söndag 4 oktober 2009

Uddamålsvinst för Valencia

Valencia hade problem i den första halvleken och kom inte till ordentligt inne i straffområdet. Trögheten och uddlösheten hos David Villa med entourage fortsatte efter pausvilan och bland annat miss080309 F0tboll, La Liga, Valencia - Deportivo: Ivan Helguera Bujia, Valencia
© Bildbyrån - 75465- Foto: Emil Malmborg
ade Villa ett bra högerläge från nära håll - ett sådant där tillfälle som David normalt brukar placera säkert i nät med en enkel lyftning eller petning. Nu gick avslutet rakt på målvakten istället.

Det visade sig dock räcka med att byta ut Villa mot Nikola Zigic, för inhopparen behövde blott tre minuter på sig för att göra segermålet. Sista halvtimmen säkrade Valencia sina poäng successivt fram till slutsignalen.

Källa:sportal

Första förlust för Real Madrid

Real Madrid halkar efter serieledande Barcelona i den spanska fotbollsligan. 1—2-förlusten mot trean Sevilla innebär att laget ligger kvar på andra plats, tre poäng efter Zlatan Ibrahimovics klubb.RealMadrid-deppar

Real kom till Sevilla med en färsk Champions league-seger i bagaget, men utan tvåmålsskytten mot Marseille — skadade Cristiano Ronaldo. Men det var hemmalaget som hade de farligaste målchanserna i första halvlek och som också gjorde 1—0 genom Jesus Navas. Hade det inte varit för Real-målvakten Iker Casillas två jätteräddningar i slutet av första och i början av andra halvlek hade Sevilla kunnat öka på ledningen med både ett och två mål.

I stället kom kvitteringen i den 49:e minuten när Pepe nickade in en frispark. Men Reals glädje blev inte långvarig, 18 minuter senare tog Sevilla tillbaka ledningen när Renato helt omarkerad kunde nicka in bollen och fastställa slutresultatet.

TT

Oavgjort i Borås

Fotboll, Allsvenskan, Elfsborg - AIK

FOTO:Bildbyrån

AIK behåller greppet om SM-guldet. Solnalaget klarade 0-0 på Borås Arena. För Elfsborg ser det betydligt tyngre ut.

Det stod så mycket på spel. För Elfsborg var det lite vinna eller försvinna från guldstriden. AIK kunde däremot med en seger ta ett allt hårdare grepp om Lennart Johanssons pokal. Inte konstigt då att matchen främst handlade om kamp och bjöd på få heta målchanser. Närmast att spräcka nollan var ändå hemmalaget. Men trots 7-1 i avslut på mål och ett bra tryck i den andra halvleken fick boråsarna lämna planen mållöst. Något som innebär att Elfsborg får det ordentligt tufft att nå ikapp AIK.

-Läget är inte idealiskt. Vi kan bara se till att vi tar full pott men det är inte i våra händer längre. Men känner jag Göteborg rätt så ser de hellre att Elfsborg vinner än AIK om de själva inte har chansen, säger Stefan Ishizaki.

TT: Du hoppas alltså på hjälp av Göteborg?

-Ja, absolut. De möts i sista omgången och Göteborg kommer nog göra allt för att inte AIK ska vinna guldet.

Den före detta AIK-spelaren Stefan Ishizaki var den som hade de hetaste lägena i matchen. Främst i den andra halvleken bjöds han på ett par fina skottlägen. Men avsluten hamnade oftast på läktaren.

-De var inte på topp. Men jag fick en tidig tackling av Dulee (Johnson) och jag kunde inte riktigt sätta ner vänsterfoten vilket gjorde det svårt att koncentrera sig. Men ett av skotten måste vara på mål, säger han.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund var främst irriterad på domaren Martin Ingvarssons insats.

-Jag tycker han gör en dålig match. Han delar ut halvlöjliga frisparkar och jag tyckte att det var solklar straff när Anders Svensson blev bryskt nerdragen av Jorge Ortiz, säger han.

AIK smet upp i ett par kontringar men omtalade anfallsduon Ivan Obolo och Flávio kom inte loss från Elfsborgs försvar. Bästa läget hade i stället vänsterbacken Nils-Eric Johansson med ett rykande skott tätt utanför Ante Covic stolpe. Med tanke på matchbilden och spel på bortaplan lär AIK vara nöjt med en pinne. Krysset innebär också att AIK fortsatt har fyra poäng till godo på Elfsborg med bara fyra omgångar kvar av årets allsvenska.

