lördag 8 oktober 2011

Ny förlust för Rangers

Han har blivit hyllad hemma i Göteborg och bejublad i Stockholm. Men när Henrik Lundqvist återvänder till New York efter en oförglömlig hockeyresa är det med två förluster - Anaheim vann med 2-1 mot Rangers efter straffar.

I fredags kväll blev det en poäng mot Los Angeles Kings efter förlust med 2-3 efter förlängning. På lördagen blev det en ny poäng, men också en ny förlust - efter straffar.
Henrik Lundqvist räddade tre av fyra straffar - men klarade inte Bobby Ryans halvträff.
Rangers missade alla sina fyra straffar.
"Henke" gjorde en strålande match på nytt inför fullsatta läktare i Globen, där bland annat fotbollslandslaget med Zlatan Ibrahimovic i spetsen kopplade av efter den nödvändiga segern över Finland i Helsingfors.
Storpubliken jublade bland annat efter en fenomenal räddning av "kung Henrik" i början på andra perioden. Två snabba Anaheimpassningar friställde Bobby Ryan men efter en blixtsnabb sidledsförflyttning rånade 29-åringen motståndarna på ett mål.
Han fick till och med ta till fotbollstakter när han nickade undan ett skott från Brandon McMillan, men Lundqvists heoriska insats hjälpte inte till seger.
Rangers såg länge ut att kamma noll - men med bara 2.15 kvar lyckades 82-miljonersmannen Brad Richards, som inte synts till mycket dessförinnan, kvittera och ta matchen till förlängning och straffar. Andrew Cogliano gjorde 1-0 från nära håll i första perioden.
Backen Tim Erixon, som debuterade i fredags kväll, spelade på nytt knappt 13 minuter i en match där utvisningar duggade tätt och publiken bjöds på två slagsmål.
Henrik Lundqvist fick ett minne i livet i Sverige med hyllningarna i Göteborg som höjdpunkt. Men sportsligt var två NHL-förluster inget att minnas.
Källa: TT

LA vann premiären

Los Angeles blev för svåra för Henrik Lundqvist och Tim Erixon i NHL-premiären. Kalifornienlaget vann med 3-2 i Globen, efter att Jack Johnson avgjort i förlängning.
Pappa Jan spelade över 600 NHL-matcher under tio år för New York Rangers. På fredagskvällen följde sonen Tim i pappas fotspår och gjorde sin första. Det blev dock förlust, 2-3 mot Los Angeles i Globen efter förlängning.
Los Angeles-backen Jack Johnson avgjorde i numerärt överläge i förlängningen när bara 52 sekunder återstod.
Erixon använde ord som overkligt och fantastiskt inför matchen.
Dels för att det över huvud taget blev spel i NHL-premiären då han så sent som förra helgen skickades till farmarlaget, dels för att han fick debutera i hemlandet.
Lika roligt var det inte efteråt.
På fullsatta läktare i Globen satt familjen, däribland pappa Jan - kallad "X:et" - som spelade i Rangers 1983-93.
Totalt blev det knappt 13 minuters speltid för 20-åringen som förra säsongen var med och tog dubbla silver - i VM med Tre Kronor och i SM-slutspelet med Skellefteå. Han hamnade också i utvisningsbåset i andra perioden för att ha skickat pucken upp på läktaren.
Erixon satte säkerheten främst och spelade enkelt i sin debut. Det var mer än vad hans försvarskompisar gjorde.
Henrik Lundqvist fick jobba hårt i den första perioden
(1-1) för att hålla sitt lag kvar i matchen då misstagen avlöste varandra från lagkamraterna i egen zon.
Lagkaptenen Ryan Callahan slog en felpassning i egen zon och Los Angeles-stjärnan Anze Kopitar, slovenen som varit i Södertälje, satte ledningsmålet. Rangers vände till 2-1, bland annat genom Callahan som revanscherade sig, men Kings kvitterade med knappt fem minuter kvar av tredje perioden.
På lördagskvällen spelar Rangers mot Anaheim i Globen.