Fem minuter före slutet var HV71 nära säsongens första seger.
I stället knäcktes man på nytt av utvisningar.
Linköping förvandlade 0-1 till 2-1 efter dubbla mål av Carl Söderberg.
Derbyts fem sista minuter blev minst sagt dramatiska.
Efter 15.02 kvitterade Carl Söderberg till 1-1. Efter 17.25 gav nyförvärvet även Linköping ledningen med 2-1.
Två mål i powerplay som förvandlade jumbon HV71 till ett strykgäng igen.
Att ingen av lagens förstamålvakter vaktade kassarna märktes inte. Både Christian Engstrand och Andreas Andersson höll mycket hög klass.
Deras storspel var den största anledningen till att det enbart producerades ett enda mål under de två första perioderna (gästernas Mats Trygg). Inte minst Linköpings Engstrand - som svarade för ett par smått ofattbara räddningar när hete Jesse Joensuu var farligt nära.
Efter två raka förluster jagade HV71 första poängen i årets elitserie och bombarderade hemmamålvakten med 28 skott under de två inledande perioderna.
Engstrand har bestämt sig för att ta upp kampen om positionen mellan stolparna med Fredrik Norrena på allvar den här säsongen. Fjolåret blev till stora delar förstört av en skada. Men på de sju matcher han spelade nåddes en räddningsprocent på 94,15.
Nu har 22-åringen höjt sig ett snäpp till.

Djurgården vann mot AIK

Djurgårdsfansen fick fira sin andra derbyseger över AIK på lika många dagar. En målexplosion med tre mål på 2.39 låg bakom 4-2-segern i hockeyderbyt.
Efter Djurgårdens seger i det allsvenska fotbollsderbyt på Råsunda i måndags såg det till en början ut att bli ombytta roller i Globen.
Lika framåt och positivt som Djurgårdens fotbollslag var i måndags - likadant uppträdde AIK i första perioden i hockeyderbyt.
Robert Rosén satte 1-0 efter 7.27 bakom en chanslös Gustaf Wesslau efter ett makalöst anfall med snabba passningar. Då hade 7.27 spelats och djurgårdarna knappt varit ur egen zon. AIK ledde skotten med 8-0, bland annat tack vare två numerära överlägen.
Men allt ändrades blixtsnabbt i början på andra perioden.
Djurgården lyfte sig och gjorde tre mål på 2.39 bakom AIK:s stjärnmålvakt Viktor Fasth som inte hade sin bästa kväll i karriären.
Marcus Nilson sköt 1-1 i powerplay från dålig vinkel, Jimmie Ölvestad slog in en retur från Fasth och backen Fredrik Claessons inte alltför märkvärdiga skott letade sig också in i mål via Fasth.
Dick Tärnström sköt 3-2 i power play efter 9.50 och gjorde match av derbyt igen.
Joakim Nordström hade ett ribbskott i den sista perioden - men närmare kom inte AIK.
I stället kunde Kristofer Ottosson skjuta 4-2 i tom bur med 1.20 kvar att spela.
Och Djurgårdsfansen fick jubla för andra kvällen i rad.

Kommunen räddar Ängelholm

Lilla Ängelholm är på väg mot allsvenskan i fotboll, men ekonomiskt går det sämre. I dag klev kommunen in med pengar för att undanröja ett akut konkurshot.

Klubbordförande Mats Karlsson berättade för Helsingborgs Dagblads nätsida att det bara var en tidsfråga innan klubben skulle gått omkull. Men den akuta situationen löstes i dag.
-Vi har kommit överens med kommunen. De utser en förvaltare som ska identifiera behovet och sedan gör vi en lösning á la HIF, säger klubbens ordförande Mats Karlsson till Eurosport.se.
Det var 2003 som Helsingborgs kommun lånade ut pengar till Helsingborgs IF som hade skulder på närmare 40 miljoner kronor.
Ängelholm leder just nu superettan och kan nästa år spela i fotbollsallsvenskan, men frågan är om det finns ekonomi för en ordentlig satsning.
-Det är sådana uttalanden man inte kan göra i dag. Först ska vi försöka kriga till oss en plats och sedan får vi se. Men att säga i dag att vi ska göra en satsning och köpa spelare vore oerhört korkat, säger Mats Karlsson till kanalen.
En utomstående förvaltare ska nu analysera klubbens ekonomi.
Källa: TT

iOS-låsskärm till datorn

Test: Nokia N9

Webbsajten och tidningen mobil.se har gjort en test på Nokias nya mobil N9. Faktum är att jag får ett litet fånigt leende på läpparna direkt när jag startat Nokias N9. Jag återkommer till det, för först ska jag berätta vad N9 är för något.

På framsidan är Nokia N9 helt knapplös och där består den främst av en stor skärm som går nästan helt ut i kanterna. Framför allt är skärmen lätt konvex, den buktar alltså lite lätt utåt, vilket är ett exempel på hur Nokia anpassat mjukvara och hårdvara för att fungera väl tillsammans. Genom att svepa från kanten av skärmen och in mot mitten så byter man funktion i N9 och den här sveprörelsen ska den välvda skärmen underlätta. Skillnaden mot en helt platt skärm är säkert subtil, men den underlättar lite känns det som. Det är väl så att det ofta är små saker som gör att man uppskattar hur en telefon känns och fungerar och den buktade skärmen är en sådan detalj.
Materialet i N9 skiljer sig från det mesta man ser idag. Materialet i N9 är plast, eller polykarbonat som Nokia väljer att kalla det. Det här materialet är mera matt än de flesta andra telefoner är idag. Det är inte pianoblankt utan känns snarare organiskt.