-Vi är nöjda med poängen. Vi möter ett bra lag och visste att det var en stor utmaning att komma hit och ta poäng, säger AIK:s tränare Mikael Stahre.

Resultatet öppnar dock upp för jagande IFK Göteborg. Blåvitt som på måndagskvällen ställs mot ett formstarkt Gais. Vinst innebär att göteborgarna endast ligger en poäng efter serieledande AIK. Guldstriden lever med andra ord i allra högsta grad.

TT

Drogba bakom Chelseas seger

Fotboll, Premier League, Chelsea - Liverpool

Foto:Bildbyrån

Chelsea tog på söndagen över ledningen i Premier League efter 2-0 i toppmötet med Liverpool. Didier Drogba var arkitekten bakom segern.

Efter en mållös första halvlek där ett defensivt Liverpool frustrerade Chelsea, fick hemmalaget hål på gästerna efter en timmes spel. Javier Mascherano slarvade med bollen på egen planhalva och Chelsea vände snabbt spelet. Bollen hamnade hos Drogba som smekte in ett inlägg som Nicolas Anelka – med förflutet i Liverpool – kontrollerat stötte in.

Chelsea dödade definitivt matchen i slutminuten. På nytt var det Drogba som låg bakom målet. Han vände bort Jamie Carragher vid kortlinjen och lade bollen tillbaka till inhopparen Florent Malouda som tryckte dit slutresultatet.

Fernando Torres och Yossi Benayoun hade i slutet av matchen Liverpools bästa chanser, båda gångerna smet bollen utanför reservmålvakten Henrique Hilarios högra stolpe.

Liverpool har tre förluster på de första åtta ligamatcherna efter att förra säsongen bara noterat två förluster totalt sett. Segern gör att Chelsea nu har två poängs försprång till Manchester United.

TT

Henrik Larsson avgjorde för Helsingborg

Fotboll, allsvenskan, Helsingborg - Häcken

FOTO:Bildbyrån

Kommande lördag i Parken kan han spela sin 106:e landskamp. På söndagen spelade Henrik Larsson sin 113:e allsvenska match när Helsingborg slog Häcken med 1—0 (0—0). Gissa vem som gjorde målet.

Jodå. Med tre minuter kvar av ordinarie tid slog han till.

Framspelad av Réne Makondele och Marcus Lantz rullade Larsson säkert in bollen vid bortre stolpen.

Det var Henke Larssons tredje mål på fyra matcher sedan han kom in i laget igen efter knäskadan den 30 juli.

- Knäet är helt ok, jag känner ingenting, sade Henrik Larsson.

Och formen inför VM-kvalet...

- Form är en färskvara, vi får se i veckan.

Men det var ingen större affär på Olympia i soligt höstväder och med bara 5 000 på läktarna.

- Spelar man en skitmatch och tar tre poäng så är man nöjd. Vi har inte vunnit över Häcken sedan 1993 tror jag, sade han.

Det var då Helsingborg var tillbaka i allsvenskan och Henke Larsson debuterade i högsta serien.

Och om det var ljummet på Olympia lär det bli hundra grader hetare i Parken i Köpenhamn, som man från Helsingborg kan ana i diset tvärs Öresund.

När Sverige möter Danmark i VM-kvalet.

På måndag samlas landslaget i Stockholm.

- Just nu tänker jag inte så mycket på den matchen, det börjar jag göra när vi samlats.

Det är en 38-åring på gott humör som åter är i blågul tjänst.

- Synd om (Johan) Elmander inte kommer, vi behöver alla bra anfallare och då blir det konkurrens också. Det handlar inte om jag ska spela eller någon annan, det gäller inte individen utan att forma ett lag.

Häcken i allsvenskan i är ingen kul historia för Helsingborg och Henke Larsson.

Det har blivit förlust i de fem tidigare matcherna.

Och med dagens vinst bara två segrar på de senaste elva mötena.

Om vi backar tillbaka och minns den 17 juli 2006.

Henrik Larsson var hemma i Helsingborg och allsvenskan igen efter alla år utomlands. Mottagandet var hett när han sprang in på Olympia, som var utsålt (17 100 åskådare).

Häcken vann med 3—1.

Nu tre år senare tog lagen ut varandra och det blev mycket mittfält och mindre anfall.

Och så förstörde den hårda blåsten mycket.

- Det var väldigt svårspelat.

Henke hade faktiskt en boll till i Häckens mål.

Men målet dömdes bort för offside:

- Det var jag absolut inte, högerbacken upphävde den. Det har hänt tidigare att man blåser fel, det är för dåligt.

Men till slut kom målet. Hans sjunde den här säsongen.

