onsdag 22 juli 2009

Tour de France: Astana skrämt av Schlecks i bergen

Team Saxo Bank bjöd upp till dans i de franska Alperna. Fränk Schleck vann den 17:e etappen sedan han med lillebror Andy satt Astana och Alberto Contador under stor press. Contador var den enda som lyckades gå med i attackerna för att undvika att tappa tid mot dem i sammandraget.

Den 17:e etappen av Tour de France lovade en stenhård dag i den franska Alperna, med inte mindre än fyra kategori ett-stigningar och en kategori två på väg mellan Bourg-Saint-Maurice och Le Grand-Bornand. När klungan nådde de två avslutande uppför brutala Col de Romme och direkt efterföljande Col de la Columbiere var det Team Saxo Bank som satte upp tempot genom offensiv cykelåkning av bröderna Fränk och Andy Schleck.

Kalmar började matchen mycket bra, och jagade ett ledningsmål från början. Redan i inledningen spelade Rasmus Elm bollen till Tobias Eriksson som sedan slog en farlig boll in centralt i straffområdet men ingen Kalmar-spelare nådde bollen. I den 11:e minuten nådde en lång boll till Daniel Sobralesse som sköt, men rakt på målvakten.

Mitt i Kalmars press tog gästerna lednigen. Kalmars försvarare hamnade på efterkälke och Jósef Varga kom igenom. Varga sköt via Petter Wastå och in i mål.

I den 18:e minuten var det nära kvittering, då Rasmus Elm sköt en frispark som träffade klockrent i ribban. Minuten senare hittade Rasmus Elm till brodern David, som nickskarvade in kvitteringen.

I den 32:a minuten tog Kalmar ledningen genom Daniel Medes. Sobralense spelade in bollen i straffområdet. Rasmus Elm touchade bollen vidare till Mendes som sköt in 2-1.

Med tre minuter kvar av den första halvleken, var Mendes på väg igenom. Han revs ned av målvakten Poleksic. Solklar straff, men domaren valde av någon anledning att inte blåsa för straff.

Kalmar var klart det bättre laget i den första halvleken. Gästerna skapade bortsett från målet ingenting frampåt.

Kalmar inledde bäst även i den andra halvleken. Tobias Eriksson och Daniel Sobralense hade varsin chans i inledningen, men båda två missade.

Kalmars offensiv kom av sig lite i mitten av den andra halvleken. Debrecan backade hem med hela, laget och satsade bara på kontringar. Kalmars försvar hade dock bra kontroll på dessa.

I den 70:e minuten kom inhopparen Ricardo Santos igenom, och drogs ner. Den här gången kunde domaren inget annat än att blåsa för straff. Rasmus Elm satte den efterföljande straffen i mål.

Efter 3-1 målet blev spel mot ett mål. Kalmar pressade på, medan gästerna slog ifrån sig nästan hela tiden.

Med fem minuter kvar av matchen fick gästerna Petru utvisad, efter att han drog på sin sin andra gula kort för dagen.

Trots det övertaget hade Kalmar svårt att skapa klara chanser i slutet av matchen. Närmast mål var Ricardo Santos när han nickade strax utanför i den 91:a minuten. Sista fem minuter försökte Kalmar med att lyfta långa bollar mot straffområdet, men det blev aldrig riktigt nära.

Kalmar gjorde en mycket bra match, men lyckades inte hela vägen.

Teknik: Iphone höjer Apple

iphone3gs

Iphones segertåg över världen sätter sina spår i Apples kvartalsrapport.

Apples nettovinst för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal blev 1,2 miljarder dollar, 1:35 dollar per aktie, upp från 1,1 miljarder, 1:19 dollar per aktie, samma period förra året.

Apple sålde 2,6 miljoner Macintosh-datorer under kvartalet, en uppgång på 4 procent. Ipod-spelarna backade 7 procent till 10,2 miljoner sålda enheter — men det vägs med råge upp av att Apple sålde 5,2 miljoner Iphone, som ju är en kombinerad mobiltelefon och Ipod.

Försäljningsuppgången för Iphone ligger på 626 procent, vilket kan förklaras av att vid den här tiden förra året hade Iphone 3G precis börjat säljas.

Försäljningen ökade under kvartalet, som avslutades den 27 juni, med 12 procent till 8,3 miljarder dollar. Marknaden hade väntat sig 8,2 miljarder.

För det pågående kvartalet förutspår Apple en vinst på 1:18 - 1:23 dollar per aktie på försäljningen 8,7- 8,9 miljarder dollar.

På efterbörsen i New York på tisdagen steg Apple-aktien snabbt med över 2 procent.

Källa TT

Italien: Eto´o överrens med Inter

Flera italienska tidningar uppger att Inter och Eto´o är överrens om villkoren kring övergången. Undergården förhandlade Inter med Eto´o agent om detaljerna kring kontraktet. Igår kväll sade partnerna att förhandlingarna skulle upptas idag. Nu ser det ut att det hela är över.

Det ska sägas att varken Inter eller Barcelona har officiellt bekräftat uppgifterna.

Enligt medier i Italien är det bara Eto´os underskrift som saknas. Lönen landar på 112 miljoner kronor plus en massa bonus.

Zlatan Ibrahmiovic är enligt uppgifter redan överens med Barcelona om sitt kontrakt.
Men affären kan ändå dröja några dagar eftersom båda stjärnorna ska förhandla med klubbarna om sina avskedsvederlag.

Zlatan Ibrahimovic hoppade in för Inter när laget förlorade mot Chelsea i LA. Chelsea vann med 2-0 efter mål av Didier Drogba och Frank Lampard. Mer om den matchen kommer under dagen.

England: Svennis tar över Notts County

Igår blev det klart att Sven-Göran Eriksson tar över Notts County. Sven-Göran Eriksson flyttar alltså tillbaka till England. Notts County spelar i den engelska fjärdedivisionen.

Svennis tar med sig sin medhjälpare Tord Grip. Dessa två kommer att rollen som rådgivare. Svennis och Grip väntas komma till klubben omgående.

Förra sommaren flyttade han till Mexiko med uppdraget att leda landslaget till VM nästa år i Sydafrika. Efter kvalförlusten mot Honduras fick han sparken.

Formel 1: Ferrari ger upp