tisdag 18 augusti 2009

Chelsea vände 0-1 till seger 3-1

Fotboll, Premier League, Sunderland v Chelsea

Chelsea lyckades vända underläge 0-1 i halvtid till seger 3-1. Hemmalaget öppnade matchen bäst.I den 3:e minuten skapade hennalaget första farlighet när Bent sköt utanför. Första kvarten var en jämn historia.

I den 18:e minuten tog Sunderland ledningen. En boll studsade till Bent som iskalt placerade in ettan. Chlesea hade svårt att skapa heta målchanser under första halvtimme. I den 21:a minuten hade Deco ett bra avslut, som gick utanför. Chlesea avslutade starkt den sista kvarten.

I den 40:e minuten var Ballack mycket nära att kvittera, men
bollen räddades på mållinjen.  I den andra satte Chelsea högsta fart i jakten på en kvittering. I den 52:a minuten fick laget en hörna. Bollen dök ner framför Ballack som helt fri kunde slå in kvitteringen. Efter det jagade Chelsea ett ledningsmål. I den 60:e minuten fick Chelsea straff efter att Drogba blivit fälld. Frank Lampard satte den efterföljande straffen säker i mål.
I den 66:e minuten var Deogba mycket nära att öka på till 3-1, men
han nickade strax över.
Tre minuter senare satte Deco 3-1 till Chelsea. Deco fick bollen
utanför straffområdet, och med ett välplacerad skott överlistade
han hemmamålvakten.

Efter det kontrollerade Chelsea matchen, och seger var aldrig hotat. Efter två spelade omgångar har Chelsea tagit full pott.

Säker seger för Arsenal

Fotboll, Kval till Chapions League, Celtic v Arsenal FOTO:Bildbyrån

Arsenal är på väg till gruppspel i Champions L. Laget tog en bekväm 2-0 seger på bortplan mot Celtic. Den första halvleken innehöll mycket kamp, och få klara målchanser. Celtic stod upp bra mot Arsenal under den första halvleken. I den 43:e minuten tog Arsenal turligt ledningen i matchen. Fabrigas sköt en frispark, och bollen touchade på Gallas rygg och letade sig i mål.

Arsenal var det bättre laget i den andra halvleken. Lagets anfallsspel var rakare och farligare än hemmalagets. I den 70:e
minuten ökade Arsenal på til 2-0, och det efter ett självmål från
Caldwell.

Celtic försökte att lyfta upp spelet under sista kvarten av matchen, men Arsenals försvar såg mycket bra ut.

Arsenal var det bättre laget och kontrollerade händelserna. Målet var dock snöpliga för hemmalaget.

Pinsamt TV 4

I förmiddags hoppade Emma Gren för en finalplats. Då valde TV 4 att sända reklam. Som tur så gick det att se det hela på Eurosport. Det är inte första gången som dessa reklambaserade kanaler gör bort sig.

Jag kan förstå att kanalerna måste få in pengar, men visa då reklam när någon hoppar tre steg eller kastar kula i omgång fyra eller va fan vet jag.

TV 4 i det här fallet har skitit i oss tittare för 150-gången. Jag som tittar hatar att se sport på dessa betalda kanaler, och som tur så finns det streaming. Visst även där finns det reklam, men det påverkar inte mig som tittar.

Pizzaro klar för Werder Bremen

Den tyska klubben Werder Bremen har gjort klart med Claudio Pizzaro. Där med får Markus Rosenberg ännu en spelare att konkurera med. Pizzaro var utlånad till Bremen ifjol, och var med när laget vann den tyska cupen. Anfallaren gjorde 17 mål på 26 matcher ifjol för Bremen. Pizzaro har skrivit ett treårskontrakt med sin nya klubb.

Wesley Sneijder klar för Inter

Wesley Sneijder har enligt flera italienska medier blivit klar för Inter. Inter får betala 20 miljoner euro för Sneijder. Inter har erbjudit ett fyraårskontrakt med klubben, och drygt 40 miljoner kronor per år.

Dagens matcher

Idag spelas flera matcher i Premier L, och även i Champions L. Kommer att se Celtic – Arsenal, samt Sunderland Chelsea. Jag kommer även att hålla koll på de andra matcherna, men inte lika intensivt. Rapporter från dessa matcher kommer direkt efter slutsignalen.

Svennis ute efter Dietmar Hamann

Sven-Göran Eriksson värvade nyligen Kasper Schmeichel. Nu letar han
fler spelare med förflutet i Manchester City. Svensken har ringt upp
mittfältaren Dietmar Hamann.
"Han ringde upp mig för några dagar sedan. Jag förklarade att det
inte skulle kännas rätt för mig i nuläget. Vi sa att vi skulle
återkomma om Notts County går upp...", sa Hamann till Sky Sports.

Enligt flera medier är Svennis även ute efter Luis Figo, som just avslutat sin karriär, Pavel Nedvěd och Patrick Vieira, och av Sol Campbell

Spotify dementerar ryktet

Spotify förnekade igår att det fått avslag på företagets Iphone-applikation.