TT

Ny seger för Malmö

Fotboll, Allsvenskan, Örebro - Malmö FF:
© Bildbyrån - 42828 - Foto: Björn Tilly.
8 Stockholm

FOTO:Bildbyrån

Daniel Larsson såg till att Malmö FF tog femte raka segern i allsvenskan. Larsson gjorde alla målen när Malmö vann borta mot Örebro, 3-0.


-Mitt första på denna nivå, självklart riktigt roligt, sade Larsson.

Malmö kom med fyra raka segrar till Örebro. Sviten utökades tack vare Daniel Larssons känsla för att vara på rätt plats i rätt ögonblick.

-Vi gör ändå ingen jättematch, men vi följer ändå den matchplan vi hade. Örebro skapade också chanser men vi hade bättre effektivitet, sade Larsson.

-Jag vet inte riktigt varför det släppt för oss i de senaste matcherna, men sedan vi började spela med två forwards har det blivit lite lättare att hitta rätt positioner. Vi har spelat riktigt bra fotboll i många matcher utan att göra mål. Det känns lite som vi får utdelning retoraktivt, fortsatte han.

Misslyckat skott Sex minuter in i andra halvlek hittade ett misslyckat skott, vilket blev en mycket lyckad passning, från Wilton Figueiredo till Larsson som fanns bara ett par meter från Örebro-målet. Larsson tog emot med vänsterfoten och slog till snabbt med högern. Snabbt och effektivt. Åtta minuter senare var det dags igen. Passningen kom åter från Figueiredo och Larsson tvekade inte den här gången heller, 2-0 till Malmö. På tilläggstid spikade Larsson slutresultatet, framspelad av Guillermo Molins, åter var Larsson nära mål när han dunkade in bollen.

Larsson har nu gjort nio mål under sin första säsong för Malmö, dit han kom från Häcken.

-I mina ögon är Malmö Sveriges största klubb som har alla förutsättingar att vinna titlar och det vill jag gärna göra. Klubben har Sveriges bästa stadion och riktigt bra fans, säger Larsson som har kontrakt över fyra säsonger med Malmö.

Malmös strålande målform har givit laget vittring på spel i Europa kommande säsong. Efter segern i Örebro är Malmö sexa i tabellen, fyra poäng efter Kalmar som i dagsläget är fyra.

-Det är inget vi tittar på just nu, vi försöker bara ha roligt på plan. Tyvärr så är det ett litet uppehåll för landslagsfotboll nu. Jag hade gärna spelat match igen om tre dagar, avslutade Larsson.

TT

Bara oavgjort för Milan

Fotboll, Serie A, Atalanta - Milan

FOTO:Bildbyrån

Förre Arsenal-stjärnan Thierry Henry på läktaren och Cesc Fabregas i storform på fotbollsplanen.
Då blev det rena tennissiffrorna för Arsenal - 6-2 - mot Blackburn.

Spanjoren Fabregas var den som låg bakom det mesta när Arsenal körde över Blackburn. Förutom ett mål, 4-2-målet, var han också högst delaktig i fyra av Arsenals övriga mål när hemmalaget vände 1-2-underläge med fem raka mål varav två inom loppet av fyra minuter i slutet av första halvlek.

Henry som var på plats för att hylla sin förre manager Arsene Wenger som nu varit i Arsenal i 13 år fick se Robin van Persie först kvittera till 2-2, därefter ryssen Andrej Arsjavin ge Londonklubben ledningen, båda framspelade av Fabregas.
Efter egna målet kunde han också styra upp Theo Walcotts mål i andra halvlek.

Arsenals sista mål var ur ett svenskt perspektiv inte speciellt bra. Dansken Niklas Bendtner var tillbaka efter sin trafikolycka och kunde också skjuta in 6-2 i slutminuten i hans genrep inför VM-kvalet mellan Danmark och Sverige på Parken i Köpenhamn.

Martin Olsson spelade hela matchen för Blackburn.

 

TT

Viktig seger för Hammarby

Fotboll, Allsvenskan, Hammarby - Brommappjkarna

FOTO:Bildbyrån

Simon Helg hade laddat hela veckan. På söndagen avlossade han den stora kanonen.

Hans drömträff gav Hammarby 1-0 i derbyt mot Brommapojkarna - och lite andrum i fotbollsallsvenskans bottenstrid.

Första halvlek var på väg att ta slut och regnet var det som visade mest iver på Söderstadion. Då tog sig 19-årige Simon Helg fram efter vänstersidan och bollen studsade ner till honom.

