torsdag 27 augusti 2009

Spotify till Iphone

Apple kommer att godkänna Spotifys applikation för Iphone. Det meddelar den brittiska nyhetssajten Paid Content, som talat med representanter för Apple.

– Nuvarande status är att applikationen har godkänts och vi hoppas kunna lägga till den till de mer än 65 000 applikationerna i App Store väldigt snart, säger en talesman för apple till sajten.


I skrivande stund finns Spotifys Iphoneapplikation inte att ladda ner från App Store. Men enligt Paid Content har Apple varit i kontakt med Spotify och informerat om att applikationen kommer att finnas tillgänglig väldigt snart.

Elfsborg ute ur Europa L

Elfsborg bjöd upp till fotbollsfest - men förmådde ändå inte hota Lazios avancemang i returen i Europa league-kvalet. Trots storspel och 1-0 (0-0) på Borås arena släcktes Elfsborgs kontinentala drömmar. För Lazio väntar gruppspel i turneringen.

Liksom i den första matchen kunde en stolpträff ha ändrat matchbilden om den resulterat i mål. På Borås arena var det Anders Svensson som hade dubbel otur. Han fick bra träff med högern utanför straffområdet redan efter nio minuter och efter att ha prickat stolpen studsade bollen i ryggen på målvakten Fernando Muslera - men ut till hörna.

Lazio lade sig inte på försvar, men satte säkerheten främst, med 3-0 i bagaget. När Elfsborg hittade in i Lazios försvar var det väl samlat. Och tre tongivande spelare från Rom-mötet satt nu på bänken.

Samma gällde Elfsborg. Men två spelskickliga lag såg till att matchen blev underhållande. Och båda lagen skapade några riktigt stora chanser var. Förutom Svenssons stolpträff var Daniel Mobaeck närmast för Elfsborg i första halvlek, medan Tommaso Rocchi både hann nicka stenhårt i ribban och pricka Ante Covic i friläge.

Ännu närmare var Denni Avdic, som kom in i stället för James Keene på topp efter en halvlek. Men Muslera gjorde en strålande reflexräddning på Avdics nick från nära håll.

Stefan Ishizaki och Emir Bajrami bytte kant till andra halvlek och det draget satte serie A-laget under press.

Utdelningen kom, men det dröjde till 70:e minuten. Avdic mötte Bajramis inlägg perfekt och den här gången kunde inte Muslera hindra ett elfsborgskt ledningsmål.

Det blev inga fler mål, men Lazio var rejält skakat och det hettade till ordentligt när vänsterbacken Alexander Kolarov sänkte Bajrami i 80:e minuten. Alla spelare, inklusive de båda målvakterna samlades i en stor hög och gruffade. Kolarov fick rött kort och Lazios spel blev alltmer desperat.

Med 3-1 sammanlagt blev det italienskt avancemang i Europa league. Men Elfsborg visade internationell klass.

KÄLLA:TT

Rasmus Elm klar för AZ

Fotboll, Champions League, Kalmar - Debrecen

Rasmus Elm har bestämt sig. Mittfältaren lämnar allsvenska Kalmarför holländska AZ Alkmaar. På torsdagseftermiddagen skrev 21-åringen på ett fyraårskontrakt med den holländska mästarklubben.

Rasmus Elm har bestämt sig. Mittfältaren lämnar allsvenska Kalmar FF för holländska AZ Alkmaar. På torsdagseftermiddagen skrev 21-åringen på ett fyraårskontrakt med den holländska mästarklubben.

- Läkarundersökningen gick bra och han skrev på för ett par timmar sedan, sade agenten Patrick Mörk till TT.

Övergångssumman uppges hamna på tre miljoner euro (drygt 30 miljoner kronor) enligt tidningen Barometern, något som KFF-basen Johnny Petersson vare sig vill bekräfta eller dementera för tidningen. I kontraktet finns även en vidareförsäljningsklausul.

I Alkmaar spelar även Pontus Wernbloom samt brassen Ari da Silva Ferreira som Elm spelat med i Kalmar.

- Det känns så klart skönt att vi är klara, samtidigt som vi tappar en väldigt bra spelare. Men samtidigt känner vi stolthet över att ha fostrat ännu en stor spelare, säger han till tidningen.

Elm gör därmed sin sista match i Kalmar-tröjan, i alla fall för en bra tid, när man möter Hammarby på söndag.

- Det är skönt att både vi och supportrarna får en chans att hylla honom och önska honom lycka till, säger Johnny Petersson.

 

 

Källa: TT

Barcelona mot Inter

Fotboll, spanska supercupen, Barcelona - Athletic Bilbao

Gruppspelet i Champions League är lottat och det bjuds på ett par riktigt tunga matcher. Zlatan Ibrahimovic får återse Inter och Kaka får göra detsamma med Milan.

Grupp A

Bayern München
Juventus
Bordeaux
Maccabi Haifa

Grupp B


Manchester United
CSKA Moskva
Besiktas
Wolfsburg

Grupp C


Milan
Real Madrid
Marseille
Zürich

Grupp D


Chelsea
Porto
Atletico Madrid
Apoel Nicosia

Grupp E


Liverpool
Lyon
Fiorentina
Debrecen

Grupp F


Barcelona
Inter
Dynamo Kiev
Rubin Kazan

Grupp G


Sevilla
Glasgow Rangers
Stuttgart
Unirea Urziceni

Grupp H


Arsenal
AZ Alkmaar
Olympiakos
Standard Liege

Dagens matcher

Idag spelas returmatcher i Europa L. Elfsborg spelar som alla vet mot Lazio. Rapporter från matcher kommer under kvällen. Vilka matcher jag kommer att se är det svårt att säga, då streamingen över webben kan vara ett problem.

Peter Forsberg spelar med Modo

Modo förstärks till veckans träningsturnering i Zürich med – Peter Forsberg.

– Modo har ju en del skador och behöver folk, och då tänkte jag att jag kunde ställa upp, säger Forsberg till allehanda.se.

Han är efter den korta comebacken i vintras fortfarande licensierad för Modo.

Hockeystjärnan gör ett sista försök att komma tillbaka till spel efter att i flera år ha haft stora skadebekymmer med en fot. Sedan en dryg vecka tränar han på is tillsammans med Modo. Trots att han nu ska spela matcher vågar han inte hoppas alltför mycket på en framtida comeback.

– Det brukar vara så att foten känns bra i början på säsongen, och sedan fungerar det inte. Det är alltså helt omöjligt att säga något och nuförtiden tar jag en dag i sänder.

– Nu har det känts hyfsat och jag hoppas i alla fall kunna spela de två första matcherna i Schweiz. Sedan har de ju en placeringsmatch och då får jag väl vila då det gäller något, säger Foppa och skrattar.

Modo spelar mot Servette på torsdag, Hannover på fredag och har en placeringsmatch på lördag.