torsdag 25 juni 2009

Alvez räddade Brasilien

Fotboll, Confederations Cup, Brasilien v Sydafrika

FOTO:Bildbyrån

Som jag skrev efter första halvleken så var inte Brasilien bra. Laget spelade utan fart, och det var hemmalaget som var det bättre laget. I inledningen av den andra halvleken var Sydafrika två tre gånger nära att ta ledningen i matchen. Brasilien hade svårt att skapa klara målchanser. Sydafrika försvarade sig mycket bra, och lagets spel på mitten var överlägsen Brasiliens.

Med två minuter kvar av matchen fick Brasilien en billig frispark, strax utanför Sydafrikas straffområdet. Inhoparen Dani Alvez fick på en kanon som via stolpen gick in i mål. Efter det så orkade inte hemmalaget komma igen.

Sydafrika var det bättre laget, men Brasilien vann matchen. Man kan inte låta bli att tycka synd om hemmalaget. I finalen möter Brasilien USA. USA som svarade för en jätte skräll, när man slog ut Spanien i semifinalen.

Brasilien-Sydafrika (tankar om första halvlek)

Den första halvleken är över, och jag är mycket besviken på Brasilien. Sydafrika är klart det bättre laget, och borde ha gjort något mål. Brasilien spelar utan kantspel, och det finns inget fart i spelet.

Det är dags för Brasilien att ta sig i kragen och börja jobba som ett lag. Sydafrika kan mycket väl vinna den här matchen, och brassarna inte börjar spela fotboll. Få Sydafrika in en boll, blir det otroligt svårt för Brasilien att vinna detta.

Återkommer efter andra halvlek.

1123 besökare på bloggen-Tack alla läsare

Sitter och kollar på hur många det är som läser denna blogg. Jag startade den mest på skoj i början på den här månaden. Statistiken visar 1123 unika besökare på 22-dagar. Något som jag är otroligt nöjd med, jag trodde aldrig att få så många läsare. Tack alla som läser detta.

Jag förstår inte själv hur det kommer sig att siffrorna är så höga, då jag inte marknadsfört bloggen speciellt mycket. Det som är lite tråkigt är att det är inte många som kommenterar bloggen, men man kan inte begära för mycket.

Som sagt jag är hur nöjd som helst med att ha så många besökare.

TACK ALLA LÄSARE.

Brasilien – Sydafrika (tankar inför matchen)

brasilienjublar01

Efter en underbar och enkel dag med Familjen (promenad med handling, glass, och annat) så är det dags att bänka sig framför tv-n och invänta matchen.

Sitter och tänker lite på kvällen match mellan Brasilien och Sydafrika. Igår fick man se USA slå ut storfavoriten Spanien. Frågan är kan Bafana Bafana (Sydafrika) ställa till det för Brasilien. Jag trodde inte att USA skulle slå ut Spanien, men i fotboll kan alltid hända.

Vad talar för Sydafrika då ikväll. Det är inte mycket, men publiken kommer säkert att göra sitt. En annan sak som talar för hemmalaget är deras spelsätt. Det är ett lag som satsar framåt, och det kanske blir även lagets fall. Det tredje punkten är att Brasilien underskattar Sydafrika på samma sätt som Spanien gjorde med USA igår.

Nu tror jag inte att Sydafrika kommer att kunna störa brassarna. Efter matchen mot Egypten där Brasilien släppte in tre mål, har man kört över all motstånd.

Jag tror att matchen kommer att vara avgjord redan i första halvleken. (Hoppas dock att jag har fel)

Fiorentina lägger bud på Berg

Fotboll, U21, EM, Sverige - Vitryssland

Foto:Bildbyrån

Italienska tidningar skriver idag, att Fiorentina har lagt ett bud på Marcus Berg. Fiorentinas bud enligt Corriere dello Sport ligger på 55 miljoner kronor. Fiorentina har varit ute efter Berg tidigare, men då skrämdes man bort av priset.

Även holländska Ajax sägs vara intresserade av Berg. Berg själv säger att han kommer att ta beslut efter EM. Marcus Berg har varit en av Sveriges bästa spelare i turneringen, och har gjort fem mål på tre matchen.

Thomas Lövkvist får inte köra Tour de France

Cykel, Giro d'Italia

Foto:Bildbyrån

Thomas Lövkvist gjorde succé i Giro d'Italia. Trots det så får inte svensken föra Touren. Beskedet är en stor käftsmäll för oss som gillar cykelsporten. Team Columbia som Lövkvist körs för meddelar att man satsar bara på Mark Cavendish.

Tour de France börjar nästa Fredag och då kommer jag att sitta klistrad framför tv. Hoppas bara att årets tävligt inte överskuggas av dopingsmisstankar, men det är skulle förvåna mig mycket om så blir fallet. 

Nya Iphone säljer bra

iphone3gs

Köerna uteblev när den nya Iphone 3Gs började säljas. Nu meddelar Apple att man har under första tredagarna såld över 1 miljon enheter. Samtidigt säger man att över 6 miljoner har laddad ned den nya mjukvaran 3.0.

Den nya Iphone 3Gs väntas komma till Sverige den 9/7, och då är det tre bolag som kommer att erbjuda Iphone. Telia, Telenor och Tre är bolagen som kommer till en början att sälja Iphone 3Gs

Tommy Söderberg varnas

Fotboll, U21, EM, Träning

Emir Bajrami och Milan Smiljanic hamnade i ordväxling i halvtid i matchen Sverige-Serbien. Då klev Tommy Söderberg in och tog bort Smiljanic. Enligt vissa uppgifter ska Smiljanic slitit pärmen från Söderberg och kastat i marken. Igår talades om att Söderberg kunde få ett hård straff. Idag kom besked att Tommy Söderberg får bara en varning av UEFA.

Tommy Söderberg uttalade sig även själv om själva händelsen i dag.

– Emir hade Smiljanic hängades i ryggen, då bröt jag inte som man gör på domarvis. Jag förstår inte riktigt vad jag ska ha gjort, säger Söderberg.

Om att han ska ha knuffat till den serbiske lagkaptenen säger han:

– Jag har visat respekt, jag gick emellan men jag knuffade ingen. Jag skulle aldrig knuffa en människa.

Märligt agerande av UEFA, som ger Söderberg en varning, men inte något till det serbiska bänken, som vid flertal tillfällen under matchen var utanför det tekniska området. Bänkspelarna var till och med på plan.

FIFA vill har svar av Iran

060617 Fotboll, VM 2006, Portugal - Iran: Ali Karimi, iran och Deco, Portugal
© Bildbyrån - Cop 39
SWEDEN ONLY

Foto:Bildbyrån

Igår skrev jag om att spelare i Irans landslag har stängds av på livstid, då spelarna bar på gröna armband i samband med VM-kval mot Sydkorea. Igår förnekade det Iranska fotbollsförbundet att spelarna har stängds av. Idag kommer det uppgifter om att FIFA vill ha svar av det Iranska fotbollsförbundet hur vida spelarna är avstängda eller inte. Flertal av spelarna som påstås vara avstängda spelare ute i Europa, och även deras klubbar vill har svar på frågan.