Helg tog i för allt han var värd från sin position strax utanför straffområdet och fick drömträff med vänster vrist.

-Jag tryckte på och det kändes direkt att det blev en bra träff. Den satt ju där den skulle, sade Helg efter matchen.


Bollen susade upp i krysset och de grönvita på Söderstadion lyfte mot den sjunde himlen efter lika många bedrövelser.

Hammarby hade en svart svit med sju förluster i följd inför mötet med BP. Senaste segern kom i derbyt mot Djurgården den 9 augusti.

Efter den trepoängaren har Bajen blivit krisklubben som förknippats med läktarskandaler, styrelsehot och förhöjd säkerhet. Tony Gustavsson har fått sparken och på söndagen låg ersättaren Thom Åhlund hemma med magsjuka.
Men med den assisterande tränaren Andreas Pettersson som coach fick flesta av de 7 360 på Söderstadion nu äntligen jubla åt en seger igen.

-Det var inte Pettersson-effekten. Det här var en lageffekt, sade Pettersson efteråt.
Han hyllade, liksom hela Hammarbyklacken, Simon Helg efter matchen.
-Hans bästa prestation sett över 90 minuter i år. Målet han fick göra mot Malmö senast betydde nog mycket, sade Pettersson.

-Svår att spela bra i regnet men vi krigade på bra och gör en okej match, analyserade Helg efter en euforisk hoppdans med klacken efter slutsignalen.

Krisen finns fortfarande kvar och spelet är långt från fenomenalt, men nu är Hammarby i alla fall på kvalplats. Det är två poäng ned till Djurgården och Örgryte, och upp till BP på rätt sida kvalstrecket fattas fem poäng. Fyra omgångar återstår.

I nästa match mot Halmstad får Hammarby klara sig utan mittbacken Igor Armas som är avstängd efter en varning mot BP. Samma sak gäller för BP:s Imad Chhadeh som efter landslagsupphållet inte får spela mot Örebro. Brommapojkarna kan också vara utan vänsterbacken Miiko Albornoz som fick bäras ut på bår efter en kollision. Även högerbacken Pär Asp fick linka av med en lättare skada.

-Jag vet inte hur illa det är med Miiko, men det känns trist med skadorna när vi har så stora skadeproblem sedan tidigare. Alla i vår trupp som är hela är med i laget när det är match, suckade BP-tränaren Kim Bergstrand.

-Vi var bättre i första halvlek och deras mål kom som en chock, det var verkligen en drömträff. Sedan är det svårt i andra när vi tidigt tvingas till två defensiva byten.

TT

Hemma från Göteborg

Då var man hemma från Göteborg. Uppdaterar bloggen med dagens nyheter allteftersom.

Passerar Ödeshög



I och med dagens resa till Göteborg har andra sportnyheter uteblivit. Kommer att uppdatera det hela under morgondagen hoppas jag.

- Skickat med BlogPress från min iPhone

På väg hem


Nu är vi på väg hem och det är tungt som fan. Återkommer

- Skickat med BlogPress från min iPhone

Qviding – Åtvidaberg 2 – 0 SLUT

För uppdaterad sida tryck F5 på ditt tangentbord!

Matchen är över. Jag återkommer med kommentarer under kvällen här på bloggen

94 min Hemmalaget går mot en seger.

93 min Arvidsson nickar ihop med en hemmaspelare. Båda klarar sig bra. Hemmalaget får frispark på offensiv planhalva.

92 min Hörnan blir ofarlig.

91 min Hyseni får ny jätte läge. Han är helt fri, men skottet räddas på mållinjen, och bollen går till hörna.

90 min Fyra minuter stopptid.

90 min Oscar Möller hamnar i en ny närkamp, och blir varnad.

89 min Bergström slår frisparken, som målvakten boxar bort.

89 min ÅFF får en frispark vänster om målet ut vid hörnflaggan.

88 min Oscar Möller går hårt år en hemmaspelare som hamnar bland reklamskyltarna. Upprörda känslor just nu. Hetsigt på läktarna.

87 min ÅFF tappar bollen och Hyseni kommer i bra läge, och skjuter i stolpen.

86 min Åtvidaberg lyfter upp Hallingström på topp.

85 min Bergström lyfter in frisparken mot mål, men försvaret nickar bort bollen.

ÅFF får en frispark, och Bruno kommer in. Alberis da Silva går ut.

84 min Bruno Marinho är på väg in för Åtvidaberg.

83 min Bergström lyfter frisparken in i straffområdet, men försvaret tar bort bollen med vissa problem.

