måndag 24 augusti 2009

JÖNKÖPINGS SÖDRA - ÅTVIDABERG 2-2 Slut

TRYCK F5 för uppdatera sidan.

93 min Domaren blåser av och det blir 2-2.

93 min ÅFF får en frispark.

92 min Pontus Karlsson slår ett bra inlägg, och Suljic är nära, men målvakten kommer ut och räddar.

92 min ÅFF pressar för ett segermål.

90 min tre minuter stopptid

89 min Doslic bytts ut, och inkommer Amir Suljic

88 min Bergström frispelar Radetinac som kommer helt fri med målvakten. Radetinac försöker dribbla bort målvakten, istället för att skjuta, och målvakten räddar.

87 min Hemmalaget slår bara ifrån sig.

85 min ÅFF pressar på. Pontus Karlsson slår ett inlägg, som Bergström nickar strax utanför. Mycket nära 2-3 för ÅFF.

83 min Hemmalaget sticker upp i en anfall, där Elkari skjuter, men Gustavsson räddar.

83 min Doslic är het just nu, han springer på allt.

82 min ÅFF går till anfall. Doslic spelar in bollen som går till Radetinac. Radetinac skjuter men målvakten räddar.

81 min ÅFF gör byte, Prodell ut och Swärdh in.

80 min ÅFF trycker på nu.

78 min Prodell vinner en höjdduell och skarvar bollen till Doslic som rinner igenom. Han skjuter sedan bollen iskallt i mål.

75 min ÅFF pressar på och Christoffer Karlsson kommer igenom, och skjuter på målvakten.

72 min Hela ÅFF-s bänk är uppe och protesterar mot domaren, som måste ha sett det som hände då han stod fem meter ifrån det hela.

72 min Domaren missar en klart ambåge mot Radetinac, som faller ihop. Södra går till anfall, och Redo gör mål.

70 min Frisparken blir farligt, där bollen går på flera spelare innan Jesper Arvidsson får en träff, och bollen går sakta över mållinjen. 1-1

70 min Frispark för Åtvidaberg.

68 min Åtvidaberg kommer i anfall genom Christoffer Karlsson som skjuter från distans, men skottet går utanför.

67 min Hemmalaget har bra kontroll på ÅFF just nu. ÅFF har tappat spelet på mitten.

65 min Haris Radetinac tar plats till höger på mitten, och Doslic tar steget upp i anfall. Pontus Karlsson går in på vänstersidan.

65 min Åtvidaberg gör en byte där Bruno går ut och inkommer Pontus Karlsson.

64 min Hemmalaget har en bra period i matchen, där man pressar ner Åtvidaberg.

60 min Hemmalaget bakar hem och försvarar sig med nästan hela laget, och Åtvidaberg har svårt att komma till farliga chanser.

59 min Hemmalaget kommer i en kontring där Viikmäe kommer fri med Gustavsson, men skjuter utanför.

58 min Hemmalaget slarvar på mitten, och Doslic spelar ut bollen till Marinho som skjuter från högersidan ett bra skott. Målvakten räddar, och på returen är Prodell nära att nicka in kvitteringen, men på något sätt lyckas hemmalaget få bort bollen.

55 min Hemmalaget har ganska bra kontroll på matchen just nu. ÅFF får inte till det.

53 min Radetinac nickar hörnan utanför.

53 min Hörnan tas bort av Södras målvakt, till en ny hörna.

53 min Hörna ÅFF.

52 min Hemmalaget har börjat bättre den andra halvleken. Åtvidaberg har inte fått igång sitt fina spel från första halvleken.

Hemmalaget får bort hörnan.

Ny hörna för ÅFF.

50 min Hörna Åtvidaberg.

48 min Åtvidaberg slarvar. Christoffer Karlsson slår en vansinnig passning, som friställer Patrik Redo. Redo placerar sedan bollen bakom en chanslös Gustavsson.

Den andra halvleken är igång.

Spelarna är på väg ut till den andra halvleken.

Den första halvleken är över, och det är Åtvidaberg som har varit klart det bättre laget.

45 min Två minuter stopptid.

43 min ÅFF varierar sitt anfallsspel på mycket bra sätt. Ibland anfaller man med långa bollar mot Prodell, för att sedan i nästa anfall avända sig av kanterna.

42 min Södra försöker att skapa något framåt, men lyckades inte med det.

