måndag 31 augusti 2009

Säker seger för Örebro

Örebro tog en säker och synnerligen rättvis seger hemma mot Gefle. I den första halvleken var bollinnehavet 70-30 i Örebros favör och anförda av yttrarna Roni Porokara och Marcus Astvald skapade man att antal bra chanser. Närmast var Adriano Munoz som fick se sitt volleyskott från nära håll snyggt räddas av Mattias Hugosson.

I den andra halvleken fortsatte Örebro att vara det bättre laget, men man fick vänta till den 60:e minuten innan det gav utdelning. Det var mittbacken Magnus Wikström som från straffpunkten dundrade upp bollen i krysset efter en hörnvariant. Bara tre minuter efteråt kom 2-0 när Marcus Astvald frispelade Adriano i en kontring och brassen från ganska dålig vinkel kunde dundra upp bollen i nättaket. Gefle gjorde efter detta några byten, men inget hjälpte, Örebro var det klart bättre laget idag och hemmaspelarna ska vara nöjda med sin insats.

Alvaro Santos avgjorde för ÖIS

Örgryte tog en mycket viktigtseger i bottenstriden, när man på bortaplan besegrade Brommapojkarna.

Efter en avvaktande öppning tog ÖIS sakta men säkert över matchen i den första halvleken.
ÖIS skapade en hel del chanser, och BP-s målvakt gjorde ett par riktigt heta målchanser. Med två minuter kvar av den första halvleken tog ÖIS ledningen i matchen. En distansfrispark för ÖIS nickades upp i luften av Guterstam. Gustafsson vann därefter nickduellen mot en mycket passiv Guterstam. Nicken blev en fin framspelning till en fristående Allbäck som stötte in bollen i mål.

I den 58:e minuten kvitterade hammalaget. I andravågen efter ett fint BP-anfall ryckte sig Miiko Albornoz till vänster loss från två bevakare och kunde nere vid kortlinjen känsligt lätta in en bredsida på yta snett bakåt. Dit stormade Benyahia som distinkt satte en bredsida i bortre gaveln. Mycket snyggt mål.

I den andra halvleken bjöd lagen på slarvigt spel. BP skapade ett par farligheter, och den bästa chansen kom i den 70:e minuten. Pinones-Arce slog en boll som dök ner vid bortre stolpen där en påfallande omarkerad Miiko Albornoz nickade i marken och vidare utanför den öppna högerdelen av målet.

Med sex minuter kvar avgjorde inhopparen Alvaro Santos matchen, när han kraftfullt nickade in ett inlägg från vänstersidan.

GAIS och Djurgården kryssade

Det blev delad pott i den viktiga matchen mellan GAIS och Djurgåden

Den första halvleken var slarvig med många felpassningar. GAIS tog ledningen i den 16:e minuten genom Richard Spong som tog vara på Djurgårdens bristande markeringsspel och tryckte enkelt undan Petter Gustafsson samtidigt som han nickade in bollen till höger om Pa Dembo Touray. Djurgården kunde replikera sex minuter senare där Jan Tauer stod för ett fint förarbete till Daniel Sjölunds 1-1 som han satte dit från nära håll till vänster i straffområdet. Efter kvitteringen tog Djurgården över matchen, och pressade tillbaka GAIS. Trots bra tryck mot GAIS straffområdet skapade man inte några farligheter.

I andra halvleken skapades få klara målchanser. Båda lagen hade varsin bra läge att avgöra matchen. I den 58:e minuten fick Hrvoje Milic ett jätteläge till vänster i straffområdet när bollen kom till honom från höger men han väntade lite för länge med att skjuta som han gör rakt på en räddandes Jankulovski som skadar sig när bollen går rakt i ansiktet.

GAIS bästa chans kom i den 61:a minuten. Kuivasto slarvade undan bollen till Wanderson som kom fri mot Touray som fick fingerspetsar på det låga avslutet mot den vänstra stolpen.

Båda lagen var sedan rädda om det poäng man hade och matchen slutade där med 1-1.

Oavgjort mellan Malmö och Helsingborg

Fotboll, allsvenskan, Malmö - Helsingborg

Det blev mållöst mellan Malmö och Helsingborg i derbyt.

Den första halvleken bjöd på underhållande spel. Det skapades massvis med målchanser, och båda lagen bjöd på en hel del hårda närkamper. I den 10:e minuten var hemmalaget nära att ta ledningen. MFF behöll trycket efter en hörna och Wilton Figueiredo avlossade stora kanonen, men Pär Hansson kastade sig och lyckades tippa bollen till hörna. Tre minuter senare var Guillermo Molins nära, men han nickade utanför.

Helsingborgs första chans kom i den 17:e minuten då, Andreas Landgren sköt ett lurigt distansskott som höll på att ställa Dusan Melicharek. Efter det tog HIF över matchen under en tio minuters period. I den 26:e minuten fick Dusan Melicharek sträcka ut på ett skott från Rafael Oliveira.