83 min ÅFF får en frispark tio meter utanför straffområdet.

82 min Åtvidaberg kommer till avslut genom Prodell, men han skjuter rakt på målvakten.

81 min Farlig hörna. Henrik Gustavsson kommer ut men missar bollen. Istället får Hysani ett jätte läge, men skjuter över.

81 min Nytt slarv av ÅFF-försvaret ger hemmalaget en ny hörna.

80 min Tio minuter kvar av matchen, och hemmalaget går mot tre mycket viktiga poäng i bottenstriden.

79 min Mycket spel på mitten där båda lagen slarvar i passningsspelet.

77 min Hemmalaget har jämnat ut spelet igen. Åtvidaberg värkar ha gett upp.

76 min Återigen dåligt/passivt försvarsspel av Åtvidaberg. Hysani får gå ostört in i straffområdet. Hysani skjuter strax utanför. Mycket nära 3-0 för hemmalaget.

75 min Hemmalaget kommer i en farlig konring, men den slarvas bort.

74 min Spelet är igång igen.

73 min En hemmaspelare ligger ner och får vård just nu.

72 min Hemmalaget ar bra kontroll på matchen. Man låter Åtvidaberg ha bollen, för att på den sista tredje delen sätta stopp.

70 min Dejan Došlić kommer in för Åtvidaberg, och Redetinać lämnar. 

68 min Åtvidaberg har mycket boll, men laget är allt för uddlöst framåt. Ett skott på mål säger väl det mesta.

67 min Inkastet leder inte till något.

67 min Åtvidaberg trycker på nu. Prodell kommer runt på kanten och slår ett inlägg, som hemmaförsvaret tar bort till en inkast.

65 min Jesper Arvidsson testar skott, och det är mycket nära en reducering för ÅFF. Bollen går strax över.

64 min Åtvidaberg kommer i en ny våg. Arvidsson slår ett bra vänsterinlägg, mot Prodell som inte får ordning på nedtagningen, och bollen går ut till inspark.

63 min Ny frispark för hemmalaget.

62 min Möller spelar bollen ut till Karlsson på kanten, men Karlsson tappar bollen och drar på sig frispark.

61 min Hemmalaget ligger bara på försvar, medan Åtvidaberg spelar högt med sina ytterbackar.

60 min Åtvidaberg har tagit över matchen just nu, men har svårt att skapa något framåt.

59 min Bergström spelar fram Möller, som försöker hitta fram till Prodell på djupet, men passningen är för brant.

59 min många tuffa närkamper på mitten, och nu är det Åtvidaberg som vinner dessa.

58 min Även den andra hörna nickas bort.

58 min Hörnan nickas bort till en ny.

57 min Jesper Arvidsson fixar en hörna för Åtvidaberg.

56 min Inkastet nickas bort av hemmalaget.

56 min En lång boll når fram till Möller som fixar inkast vid hörnflaggan.

55 min Bergström i Åtvidaberg får en ny tuff smäll. Domaren friar.

54 min Hemmalaget slår ifrån sig, medan Åtvidaberg försöker komma till avslut utan att lyckas.

53 min En hemmaspelare går hårt åt Bergström på mitten och blir varnad för det. Allt mer och mer Åtvidaberg i matchen nu.

52 min Bergström slår frisparken till Arvidsson som ur vänsterläge skjuter mot mål, men skottet täcks av en försvarare.

52 min En hel del kamp nu, ÅFF får en frispark.

51 min Erik Moberg slår en lång boll mot Möller, som blir avblåst för offside. Frispark för hemmalaget.

50 min Fem minuter spelade av den andra halvleken och Åtvidaberg ser lite hetare ut än i den första.

49 min ÅFF kommer i ett bra anfall, där Hallingström slår ett bra inlägg mot bortre delen av straffområdet. Där kommer Pontus Karlsson och spelar bollen snett bakåt, men ingen ÅFF-spelare dyker upp i den ytan.

47 min Återigen blev det tveksamt i försvaret, och det var bara tur som håller ÅFF kvar i den här matchen.

47 min Hörnan är farlig. Bollen kommer ut till Hyseni som skjuter klockrent i stolpen.

47 min Hemmalaget fixar en hörna.

46 min Qviding får frispark på ÅFF-s planhalva.

46 min ÅFF vinner boll och går anfall. Hallingström slår en lång boll mot Prodell, men den nickas bort.

Den andra halvleken är igång.

