Mattias Norström och Dick Tärnström går in med privata pengar för att rädda AIK-s ekonomi.

- Jag har fått en intresseförfrågan och sagt ja. Jag ser det inte som en välgörenhet, utan som en investering, säger Norström till Sportbladet.

Mattias Norström har lagt sina skridskor på hyllan och ser fram emot rollen som assisterande förbundskapten i det svenska OS-landslaget.

Nu ska se båda hockeylegendarerna satsa pengar i AIK, skriver Sportbladet.

- Jag vet hur mycket jag ska gå in med i AIK, men det är inte offentligt. Jag gör det här för att jag vill hjälpa AIK och sedan får man en insikt i hur klubben ska satsa i framtiden, säger Dick Tärnström till tidningen.

AIK är i ekonomisk kris och gick omkring åtta miljoner minus senaste säsongen.

SYRIANSKA –VÄSBY 4-0

Syrianska körde över Väsby på hemmaplan. Hemmalaget var klart det bättre laget under hala matchen. Efter drygt en halvtimme spela kom matchens första mål. Robert Massi var mannen som öppnade målskyttet. Väsby hade ett bra läge att kvitter i den första halvleken, men hemmamålvakten gjorde en bra räddning, Tio minuter in i den andra halvleken ökade hemmalaget på till 2-0. Imad Zatara spelade fram Michael Mensah som satte säkert tvåan. Bara minuten senare gjorde Mensah sitt andra mål i matchen, efter fin framspelning av Besim Kunic. På stopptid fastställde Kutshi Kanga slutresultatet.

SIRIUS –FALKENBERG 0-0

Sirius och Falkenberg delade på poäng. Matchen var ingen höjdare. Sirius var det laget som hade mest boll i den första halvleken, men hade svårt att skapa målchanser. Falkenberg var bättre laget i den andra halvleken. Båda lagen skapade ett par chanser, men det hela slutade mållöst.

ÄNGELHOLM –ASSYRISKA 1-1

Hemmalaget började den första halvleken bäst, och var det bättre laget. Ängelholm skapade en hel del chanser, men laget var allt för ineffektivt. Mattias Adelstam och David Bennhage var två spelare som brände flest målchanser. I den 33:e minuten tog gästerna ledningen genom Andi Toompuu. Det resultatet stod sig fram till 91:a minuten. Då kom kvitteringen. Det var Daniel Johansson som gjorde målet. 1-1 blev slutresultatet i den här matchen.

QVIDNING –NORRKÖPING 3-0

Qviding besegrade Norrköping på hemmaplan med klara 3-0. Norrköping hade stundtals bra press mot Qviding, som i sin tur satsade på snabba kontringar. Första målchansen skapade just Norrköping i mitten av halvleken, men hemmaförsvaret kunde till slut få undan bollen. I den 33:e minuten nickskarvade Mathias Gravem bollen fram till Tobias Sena som sköt in ledningsmålet. Norrköping skapade två bra lägen att kvittera innan halvtidsvilan. Båda gångerna stod ribban i vägen. I den 52:a minuten ökade hemmalaget på till 2-0. Arash Bayat tog sig igenom, och med ett bra skott överlistade han Norrköpings målvakt. I den 63:e minuten fastställde Mathias Gravem slutresultatet.

TROLLHÄTTAN –LJUNGSKILE 1-1

Den första halvleken bjöd på hårdspel, många närkamper och få klara målchanser. Hemmalaget började matchen bäst, men efter tio minuter jämnade Ljungskile ut spelet. Den första halvleken bjöd inte på några mål. Hemmalaget öppnade även den andra halvleken bäst. Spelet blev något öppnare i början av den andra halvleken. I den 61:a minuten tog hemmalaget ledningen genom Ali Mohammadian. Efter det hade hemmalaget bud på flera mål, men Ljungskiles målvakt gjorde ett par svettiga räddningar. Istället för 2-0, kvitterade LSK i den 69:e minuten. Efter slarv i försvaret kunde Niklas Löfgren slå in kvitteringen. Båda lagen hade ett par bra lägen att avgöra matchen i slutskedet, men derbyt slutade 1-1.

Dagens matcher

Många matcher spelas ute i Europa. Elfsborg inleder sin jakt på en plats i Europa L, på bortaplan mot Lazio. Jag kommer att se matchen mellan Åtvidaberg – Landskrona på plats. Matchrapporter från andra matchen kommer att dyka upp under kvällen, och morgondagen.

