totalt 4-2.

I en ganska jämn tillställning på Mika-stadion i Jerevan gjorde HIF och FC MIKA varsitt mål. Detta innebär att HIF vann dubbelmötet med totalt 4-2, och går vidare i Europa League-kvalets andra omgång.
Där väntar FC Zestaphoni från Tblisi, Georgien, som demolerade nordirländska Lisburn Distillery med totalt 11-1 (6-0 idag). Dubbemötet spelas de två kommande torsdagarna, den 16 och 23 juli.
HIF kom till eftermiddagens match med ett decimerat manskap, utan skadade Henrik Larsson, Marcus Lantz, Isaac Chansa och Erik Sundin. Dessutom satt skadade försvarsduon Joel Ekstrand och Marcus Holgersson på Bosse Nilssons bänk.

 

Läs mer

Två mål av Hysén

IFK Göteborg avancerade till semifinal i Svenska Cupen efter 3-1 hemma mot Gefle. Hysén hittade återigen nätet liksom Nicklas Bärkroth som satte spiken i kistan.

Bjärsmyr har spelat färdigt i Blåvitt?
Blåvitt startade med en startelva som troligtvis inte är helt olik den som kliver in på Råsunda på måndag. Gustav Svensson började dock på bänken och Mattias Bjärsmyr som inte spelade alls, ryktas nu vara helt klar för Panathinaikos och verkar gå redan nu i sommar. ”Bjärsa” har troligtvis gjort sin sista match i IFK för den här gången.
I den offensiva mittfältsrollen testades återigen Nicklas Carlsson som gjorde ett bra inhopp just där senast mot HBK. Hjalmar bildade ett isländskt mittlås med Ragnar Sigurdsson och på vänsterkanten fick Daniel Alexandersson nytt förtroende.

 

Läs mer

Eto’o lämnar Barca

Så har svaret på den eviga frågan fått ett svar. Eto’o lämnar Barcelona efter fem år i klubben.

 

Något officiellt uttalande har visserligen inte gjorts, men Sport verkar säkra på sin sak. Att det är Sport som rapporterar om detta gör att det känns väldigt trovärdigt då en liknande artikel från El Mundo Deportivo hade fått mig att tvivla på sanningshalten. Eto’os agent, Josep Maria Mesalles, ska ha upplyst Txiki om situationen igår. Vidare, förväntas kamerunaren offentliggöra den senaste tidens händelser vid en presskonferens i Paris den 15 juli. Vi kan nog vänta oss en milt sagt frispråkig sådan.

 

Läs mer

Labinot Harbuzi lämnar Malmö?

Fotboll, U21 EM, Sverige, förhands

Idag kommer det uppgifter om att Labinot Harbuzi lämnar Malmö. Harbuzi säger själv att det kommer att bli klart med en ny klubb nästa vecka. Harbuzi har inte velat att förlänga kontraktet med MFF, och blev i veckan placerad att spela med Malmös juniorlag.

Ett antal turkiska tidningar skriver att Labinot Harbuzi kommer att spela i det turkiska ligan. Harbuzi själv vill inte kommentera varken klubb eller länder, men säger att han har fått bud från flera klubbar.

Återstår att se var han spelar i forstsättningen.