Spelarna kommer ut för den andra halvleken


Mycket dåligt halvlek från Åtvidabergs sida. Laget ställde upp med fem man på mitten, och där man har tappat greppet helt. Hemmaspelarna är mycket hetare, och vinner i stortsätt alla närkamper. Imponerande passningsspel från hemmalaget, som spelar efter marken. Åtvidaberg i sin tur har stora problem med passningsspelet, och laget spelar allt för många långa bollar. Viktor Prodell som började ensam på topp, blev just ensam långa stunder under den första halvleken. B>åda målen som hemmalaget gör är försvarsmissar.

Det ska mycket till om Åtvidaberg ska vända på den här matchen. 


45+1 Den första halvleken är över. Återkommer med den andra om tio minuter.

45 min En minut stopptid.

44 min Spelet är igång igen.

44 min Nu börjar det regna över Valhalla, medan en Qviding spelare ligger ner.

43 min Åtvidaberg sätter lite högre press nu, och Hallingström skjuter från distans, men bollen går högt över. 

41 min Möller in och Christoffer Karlsson ut i Åtvidaberg.

40 min Bra anfall av Åtvidaberg dör Prodell spelar ut bollen till Arvidsson som får till ett bra inlägg, men bollen nickas bort.

39 min Helt rätt att sätta in Möller. Prodell är allt för ensam på topp i Åtvidaberg. Det är dock på mitten som Åtvidaberg har stora problem. Hemmalaget vinner alla närkamper just nu.

39 min Oscar Möller ska in för Åtvidaberg.

37 min ÅFF spelar mest på chans, och mittfältet har stora problem. Hemmalaget spelar bra just nu, och deras passningsspel är klasser bättre än Åtvidabergs.

35 min Prodell spelar bollen på ytan att springa för Radetinać, men en hemmaspelare hinner först.

34 min Åtvidaberg har svårt att komma till avslut. Ett skott mot och ett på mål, är allt som laget har skapat så långt in i matchen.

33 min Hemmalaget sätter igång spelet snabbt, och Hyseni rinner igenom. Han skjuter från bra läge utanför. FARLIGT!

33 min Haris Radetinać tappar bollen på mitten, och drar på sig en frispark.

32 min Åtvidaberg har inte alls kommit in i den här matchen. Hemmalaget spelar bra i försvaret, och är farliga på sin kontringar.

30 min Hemmalaget får undan bollen.

30 min Åtvidaberg får en hörna.

29 min Domaren missar att en Qviding spelare fick vård på plan. Han rättar sin misstag och ber Qvidnings spelare gå ut till sidlinjen.

28 min Pontus Karlsson är nära att komma igenom, men stoppas i sista stund av hemmaförsvaret.

27 min Dåligt försvarsspel av Åtvidaberg vid båda målen. Det har man inte råd med.

27 min Hemmalaget kommer igenom på kanten och inlägget kommer till Augustsson som skjuter i mål.

26 min Passningsspelet är slarvigt från båda lagen just nu, vilket gör att det inte blir något ordnat spel.

25 min ÅFF-s tränare Daniel Wiklund försöker få igång sina spelare. ÅFF har inte kommit in i matchen riktigt.

24 min Jesper Arvidsson drar på sig en frispark, och är nära att få kort för protest.

23 min Åtvidaberg får en frispark, efter en tuff tackling på Radetinać. Domaren borde ha visat kort där. 

21 min Prodell rivs ner vid hemmalagets straffområdet. Domaren väljer att fria.

20 min Åtvidaberg kommer i en ny våg. Pontus Karlsson vinner bollen utanför straffområdet, och spelar fram Prodell som är nära att komma igenom.

19 min Bergström slår en bra lång boll mot Pontus Karlsson, men bollen stannar upp i vinden och lurar Karlsson. Han kunde ha fått ett friläge.

18 min Hörnan är farlig igen. Gustavsson kommer ut på mellanhand, men bollen går till inkast.

17 min Qviding kommer i en farlig anfall, men Niklasson bryter och bollen går till hörna. 

15 min Johan Niklasson slår felpassning, och hemmalaget bryter anfallet.

14 min Frisparken nickas bort, men Åtvidaberg behåller trycket runt straffområdet. Inkast nu.

14 min Åtvidaberg får en frispark på Qvidnings planhalva.

12 min Hörnan blir farlig efter nytt slarv av försvaret. Anders Augustsson får två chanseratt skjuta från nära håll, men skjuter över. Farligt!

12 min Hörna för hemmalaget.

12 min Åtvidaberg har svårt att vinna bollarna på mitten. Hemmaspelarna ser lite hetare ut för stunden.

11 min Åtvidaberg går till anfall på högersidan, där Prodell slår ett inlägg, som går över målet.

