lördag 15 augusti 2009

Gefle kryssade mot Kalmar

Det blev delad pott mellan Kalmar och Gefle - 1-1 - när de möttes på Fredriksskans i eftermiddags. Efter en händelsefattig första halvlek öppnade sig spelet i andra och båda lagen kunde göra var sitt mål.

Efter en tempofattig och händelselös första halvlek så öppnade spelet upp sig i andra. Chanserna blev fler och passningsspelet, som var på gränsen till uruselt under första halvlek, blev betydligt bättre. Det var hemmalaget som öppnade bäst och lyckades vid ett flertal tillfällen att dyrka upp Gefles täta försvar. Efter en knapp halvtimmes spel kom också första målet när brasilianen Daniel Sobralense spelade fram sin namne och landsman Mendes som kunde sätta 1-0 i öppet mål.

Efter Kalmars ledningsmål började Gefle få fart på benen. Laget flyttade upp spelet och skapade också flera kvalificerade chanser. Andreas Dahlén fick en bra chans att kvittera på frispark, men Petter Wastå lyckades tippa skottet över ribban. Men bara ett par minuter senare kunde Bapupa kvittera efter att bollen lekt flipperkula i straffområdet efter en hörna. Det var Bapupas tredje mål på två senaste matcherna.

Kalmar gjorde en rejäl forcering i slutet av matchen, men trots ett par heta målchanser så lyckades laget inte få in ett segermål.

Berg målskytt

Fotboll, Bundesliga, Hamburger - Borussia Dortmund

Efter bara tre minuter på planen stötte inbytte Marcus Berg in sitt första och Hamburgs fjärde mål för dagen när Borussia Dortmund krossades på Nordbank Arena på lördagen. Slutresultatet skrevs till 4-1 till Hamburg efter en makalös inledning.

I den 69:e minuten gjorde hemmalaget ett dubbelbyte och en av de inbytta var svenske Marcus Berg - som därmed gjorde sin Bundesligadebut. Det blev en riktig drömdebut för landslagsanfallaren.

Efter bara tre minuter på planen högg han som en kobra på en retur från den oturlige Weidenfeller och kunde peta in slutresultatet 4-1. Publiken hyllade Berg rejält efter hans första mål i klubben.

Tio galna minuter var allt som behövdes för att Hamburg SV skulle säkra lagets första seger i årets Bundesliga. När peruanen Paolo Guerrero i den elfte minuten bredsidade in 3-1 under Dortmundmålvakten Roman Weidenfeller på en läcker pass från mittfältaren Elia Eljero var matchen avgjord.

Innan dess hade ivorianen Guy Demel gett hemmalaget ledningen redan i den andra minuten efter ett tveksamt ingripande av Weidenfeller. Gästerna replikerade dock omgående genom Nelson Valdéz på nick. Men nyförvärvet Ze Roberto gav Hamburg återigen ledningen och Guerrero spädde på till 3-1 var segern ohotad.

Dortmund fick sedan ett kanonmål från inbytte Dimitar Rangelov bortdömt för offside men var förutom den möjligheten egentligen aldrig nära att komma i kapp. Hamburg inledde säsongen med att spela oavgjort mot Freiburg (1-1) och är därmed fortfarande obesegrat i Bundesliga.

Louay Chanko fixade Ålborgs seger

Ålborg slog SönderjyskE med 1-0 efter att Louay Chanko prickat in matchens enda mål med ett säkert avslut intill stolpen i matchens 64:e minut.

I Magnus Pehrsson Ålborg startade även Andreas Johansson medan SönderjyskE sånär som på ex-djurgårdaren Sölvi Ottesen helt saknade svenskintresse.

Elfsborg besegrade Hammarby

En sanslöst vacker frispark, ett volleyskott av världsklass och århundradets sämsta domarinsats. Lördagen på Söderstadion innehöll mycket men dessvärre slutade det med ännu en förlust.

