tisdag 7 juli 2009

Ekdal lånas ut

Bro-Juve

FOTO:Bildbyrån

Albin Ekdal lånas ut från Juventus till Siena den kommande säsongen.

- Det känns bra att man vet var man ska spela kommande säsong, säger Ekdal.

Ekdal lånas ut under ett år, och enligt Ekdal själv kommer han att återvända till Juventus efter utlåningen.

Tour de France: Astana vann tempoetappen

Det blev som väntat Astana som vann dagens lagtempoetappen. Det blev kamp om den gula ledartröjan. Lance Armstron hade chansen att ta ledningen totalt. Garmin Slipstream tog ledningen i loppet, men vara fem cyklister. Team Saxo Bank med Cancellara i den gula ledartröjan gjorde ett bra lopp och var 22 sekunder bakom Germin i mål. Astana körde snabbast och länge såg det ut som att Armstrong skulle ta över ledningen i Touren. Till slut fick man räkna tiondelar och där hade Fabian Cancellare marginalerna på sin sida, och behöll den gula tröjan. Alberto Contador ligger nu trea 19 sekunder efter. Det är fem Astana cyklister i topp tio, och alla dessa kan utmana om en slutseger.

Elitlicensen i fara för AIK

Ishockey, Riksserien, AIK-Leksand

AIK har ambitioner att nå Elitserien, men nu riskerar klubben sin Elitlicens. AIK-s underskott förra säsongen blev åtta miljoner kronor.

Hockeyallsvenska nämnden ska senast idag fått in en handlingsplan som visar att klubben kan arbeta bort det stora underskottet. Förutom AIK är det Bosås och Bofors som måste lämna in handlingsplan.

- Vi var väl optimistiska när säsongen började, säger AIK-s ordförande Mats Hedenström om det ekonomiska tappet.

Klüft skadad igen

Friidrott, GP i Karlskrona

FOTO:Bildbyrån

Carolina Klüft skadade sig igår i Karlskronas GP.

- Vi ska inte ha för stora förhoppningar på VM, men jag vill inte utesluta något, säger tränaren Agne Bergvall till SVT Sport.

Hon fick ont i baksida lår precis som i Bislett i fredags, men det rör sig inte om samma skada. Hon storgrät.

- Det är en ny skada. Vi väntar en eller två dagar med undersökningen.

Attacker mot Explorer

Microsoft bekräftar nu att hackar utnyttjar buggar i explorer 6 och 7. Det för andra gången på två månader som Microsoft skriver om problemet. För att man ska drabbas behöver man bara besöka en bluff sida.

Om man använder läsaren 6 eller sju kan man ladda ned buggfixen på Microsofts hemsida.

Oavgjort för Göteborg

Två på förhand stukade lag skulle efter en månads uppehåll återigen spela allsvensk fotboll. Halmstad för första gången utan sin Ante och Göteborg för första gången utan sin Wernbloom. Publiksiffran 9247 skvallrade om ett stort intresse trots ostadig väderlek.

Det var Halmstad som inledde piggast och man skapade betydligt fler chanser framåt än gästande Göteborg. Redan i matchminut 3 kommer första kvalitativa målchansen för HBK. Görlitz vänder spelet från vänsterkanten och breddar ut till Rosén som i sin tur chippar fram bollen till en tjurrusande Salomonson på kanten. Han kommer bra i steget och får till en rökare mot första stolpen och Christensen i IFK-målet får göra en god insats direkt i mathöppningen.
Bara några minuter senare dimper bollen ner hos Mackie som fått förtroende på topp. Han försöker med en halvhjärtad cykelspark och avslutet leder till ingenting. Vi har inte fått se speciellt mycket från IFK under de första 10 minuterna och då kommer nästa chans för HBK. Tommy skarvar ner ett inlägg till Anel som krutar på men skottet går utanför.

LÄS MER

Elm vände matchen

De regerande mästarna Kalmar FF kom på besök till vår nya himmaborg. Inför cirka 14000 besökare visade sig en viss Rasmus vara skillnaden mellan seger och förlust.

 

Personligen var förväntningarna skyhöga inför den första matchen efter sommaruppehållet. De regerande mästarna Kalmar skulle komma på besök till Nya Stadion och vid himmelsblå seger skulle vi helt plötsligt segla förbi bönderna i tabellen. Matchen skulle inledas utan varken Guillermo Molins eller Labinot Harbuzi då de båda sades vara trötta efter U21-mästerskapet.

Stämningen går nästan att ta på när avsparken närmar sig, det märks att längtan efter himmelsblå fotboll varit stor under det just avverkade uppehållet. En stor flagga rullades ner över den malmöitiska klacken, där jag själv stod med mina höga förväntningar.

 

LÄS MER

Säker seger för Elfsborg

Elfsborg jagade 13:e raka matchen utan förlust, Öis sin första seger, men inte heller Örgryte kunde rubba obesegrade Elfsborg på Borås Arena. Till slut blev det klasskillnad i matchen.

Elfsborg spelade under måndagskvällen sin 13:e raka match utan förlust. Motståndarna var ett heltaggat ÖIS som fått ny tränare, nya spelare och långtidsskadade Marcus Allbäck och Alvaro Santos tillbaka i truppen. Elfsborg å sin sida hade tillbaka alla i truppen förutom Jari Ilola och Martin Andersson. Mycket skulle handla om motivation och vinnarskallar.

ÖIS startade piggast

Örgryte kom ut på Borås Arena med en optimism om att det skulle gå att sno poäng av Boråslaget, och inledningsvis var Örgryte piggast. Ett skott som Martin Ericsson räddade på mållinjen, en krossboll som kunde nått ÖIS-panna, men riktigt farligt var det aldrig.

LÄS MER