Tottenham körde över Hull

Tottenham har fått ett bra start i årets Premier L. I premiären besegrades Liverpool, och igår krossade Spurs Hull med hela 5-1. Defoe inledde målskyttet efter knappt tio minuters spel. Fem minuter senare frispalde Kean, Wilson Palacios som satte dit tvåan. Stephen Hunt reducerade för Hull. Innan den första halvleken var över ökade Dafoe på till 3-1.

I den andra halvleken kontrollerade Spurs matchen. Kean gjorde 4-1 efter ett inlägg från Lennon, och innan matchen var över gjorde Dafoe sitt tredje och Spurs femte mål i matchen.

Zürich och Lyon mot gruppspel i Champions L

Dusan Djurić och Kim Källström är båda mycket nära en plats i Champions leagues huvudturnering. I den första kvalmatchen av två vann Djurićs Zürich mot Ventspils med 3-0 och Källströms Lyon slog Anderlecht med 5-1.
Djurićs Zürich bortaslog lettiska Ventspils, och den förre Halmstadspelaren var delaktig i vinsten. Inte nog med att han spelade hela matchen, han satte dessutom punkt genom att göra det avslutande 3-0-målet.

Även Lyon lär gå vidare. Laget, med Kim Källström på planen i 64 minuter, utklassade belgiska Anderlecht på hemmaplan och avslutade inte offensiven förrän det stod 5-1 på resultattavlan.

Tyngre ser det då ut för två andra svenskar. Panathinaikos, med Mattias Bjärsmyr på bänken matchen igenom, förlorade en målglad tillställning hemma mot Atlético Madrid med 2-3, och får det tufft att vända i Spanien. Detsamma gäller Salzburg, där Eddie Gustafsson tvingades släppa två bollar förbi sig och Maccabi Haifa kunde därmed ta en stark bortaseger, 2-1, med sig till Israel.

Slutligen är Kalmar FF:s övermän i ungerska Debrecen också på väg in i huvudturneringen, detta efter att ha vunnit borta mot Levski Sofia med 2-1.
Källa TT
Skickat från min iPhone

Dagens höjdare

Dagens höjdare går till Burnley. 1-0 mot Man Utd är klart en höjdare.

Manchester City besegrade Barçelona

Fotboll, Barcelona-Manchester City

Ikväll tog Barçelona emot Manchester C. Två lag som har värvat mest
av alla. Det var matchen då Zlatan Ibrahimović gjorde debut för sin nya klubb. Ibrahimović började matchen på bänken, och kom in i början av den andra halvleken.

Den första halvleken var tråkig, och med tanke på vilka
spelare fanns på plan kunde man undra om man inte såg två lag som
spelar i vardags i division 2. Barçelona hade mycket boll, och rullade bollen runt i laget, men det blev få gånger farligt i Citysstraffområde.
Den första halvleken bjöd på två farliga lägen. Den första kom i
den 25:e minuten då Jeffren tog sig igenom på högersidan. Han vek
sedan inlåt och avslutade i stolpen. Bollen gick sedan ut till Pedro
som tog i för kungen och fosterland, och sköt över.
Tre minuter senare kontrade City genom Ireland, som spelade fram
Petrov. Petrov var sedan iskall när han rullade bollen under Valdez.
Inför den andra halvleken bytte Barçelona in Ibrahimović och Messi.
Trots dessa två och en antal andra byte hade hemmalaget svårt att
skapa chanser.

Ibrahimović hade svårt att komma till några farliga lägen.
I den 70:e minuten var man dock nära att ta ledningen, när Keita drog på ett distansskott. Och vilket skott sedan. Bolle träffade klockrent
i ribban.
Fyra minuter senare fick Ibrahimović ett jätte läge. Han avslutade
med ett volleyskott, men Given räddade med en benparad. Det nu man hoppades på att matchen skulle ta den fart, den borde ha haft från början. Men icke. City som backade hem med tio spelare under hela matchen, redde ut stormen.

Det var först på stopptid som hemmalaget skapade två vassa kvitteringslägen. Messi som var osynlig under större delen av den andra halvleken, spelade fram Thiago som sköt strax utanför. Strax där efter vänder Messi upp och sköt från distans i stolpen.

I matchens sista anfall var City nära att göra 2-0. Bellamy kom fri med Valdes, men skottet gick utanför.

Allt som allt var matchen en stor besvikelse. Trots att det var en så kallad uppvisnings match, hoppades man att dessa välbetalda spelare skulle bjuda på större underhållning.

Zlatan Ibrahimovićs debut var okej. Han växte in i matchen, och hade ett jätte läge att kvittera.