söndag 19 juli 2009

Allsvenskan: Helsingborg vann utan Henrik Larsson

Helsingborg vann dagens bortamatch mot Gefle, och det utan Henrik Larsson. Den första halvleken bjöd på undermålig underhållning. Båda lagen spelade säkert, och prioriterade defensiven i första hand. Bättre underhållning bjöds publiken på under den andra halvleken. I den 47:e minuten tog gästerna ledningen. Christopher Andersson   slog en hörna från vänster och bollen skruvades direkt i mål. Bollen var  knappt över linjen eller inte alls innan Jonas Lantto rensade undan men domaren hade blåst för mål.

Efter det pressade hemmalaget för en kvittering och chanser saknades inte. Mitt i Gefles press stack Helsingborg upp, och ökade på till 0-2. Helsingborg kontrade och en framspelning från Rasmus Jönsson som tog  på en försvarare i Gefle gav Erik Sundin öppet mål.

Efter målet skapade hemmalaget ett par vassa chanser, men något mål lyckades man inte göra.

Allsvenskan: Ny seger på hemmaplan för Göteborg

Göteborg tog en ny seger på hemmaplan när man tidigare idag besegrade Trelleborg. Det var spel mot ett mål i 40 minuter. Hemmalaget dominerade fullständigt från det att matchen blåstes igång. Man fick också 1-0 genom Jakob Johansson i den 14:e minuten. Tolv minuter senare ökade hemmalaget på till 2-0 också genom efter ett riktigt mönstaranfall som Thomas Olsson fick avsluta med att knoppa in.

I slutet av den första halvleken fick bortalaget ett jätte läge för att reducera, men Kristian Haynes missade öppet mål. I den andra halvleken slappnade Göteborg av, och Trelleborg reducerade i den 50:e minuten. Mikael Bengtsson slog en hörna mot första stolpen där Fredrik Jensen dök upp och nickade in reduceringen. Fredrik Jensen var sedan i den 56:e minuten mycket nära att kvittera. Andreas Drugge frispelade Jensen som kom fri med målvakten, men sköt utanför.

Med nio minuter kvar av matchen fick hemmalaget en straff. Ragnar Sigurdsson satte straffen säker förbi Viktor Noring. Göteborg ligger en poäng före Elfsborg i tabellen.

Allsvenskan: Fortsatt tungt för Djurgården

Det går fortsatt tungt för Djurgården. Tidigare idag föll man på hemmaplan mot Elfsborg. Den första halvleken bjöd på mycket kamp, och få klara målchanser. Elfsborg tog ledningen i den 18:e minuten när Stefan Ishizaki slog ett fint inlägg hittade Emir Bajrami som på volleysköt bollen över Pa Dembo Touray. Djurgården svarade för en av lagets bästa halvlekar för säsongen och förtjänade ett mål.

Den kom istället, tio minuter in i den andra halvleken. Efter en bra chans för Elfsborg vände spelet och två av lagets försvare gick bort sig. Det öppnade för Kebba Ceesay som kom fri med Ante Covic. Ceesay placerade sedan kyligt in kvitteringen. Efter det tog Djurgården över spelet, och skapade ett par halvchanser.

Elsborg kom sig dock tillbaka in i matchen under sista kvarten och pressade delvis tillbaka hemmalaget. Med nio minuter kvar slog Teddy Lucic in segermålet, efter stor kalabalik framför hemmamålet.

Efter en frispark fick inte hemmaförsvaret undan bollen, och Lucic höll sig framme och tryckte in segermålet.

Tour de France: Contador tog över ledningen

I den avslutande stigningen blev det en kamp mellan de stora favoriterna. Med fem kilometer kvar attackerade Alberto Contador. Andy Schleck svarade men kom aldrig ikapp. Spanjoren rullade i ensamt majestät över mållinjen som ny totalledare. Schleck gled i mål 40 sekunder senare.

Med 10 mil kvar till mål var en tiomannagrupp i utbrytning, cirka fyra minuter före klungan. Så skulle de även se ut under större delen av den resterande etappen. Men med målgång efter åtta kilometers klättring var det inte mycket som talade för att de skulle hålla in i mål.

Nu är det klart att Adebayor lämnar Arsenal. 25-åringen kostar 25 miljoner pund (319 miljoner kronor) att lösa från The Gunners, och kommer att spela för Manchester City nästa säsong.

Allsvenskan: Kalmar vände och vann

Det var åter dags för allsvensk fotboll på Fredriksskans denna regnfylld dag. Brommapojkarna stod för motståndet, och som de gjorde det - i 75 minuter. En match fylld av tveksamma domslut, en sjungande KFF-klack, men dock inga sena ankomster och toalettbesök á la Daryl Smylie.

En, i ärlighetens namn, medioker match utspelade sig på Fredriksskans, men det gav ändå Kalmar FF tre nya, fräscha, och minst sagt viktiga poäng. Den här matchen lämnar dock mer att önska på många positioner.
Första halvlek
Det var Brommapojkarna som började starkast i det blöta vädret på Skansen denna kväll. De kändes hetare, hade mer vilja och kämpaglöd än vad någon av kalmariterna visade upp. Detta skulle också ge utdelning redan i femte minuten när Rydström, Lantz och Ålander tappade kommunikationen och Ålander ställdes mot två stycken "Brommapojkar", alldeles ensam. Ett snyggt väggspel och Chhaddeh kunde ge Brommapojkarna ledningen, 1-0. Ett mönsteranfall av bottengänget från Bromma. Detta mål kom givetvis att ge Brommapojkarna mer självförtroende och de hade även relativt mycket boll i första halvlek. Åtminstone var Brommapojkarnas defensiv en vägg, och många av KFF-spelarna förlorade sin kamp en mot en, främst på mitten, där Piñones Arce visade hög klass, då Rydström hade stora svårigheter vid många tillfällen. Rydström såg seg ut i första halvlek, och det var inte vår gamla vanliga kapten ute på planen. Kalmar FF kvitterade sedan redan i elfte minuten, men assisterande domaren dömde offside på Tobbe Carlsson och målet blev inte godkänt. Därefter kom första halvlek att handla om maskning för att vinna tid signerad främst Benny Lekström, vilket Kalmarpubliken visade sitt missnöje med genom att bua ut honom. Det blev även en hel del snack med domaren, och detta förlorade i ärlighetens namn KFF mest på, då Brommapojkarna bara ville sänka tempot... Och som de gjorde det! Nanne Bergstrand uttryckte sig genom att säga att "de är Sveriges bästa lag på att sänka tempo". Inga dåliga ord från den ene Bergstrand(Nanne) till den andre(Kim). Har de släktband mån tro?

Efter en lång dag så är man äntligen hemma. Resan var hur kul som helst, och seger gjorde inte saken sämre. Tack alla besökare som har följt vårt resa och matchen på bloggen. Hur många besökare som varit inne på bloggen kommer jag att presentera under morgon dagens, men i skrivande stund har sidan visat över 2000 gånger och då är inte all trafik inräknad. Som sagt tack alla för att ni besökte bloggen.

Mer om dagens sport kommer under morgondagen.

Mot Åtvidaberg

Nu är vi på väg till Åtvidaberg. En massa poliser i Linköping. Kan undra om det har hänt något. Så bra man mår efter segern. Ska bli skönt att komma hem till Familjen.