lördag 1 oktober 2011

Napoli vann i Milano

Det var heta känslor på planen när Napoli bortabesegrade Inter med 3-0 och gick upp i serieledning i italienska serie A.
Napoli inledde målskyttet strax före halvtid på en felaktigt dömd straffspark sedan Joel Obi tacklat Christian Maggio, men utanför straffområdet. Obi fick sitt andra gula kort och blev utvisad.
I pausen fick även Inters tränare Claudio Ranieri rött kort sedan han skällt ut domaren.
I lördagens andra match slog Roma Atalanta, 3-1.

WebbTV: Sammandrag från Everton - Liverpool

AIK besegrade GAIS

Tre poäng och ännu ett steg närmare en plats i Europa.
AIK:s 2-1-seger mot Gais sätter press på förföljarna i jakten på de allsvenska Europaplatserna.
SM-guldet försvann till Helsingborg i och med AIK:s poängförlust mot Malmö FF förra helgen. Men det finns fortfarande medaljer - och Europaplatser - kvar att slåss om.
AIK, just nu tvåa i serien, fick också en drömstart i lördagens hemmamatch mot Gais. Ledningsmålet kom redan i 8:e minuten, efter en pigg AIK-start.
Ett inlägg av Nils-Eric Johansson från vänster hittade Kwame Karikari, vars nick visserligen räddades av Dime Jankulovski i Gaismålet. Men returen studsade ut till Lalawélé Atakora, som laddade och sköt 1-0 otagbart i Jankulovskis bortre burgavel - den 20-årige togolesens första mål i AIK-tröjan.
En misslyckad rensning från Gaisförsvaret i 63:e minuten hamnade sedan framför fötterna på Gabriel Özkan, som prickade in 2-0. Med bara några minuter kvar av matchen reducerade dock Mervin Celik, vilket gör att AIK bara fick ett mål på pluskontot i kampen mot i första hand Elfsborg och i andra hand Häcken.
Elfsborg ligger nu tre poäng och lika många mål bakom AIK med en match mindre spelad, men har liksom Häcken redan på söndagen chansen att knappa in på AIK när den 28:e omgången fullbordas.
Källa: TT

Ingen vinnare i Södertälje

Djurgården hade chans att klara det allsvenska kontraktet redan nu.
Syrianska hade chans att ta sig upp över kvalstrecket i en haltande tabell.
Det blev ingetdera. Det blev i stället oavgjort (0-0) och fortsatt streckstrid för båda lagen.
Att det var två lag i poängbehov syntes tydligt. Det var rejäl satsning i både närkamper och offensiven. Och båda lagen hade riktigt bra chanser, allra bäst var den som Syrianska fick efter en dryg halvtimmes spel då Pa Dembo Tourray missbedömde en boll, gick ut för långt och var helt överspelad. Syrianskamittfältaren Yussuf Saleh rundade Djurgårdsmålvakten, hade öppet mål men lyckades ändå inte få in bollen utan sköt i stället ett lamt skott som Peter Nymann Mikkelsen satte stopp för genom att sträcka ut benet och styra bort bollen.
Syrianskaanfallaren Razak Omotoyossi gjorde sin sista match i Södertäljeklubben. Även han kunde ha avgjort om inte hans fantastiska dribblingsräd i andra hade slutat i ett uddlöst avslut.
För Djurgården innebär den delade poängen ändå en fördel gentemot just Syrianska.
Djurgården har fyra poäng ner till Södertäljelaget och har fortfarande allt i egna händer när det gäller att undvika kval, samtidigt som Syrianska fortsätter ligga pyrt till på just kvalplatsen med ett jagande Trelleborg hack i häl.