Hela testet kan ni läsa här

Källa: Mobil.se

Sammanfattning av Superettan omgång 25

Assyriska - Landskrona 1-2
Landskrona tog en ny seger när laget besegrade Assyriska på bortaplan. Fredrik Liverstad nickade in ledningsmålet för BoIS redan i den femte minuten. 20-minuter senare fick Thomas Raun på ett jätte skott från närmare 25-meter och 0-2 var ett faktum. Assyriska reducerade i den andra halvleken och hade ett par bra lägen att kvittera, men Landskrona höll undan och nu har laget tagit 16 av 18 möjliga poäng.

Degerfors - J-Södra 6-1
Degerfors krossade J-Södra på hemmaplan med hela 6-1. Degerfors tog tag i matchen från start och skapade direkt press mot J-Södra målet. Första målet kom i den 36:e minuten och det var Peter Samuelsson som höll sig framme. Tre minuter senare ökade Andreas Ljungren på till 2-0 och det från elvameter. Fem minuter in i den andra halvleken gjorde Samuelsson sitt andra och hemmalagets tredje mål i matchen. Med sex minuter kvar av matchen satte Niklas Klingberg 4-0, även det på straff. J-Södra rasade ihop i den här matchen helt. Tre minuter efter 4-0, kom även 5-0 och det gjordes av Alexander Andersson. Amadaiya Rennie satte 6-0 på stoppid och J-Södras Branimr Hrgota fastställde slutresultatet i den 94:e minuten. I och med seger tog Degerfors chansen och hakade på troppstriden.

Värnamo - Västerås 2-3
Värnamo missade chansen att dra ifrån i bottenstriden, när laget föll överraskande på hemmaplan mot Västerås. Värnamo började matchen bäst och skapade ett par bra lägen. Det bästa fick Kobo Kobo som helt fri med målvakten inte lyckades få in bollen. Istället så blev det Västerås som tog ledningen i matchen. I den 25:e minuten nickade Andreas Östling in ledningsmålet för gästerna. I den 33:e minuten kvitterade hemmalaget. Viktor Cleasson svarade för fint förarbete när han spelade fram Donald Wellington som säkert satte dit kvitteringen. Hemmalaget började den andra halvleken bäst och fem minuter in i den andra akten tog man ledningen genom Dzenis Kozica. Efter det målet tog det roliga slut för Värnamo. I den 69:e minuten kvitterade Västerås genom Mattias Mete och i den 93:e minuten fick Västerås en straff. Straffen satte Marcus Danielsson säkert i mål och sköt alla tre poäng till Västerås.

Hammarby - Brommapojkarna 1-2
Hammarby förlorade den viktiga matchen mot Brommapojkarna hemma på Söderstadion. Hammarby som hade hårt press på sig kom aldrig riktigt in i matchen. Redan från början var det gästerna som tog tag i matchen och skapade chans på chans. I den 36:e minuten tog Brommapojkarna ledningen. Efter försvarsmiss av Hammarby kunde Nicklas Bärkroth sätta dit ettan. I den andra halvleken fortsatte Hammarby att vara udlösa framåt och slarviga bakåt. I den 74:e minuten ökade Pablo Pinones Arce på till 2-0 efter nytt slarv av Hammarby. Bajen reducerade i den 90:e minuten genom Simon Helg, men närmare än så kom man inte.

Falkenberg - Qviding 3-0
Falkenberg tog en säger seger på hemmaplan mot bottenlaget Qviding. Den första halvleken bjöd på ganska dåligt fotboll och få klara målchanser skapades. Målet i den här matchen kom istället i den andra halvleken. Marcus Översjö satte ettan i den 71:a minuten. Med fem minuter kvar av matchen ökade hemmalaget på till 2-0 genom Mikael Boman och på stopptid fastställde Boman slutresultatet.

Sundsvall - Brage 5-0
Sundsvall körde över Brage på hemmaplan och vann med klara 5-0. Pontus Engblom inledde målskyttet i den 21:a minuten. Brage hade inte mycket att sätta emot mot serietrean. Sundsvall var klart det bättre laget under hela matchen och i den 28:e minuten ökade Emil Forsberg på till 2-0. Inledningen på den andra halvleken bjöd på ganska jämt spel. Efter en timmesspel gjorde Engblom sitt andra och hemmalagets tredje mål i matchen och då gav Brage mer eller mindre upp. Fredrik Holster satte dit fyran i den 76:e minuten och två minuter senare fastställde Forsberg slutresultatet.

Öster - Ljungskile 3-2
Öster tog tre viktiga viktiga poäng och hakade på toppstriden, efter seger mot Ljungskile på hemmaplan. Det var gästerna som öppnade matchen bäst. Redan i den 7:e minuten tog Ljungskile ledningen genom Efter ett inlägg från höger hamnade bollen hos en fri Erik Nilsson som petade in ledningsmålet. Efter målet reste sig Öster och började jaga en kvittering. Den kom i den 27:e minuten och det genom Alexander Henning