Arsenal tog inte chansen

Arsenal hade chansen men tog den inte.
Inte heller Chelsea lyckades.
Det var de missade tillfällenas kväll för de två Londonklubbarna i Champions League.

0–0 mot Marseille hemma på Emirate's innebär att Arsenal får vänta minst en omgång till innan klubben vet om det blir avancemang från gruppspelet för tolfte året i följd.
Managern Arséne Wenger valde – till mångas förvåning – att inleda med Robin van Persie, Premier leagues just nu hetaste anfallare, på avbytarbänken.
Där fick han sitta i 62 minuter.
Marseille höll framgångsrikt spelet uppe matchen igenom och var det starkare laget mot slutet. Mycket talar för att fransmännen och Arsenal tar topplatserna i grupp F.
Dortmund passade dock på att ta sista chansen att gå vidare och det gick ut över Olof Mellberg och hans Olympiakos.
1–0-segern för tyskarna betyder att de har fyra poäng mot Olympiakos tre. Arsenal toppar på åtta, en före Marseille.
Chelsea såg länge ut att gå kunna i land med sin uppgift med hjälp av Leverkusen. Ramires öppnade målskyttet mot Genk men Luiz brände en straff, något som blev kostsamt eftersom Genk kvitterade. Vossen mål i andra halvlek var belgiernas första i grupp E.
Nu hade inte seger räckt för André Villas-Boas manskap eftersom Valencia slog Leverkusen med 3–1. Jonas mål redan efter dryga tio (!) sekunder är tidernas näst snabbaste i Champions league. Det snabbaste har Roy Maakay, han behövde 10,12 sekunder på sig i Bayern Münchens möte med Real Madrid 2007.
Kiessling kvitterade för Leverkusen men Soldado gjorde 2–1 och Rami 3–1.
Chelsea toppar på åtta poäng, två före Leverkusen och Valencia har fem.
I grupp G stärkte Zenit från Sankt Petersburg chansen att gå vidare, tack vare Nicolas Lombaerts och matchens enda mål hemma mot Sjachtar Donetsk. Zenit står på sju poäng.
Gruppen toppas överraskande av Apoel Nicosia (åtta poäng) som slog Porto med 2–1 sedan Manduca avgjort i sista minuten sedan Hulk kvitterat minuten tidigare på straff.