torsdag 13 augusti 2009

Gerrard kan missa första matchen

 Fotboll, Premier League, Liverpool - Aston Villa

Liverpool inleder årets Premier league-säsong mot Tottenham. Men det blir troligtvis utan mittfältsmotorn och lagkaptenen Steven Gerrard.

29-åringen tvingades dra sig ur Englands vänskapslandskamp mot Holland på grund av smärtor i ljumsken och ser ut att missa premiärmatchen.

-Eftersom vi har vår match på söndag kan kanske Steven ha en liten chans, men hade vi spelat redan på lördag då hade det varit svårare, säger tränaren Rafael Benitez.
Däremot förväntas Jamie Carragher och Martin Skrtel bli spelklara.

Facebook testar Facebook Lite

Facebook håller sedan några dagar tillbaka på att testa en ny version av tjänsten som går under namnet Facebook Lite. Enligt Facebook ska Facebook Lite erbjuda en enklare version av Facebook likt de versioner som finns för mobiltelefoner.
Lite-versionen av Facebook kommer göra det möjligt för användarna att uppdatera sin status, acceptera nya vänner och titta på fotografier. De mer resurskrävande funktionerna, såsom externa program, kommer att vara bortskalade.
Inledningsvis bjöd Facebook in ett stort antal användare att vara med och testa den nya versionen. Trycket blev dock för stort och Facebook tvingades stänga ned testversionen och minska antalet användare som får vara med och testa.
Företaget har inte uppgett när Facebook Lite kommer att bli tillgängligt för samtliga användare.

Källa: Computerworld

Office till Nokia telefoner

Nokia och Microsoft inleder ett samarbete där kontorssviten Office ska släppas till Nokias mobiltelefoner.
Utvecklingen av Office Mobile ska starta genast och även andra program från Microsoft kommer att utvecklas för Nokiatelefoner.
Utvecklingen kommer att göras för operativsystemet Symbian, ett starkt tecken på att Nokia kommer att behålla den ifrågasatta plattformen. Nokia kommer inte att övergå till Windows Mobile.

Ingen anmälan mot Bengtsson

Turerna kring Rasmus Bengtssons övergång till Hertha Berlin ser nu ut att vara på väg mot sin lösning. Det hot som Lazio uttalade om att anmäla Bengtsson till Fifa verkar bara vara ett spel för galleriet.

- Till dags dato har vi inte fått in någon anmälan som rör Rasmus Bengtsson meddelar en talesperson på Fifas mediaavdelning till Trelleborgs Allehanda.

Inte heller Svenska Fotbollförbundet har hört något i ärendet varken från Lazio eller från Fifa.

- Vi har varken fått någon skrivelse eller något telefonsamtal från Lazio. En eventuell utredning sköts dessutom helt och hållet av Fifa. Vi är inte involverade, säger förbundets juridikchef för Krister Malmsten.

Lazios president Claudio Lotito sade till Eurosport i samband med att övergången blev känd att sex utomstående personer ska ha bevittnat underskriften med Lazio. Men sedan i fredags har det varit tyst från den italienska klubben.

Och det är väldigt sällsynt att en spelare blir avstängd av en kontraktstvist.
- Det är väldigt ovanligt men det har förekommit en gång. För två-tre år sedan var det ett fall där en sydamerikansk och en europeisk klubb var inblandade och spelaren stängdes av men någon svensk spelare har aldrig stängts av.

KÄLLA:FotbollDirekt

Dagens höjdare

Dagens höjdare blev inte lätt att utse. Makedonien hade 2-0 fram till 50:e minuten, och trodde jag att Makedonien skulle vara det. Spanien vände det hela på fem minuter. Nej dagens höjadare får bli Hollan-England matchen. Det finns många tråkiga träningsmatcher, men matchen mellan dessa två lag var underbar. Det såg ut som att det var final (fast inte så välspelad som en final). Matchen innehöll fyra mål, och England såg slagna ut efter första halvleken. I den andra visade man att en träningsmatch är inte bara en träningsmatch, utan att det handlar om stålthet att presentera sitt land. Det får bli dagens höjdare helt enkelt.