måndag 10 augusti 2009

Dagens höjdare

Dagens höjdare går till tjänsten/program Voddler. Samma tjänst som Spotify, fast med film och serier.
Bloggat från min iPhone 3Gs

Gratis film och serier med Voddler

Nu kan du se film på nätet helt lagligt.

Svenska Voddler lanserar gratis film och tv-serier på nätet.

Enda haken är att det blir reklamavbrott.

Sedan Ipred-lagen trädde i kraft i april har den olagliga nedladdningen på internet minskat. Liksom nättrafiken.Fler svenskar har sökt sig till de företag som hyr ut film via internet. Där har antalet kunder i en del fall fördubblats sedan i mars. Men nu kommer Voddler, en ny svensk gratistjänst som erbjuder film och tv-serier utan kostnad.

Voddler är redan igång i testversion för särskilt inbjudna. Inom kort kommer också Bredbandsbolagets kunder att bjudas in att testa den nya tjänsten.

Den är uppbyggd ungefär på samma sätt som den populära svenska musiksajten Spotify. Det kommer att vara en gratisversion som finansieras med reklamavbrott och en betaltjänst där man slipper reklamen.

Tv-serierna släpps under augusti. Om man inte är kund hos Bredbandsbolaget kan man anmäla sig på Voddler för att få ett testkonto.

 Anmäl ditt intresse

Skivbolagen deläger Sporify

Spotify skänkte i princip bort aktier till världens största skivbolag. Det är hemligheten bakom hur musiktjänsten fick med sig musikjättarna, skriver Computer Sweden.
Svenska musiktjänsten Spotify har lyckats med något som ingen annan strömmande musiktjänst klarat av. Den svenska uppstickaren har fått med sig de stora skivjättarna på tåget. Avtal med de stora jättarna fanns på plats redan vid lanseringen. Något som ger en unik musikkatalog.
Hemligheten ligger i att företaget i princip skänkte bort en femtedel av aktierna till de stora skivbolagen Sony Music, Universal, EMI och Warner Brothers samt den digitala distributören Merlin, skriver Computer Sweden.
18 procent av Spotifys aktier såldes till bolagen, för mindre än 100 000 kronor. En pyttesumma med tanke på att Spotify i dag värderas till drygt två miljarder kronor. I utbyte mot aktierna fick Spotify tillgång till stora delar av bolagens musikkataloger och banade därmed väg för den framgång tjänsten har haft. Spotify har i dag över en miljon användare i Sverige samt över tre miljoner användare utanför Sverige, trots att tjänsten endast funnits tillgänglig sedan hösten 2008.

Närmaste väntar en lansering av Spotifys applikation till Iphone, om Apple godkänner programmet som i många avseenden konkurrerar med Apples egna tjänst Itunes. Spotify ska även släppas till andra mobilplattformar som Android och Symbian.

En lansering i USA står även för dörren, Spotify har därför tagit in nytt kapital från bland annat riskkapitalister i Asien.

Spelköp direkt i Xbox

 

Spelköp direkt i Xbox 360 blir verklighet nästa vecka. Redan på tisdag lanseras tjänsten Games on demand i en uppdatering till Xbox Live.
Redan nu går det att köpa mindre spel för nedladdning till Xbox 360. Men från och med tisdag säljs samma spel som annars släpps på skivor även på Xbox Live. 21 spel ska finnas tillgängliga för köp redan på tisdag men enligt Microsoft ska spelbiblioteket ökas ganska omgående. Priset blir 350 kronor per spel. Bland de spel som finns att köpa redan på tisdag återfinns Assassin's Creed och Call of Duty 2.

Spelen som säljs vid lansering

Assassin's Creed
Need for Speed: Most Wanted
Burnout Paradise
Perfect Dark Zero
Call of Duty 2
Prey
Elder Scrolls IV: Oblivion
Rockstar Games Presents Table Tennis
Fight Night Round 3
Sega Rally
Kameo: Elements of Power
Test Drive Unlimited
Lego Star Wars: The Complete Saga
Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas
Mass Effect
Tomb Raider Legend
Meet The Robinsons
Viva Piñata
MX vs. ATV Untamed
Viva Piñata 2: Trouble in Paradise
Need for Speed Carbon 

Dell släpper mobiltelefon

Datortillverkaren Dell är redo att släppa en mobiltelefon. Lanseringen kan ske i Kina inom några dagar, skriver Techchrunch.
Telefonen har troligen Googles operativsystem Android och kommer att lanseras med operatören China Mobile, uppger Techchrunch. Enligt bloggen kommer Dells mobil att sakna knappsats och likt Iphone använda en tryckskärm. 

