lördag 22 augusti 2009

Dagens höjdare

Dagens höjdare går till tyskalaget Mainz som besegrade storlaget Bayern München med 2-1. Spelarna visade stort glädje efter slutsignalen. Man kunde tro att laget säkrat seger i Bundes Ligan.

Pato och Ronaldinho bakom Milans seger

Alexandre Pato blev stor matchvinnare när Milan besegrade Siena på bortaplan med 2-1. Brassen satte båda målen, och Ronaldinho svarade för båda framspelningarna.

Siena började dock första fem minuterna mycket bra, och pressade tillbaka Milan i inledningen. Siena skapade dock inga klara lägen. Efter sex- sju minuter kom Milan in i matchen och började skapa chanser.
I den 19:e minuten spelade Ronaldinho fram Jakukovski som kom fri med målvakten, men lyckades inte chippa över bollen.
Ronaldinho som har fått mycket kritik av både tränaren Leonardo och
fansen var på lysande spelhumör.
Tre minuter senare slog Ronaldinho en frispark, som Pato nickskarvade i mål. Målet blev dock bortdömd för offside.
Milan fortsatte att pressa på, och i den 29:e minuten tog man
ledningen. Ronaldinho frispelade Pato sol via målvakten satte dit
ettan.
I den 33:e minuten kvitterade hemmalaget lite överraskande. Efter ett skott från Joralim gick bollen via Milans målvakt Storari ut till en
fistående Ghezzai. Ghezzai skickade in kvitteringen i det öppna
målet.
1-1 stod sig halvleken ut.
Två minuter in i den andra halvleken tog Milan ledningen. Ronaldinho
spelade ut bollen till Flamini, som osjälviskt spelade in bollen till
Pato. Pato stötte in bollen i det öppna målet.
Milan var det bättre laget i den andra halvleken. I den 68:e miniuten
var Ronaldinho mycket nära att öka på 3-1. Ronaldinho fick på en
cykelspark som såg ut att gå in i mål, men i sista stunden räddade
Curci.
Med tre minuter kvar var Pato nära att göra hattrick, efter fin
framspelning av Ronaldinho. Patos skott gick dock strax utanför.

Milans anfallsspel såg bra ut under hela matchen, men i det egna straffområdet hade laget en del problem. Ronaldinho var på lysande spelhumör och låg bakom många fina anfall för Milan.

Skickat från min iPhone

I samarbete med TV 4 och Csports

Oavgjort på Renato Dall’Ara

Bologna tog emot Fiorentina i den första omgången av årets Serie A.
Den första halvleken var underhållande och tempofylld. Fiorentina var
det laget som förde spelet, men Bologna var inte helt ofarliga i sina
kontringar.
I den 13:e minuten missade Bolognaförsvaret och det gav Gilardino ett friläge. Hemmamålvakten svarade för en kanon räddning.
I den 24:e minuten tog Bologna ledningen i matchen. Efter en bra
slagen hörna nickade förra Fiorentina spelare Osvaldo in bollen i
mål.
Direkt efter avspark var Donadel nära att kvittera, med ett
distansskott. Viviano i hemmamålet räddade på nytt.
Fiorentina, när Jørgensen sköt från distans. Bollen räddades på
mållinjen av en försvarare. Matchen slutade där med 1-1.

West Hams mittback Calum Davenport

West Hams mittback Calum Davenport har blivit utsatt för mordförsök. Mittbacken attackerades i sitt hem, av två män. Både Davenport och hans mamma skadades i attacken. Davenport har blivit knivhuggen i båda sina ben och är under sjukhusvård efter att genomgått en operation i båda benen. Hans mammas tillstånd är lite bättre än för Davenport som fortfarande är under sjukhusvård eftersom hans läge fortfarande bedöms vara allvarligt. Två man har arresterats  för överfallet.

Polisen tror att det kan röra sig om ett misslyckad rånförsök.

Det är bara att hoppas på att Davenport och hans mamma blir helt återställda både fysiskt och psykiskt.

Adebayor räddade City

Emmanuel Adebayor blev matchvinnare när hans Manchester City besegrade Wolverhampton på hemmaplan. Matchens ända mål kom i den 17:e minuten. Tevez spelade fram Adebayor som satte dit segermålet. Det var Adebayors andra raka mål i ligan. Wolves var inte alls långt ifrån att få med sig en poäng. Närmast ett kvitteringsmål var Keogh med ett jätte skott i ribban.

Trots vinsten såg Mark Hughes inte helt nöjd ut vid sidlinjen och hade nog gärna sett sitt lag göra ytterigare något mål då det inte saknades chanser.

halvleken reducerade Bayern genom Müller. Efter det tog Bayern över
matchen, men trots ett par bra lägen lyckades man inte kvittera.
Efter slutsignalen firade Mainz som om de vunnit hela ligan.

Storseger för United

Manchester Utd visade tidigare idag mästartakter från förra säsongen. Det blev seger för United på bortaplan mot Wigan med hela 5-0. Regerande mästarna skapade massvis med chanser i den första halvleken, men fick inte in bollen.

Målskyttet kom igång istället i den andra halvleken. I den 55:e minuten skickade Valencia in ett svepande högerinlägg som nickade in i vänsterkrysset av Wayne Rooney. Två minuter senare ökade mästarna på till 2-0. Scholes hittade Berbatov i djupet och bulgaren lobbade bollen över en utrusande Kirkland med första tillslaget. Berbatov skickade sedan bollen i mål med ett halvvolleyskott som slinker in i vänsterkrysset.

Wigan hade inte mycket att sätta emot. Både laget och publiken gav upp när Rooney skickade in 3-0 i den 64:e minuten.

