söndag 14 juni 2009

Linköpings FC – KIF Örebro 4-0

Fotboll, Damallsvenskan, Linköping - MalmöFoto:Bildbyrån

På ett soligt Folkungavallen tog LFC emot KIF Örebro. Första tio minuterna bjöd på ett jämt spel där båda lagen hade lika mycket boll. I den 10:e minuten bjöd bortalaget på ett fint anfall , där man kom runt på kanten och Sanna Valkonen avslutade, men Sofia Lundgren räddade i hemmamålet räddade.

Hemmalaget tog över matchen i mitten av den första halvleken. Det är ungefär samtidigt som man gjorde målet. I den 24:e minuten slog Maria Karlsson en hörna,som Faith Ikidi nickade via ribban, och målvakten in i mål.

Efter målet så var hemmalaget det bättre laget, och var det laget som förde matchen. I den 37:e minuten fick Kosovare Asliani ett friläge, men målvakten kom bra ut räddade.

Hemmalaget var klart det bättre laget i den andra halvleken. I den 49:e minuten bjöd hemmalaget på ett mycket fint anfall. Bollen kom till Maja Krantz på högerkanten. Krantx slog ett bra inlägg som Kosovare Aslani avslutade med att rulla bollen i mål.

Efter det var Örebro ett slaget lag, och man visade ingen vilja att komma in i matchen. I den 70:e minuten slog Landström en bra passnigs, som friställde Maria Karlsson som i sin tur placerade fint  3-0.

Matchen slutade 4-0 till hemmalaget, som gjorde mål i den 92:a minuten.

Fler kommentarer om matchen kommer under kvällen.

Damfotboll

För ett år sedan såg jag för första gången en dam match i fotboll "live". Nu sitter jag på bussen till Linköping för att se Linköpings match mot KIF Örebro. Förra gången såg jag Linköpings match mot AIK. Den matchen slutade 2-2, och jag fick se ett drömmål.
Det var dock ingen höjdarmatch den gången, hoppas det blir bättre ikväll.
Mer om matchen kommer under kvällen.

Åtvidaberg kryssade mot Sirius

100_6413 Foto:megaone.se

Åtvidaberg spelade tidigare idag mot Sirius på bortplan. Åtvidaberg ställde upp med samma startelva som i segermatchen mot Qviding. Johan Niklasson och Alberis da Silva bildade mittlåset. Daniel Hallingström och Jesper Arvidsson spelade som höger respektive vänsterback. På mitten spelade Haris Radetinac på högersidan, och Pontus Karlsson på vänster. På den centralla mittfältet spelade Bruno Marinho, Kristian Bergström och Christoffer Karlsson. Ensam på topp var Viktor Prodell.
Första farlighet skapade Åtvidaberg när Haris Radetinac sköt från bra läge, men skottet täcktes av en Sirius försvarare.
I den 13:e minuten spelade Radetinac ut bollen till Kristian Bergström. Bergström slog sedan ett perfekt inlägg som Pontus Karlsson nickade in i bortre burgaveln.
Två minuter senare var hemmalaget nära att kvittera när Johan Petersson spelade in bollen från vänsterkanten. Åtvidaberg tappade markeringen på Petter Östberg som kom på bortre stolpen och slängde sig, men kom lite försent till bollen.
I den 19:e minuten fick Åtvidaberg en frispark, som Jesper Arvidsson sköt strax utanför. Åtvidaberg var det bättre laget första tjugo minuterna. Laget anföll ganska mycket på kanterna där hemmalaget hade stora problem.