40 min ÅFF pressar på och hemmalaget slår ifrån sig.

Bergström slår hörnan mot första, där Radetinac dyker upp och nickar strax utanför.

Vänsterhörnan nickar bort till en högerhörna.

36 min Hörna ÅFF.

35 min En lång boll når fram till Radetinac som bröstar ner bollen mot Arvidsson. Arvidsson skjuter sedan från 16-17 meter strax över.

32 min Södra kommer upp i en anfall, och Redo kommer runt på högerkanten, och slår in ett bra inlägg. Bollen kommer till Johan Karlefjärd, som nickar rakt på Gustavsson.

31 min Hemmalaget slarvar mycket i sitt passningsspel.

30 min Åtvidaberg håller bollen inom laget, men det händer inte så mycket.

29 min Tempo sänkning i matchen just nu.

28 min Hemmalaget har lite mer boll än vad man hade i början av matchen, men det är Åtvidaberg som dominerar matchen.

27 min ÅFF-s taktik med långa bollar mot Prodell och Dislic har fungerat bra så långt in i matchen.

25 min Åtvidaberg går till anfall där Radetinac frispelar Marinho som från 2 meter missar bollen, och skjuter utanför.

24 min Hemmalaget skapar sin bästa chans när Viikmäe får på ett bra skott, men Henrik Gustavsson räddar.

22 min Åtvidaberg är det spelförande laget, men Christoffer Karlsson har tappat några bollar på mitten, och då är hemmalaget som farligast. ÅFF får se upp med kontringarna.

20 min Radetinac kommer i ett anfall, och spelar fram Marinho, som kommer fri. Marinho skjuter bra skott, som målvakten räddar.

19 min Både Radetinac och Hallingström är tillbaka på plan.

19 min Båda spelarna är upp nu.

18 min två tuffa närkamper på mitten. Både Radetinac och Hallingström i Åtvidaberg blev liggande.

15 min Hemmalaget kommer upp i första anfall, och det genom Patrik Redo som dock skjuter utanför.

13 min Doslic kommer runt på kanten och slår ett inlägg som är så när att nå fram till frisstående Bergström, men en försvarare hinner mellan.

13 min Hemmalaget har knappt varit uppe i anfall. Åtvidaberg är mycket aggressiva över hela plan.

10 min Mycket bra start av Åtvidaberg. Daniel Hallingström avlutar med ett distansskott, som målvakten räddar.

10 min Bergström slår frisparken men Södras försvar tar bort bollen.

9 min ÅFF trycker på och får en frispark strax utanför Södras straffområdet.

7 min Mycket nära 0-1. Jesper Arvidsson slår ett inlägg, som Prodell helt fri nickar, men målvakten gör ett kanon räddning.

5 min Åtvidaberg har börjat bra, och pressar på. Hemmalaget har dock varit och avslutat med två distansskott. Båda har gått långt utanför.

4 min Åtvidaberg har börjat med att köra långa bollar mot Prodell. Marinho skarvar en boll till Prodell som inte får på något vidare bra träff, från ett bra läge. Farligt där för ÅFF.

2 min Första målchansen skapas av Åtvidaberg, då Doslic lägger in bollen mot Hris Radetinac som nickar rakt på målvakten.

Matchen har börjat.

100-tals tillresta Åtvidabergare finns på plats. Ser ut att Kopparslagarnas klack är större än hemmalagets.

Spelarna kommer just in på plan.

Hej och välkomna till kvällens minut för minut sändning.1

På våg till Jönköping

Nu är vi halvvägs. Stämmningen i bussen är spänd.

På väg mot Linköping

Nu har bussen lämnat Åtvidaberg

Snart bär det av

För varje timme som går ökar nervositeten inför kvällens match mot Jönköpings Södra. J-Södra är ett lag som man aldrig kan räkna bort. Laget har under dem senaste omgångarna blandat reslutat. Ibland gör man mycket bra matcher, men i vissa matcher gör man bort sig totalt. Det som känns bra är att Åtvidaberg är svårslagna. Återstår att se hur det går idag.

Avresa från Kopparvallen går strax efter 17. Återkommer med bilder och kommentarer från resan.

Tobias Hysén spelklar mot Djurgården

I förra omgången mot Helsingborg blev Tobias Hysén skadad, och det var osäkert hur länge han skulle bli borta. Nu rapporteras om att han finns med ikväll när Göteborg på bortaplan spelar mot Djurgården.

