fredag 25 september 2009

FIFA 10 på väg till App Store

Electronic Arts har nu bekräftat att fotbollsspelet FIFA 10 kommer till iPhone OS samtidigt som det släpps till andra plattformar.

Den 2 oktober är det dags för en ny upplaga av det populära fotbolllsspelet FIFA. Nu står det även klart att versionen för iPhone och iPod Touch kommer att släppas samma dag.
FIFA 10 innehåller 30 ligor, 570 lag och inte färre än 12 620 spelare. Precis som i konkurrerande Real Football 2010 kommer det bli möjligt att spela mot kompisar via wi-fi.

Förutom iPhone OS kommer FIFA 10 släppas till Windows, Playstation 2 och 3, PSP, Xbox 360, N-Gage, Nintendo Wii och DS. Som vanligt lyser alltså versioner till Mac OS X och Linux med sin frånvaro...

Första bilderna på Microsofts mobiltelefoner

Vi har länge följt ryktena kring att Microsoft skulle börja tillverka egna mobiltelefoner, men vi har samtidigt tagit det med en nypa salt eftersom det kan oroa företagets relation till andra tillverkare. Nu verkar det dock inte bättre än att Microsofttelefonerna är verklighet.

På sajten Gizmodo rapporteras det idag om de där Microsofttelefonenerna som det ryktats om så länge. Någon ska ha skickat in bilder på dem, men vi får inte veta några hårdfakta.
Telefonerna är döpta till Pure och Turtle. Pure ser ut som en vanlig pekskärmslur med slajdfunktion medan Turtle testar en lite nyare och mer knubbig design. Företaget Sharp ska producera dem bägge.
Tyvärr vet vi inte mer än så här i nuläget. Men om informationen stämmer ska det bli spännande att se hur andra mobiltillverkare reagerar i och med att de använder Microsofts operativsystem i sina egna mobiltelefoner. Det uppstår ju en konkurrenssituation. Men eftersom vi inte vet så får vi helt enkelt hålla ut ett tag till.

Världens första externa hårddisk med usb 3.0

Snart lanseras världens första externa hårddisk med usb 3.0, eller superspeed usb som det kallas på grund av hastigheterna du kan komma upp i.

Freecom heter företaget som skapat Hard Drive XS 3.0, en extern hårddisk med överföring via usb 3.0. Enligt hårddisktillverkaren kan du överföra filer i 130 megabyte per sekund.
Hårddisken är fläktlös och skyddas av ett gummihölje på utsidan. Lagringsutrymmet ligger mellan en till två terabyte beroende på vilken storlek du vill ha.
Eftersom superspeed usb är bakåtkompatibelt med tidigare versioner kan du koppla in hårddisken i din usb 2.0-port tills det lanseras datorer med usb 3.0-portar. Freecom har annars byggt ett styrenhetskort för att du ska kunna använda lösningen redan nu i november när den lanseras. Styrenhetskortet kostar mellan 270-310 kronor beroende på vilken typ av dator du har.
Själva hårddisken lanseras som sagt i mitten av november. Priset startar på 1 230 kronor, det gäller då för storleken en terabyte.

Palm Pre klar för Europa

I mitten av oktober kommer Palm Pre att börja säljas i tre europeiska länder.

Allra först ut är Tyskland där telefonen med Palms nya system WebOS börjar säljas den 13 oktober. Tre dagar senare ska den också finnas att köpa i Storbritannien och Irland.
Inför lanseringen i Europa uppger Palm att operatören O2 kommer att ha ensamrätt på försäljningen av Pre. Samtidigt går nu det att förbeställa Palm Pre utan abonnemang eller operatörslösningar i flera webbshoppar.
Pre är en av de två mobiler i Palms produktportfölj med WebOS. Nyligen presenterades Pixi, som också är en tangentbordsmobil. Pixie finns dock ännu så länge enbart i cdma-version för den nordamerikanska marknaden.

ZTE in på svenska mobilmarknaden

Med en billig 3g-lur tar den kinesiska tillverkaren ZTE steget in på den svenska marknaden för mobiltelefoner.

ZTE har varit på väg in på den svenska markanden för mobiltelefoner under en tid och har i någon mån redan funnits med genom övervakningskameran MF58 som använder mobilnätet för att ta emot instruktioner samt strömma ljud och rörliga bilder till användaren.
Nu kommer man med den första vanliga mobilen till Sverige, F102. Det är en enkel 3G-mobil som operatören Tre fått ensamrätt på. Med kontantkort ska den kosta 495 kronor. Till en början kommer den bara att säljas av Mediamarkt, senare i år dyker den även upp i Tres egna butiker. F102 har en 2-megapixel kamera, bluetooth och plats för microSD-kort.
I ZTE:s framtidsplaner ingår samarbete med flera svenska operatörer och flera typer av produkter.


- Framöver så kommer vi att komma ut med usb-modem med olika operatörer och under första halvåret 2010 kommer ZTE-brandade telefoner, säger Lovina Zeya-Eriksson på ZTE.

Idag har man smartphones med Windows Mobile som operativsystem i sin produktportfölj. Under första kvartalet nästa år ska man släppa sin första Android-telefon på den globala marknaden och någon gång under första halvåret kan vi räkna med Android-mobiler från ZTE på den svenska marknaden, enligt Zeya-Eriksson.

Lidström decenniets NHL-spelare

I nästa vecka kommer Nicklas Lidström till Sverige med sitt Detroit Red Wings.

Den svenske backklippan tar mark med en tung utnämning – som decenniets bäste NHL-spelare, enligt den amerikanska tidningen The Sporting News.061120 Ishockey, NHL, Detroit Red Wings - Vancouver Canucks: Nicklas Lidström, kapten, lagkapten.
© Bildbyrån - 90201 - Foto: Andreas Hillergren

– "Nick" är vår bäste spelare under träningslägret, han är vår bäste spelare i grundserien och han är vår bäste spelare i slutspelet. Jag vet inte vad mer han skulle kunna göra, säger förre storstjärnan Steve Yzerman, nu vice ordförande i Detroit, till tidningen.

Nicklas Lidström har under 2000-talets första årtionde vunnit Stanley cup två gånger, 2002 och 08, och Norris trophy som ligans bäste back vid hela sex tillfällen. Tidningen har utsett decenniets bäste spelare i sju stora sporter i Nordamerika och New Jerseys målvakt Martin Brodeur var tvåa i NHL-omröstningen.

Tidningen utsåg också årtiondets lag:

Förstauppställningen, målvakt: Martin Brodeur. Backar: Nicklas Lidström, Scott Niedermayer. Forwards: Joe Sakic, Jaromir Jagr, Jarome Iginla.

Andrauppställningen: Jean-Sebastien Giguere – Chris Pronger, Zdeno Chara – Sidney Crosby, Vincent Lecavalier, Alexander Ovetjkin.