Hammarby fick återigen stryk hemma på Söderstadion. Även om frustrationen fortfarande är grymt stor efter matchen så är det bara att konstatera att Elfsborg var betydligt bättre än oss.
Däremot smärtar det något ofantligt att det än en gång är så stort fokus på domare Strömbergsson. Hur kom det sig att han ens från början fick döma just den här matchen?
Jag anser att frisparken han blåser på Dahl och som sen Ishizaki gör ett grymt snyggt mål på var helt felaktig. Lika billig var sen straffen vi fick. Tror någon att vi fått den om han inte känt att han var fel ute vid frisparken?
I den andra halvleken kommer så den där i mina ögon helt horribla straffen i matchens slutskede. Från ingenstans kommer signalen efter Traorés tackling och Strömbergsson pekar på straffpunkten. Ishizaki gör därefter sitt andra mål för dagen.
Lägg därtill en mängd tveksamma domslut under matchen åt båda håll. Självklart ska även en domare tillåtas att göra fel, men hur många ska vi som publik behöva acceptera? Dessutom vill jag allvarligt ifrågasätta det faktum att han ens tillåts döma just den här matchen. Det var ju för fan upplagt för repris efter den tveksamma insatsen han gjorde i den allsvenska premiären när vi fick kryss nere i Borås och där samme Strömbergsson blåste åtminstone en rejält tveksam, ja till och med felaktig, straff till hemmalaget. Och nej, jag har inte glömt hur han missade nermejningen av ”Poppen” i bortamatchen mot Helsingborg.
Det känns en smula bittert och till och med tragiskt att sitta så här och spy galla över domaren. Jag vill därför än en gång förtydliga att Elfsborg idag var ett bättre lag än Hammarby. Men kanske just därför hade de inte behövt en hjälpande hand av domarteamet.
Hammarby stod upp riktigt bra i den första halvleken även om det återigen blir tydligt att vi är uddlösa framåt. Andreas Dahl och Sebastian Castro Tello är de stora utropstecknen i mina anteckningar. Båda två arbetar hårt och Castro Tello ska ha en stor eloge för sin förmåga att suga in och hålla tag i bollen så att vi kan få lite andrum och lyfta laget.
Haris Laitinen verkade vilsen idag på mittfältet. Han hamnade ofta fel i positionen men han ska ha en eloge för att han sliter matchen igenom. Simon Helg hade inte heller någon strålande dag på jobbet, kom ofta lite sent in i duellerna och fick liksom aldrig riktigt upp den där farten som vi vet att han kan.

Det skulle bli en jämn match, det blev ren defilering. Arsenal slog Everton med 6-1 i en match som hemmalaget snabbt vill glömma och där nyförvärvet Vermaelen gjorde mål för the Gunners.

Det var en väntad elva som startade säsongen, men Song, Denilson och Fabregas i det tremannainnerfältet som ska Wenger har tänkt ska ersätta vårt gamla mittfält. Vermaelen debuterade och samarbetet med Gallas såg bra ut inledningsvis, för det var Everton som tog initiativet i matchen. Genom Cahills styrka på mitten och Fellainis utsökta spel som targetspelare fick man stundtals lite press på Arsenal – utan att egentligen skapa någon ordentlig farlig chans. The Gunners hade svårt att utnyttja de ytor som fanns på kanterna, och den inför säsongen väldigt uppskrivna Arshavin syntes knappt till alls.
På den andra sidan av planen huserade Bendtner – kanske med tanke på att Rosicky, Walcott och Nasri var skadade – och dansken skötte sig mer än väl. Han var delaktig i spelet, såg säker ut med bollen och visade upp känsligare fötter än vad man sett från honom någonsin. Det var också han som låg bakom förarbetet till 1-0-målet. Bendtner tog emot bollen, fintade sig fram och gav bollen till Fabregas. Kaptenen släppte den vidare till Denilson som – oerhört vackert – skruvade bollen in i Tim Howards högra kryss. Brassen har fått mycket kritik under sommaren – god som dålig – och lär ha behövt det här målet.

Jaha då var man på väg hem. Rapporter från olika matchen kommer att börja dyka upp snart.

Framme

Då var vi framme.

Chelsea lägger bud på Sergio Agüero.

Chelseas ägare Roman Abramovitj vill göra en stor värvning innan transferfönstret stänger. Han förbereder ett jättebud på Atlético Madrids anfallare Sergio Agüero.

Enligt tidningen The Sun är Roman Abramovitj beredd att erbjuda 525 miljoner, för anfallaren. Londonklubben måste göra klart affären före Atléticos Champions League-match mot Panathinaikos på onsdag. Problemet är bara att den spanska klubben inte är redo att släppa sin stjärnanfallare för mindre än 625 miljoner kronor.

