måndag 15 juni 2009

Pojkallsvenskan

Kenty besegrade Smedby med 2-1 i pojkallsvenskan. Själva matchen innehöll inte någon större underhållnings värde. Första halvleken bjöd på få klara målchanser, och många fel passningar. Kenty tog ledningen efter en hörna, där Smedby spelarna tappade markeringen helt. I den andra var hemmalagets spel lite bättre, och var det bättre laget i den andra halvleken. Båda lagen sprang många gånger i offside. I slutet av matchen ökade Kenty på till 2-0, och i matchens sista minut reducerade Smedby.

Kenty var minst dåliga i den här matchen och vann rättvist.

Damfotboll

Som jag skrev igår var jag och kollade in Allsvenskan. Det var på papper två bra lag som möttes. Jag blev dock lite besviken. Hemmalaget Linköping var det klart bättre laget.
Örebro som hade inför gårdagens match sex matcher utan förlust visade ingenting. Det var uddlöst framåt. Första halvleken bjöd på dåligt spel. Det blev dock bättre i andra. Jag vet att man inte ska jämföra Dam och Herrfotboll, men det som jag reagerde mest på var, hur svårt tjejerna hade med mottagningarna. Det var sällan någon tog med sig bollen i farten.
På önsdag ska jag se Linköping spela igen. Den här gången står Sunnanå för motståndet.
Nu blir det Pojkallsvenskan och Bk Kenty mot Smedby. Återkommer med kommentarer från den matchen.

LA Lakers tog sin 15:e titeln

kobebryant

Kobe Bryant gjorde 30 av Los Angeles poäng och utsågs till finalens mest värdefulle spelare. Lakers vann den femte matchen mot Orlando med 99-86. Fem av Lakers spelare svarade för fler än 10 poäng i matchen. LA kopplade greppet om matchen i andra perioden, när man gjorde 16 poäng i rad. Det var huvudtränarens Phil Jacksons tionde titeln. Kobe Bryant har nu fyra titlar.

Polisen anställer fler för att jaga fildelare

polisbilSveriges Radios P3 skriver att 15 poliser kommer att anställas för att jaga fildelare. Orsaken är att polisen inte hinner utreda alla misstänkta fildelningsbrott, och en hel del fall har lagts ned. Poliserna ska arbeta i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Man kan inte annat än att tycka att det hela är löjligt. Konstigt att det går bra att sätta prio på fildelning men att jaga mördare och dess like anställs inga fler poliser för. Att man ringer och ser ett misshandel eller vårdtäkt på gatan utanför ens fönster och det kommer inte en enda polis på 2 timmar. Men jaga folk som sitter vid datorn och gör ingen illa, då kommer poliserna, klart. Det positiva är att fler arbetstillfällen skapas, men det tråkiga är att skattebetalarna får stå för kostnaderna. SKRÄPNING!!!

Ny telefon från Nokia

nokia5530

Nokia släpper uppföljaren till musik telefonen 5800. Skärmen är på 2.9 tum, och man ska kunna scrolla genom upp till 20 kontakter. Nokia 5800 hade bara 4 kontakter som man kunde scrolla genom. 5530 heter telefonen och saknar tyvärr 3G. Det betyder om man vill ladda ned innehåll till mobilen eller kolla sina mail samt surfa får man göra det via 2G (mycket långsammare än 3G) eller Wlan. Telefonen har en kamera på 3.2 megapixel och saknar blixt.

Telefonen kommer att kosta ca 2800 kr, och släpps under tredje kvartalet.

Confederations Cups

Fotboll, Confederations Cup, Sydafrika - IrakFoto:Bildbyrån

Matchen mellan Sydafrika och Irak slutade mållöst. Knappt 50 000 åskådare på Ellis Park i Johannesburg skapade en mäktig stämning. Hemmalaget var närmast ett mål. Katlego Mashego missade friläge och landsmannen Bernard Parker blev otursgubbe genom att stoppa en medspelares nick på mållinjen.

I den andra matchen vann Spanien över Nya Zeeland. Fernando Torres svarade äkta hattrick. Redan i den 6:e minuten gjorde anfallaren sitt första mål i matchen. Torres fick bollen utanför straffområdet, och med en bredsida smekte han in bollen i mål. I den 14:e minuten stötte han in 2-0, och tre minuter senare slog Capdevila ett inlägg, Torres nådde högst och nickade in sitt och Spaniens tredje mål i matchen.

Cesc Fabregas gjorde 4-0 innan halvleken var över, och i inledningen av den andra sköt David Villa slutresultatet. Spanien har nu 33 matcher utan förlust och kan i den här turneringen slå Brasiliens rekord på 35 matcher utan nederlag. Återstår att se om man lyckas med det.