fredag 3 juli 2009

Ivan Majesky från LHC till SAIK

Ishockey, Elitserien, Rögle - Linköping
It's just like my hole world is burning
Won't you help me through
The wheels of life, they seem stop turning
It depends on you

I'm lost; I'm caught in a nightmare
Won't you set me free
Out of the chains and the memory pain
I'm blinded I can't see

Waitin' for the time to come
I guess it's the right thing to do
Waitin' for the only one
I'm waitin' for you

Passion and love, I'll never teach it
But I still hope that someday I'll reach it
I know I treat you in the wrong way
Sometimes I cheated you night and day

Chorus

I had my chances, I did abuse them
The circumstances all made me loose them
I was a fool yeah, I was on fire
Too much, too cruel and too much a liar

Where can I find the answer
Tell me, who can say
It's tearing my heart
Come lead me to the way
I'm sitting in these days of sorrow
Thinking of these days of joy
But there might be a day tomorrow
Where happiness can't be destroyed

Chorus

Now I am dreaming, just can't forget you
When you were leaving, how could I let you
You were my life wire, a true connection
But I can't reach you, 'cause there's no reaction

Chorus

Ivan Majesky, de tre senaste säsongerna i LHC är klar för elitseriekonkurrenten Skellefteå.

-Det har gått ganska fort. Vi visste att Majesky var tillgänglig men att han förhandlade med lag i Ryssland, säger Skellefteås sportchef Lars Johansson till Norra Västerbotten på nätet.

Den storväxte 32-årigen - 106 kilo tung och 196 centimeter lång - gjorde i fjol nio poäng på 40 grundspelsmatcher.

Owen klar för Manchester Utd

mikelowen_newcastle

Nu är det klart.

Michael Owen är klar för Manchester United. Klubben har skrivit ett tvåårskontrakt med forwarden.

– Det här är en fantastisk möjlighet för mig, säger han.

Owen kommer närmast från Newcastle där han har haft det tungt.

Inför Tour de France (Del 2)

Som jag skev i förmiddags så hoppades jag att årets Tour de France inte skulle innehålla en massa dopningsskandaler. Nu har två kommit fram och Touren har inte ens börjat. I förmiddags skrev jag att Dekker inte får köra Touren då han använt epo. Tidigare idag kom nästa bomb. Tom  Boonen som åkt fast för kokaindopning så sent som i April får köra Tour de France. Redan ifjol var Boonen portad frpn Tour de France då han använt narkotika.

Men dagen innan tävlingsstarten kom beskedet från franska olympiska kommitténs överklagansnämnd: Boonen får starta i Tour de France.

Den förre världsmästaren kör för stallet Quick Step.

Då är det bara att vänta sig ännu mer skandaler även i årets Tour de France.

Som sagt imorgon börjar det hela med ett tempolopp på 15 km. Tyvärr missar jag Live sändningen då Jag åker till Motala för att se matchen mellan Motala och Öster.

Mer om det kommer senare…

Inför Tour de France (Del I)

Tour de France-loggan

Imorgon börjar Tour de France där med börjar sommarens cykelfest.

Här kommer inför Tour De France del 1. Andra delen kommer under kvällen.

 

Jag hoppades att man skulle slippa höra om alla dopningsskandaler och fusk. Men innan ens Touren har börjat har första dopningsfall upptäckts. Det är holländaren Thomas Dekker som 2007 testats för doping. Då var svaret negativ, men provet sparades för att testas med nyteknik. Nu har svaret kommit och den visar att Thomas Dekker använt epo. Han stängs där med från sitt stall Silence-Lotto. Cadel Evans som är en av favoriterna till årets seger tappar där med en av sina viktigare hjälpryttare.

Imorgon drar alltså Touren igång och det väntar en tempoetapp på 15 km i Monaco. Inför årets Tour har mycket handlat om Lance Armstrong som gjorde comeback i år. Han jagar sin åttonde seger i Touren, och imorgon får vi direkt se i vilken form Armstrong är. Amerikanen brukar vara stark i tempolopp. För svenskdel var det mycket tråkigt att Thomas Lövkvist petades från Team Columbia. Svensken körde mycket bra under Giro di I´talia, och var iklädd den rosa ledartröjan. Istället för vi nu hoppas på bra resultat från Gustav Larsson.

