tisdag 4 augusti 2009

Linköping vidare i Champions L

Fotboll, Damallsvenskan, Linköping - Malmö

Linköping utklassade rumänska Clujana. Efter 6-0-segern är klubben klar för 16-delsfinal i Champions league.
Mycket tack vare nya anfallaren Ida Brännström - som stod för tre av målen.
-Det var väl inte precis några individuella prestationer, säger hon.

I slutet av första halvlek kom mål nummer ett. Mittfältaren Caroline Seger nickade ner bollen och Ida Brännström rullade i stort sett bara in den i tom kasse. Tvåan såg nästan likadan ut - ett inspel som Brännström tog emot och placerade bakom Clujanas målvakt Eniko Kadar. Trean, hattrick-målet, nickade hon in på hörna.

-Får man bollarna rakt på fötterna och huvudet, då är det inte så svårt att göra mål. Men det är klart att det är skönt att göra tre stycken.

Nu blev det ju inte bara tre mål för Ida Brännström i tisdagens match. Sammanlagt gjorde hon nio mål på tre matcher i gruppkvalet till damernas Champions league. Ett bra facit för en spelare som för bara tio dagar sedan skrevs över från samarbetsklubben Kenty.

-Det är sån stor kvalitetsskillnad. Tempot är högre, passningar är bättre och allt är på en högre nivå. Men det är så klart skönt att få en sån här start, nu hoppas jag bara att det fortsätter så här, säger hon.

Inför Linköpings avslutande kvalmatch räckte det med ett kryss mot rumänska Clujana för att ta sig vidare till 16-delsfinalerna i damernas Champions league.
Men redan i den åttonde minuten small det till i den tidiga matchen på Folkungavallen i Linköping.

Då tryckte den svenska landslagsspelaren Kosovare Asllani in ledningsmålet bakom målvakten Kadar.

-Det var väl bara fram tills det målet som det var match. Efter det hade vi full kontroll. 6-0 speglade verkligen matchen, säger Ida Brännström.

En drömstart för den svenska klubben. Och en öppning som inte ens tränaren Magnus Wikman hade trott på innan matchen.

-Det här var vår bästa match i det här kvalet och efter 2-0 var det en behaglig resa, säger Wikman.

-Vi utnyttjade att vi var större och starkare, fyra av våra sex mål kom från skallen.
I och med segern gick Linköping obesegrat genom gruppkvalet. Nästa omgång, 16-delsfinalerna, spelas mellan den 30 september och 7 oktober. Vilka de möter lottas fram den 14 augusti.

Källa TT

Målvakten nickade Sporting vidare

Portugisiska Sporting låg under med 0-1 på bortaplan mot Twente. I
den 93:e minuten fick man en hörna och målvakten Rui Patrício
nickade bollen via en spelare i mål. Det målet tog Sporting vidare i
Chapions L. Twente tog ledningen redan i den 2:à minuten i en match som var välspelad och underhållande.

Salzburg slog ut Dinamo Zagreb

 

 

Kroatiska Dinamo Zagreb hade 1-1 från den första matchen. Den första
halvleken var ganska jämt och båda lagen hade chanser att göra mål.
Det var dock Salzburg som i den 34:e minuten tog ledningen genom
Švento. I slutet var hemmalaget nära att kvittera genom Moralez.
Eddie Gustavsson i Salzburg målet gjorde en mycket bra räddning.
Direkt i inledningen av den andra halvleken kvitterade Dinamo genom
Papadopoulos. Papadopoulos lurade försvaret och fri med Gustavsson
satte han 1-1. 62:a minuten bra inlägg från vänstersidan, som
Carlos nickade från nära håll över. Dinamo var det laget som
pressade på för ett seger mål.
Med sju minuter kvar stack Salzburg upp i ett anfall. Efter ett skott
i stolpen kunde Nelisse slå in returen.
Dinamo skapade ingen farlig kvitteringschans, och det var närmare 1-3
ön 2-2 i slutet av matchen. Salzburg gick där med vidare.

Allsvenskan: Video från Gefle - Djurgården

Allsvenskan: Video från Örebro - Örgryte

Allsvenskan: Video från Hammarby - Helsingborg

Allsvenskan: Video från GAIS - Trelleborg

Fenerbahce cupmästare

Fenerbahce gick ut på plan med parollen att ta revansch mot Besiktas för fjolårets förlust i cupfinalen, och det fick man. Fenerbahce vann en spelmässigt jämn match fast där det var Fenerbahce som skapade flest farliga målchanser. Spelgeniet och lagkaptenen Alex de Souza blev stor matchhjälte med sina två mål i slutet av matchen, trots att han större delen av matchen inte var lika dominant som vi är vana vid. Men han dyker som vanligt upp när laget behöver honom som mest.
Annars var det Besiktas som inledde matchen bäst och hade kontroll över matchen de första 15-20 minuterna som började i ett raskt tempo men halvfarliga chanser åt båda håll. Fenerbahce hade inledningsvis svårt att organisera sig i försvaret samt i mittfältet vilket underlättade det för Besiktas. Men ju med matchen fortskred desto bättre fotboll började Fenerbahce spela och man hade vid ett flertal tillfällen kunnat ta ledningen genom Alex, Santos eller Güiza. Rüstü i Besiktasmålet storspelade.
Trots det jämna spelet hade Besiktas svårt att skapa chanser, dock hade man ett ypperligt tillfälle att ta ledningen med Yusufs nick träffade stolpen. Annars var det tamt framåt för Besiktas medan Fenerbahce hade ett flertal frilägen.

Läs mer

Liverpool och Real överrens

Nu är Xabi Alonso nära Real Madrid.

Under gårdagen kom klubbarna överens om en prislapp.

Övergången såg ut som ett omöjligt uppdrag för Real Madrid. Men i förra veckan begärde Alonso, en flytt från Liverpool. Real Madrid ansåg att prislappen 370 miljoner kronor var dör högt.

Men fotbollskanalen.se skrev tidigare i dag om att Liverpoolbossen Christian Purslow och Real Madrids Jose Angel Sanchez ska ha förhandlat i Barcelona under söndagskvällen. På måndagen fortsatte förhandlingarna och enligt spanska tidningen Sport ska parterna nu ha kommit överens om en prislapp på cirka 330 miljoner kronor.

Xabi Alonso, som varit en nyckelspelare i Liverpool de senaste säsongerna, blir Real Madrids åttonde värvning. Enligt Sport kommer Alonso att ansluta till sin nya klubb senare denna vecka.

Då var det dags igen

pratebay

Jaha då var det dags igen. Flera tidningar skriver om att fyra filmbolag har vänt sig till tingsrätten för att få uppgifter om vem som ligger bakom en viss IP-adress. Det handlar om en fildelningssajt som är kund hos Telia. Telia säger att man inte kommer att lämna uppgifter även om domstolen säger att de måste. Telia tänker i så fall överklaga.

Återigen börjar de olike bolag att jaga folk. Förra veckan fick en kille betala 165 000 kr per låt som han har spridit.

Jag undrar bara vem som ska betala dessa böter.

Helt rätt att bredbandsbolagen inte lämnar ut uppgifterna direkt. Sen spelar väl ingen roll. Film och musikbolagen lär vinna i allafall.

Som jag skrev för någon månad sedan. Lösning på det hela är enkel. Höj avgiften på bredband för alla som vill kunna ladda ner eller upp material. Hur svårt kan det vara. Då får bolagen som jagar folk sina jävla pengar.