Det blev mycket kamp även i den andra halvleken, och båda lagen fortsatte att skapa chanser framåt. I den 66:e minuten fick HIF en jättechans. Ett inlägg från vänstersidan nådde fram till René Makondele, som skarvade bollen tätt utanför.

Malmö hade chanser, men hade svårt att få in bollen i mål.

Med fyra minuter var av matchen skickade Makondele in en boll framför mål. Det blev oreda framför målet, men ingen HIF-spelare nådde fram till bollen. Helsingborg var det bättre laget i slutet av matchen, men matchen slutade mållöst.

Fabio Grosso klar för Juventus

Under transferfönstrets sista timmar lyckades Juve och Lyon komma överens: Grosso är en Juventusspelare.

Priset landar på €2,5+0,5 miljoner miljoner utan bonusar. Grosso förstärker därmed en relativt svag del av laget, utan att varken Molinaro eller De Ceglie offras. Värvningen måste ses som en temporär lösning på ett permanent problem. Vi får en nödvändig vänstervinge till vårt nya system, en kille med rutin i massor och en vänsterfot med förbundna ögon kan träffa en italiensk, brasiliansk eller fransk panna.

Hammarby sparkade tidigare idag Tony Gustavsson. Det går delade åsikter om att Gustavsson fått sparken. En del menar att det är rätt, medan andra tycker det är fel. Jag tycker att det är fel. Inte är det Tonys fel att STYRELSEN har sålt allt av värdet i Hammarby. Det är inte lätt som tränare att träna ett lag, där spelare efter spelare försvinner.

Under de tre senaste säsongerna har Hammarby tappat 22 spelare; tunga kort som Charlie Davies, Louay Chanko, Petter Andersson och Sebastian Eguren. Dessutom har klubben dragits av stora ekonomiska problem.

Hammarbys VD Michael Andersson säger i en intervju att styrelsen har fattat beslut eftersom Hammarby inte tagit tillräckligt många poäng.

Samtidigt så är det samma styrelse som har sålt allt som kvalité hette i Hammarby. Det är samma styrelse som har haft ansvaret i det ekonomiska delen, och det ansvaret att Hammarbys pengar tagit slut.

Ny tränare blir Thom Åhlund, tidigare sportchef för ungdomsverksamheten, och som i början av 2000-talet var assisterande till Anders Linderoth.

Tony Gustavsson kunde inte trolla och därför fick han sparken, undrar om Thom Åhlund kan trolla och rädda Hammarby kvar i Allsvenskan.

Återstår att se, och frågan är framförallt om Hammarbys styrelsen kan trolla fram en del miljoner om Hammarby åker ur.

TV 4 sport flyttar La Liga till Canal +?

Sedan en tid tillbaka har TV 4 köpt Canal +. Tv 4 sport i sin tur har under senare åren sänt La Liga. Igår reagerade jag när man samtidigt visade matchen mellan Almeria och Valladolid på både TV 4 sport och Canal + sport 2. Idag kommer man att visa Barcelonas match på både TV 4 sport och Canal + sport HD.

Jag undrar om TV 4 inte i smyg håller på att flytta över La Liga från TV 4 sport till Canal + Sport. Vad är skillnad då.

Jo skillnaden är att det Canal + sport kostar att se medan TV 4 sport ingår hos en del operatörer.

Vi vet hur man behandlade Allsvenskans sändningar förra året. TV 4 sport skulle sända minst en match i veckan, men efter att TV 4 köpt Canal + visade man inte en match på TV 4 Sport.

Undrar om inte samma sak kommer att ske med La Liga.

Det ska dock sägas att inget av det jag skrivit är officiellt utan bara en känslan som jag har.

Kamera till Ipod

Apple håller sitt årliga event med inriktning på musik den 9 september. I år förväntas nya Ipod-modeller och en uppdatering till Itunes att vänta.
Enligt Apple Insider kommer de större Ipodmodellerna att förses med kameror liknande de som sitter i Iphone 3GS. Precis som i telefonmodellen ska videofilerna kunna redigeras direkt i musikspelaren. Från Ipod Touch går det även att ladda upp filmerna till Youtube direkt via trådlöst nätverk.
Itunes ryktas få en ny social funktion där musikspelaren kopplas ihop med sociala nätverk.

Dagens matcher och tankar

Är forskyld som fan, vet inte var det kom ifrån. Hur som helst efter en lång sovmorgon så är jag på banan igen. En del matcher spelas under kvällen. GAIS-Djurgården är hur intressant som helst. Det spelas även Skånederby mellan Malmö och Helsingborg. Återkommer under kvällen med rapporter från Allsvenskan.

Läst förut att Hammarby har sparkat Tony Gustavsson. Under kvällen kommer mina tankar kring det hela. Jag skrev för en tid sedan att Hammarbys styrelsen höll på att gräva sitt eget grav. Som sagt återkommer under kvällen med tankarna kring det.