20-lag kommer till start i årets tävling och det är många som kan ta hem segern. Här nedan kommer lite info om lagen som Jag tror kommer att tampas om totalseger i årets Tour.

Astana får gälla som favoriter då man har ett mycket starkt lag på papper. I deras fall fall är en stor frågan hur och får vem de ska köra. Contador är såklart nummer ett men man kan inte räkna bort Lance Armstrong. Armstrong jagar sin åttonde seger och kommer vilja ha plats fram tills han eventuellt inte har chansen att ta hem segern. Leipheimer, Klöden, Popovitj och Zubeldia är andra starka hjälpryttare och även någon av dessa kan blanda sig in i tätstriden.

Cervelo Test Team är en av utmanarna till segern. Man har regerande mästaren Carlos Sastre i laget. Jag tror att Sastre får det svårt att försvara förra årets seger. Som Jag ser det fajtas stallet först och främst om poäng tröjan.

Garmin Slipstream är en annan utmanare. I deras fall är frågan om kaptenen Christian Vande Velde har kunnat att återhämta sig från skadan han drog på sig, i den tredje etappen av årets Giro d'Italia. David Millar och Bradley Wiggins kommer vara goda utmanare på tempoetapperna.

Liguigas kommer till start med ett mycket intressant lag. Roman Kreuziger som Vincenzo Nibali och Franco Pellizotti har kapacitet för att vara topp-10 i sammandraget. Laget har även ett par vettiga spurtare.

Rabobank kan utmana om en totalseger. Denis Menchov vann Giro d'Italia och satsar på en dubbel. För att klara av den bedriften får han bra uppbackning av Juan Antonio Flecha, Juan Manuel Garate, Robert Gesink, Laurens ten Dam och Joost Posthuma.

Team Columbia petade Thomas Lövkvist och satsar hårt på Mark Cavendish som är bra spurtare. Kommer att ta hem några etapper och det främst i början. i Kim Kirchen och Michael Rogers har kapacitet att hamna topp tio, och Tony Martin kommer säkert att utmana i bergstävlingen.

Var går gränsen?

Under gårdagens publicerade Firman Boys en artikeln på sin sida, där man påstår att tre spelare från Djurgården har tagit emot mutor. Firman Boys bildades av AIK-anhängare och har under åren vuxit mer och mer. Firman Boys som de flesta känner till drar sig inte för att ta till våld, och hot mot andra lags spelare men även sina egna.

Enligt Eurosports hemsida kommer Djurgården att starta en utredning om det hela.

Spelarna ska enligt Boys hemsida tagit emot 100 000 kronor för att dra på sig gula kort. Enligt Firmans hemsida så är det ett spelsyndikat från Södertälje som har betalat mutorna, för att sedan själva satsa stora pengar på att spelarna skulle få gult kort.

Jag ställer mig frågan, ska detta vara sanning. Jag har svårt att tro, och det som är mer oroande är: Vem som helst får skriva vilken osanning eller rykte utan att någon kontrollerar det hela.

Det är hur kul som helst med alla bloggar och hemsidor, men var går gränsen i vad man får och inte får skriva. Jag har själv drivit en egen sportsida för några år sedan, och aldrig skrivit något som inte var bekräftat.

Jag vet inte om det som Firman Boys skriver stämmer eller inte, men en sak är klart. De borde ha kollat upp det lite bättre innan de skrev texten på sin sida. De uppger att flera källor har bekräftat storyn och att källorna kommer just från det spelsyndikatet som har betalat ut mutorna. Troligt eller inte? Det får ni läsare avgöra.

Hela artikeln hittar ni här

Michael Owen på väg till Man Utd

mikelowen_newcastle

Engelskpress skriver idag att Michael Owen är på väg till Manchester Utd. Owen ska genomgå en läkarundersökning under dagen, och igår kväll satt Owen och förhandlade med Man Utd. Owens kontrakt med Newcastle gick ut i år, och han går som “bossman”.

Ny Iphone uppdatering på gång

iphone3gs

Versionen 3.0 släpptes vid midsommar, men nu har Apple släppt en beta version 3.1 för utvecklare.

Nyheterna i 3.1 är bland annat:

• Möjlighet att redigera video utan att radera originalfilen
• Vibration när man flyttar ikoner
• Snabbare uppstart
• Röststyrning över bluetooth
• Förbättrade 3D-funktioner