Dagens höjdare

Dagens höjdare är Usain Bolt. 9.58 säger allt.

9.58 av Bolt

200 meter

Jamaicas och hela världens snabbaste man _ Usain Bolt _ vann söndagens final på 100 meter i friidrotts-VM i Berlin.
Och som han gjorde det.
Den 22-årige världsrekordhållaren sprang över mållinjen på 9,58 sekunder - nytt värlsrekord med elva hundradelar.
Tvåa blev Tyson Gay, USA, på 9,71 och bronset gick till Bolts landsman, Asafa Powell, på tiden 9,84.
Usain Bolt kan nu lägga ett VM-guld till sina tre guldmedaljer som han sprang hem i Peking-OS i augusti förra året.

Svennis jagar tre spelare

Svennis har inlett säsongen med sitt Notts County efter två raka segrar. Nu uppger The Mail on Sunday att svensken vill har tre nya spelare. Det handlar om Luis Figo, som just avslutat sin karriär, Pavel Nedvěd och Patrick Vieira. Samma tidning skriver att Svennis är intresserad av Sol Campbell.

I samarbete med TV4

Isaksson hånad av egna fans

Andreas Isaksson fumlade med fötterna i matchens andra minut och bjöd Ajax Luis Suarez på gästernas 1-0-mål. Senare när han plockade ned en enkel höjdboll fick han ironiska applåder av hemmafansen. Trots det lyckades PSV vinna matchen.

Läs om den matchen här.

Tottenham slog Liverpool

Tottenham tog en fin skalp när laget besegrade Liverpool på hemmaplan. Första halvtimme var en chansfattig historia. Det blev mycket spel på mitten, med mycket kamp. Hemmalaget avslutade dock starkt sista kvarten. I den 31:a minuten hittade Luka Modrić fram till Robbie Kean, som fick helt omarkerad nicka bollen. Reina i Liverpool-målet gjorde en bra räddning. Tre minuter senare var det dags för en ny duell mellan dessa två. Kean kom återigen fri, och försökte lobba bollen över Reina som fick upp en hand, och lyckades rädda. Liverpool hade svårt att skapa något framåt. Lagets anfallsförsök stoppades ofta på den sista tredje delen. 1-0 var ställning i halvtid.

Liverpool fick bättre fart på sitt spel i inledningen av den andra halvleken. I den 54:e minuten Glen Johnson igenom, och blev fälld av målvakten Gomez. Domaren blåste då för straff. Steven Gerrard satte den efterföljande straffen säkert i mål.

Liverpools glädje varade i drygt fyra minuter. Tottenham fick en frispark, som Modrić slog. Inne i straffområdet gick vänsterbacken Assou-Ekotto upp och nickade in 2-1 för Tottenham. Liverpool jagade sedan en kvittering, och slutet av matchen innehöll ett par straffsituationer. Någon mer straff fick inte Liverpool med sig, och Tottenham tog hem alla tre poäng.

Oavgjort på Grimsta

Brommapojkarna och Trelleborg spelade tidigare idag 2-2 på Grimsta.

I den 5:e minuten skapade Trelleborg första farlighet i matchen. Marcus Pode fick Jon Perssons skottretur till sig mitt inne i straffområdet men hans avslut gick tätt utanför den vänstra stolpen. Annars var det hemmalaget som öppnade matchen piggast. Mitt i hemmapressen tog Trelleborg ledningen i matchen. Andreas Wihlborg sköt från distans där bollen studsade precis framför Nordfeldt som inte kunde hålla skottet som gick in vid den vänstra stolen. Hemmalaget kom dock tillbaka och kvitterade i den 28:e minuten. Olof Gutestam slog till efter en bra slagen hörna. Efter det skapade båda lagen ett par bra chanser. I den 34:e minuten nickade Kristian Haynes ett djupt slaget inlägg från Melander någon meter utanför den vänstra stolpen. Fyra minuter senare blev det farligt när hemmaspelaren Imad Chadech sköt. Bollen tog på en Trelleborg spelare, och höll på att ställa Persson i målet, som i sista stund fick fingrarna på bollen.