På väg till Stockholm :)

IMG_0122

Nu sitter jag på tåget på väg till Stockholm med familjen. Ska bli kul som fan… Återkommer med fler bilder…

HV slog Färjestad

HV 71 tog en liten revansch för finalförlusten mot Färjestad när man slog Karlstadlaget med 6-0 i Nordic Trophy på fredagskvällen. Djurgården tog också en storseger.

Nordic Trophy är av stapeln och det med besked. På fredagskvällen drabbade finallagen från förra årets säsong, HV 71 och Färjestad, samman. Den här gången stod Jönköpingslaget som solklar vinnare.

HV 71 var bättre i allt matchen igenom och vann med överlägsna 6-0 efter att Joakim Lindström lyckats bli tvåmålsskytt. I slutet av matchen blev det rejält grinigt och flera rejäla slagsmål utbröt.

Storseger blev det också för Djurgården som tack vare fem poäng från talangfulle junioren Jacob Josefson körde över allsvenska Malmö med hela 7-0.

Riktigt samma flyt har inte favorittippade Linköping. LHC förlorade ännu en match, den här gången mot Frölunda. Göteborgarna vann med 4-3 efter att unge Fredrik Pettersson på nytt stått för en strålande insats.

Elmander på väg till Bordeux

Den franska tidningen Le Parisen uppger att Bordeaux jagar landslagsanfallaren Johan Elmander som ersättare för Marauane Chemakh, som är nära en flytt till Arsenal Arsenal.

Bordeaux 24-årige forward Marouane Chamakhs påstådda flytt till Arsenal har varit en följetång under hela sommaren. Nu kan dock en flytt vara på gång och det kan leda till att en svensk får flytta på sig.

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) kommer att ge bort 120 000 biljetter under VM i Sydafrika nästa år.
-Biljetterna ska gå till de som aldrig kommer att få råd att se en fotbollsmatch, säger organisationskommitténs ordförande Danny Jordan.
40 000 av biljetterna kommer att gå till arbetare som varit med och byggt de nya fotbollsanläggningarna. Fifa kommer också att erbjuda rabatt på biljetter till sydafrikaner.

TT

Lazio vill ha Materazzi

Lazio vill ha en ny mittback. Rasmus Bengtsson var ett hett alternativ, men nu ser Marco Materazzi ut som en intressant plan B.

Sista ordet är garanterat inte sagt i såpan kring Rasmus Bengtssons flytt till Hertha Berlin istället för Lazio. Men faktum är att spelaren just nu tillhör den tyska klubben och att Fifas beslut mycket väl kan dröja till efter att transferfönstret stänger – Lazio behöver titta på andra alternativ.

Ett sådan kan nu vara Inters Marco Materazzi. Agenten Claudio Vigorelli uttalar sig till lalaziosiamonoi.it:
- Marco har alltid haft det bra i Inter och nyligen förlängde han kontraktet. Men hur han gör är upp till honom.
Han påpekar också att Lazio ännu inte tagit kontakt med honom.

Beckham vill tillbaka till Milan

David Beckham talar klarspråk om sin situation i USA.
- Det är enkelt, jag vill tillbaka till Milan och Milan vill gärna ha mig, säger han till Gazzetta dello Sport.

David Beckham har inte varit så populär sedan han återvände till USA och MLS. Han vill avsluta säsongen med LA Galaxy och sedan flytta tillbaka till Italien och Milan.
- Jag kan inte se några problem med det. Jag tror inte att det kommer att bli svårt och jag tror att jag kommer att komma till Italien när fönstret öppnar igen i januari, säger han.

- Det är enkelt, jag vill tillbaka till Milan och Milan vill gärna ha mig.

Han tror heller inte att Milan är så försvagat, trots förlusten av Kaka och pensioneringen av Paolo Maldini.
- Jag tycket inte att Milan är ett svagt lag. Milan har kvalitet, tradition och rätt mentalitet. Det är ett av världens starkaste lag.

Svennis värvar Schmeichel

Kasper Schmeichel har återförenats med Sven-Göran Eriksson. Målvakten är klar för Notts County.

Sven-Göran Eriksson har gjort sin hittills största värvning. Målvakten Kasper Schmeichel ansluter från Manchester City. När ”Svennis” själv tränade City hade han den danske målvakten som första val i början av säsongen. Efter det har Joe Hart och senare Shay Given tagit platsen mellan stolparna och förra säsongen spelade Schmeichel bara två matcher – inget i ligan.