I slutet av matchen gjorde Manchester två mål till. Det första kom i den 84:e minuten. Nani hittade Owen i djupet. Owen gick åt vänster i straffområdet och lyfte bollen över både en glidtacklande back och målvakten Kirkland.

På stopptid skruvade Nani in en frispark, och fastställde där med slutresultatet.

Oavgjort i Allsvenskas toppmöte

Fotboll, Allsvenskan, AIK - Kalmar FOTO:Bildbyrån

AIK och Kalmar spelade oavgjort tidigare idag. Kalmar skapade matchens första målchans redan i den första minuten. Ricardo Santos fick på ett farligt avslut, som Örlund räddade.
I den 3:e minuten fick AIK en hörna. Pavey slog hörnan som Nils-Erik
Johansson nickade in.
Den första halvleken bjöd inte på så många klara målchanser. Det
var Kalmar som skapade ett par lägen, och borde kanske ha gjort något mål på dm lägena.
I den andra halvleken tog Kalmar över matchen. AIK var tillbaka
pressade under hela andra halvleken.

I den 69:e minuten kom kvitteringen. Kalmar anföll genom inhopparen Dauda och Reinaldo. Bollen dansade på mållinjen, och efter en stolpträff lyckades hemmalaget rensa bort bollen. Kalmar bet sig dock fast. Reinaldo kom till avslut, men skottet täcktes av en försvarare. Returen gick ut till Tobias Eriksson, som dundrade in kvitteringen. Efter det blev det mycket kamp. Båda lagen skapade få klara målchanser. AIK-s Ívan Óbolo Rick utgå med tio minuter kvar. Han skallade ihop med Kalmars
Ållander. Óbolo blödde krafftigt innan han lämnade Matchen.
Matchen slutade 1-1.

Ny seger för Arsenal

Arsenal tog tidigare idag sin andra raka seger i årets Premier L. I första omgången krossade laget Everton med hela 6-1. Idag besegrades Portsmouth på hemmaplan med 4-1.

Arsenal var klart det bättre laget under den första halvleken.
Bortalaget såg för det mesta ointresserade ut. Gång på gång kom
Arsenal igenom, och det var spel mot ett mål. I den 18:e minuten
hittade Eduardo fram till Abou Diaby som dundrade in ettan. Fyra
minuter senare var det dags igen. Fabrigas som spelade bollen till
Eboue, som avancerade in i straffområdet. Han spelade bollen centralt där Eboue dök upp och rullade in 2-0.
Efter det pressade Arsnal på för fler mål. Det gästernas målvakt
David James som höll laget kvar i matchen. Mitt i Arsenals press stack Portsmouth upp i ett anfall. Belhadj slog ett inlägg, som Kaboul nådde högst på och nickade in reduceringen. Målet kom i den 36:e minuten.
I den andra halvleken fortsatte Arsenal att spela på samma fina sätt,
som man gjorde Ibsen första halvleken. I den 51:a minuten lyfte
Arshavin en frispark in i straffområdet. Bollen träffade Gallas, och
lite turligt letade sig in i mål.

I halvtid fick Arsenals Fabrigas utgå pga skada. Han ersättare Aaron Ramsey placerade in 4-1. Det var 18-åringens första mål i Premier L.
Efter det stängde Arsenal matchen. Efter tre spelade omgångar har
Arsenal gjort 12-mål och tagit nio poäng. Det unga Arsenal imponerar.

Dagens matcher

Lördag=Massor av fotboll. Kommer i första hand att hålla koll på Allsvenskan, Premier L och Serie A. Serie A börjar idag, och även om ligan rent stjärnmässigt är svagare än på många år, känns den intressant. Inter och Juventus får gälla som favoriter till ligaseger.

Under eftermiddagen kommer rapporter från matcher.

Ashley Cole har skrivit nytt kontrakt med Chelsea

Enligt uppgifter i brittiskpress har Ashley Cole skrivit på nytt kontrakt med Chelsea. The Sun skriver att försvararen har skrivit ett nytt fyraårskontrakt med London klubben. Enligt tidningen är kontraktet värd 1,4 miljoner kronor i veckan.

Med 1,4 miljoner i veckan så slår sig Cole in på listan över Premier Leagues bäste batalda spelare. Där finns redan Chelseaspelarna John Terry, Andriy Shevchenko, Michael Ballack och Frank Lampard.

Mattias Jonson skadad på nytt

Krislaget Djurgården möter på måndagen Göteborg. Djurgården får klara sig utan Mattias Jonson, som är skadad på nytt.

- Det visade sig när vi magnetröntgade honom häromdagen att han har en bristning i baksida lårmuskel, säger Djurgårdens sjukgymnast Stefan Tanda till klubbens hemsida.

Viasat Fotboll visar serie A

Viasat Sport ger sig fem i tolv in i leken och meddelar att man köpt sändningsrättigheterna till Serie A som man nu kommer dela med Kanal 9.

Ett pressmeddelande under fredagskvällen gör gällande att Viasat Fotboll kommer att sända matcher från den italienska högstadivisionen. Man rivstartar redan denna lördag, 22 augusti, med att visa Bologna-Fiorentina som har avspark 18:00.
I första hand verkar man fokusera på lördagsmatcherna men har även sändningsrättigheter till söndagsmatcherna där man delar med Kanal 9 på matchutbudet.

– Omgångens stora lördagsmatch kommer att direktsändas i Viasat Fotboll, under hela säsongen, säger sportchefen Per Tellander till Viasats hemsida.

TV3 byggde under åren 1995-99 upp ligans popularitet hos de svenska TV-tittarna med det uppskattade studioprogrammet ”Uno Kryss Due”, som ramade in de direktsända matcherna.