Facebook ökar risken för svartsjukan

Nu är det vetenskapligt fastslaget. Facebook ökar risken för att svartsjuka uppstår i förhållanden. Det visar en nyligen publicerad universitetsstudie från Kanada.
I en studie utförd vid pyskologiska fakulteten vid University of Guelph i Ontario i Kanada konstaterar forskare att Facebookanvändande kan leda till mer svartsjuka inom förhållanden. Studien kommer fram till att det finns en betydande koppling mellan hur mycket tid som spenderas på Facebook, och hur svartsjukeliknande känslor upplevs på Facebook.
Genom att låta 308 högskolestudenter svara på ett antal frågor om sina förhållanden och sitt användande av Facebook har forskarna kommit fram till att så många som var tionde som deltog i studien hade uppenbara problem med att begränsa den tid de spionerar på sin partner via Facebook.
Var femte som deltog i studien hävdade att det faktum att information om partners liv finns tillgänglig på ett mycket enkelt vis gör att de spenderar mer tid med att bevaka partnerns liv på Facebook än de hade gjort annars. 7,6 procent av de svarande angav även att Facebook var förädiskt i det avseende att information publiceras utan kontext, vilket leder till att många spekulerar om partnerns förehavanden.
I rapportens slutsats kommer forskarna fram till att det inte är Facebook i sig som ökar svartsjukan, utan det sätt som Facebook påverkar personer med svartsjuketendenser. Tekniken blir helt enkelt en katalysator för personer som redan har problem med tillit eller har överdrivna kontrollbehov. Forskarna från University of Guelph kommer skriver dock att fenomenet måste studeras närmare.

 

Källa:Metro

Firefox 3.6 släppt i testversion

 

Mozilla släpptei fredags den första alfaversionen av Firefox 3.6 som går under kodnamnet Namoroka. Enligt Mozilla kommer Firefox 3.6 att bli en mindre uppdatering till Firefox 3.5 vilken kommer att släppas i november.
Nästa större uppdatering till webbläsaren kommer att bli Firefox 3.7 som Mozilla planerar att släppa någon gång i under det första halvåret 2010.
Enligt Mozilla innehåller Firefox 3.6 inga nya funktioner utan fokuserar på underliggande förändringar som ska förbättra prestanda och stabilitet. Firefox har det senaste halvåret fått utstå stor konkurrens från framförallt Google Chrome och Apples Safari vad gäller prestanda.
Mozilla uppger att den första betaversionen av Firefox 3.6 kommer att finnas tillgänglig i början av september.

Storseger för Ajax

Ajax tog en säker seger på hemmaplan mot RKC Waalwijk. I den 10:e minuten kom matchens första mål. Efter ett väg spel mellan Van der Wiel och Cvitanitch tog Van der Wiel bollen åt sidan och placerade bollen i bortre hörnet. Ajax forsatte dominera matchen och RKC mittfält blev uppätna av Ajaxs mittfält och många ytor gavs.

Efter en halvtimmespel kvitterade överrakande bortalaget. De Cluelaer höll sig framme på en retur och kvitterade i den 31:a minuten. Efter målet tappade Ajax spelet, och 1-1 var ställningen efter första 45-minuter.

I den andra halvleken tog Ajax över, och pressade tillbaka Waalwijk. I den 71:a minuten fick Ajax en straff, och Waalwijk en man utvisad. Suarez satte den efterföljande straffen i mål. Suarez var namnen på allas läppar efter matchen. Han gjorde nämligen två mål till innan matchen var över. Suarez fick på en drömträff med åtta minuter kvar, och 3-1 till Ajax var ett faktum. På stopptid petade Suarez in 4-1 för Ajax. Det blev även slutställningen i matchen.

Andra raka seger för Real på USA-s mark

Under den första halvleken hade Real Madrid svårt att bryta igenom det massiva försvarsspel som DC United ställde upp med. Den första halvleken slutade 0-0. Real gjorde en del ändringar inför den andra halvleken. Det fick fart på laget.

Real Madrid la en mycket högre växel och tempot skruvades upp. DC United-spelarna orkade inte hänga med och det var bara en tidsfråga innan 0-1 skulle komma. Det var just Higuain som gjorde målet och visade kyla. Mer kyla skulle det komma bara tre minuter senare då Higuain rundade målvakten, efter en passning från Robben och retfullt enkelt rullade in bollen i mål.

Arjen Robben fastställde slutresultatet i den 68:e minuten.