10 min Åtvidaberg försöker lyfta upp spelet, men Jesper Arvidsson stoppas på mitten.

9 min Efter en bra inledning av Åtvidaberg, har nu hemmalaget tagit över taktpinnen, efter ledningsmålet. 

7 min Blir spännande att se hur Åtvidaberg hanterar underläge.

5 min Inkastet kommer, och Åtvidabergs spelarna får inte undan bollen. Bollen går ut till Anders Augustsson som skjuter i mål. Utan chans för Gustavsson i målet.

5 min Qviding får med sig en inkast nära Åtvidabergs straffområdet.

5 min Hemmalaget slavar på egen planhalva, och Prodell kommer till avslut, men målvakten räddar.

3 min Åtvidaberg har börjat aggressivt, och pressar tillbaka Qviding i inledningen. 

2 min Hemmalaget får en frispark i ganska farligtläge, men den slarvas bort.

1 min Inkast går till Prodell som spelar ut bollen till pontus Karlsson. Karlsson slår ett inlägg mot Radetinać , men målvakten tar hand om inlägget. 

1 min En lång boll direkt mot Pontus Karlsson som får med sig inkast.

Matchen är igång och det är Åtvidaberg som gör avspark.

Spelarna är på väg in. 


15.46 Lagen håller på att avsluta uppvärmningen just nu. 

Vädret kunde har varit bättre. Det är blåsigt, kallt och molnigt i Göteborg. Ganska många Åtvidabergare finns redan på plats.

Hej och välkomna till dagens sändning. Hemmalaget Qviding tar emot Åtvidaberg. Båda lagen är ute efter viktiga poäng. Åtvidaberg jagar poäng i topp och Qviding i bottenstriden.

Det har varit tveksamt om Åtvidabergs Kristian Bergström och Johan Niklasson skulle spela, och som det ser just nu är båda med från start.

 

Åtvidabergs startelva:

Henrik Gustavsson

Johan Niklasson – Alberis da Silva – Erik Moberg – Jesper Arvidsson

Daniel Hallingström – Christoffer Karlsson

Haris Radetinać – Kristian Bergström – Pontus Karlsson

Viktor Prodell

På plats




Då är jag på plats på arenan. Det tekniska delen har ordnat sig. Återkommer om ca en halvtimme.
- Skickat med BlogPress från min iPhone

Framme




Nu är vi framme i Göteborg. Ska vi dra till arenan.
- Skickat med BlogPress från min iPhone

Bara två mil kvar




Nu är det bara två mil kvar. Vi var tvugna att stanna för att bli av med överskott av vätska.
Mötte ett par polisbilar som var på väg till Borås. Elfsborg möter AIK 19.30.

- Skickat med BlogPress från min iPhone

Halvvägs nu







Nu har vi kommit halvvägs och efter en fika är vi på väg igen.

Citat: En kille som har ett namn på tre bokstäver sa: fan vad mitt namn är kort. Skönkille :)
- Skickat med BlogPress från min iPhone

Lämnar Linköping




Nu lämnar vi Linköping. Stämningen i bilen är mycket bra. En del som inte vaknat än, men de är på gång. Det regnar massor, hoppas det är bättre vädret i GBG.

- Skickat med BlogPress från min iPhone

Skulle vara gott med mat




Smörgåsen från Sandelius räckte inte. De hade inte min kycklingpannini. Lika hungrig som innan. Nu är vi i Linköping och ska hämta några till.

Citat: Vad bra att Trollhättan vann. Då är Ängelholm borta från toppstriden. Vinner Syrianska mot Sundsvall så är dem borta alla. Bra sagt va :)

- Skickat med BlogPress från min iPhone

Lämnat Åtvidaberg







Nu har vi lämnat Åtvidaberg, och efter en försening (det var en som försov sig) på 15 minuter är vi på väg mot Linköping.

- Skickat med BlogPress från min iPhone


Dags för Göteborg och matchen mot Qviding

Idag åker jag till Göteborg för att se matchen mellan Qviding och Åtvidaberg. Kommer att blogga lite från resan, vi är ett gäng som åker. En del sköna citat blir det säker.

Matchen kan ni följa minut för minut med start 16.00

Återkommer under resans gång!

Juventus tappade poäng




Juventus fortsätter att tappa poäng i den italienska ligan. Först 2—2 mot Genoa och sedan kom ytterligare en oavgjord match. Hemma mot Bologna hade Juventus ledningen fram till den 93:e minuten, då skickade den brasilianske anfallaren Adailton in kvitteringen bakom Gianluigi Buffon.