Med tre minuter kvar av den första halvleken återtog Trelleborg ledningen i matchen. Andreas Drugge fick helt omarkerad hoppa upp på Mikael Bengtssons vänsterinlägg och nickade in ledningsmålet till vänster om en chanslös Nordfeldt.

1-2 i halvtid var inte rättvist sett till matchbilden, då hemmalaget hade mest boll.

Hemmalaget började även den andra halvleken på ett bra sätt. Fem minuter in i den andra halvleken ville hemmaspelarna ha straff när bollen tog på en försvarare, men domaren valde att fria. I den 70:e minuten fick Miiko Albornozs ett bra läge, men Fredrik Persson gjorde en fin räddning. Minuten senare blev Marcus Pode utvisad för Trelleborg, efter en privat uppgörelse med Miiko Albornoz.

Efter det jagade hemmalaget en kvittering. I den 80:e minuten fick Brommapojkarna en hörna. Bollen nickades bort, men nådde fram till Pär Asp. Asp placerade sedan bollen via stolpen och in i mål.

Båda lagen var sedan nöjda med 2-2, och det blev även slutresultatet i matchen.

Bolt slipper Gay

Friidrott, VM

VM-semifinalerna på 100 meter herrar i Berlin är lottade. Usain Bolt slipper att möta Tyson Gay och Asafa Powell i semi.

Usain Bolt joggade i mål som trea i sin kvartsfinal. Världsrekordhållaren fick tiden 10,03 och placerade sig på bana 6 i den ena semifinalen. Han lät istället Daniel Bailey och Michael Rodgers ta det två innersta banorna.

I den andra semifinalen blir det en tuff duell mellan Tyson Gay och Asafa Powell som springer på banorna 4 och 5.

Semifinalerna går vid 19.10 och 19.18 medans finalen avgörs 21.35.

Rooney sköt Man Utd till seger

Matchester Utd besegrade som väntat Birmingham på hemmaplan. Hemmalaget hade stor spelövertag i den första halvleken. I den 10:e minuten var Manchester nära att ta ledningen, när Wayne Rooney spelade Nani, som sköt rakt på målvakten. Två minuter senare hade Rooney ett bra avslut, men Joe Hart gjorde åter en bra räddning. Det var stundtals spel mot ett mål, och Birmingham stack upp bara några gånger i anfall. Hemmalaget tog ledningen i den 33:e minuten. Nani slog ett inlägg, som nådde fram till Rooney. Rooney nickade bollen i stolpen, men fick ta på sin egen retur, och rakade in bollen i mål. Bortalaget hade inte många chanser, men i den 37:e minuten var det mycket nära en kvittering. Franck Queudrue nickade en hörna. Bollen såg ut att gå i mål, men på mållinjen nickade Patrice Evra bort bollen.

I slutminuten var fick Fletcher ett jätte läge. Nani spelade in bollen till en fristående Fletcher som lyckades missa målet. Manchester gick till halvtids vila med 1-0-ledning, och sett till spelövertaget var det helt rättvist.

I den andra halvleken jämnade gästerna ut spelet något, men det var Man Utd som kontrollerade händelserna. Båda lagen skapade ett par bra lägen. Bästa kvitteringschansen för bortalaget kom i den 78:e minuten. Benitez tog sig igenom från vänstersidan, och kom fri med Foster. Benitez fick på ett bra skott, men Foster i målet gjorde en kanon räddning. För hemmalaget var inhopparen Michael Owen bästa läge på stopptid, men trots friläget missade Owen att göra mål. Man Utd vann matchen rättvist, och laget kanske borde ha gjort någon mer mål.

PSV besegrade Ajax

PSV Eindhoven vann toppmötet mot Ajax med 4-3 på söndagen. Matchen började dock illa för hemmalaget efter en jättetabbe av Andreas Isaksson. I den 2:a minuten stod Isaksson för en riktig tavla. Isaksson skulle ta emot en hemåtpassning men misslyckades totalt. Bollen hamnade hos Luis Suarez som enkelt kunde runda svensken och rulla in 1-0. I halvtid stod det 2-1 till Ajax efter att PSV:s Balázs Dzsudsák först kvitterat till 1-1 och Suarez sedan gjort  sitt andra mål i matchen.