Efter att ryktesspridningen på Twitter tagit ordentlig fart de senaste dagarna gick Spotify igår ut med en dementi om att företagets Iphone-applikation fått avslag från Apple.
Enligt ett uttalande till brittiska Macworld igår meddelade Spotify att det fortfarande väntar på ett svar från Apple. Enligt Spotify hade det en diskussion kring en teknisk fråga för några veckor sedan, men sedan dess har det inte hört något från Apple.

Ny seger för HV 71

Träningsmatch, HV71 - Frölunda:

Igår kväll möttes HV71 och Frölunda i Nordic Trophy. Båda lagen var obesegrade inför den här matchen. HV tog ledningen i den första perioden genom David Ullström. Carl Klingberg kvitterade för Frölunda, 37-sekunder in i den andra akten. David Petrasek gav HV ledningen i på nytt efter 6.49 in i den andra perioden. Tio sekunder senare kvitterade Frölunda genom Carl Klingberg som gjorde sitt andra mål för dagen.

David Petrasek ville inte vara sämre han. Efter 7.50 slog han till igen, och HV var åter i ledningen.

HV ökade på sedan till 4-2 genom Simon Önerud. Martin Thörnberg gjorde 5-2 för HV med mindre än sex minuter kvar av matchen. Frölunda reducerade genom Andreas Karlsson, men närmare än så kom man inte.

HV 71 blev där med obesegrade i Nordic Trophy.

Chelsea värvar Nemanja Matić

Nemanja Matić har skrivit på för Chelsea, det rapporterar Košices
hemsida.Nemanja Matiić kommer att lämna sin nurvarande klubb i Slovakien, MFK Košice, för att testa lyckan i Chelsea och engelska Premier League.
Detta meddelar hans slovakiska klubb under kvällen sedan man kommit överens med engelsmännen om en övergångssumma. Det ursprungligabudet var på €1,5 miljoner, men slovakerna lyckades höja värdet på övergången med ytterligare €250,000.

Ivan Radeljić till Harbuzis Gençlerbirligi

Ivan Radeljić, som senast spelade för Cottbus, är klar för turkiska klubben Gençlerbirligi. Mittbacken fick sparken från den tyska klubben, som åkte ur högsta ligan, för en tid sedan och har efter detta varit klubblös. Rykten har placerat honom i hans gamla klubb Slaven Belupo från Kroatien, men nu blir det alltså spel i Turkiet istället där han blir klubbkamrat med förre MFF-spelaren, Labinot Harbuzi.

28-åringen, som gjort flertalet landskamper för Bosnien, fick passande nog nummer 28 i nya klubben och debuten sker troligtvis redan denna helg. Klubbytet kommer göra Radeljić gott då han på sista tiden fått lite speltid. I senaste landslagsmatchen mot Iran fick han stor kritik och var inblandad i två av tre baklängesmål. Det gäller verkligen att Ivan tar en plats i Gençlerbirligi och spelar upp sig avsevärt om han även i försättningen vill bli kallad  till A-landslaget, som näst spelar mot Armenien i VM-kvalet den 5.e september. Detta trots att förbundskaptenen Miroslav Blazevic sagt att han inte tänker kalla spelaren mer efter hans insats mot Iran. Återstår att se hur det blir med den saken.

Källa: SportSport.ba

Skador stoppar Leksand

På fredag var det planerat att Leksand skulle spela en träningsmatch
mot Södertälje i Hedemora. Leksand tvingas dock tacka nej, då laget har en hel del skador. Sex av Leksands sju ordinarie försvarare är för tillfället skadade. Även lagets målvakt Timo Leinonen är skadad. Lägg där till att även Jens Bergenström och Pelle Prestberg har skadeproblem.

- Det är så klart oerhört tråkigt att tvingas tacka nej i ett så
sent skede och jag lider med Hedemora för jag vet hur viktig en sån
här match kan vara rent ekonomiskt för en mindre klubb, förklarar
Patric Kjellberg, sportansvarig, på Leksands hemsida.

- Ett trist beslut att ta när vi har chansen att möta ett så pass
kvalitativt motstånd som Södertälje eftersom det är såna matcher
man vill ha i ett sånt här skede, men nu är det som det är, säger
Kjellberg till hemsidan.

Seger för Modo mot SAIK

Ishockey, Träningsmatch, Modo - Skellefteå FOTO:Bildbyrån

Modobesegrade igår Skellefteå med klara 4-1. Modo var det bättre laget, och segern grundades under första perioden.

Oscar Steen och Mats Zuccarello-Aasen nätade varsin gång i den första perioden. Redan efter 36-sekunder gjorde Oscar Steen 1-0. Modo var det bättre laget i den första perioden, och lagets försvarsspel var mycket bra.

Mats Zuccarello-Aasen ökade på till 2-0 efter drygt nio minuters spel.
som frispelad av Niklas Sundström inte gjorde några misstag.
Skellefteå gjorde ingen vidare första period, men trots det lyckades man reducera innan den första perioden var över. Jimmie Ericsson spelade fram Brad Moran som fick in reduceringen.

I den andra perioden jämnade SAIK ut spelet. Modo ökade på till 3-1 efter fyra minuters spel i den andra akten. Thomas Enström fastställde slutresultatet 4-1 till Modo.

Den tredje perioden bjöd inte på några mål. Roman Malek som är Modos nya målvakt spikade igen.