1—1 mot Bologna innebär att Sampdoria behåller topplaceringen i ligan, tätt bakom finns Juventus. Fjolårets ligavinnare Inter är två poäng efter Sampdoria.

Källa:TT
- Skickat med BlogPress från min iPhone

Seger för Inter




Wesley Sneijder sköt Inter till serieledning i den italienska fotbollsligan när han skruvade in 2—1 på tilläggstid i mötet med Udinese. Holländaren gjorde målet ur en snäv vinkel.

Sampdoria kan återta tätpositionen i serie A vid seger mot Parma under söndagen.

Källa: TT

- Skickat med BlogPress från min iPhone

Andra raka förlust för Detroit




St Louis vann även den andra NHL-matchen i Globen mot Detroit.

Det var den perfekta veckan för Detroits hemvändande svenskar.

Förutom en – eller rättare sagt – två saker.

Dubbelmötet mot St Louis gav också två förluster, den andra, 3–5, på lördagskvällen.

Omedelbart efter lördagens match i Globen satte sig Red Wings spelare på flyget hem till Detroit. Det var nog lika bra det. För det som skulle bli den perfekta säsongsstarten för förra årets Stanley cup-finalister med åtta svenskar i laget blev i stället något av smärre mardröm.

Socialt sett kunde det knappast varit bättre med drygt en vecka och få träffa nära och kära i Sverige.

Resultatmässigt kunde det knappast varit sämre.

Två matcher gav två förluster, en rad med frågetecken och en matchutveckling som upprepade sig två kvällar i rad i Globen.

De i publiken som slog på stort och köpte biljetter till båda NHL-matcherna kunde känna igen sig.

I fredagens match var Detroit uppe i 3–1-ledning innan St Louis på ett par minuter, först reducerade, därefter kvitterade och till slut avgjorde genom mål av Paul Kariya.

I lördagens match tappade man ledning med såväl 2–0 som 3–2.

Inledningen kunde dock knappast varit bättre. Videogranskningen efter Tomas Holmströms 1–0-mål tog längre tid än det tog för Holmström själv att ge Detroit den perfekta starten (31 sekunder). 2.08 in i perioden ökade sedan Dan Cleary på till 2–0, assisterad av bland andra Henrik Zetterström.

Då var en betydligt bättre fart och intensitet från Detroit än i det första mötet, i alla fall till slutet av första perioden.

Mål av Keith Tkachuk (18.27) och sedan i början av andra av Andy McDonald utjämnade matchen. Niklas Kronwalls mål efter Zetterbergs andra assist för kvällen gav åter igen Detroit övertaget innan det till slut blev ännu en repris.

13.24 in i andra perioden skickade Brad Boyes in kvitteringen med ett handledsskott som smet mellan benen på James Howard.

Direkt efter nedsläpp kom sedan Patrik Berglund fri och siktade på precis samma ställe.

De 13 sekunderna blev ödesdigra och matchavgörande för Detroit när sedan Tkachuk definitivt avgjorde i tredje efter mål i numerärt överläge.

För Detroits tränare Mike Babcock finns det efter bara två dagar av NHL-säsongen en hel del att fundera på:

Vem ska täppa igen längst bak? Chris Osgood var skakig i fredagens match. Han ersattes på lördagen av James Howard som i alla fall borde ha tagit 3–3-kvitteringen och en av förra säsongens målvakter, Ty Conklin, täpper nu igen i St Louis i stället, som till exempel på lördagskvällen.

För St Louis blir av naturliga skäl hemresan desto bättre. De fick förra säsongen en dålig start på säsongen som dock svängde till något utmärkt när man var ett av de starkaste lagen under andra delen av säsongen.

Nu kan man knappast klaga på tiden i Sverige – eller för den delen starten på säsongen.

Källa: TT
- Skickat med BlogPress från min iPhone

Två mål av Kim Källström




Kim Källström visar fin fotbollsform inför de stundande VM-kvalmatcherna mot Danmark och Albanien. Den svenske landslagsmittfältaren stod för ett av målen är hans Lyon på lördagen slog Lens på bortaplan med 2—0 och gick upp i serieledning.

Källström gjorde sitt mål via ett distinkt och lågt långskott från ungefär 25 meters håll. Svenskens skott i den 78:e matchminuten betydde 2—0 och borrade sig in i burgaveln.
Segern innebär att obesegrade Lyon leder den franska ligan efter åtta omgångar, avståndet ner till Bordeaux är en poäng.

Källa: TT

- Skickat med BlogPress från min iPhone