De andra havlevleken blev riktigt målrikt och PSV drog det längsta strået. Otman Bakkal kvitterade till 2-2 i början av den andra halvleken och några minuter efteråt kunde Dzsudsák ge hemmalaget ledningen med 3-2.

Men Urby Emanuelson kvitterade till 3-3 strax efteråt. Matchen stod sedan och vägde fram till den 73:e minuten. Sedan klev mittfältaren Bakkal fram och avgjorde tillställningen genom att trycka in 4-3.

Nya regler för fans i Italien

Italiensk fotboll kommer att införa ett speciellt kort om man vill se sitt lag spela på bortaplan.

Italien har de senaste åren haft stora problem med huliganer och med ett supporterkort hoppas polisen att man lättare ska kunna identifiera bråkmakare.
Det nya kortet kommer att gälla från årsskiftet.

källa TT

Göteborg tappade 2-0 i toppmötet

Fotboll, Allsvenskan, IFK Go?teborg - Helsingborg

Göteborg tappade en 2-0-ledning i toppmötet mot Helsingborg på hemmaplan tidigare idag. Göteborg var klart det bättre laget under den första halvleken. Helsingborg hade svårt att skapa chanser i den första halvleken. Göteborg var det laget som hade mest boll, och skapade de mesta i anfallsväg i den första halvleken. I den 14:e minuten nådde ett bra inspel från vänstersidan fram till Stefan Selaković. Selaković fick till en bra nick, men Pär Hansson fick ut ett ben, och räddade.

Sex minuter senare fick Helsingborgs mittback hjärnsläpp, när han frispelade Tobias Hysén som kom fri med Pär Hansson. Hansson kom dock ut, och gjorde en jätte räddning.

Hansson kunde dock inget göra när Sebastian Eriksson nickade in 1-0 i den 28:e minuten. Tobias Hysén kom runt på kanten, och med en yttersida hittade han fram Eriksson. Eriksson språngnickade sedan in bollen förbi en chanslös Hansson i målet.

I anfallet efter ökade hemmalaget på till 2-0. Erik Lund skottfintade sig in i straffområdet och placerade bollen med en yttersida lågt via vänsterstolpen och in i målet.

Helsingborgs bästa chans till mål kom i den 25:e minuten. René Makondele spelade in bollen till May Mahlangu, som inte fick till någon avslut.

2-0 var ställningen i halvtid, och det var minst sagt välförtjänt.

Bosse Nilsson valde att plocka bort Fredrik Svanbäck och satte in Rafael Oliveira, i hopp att få bättre fart i anfallsspelet. Det tog Helsingborg en minut in i den andra halvleken för att reducera.

Rafael Oliveira bröstade snyggt ned en djupledsboll till Skúlason som sköt bollen i ribban inne i straffområdet. Returen gick rakt ut till Makondele som nådde högst mellan tre Göteborgs-spelare, och nickade in reduceringen.

Efter det psykologiskt viktiga reduceringen fick Helsingborg lite bättre fart på sitt spel, men skapade inte något nämnvärt. Istället återtog Göteborg initiativet och skapade ett par halvchanser på dem fasta lägena.

Göteborg blev dock passiva under sista 20-minuterna, och laget började bevaka sin ledning. Det straffade sig när René Makondele kvitterade i den 77:e minuten. Skúlason fick bollen till vänster utanför straffområdet och passade bollen snett inåt bakåt i straffområdet där Makondele dök upp, och placerade in kvitteringen.

Med fem minuter kvar var Helsingborg mycket nära att ta ledningen i matchen. Landgren tog sig in runt till höger i straffområdet och slog bollen snett inåt bakåt rakt på Jónsson där bollen ändrade riktning mot målet men Jónsson hann upp och rensade bollen på mållinjen.

En bra och välspelad match slutade 2-2. Efter första halvleken var det inte mycket om något alls, som talade att Helsingborg skulle få med sig några poäng. Helsingborg kom dock tillbaka i andra halvleken, och Makondele blev spelaren som räddade en poäng. Man ska ge dock credit till HIF-s tränare Bosse Nilsson som ändrade en del inför den andra halvleken. Hans ändringar gav utdelning i den andra halvleken, och även en poäng. Göteborg blev lite för bekväma efter första halvleken, som laget dominerade stort.

Trots bara en pinne gick Göteborg upp i serieledningen.

Mustafa Mohamed till final

Mustafa Mohamed är klar för VM-final på 3 000 meter hinder. Trots skadan på DN-galan. Trots sjukdomen i S:t Moritz. Och trots mardrömslottningen. "Musses" 8.22,92 räckte för att ta den 14:e och sista finalplatsen.

En redan dålig lottning blev natten till söndagen än värre, när sydafrikanen Ruben Ramolefi plötsligt placerades i "Musses" heat.

Finland, med regerande Europamästaren Jukka Keskisalo i samma lopp, protesterade. Till ingen nytta.

Men både Mohamed och Keskisalo gick vidare - på tid.

Mustafa Mohamed sprang in som sexa i sitt heat på 8.22,92 och fick en nervös väntan under det tredje och sista heatet.

Men när fransmannen Mahiedine Mehkissi-Benabbad, som var med i tätklungan, tvingades kliva av med ett varv kvar ökade de svenska chanserna rejält.

Ett varv senare var finalplatsen kvar - till slut med över en sekunds marginal.

Källa: TT

Andra raka för Wolfsburg

Regerandemästarna Wolfsburg, har öppnat årets säsong som man avslutade den förra och återfinns nu i serieledning efter 3-1 mot Köln på lördagskvällen.

Vinsten grundlades med hjälp av en sprakande andra halvlek. Hemmalaget Köln öppnade bra och tog ledningen strax före halvtid. 15 fantastiska minuter i den andra halvlekens slut såg dock till att ge Wolfsburg en ny trepoängare.

Edin Dzeko satte årets första kasse i minut 73. Det målet följdes upp av ett mycket oturligt självmål av Köln-backen Womé. Med tre minuter kvar att spela satte inhopparen Obafemi Martins spiken i kistan med sitt 3-1.

Efter två spelade omgångar leder Wolfsburg Bundesligan.

Ny seger för Notts County

Sven Göran Erikssons Notts County följde upp premiärvinsten med ännu en storseger när man avfärdade Macclesfield med 4-0 på bortaplan.

"Svennis" har fått en riktig pangstart på sitt nya uppdrag som manager i division 4-laget Notts County. Premiären slutade med 5-0-seger för hans mannar och den följdes upp med ännu en seger.

På lördagseftermiddagen besegrade Notts County seriekonkurrenten Macclesfield med rejäla 4-0.

Nyförvärvet Kasper Schemichel deltog dock inte i matchen utan såg den istället från läktaren.

Wigan skrällde mot Villa

Wigan stod för gårdagens skräll i Premier L. Laget besegrade Aston Villa på bortaplan med 2-0.

Roberto Martinez start i Wigan blev väldigt lyckad. Laget skrällde i premiären genom att besegra Aston Villa på bortaplan med 2-0. Hugo Rodallega och Jason Koumas gjorde målen för Wigan.

Ledningsmålet var ett riktig drömmål från Rodallega och kom i den 30:e minuten. Han fick på en kanonträff som seglade in bakom Villas målvakt Brad Friedel.

Hemmalaget satsade allt på en kvittering i inledningen av den andra halvleken, men mitt i pressen kom kallduschen för Villa. Wigan startade en kontring som Jason Koumas avslutade på bästa vis genom att göra 2-0 i den 56:e minuten.

Aston Villa hade fortfarande gott om tid på sig att få med sig en poäng från premiären och valde att göra flera byten. Men det hjälpte inte mot ett välorganiserat Wigan som fick med sig tre pinnar från Villa Park.

Dagens matcher

Under dagen spelas en massa matcher både här hemma och ute i Europa. Det kommer att droppa in rapporter från matcherna under dagen. Det kommer även lite rapporter från gårdagens matcher, då jag inte kunde lägga upp dessa under gårdagen.

Dagens höjdare kommer lite sent, men har haft fullt upp med familjen. Hur som helst bättre sent än aldrig. Dagens höjdare går klart till Arsenal. 6-1 imponerar, och Arsenal som har tappat en hel del spelare visar att man ändå, kanske vill blanda sig i topp fem. Nu ska man inte dra för stora växlar, men segern idag imponerar.