Göteborg saknar dock Stefan Selaković som har en infektion i kroppen. Krislaget Djurgården saknar i sin tur Markus Johannesson, och Mattias Jonsson.

Dagens matcher

Jag kommer att finnas på plats i Jönköping för att se hemmalaget J-Södra spela mot Åtvidaberg. Det kommer lite bilder och kommentarer under resansgång. Kommer även att rapportera från matchen minut för minut, (om tekniken är med mig) med start 19.50

Dagens höjdare

Dagens höjdare går till Barcelona. Bortsett från första 20-minuter så visade Barca upp ett spel som man sällan får skåda. Även om man inte gillar själva laget, men om man gillar fotboll i allmänhet, så kan  man inte låta bli att imponeras av laget.

Genoa vände 1-2 till 3-2

Roma föll i premiären på bortaplan mot Genoa. Roma var det bättre laget i den första halvleken. Hemmalaget bjöd Roma på en hel del chanser, men det var målöst efter första 45.

I den 49:e minuten tog hemmalaget ledningen genom Criscito, som med en drömträff överlistade Romas målvakt. Men direkt efter målet lade Roma i en till växel och Genoa kunde inte hindra Tadei att trycka in 1-1 på en målvakts retur från nära håll. Matchen stod sedan och vägde och båda lagen verkade närmast nöjda med sina poäng. Men så råkade Totti få ut en tå på en snespark och den riktnings förändringen gjorde att Amelia blev chanslös.

Genoa kom dock tillbaka och kvitterade genom Zapater, som skruvade in en frispark rakt upp i krysset. Med sju minuter kvar avgjorde Biava matchen, och sköt hemmalaget till tre poäng.

Bari tog poäng av Inter

Fotboll, Serie A, Inter - Bari

Regerande mästaren Inter åkte på ett rejält bakslag i premiären genom att bara få 1-1 hemma mot nykomlingen. Eto'o spelade på topp tillsammans med Diego Milito, nyförvärvet från Genoa.

Den inledande halvtimmen var matchen ett riktigt sömnpiller och den där härliga premiärstämningen infann sig inte förrän Balotelli fick komma in istället för Muntari i den 28:e minuten. Efter bytet fick Interspelarna lite bättre fart på spelet. Diego Milito och Thiago Motta hade varsitt läge att göra mål, men det var mållöst i halvtid.

Inter tog ledningen i den 57:e matchminuten efter att Milito blivit nedriven i straffområdet. Samuel Eto'o, som var blek under större delen av matchen, var iskall vid straffpunkten och placerade bollen i mål.

Bari kom dock tillbaka och kvitterade i den 74:e minuten, när Inters försvar gick bort sig. Kutuzov kom igenom, och slog in kvitteringen. Under slutet av matchen pressade Inter för ett segermål, men Bari försvarade sig väl.

Barcelona vaknade och imponerade

Fotboll, spanska supercupen, Barcelona - Athletic Bilbao

Zlatan Ibrahimović gjorde tävligs debut för sitt Barcelona i returmatchen av Spanska Super Cupen. Redan i den 5:e minuten hade Ibrahimović en bra nick, men domaren blåste för offside.

Första 20-minuter bjöd på långsam tempo, och det var en tråkigt inledning som lagen bjöd på. Precis innan man hamna somna vaknade Barcelona till liv. Laget skapade fler chanser på sista 20-minuterna än vad ett vanligt lag lag gör under en hel match. Nu är Barcelona i och för sig inget vanligt lag.

Xavi, Messi, Henry och Ibrahimović  började leka fotboll, och matchen tände till liv.

• 24:e minuten Xavi slog en frispark, som Henry nickade strax utanför.
  • 25 :e minuten Xavi slog en briljant djupeldsboll som friställde Messi till höger i straffområdet. Argentinaren kom lite ur vinkel och avlutade rakt på målvakten Iraizoz som räddade.
  • 26:e minuten Henry slog in bollen från vänster och från nära håll sköt Xavi strax utanför.
  • 34:e minuten Touré Yaya vek in från höger och slog ett underbart inlägg som nådde Henry framför mål. Fransmannen behövde bara sätta fram foten men skottet fastnade på en täckande back på mållinjen.
  • 36:e minuten bollen hamnade till slut hos Piqué vid bortre stolpen men mittbackens sköt rakt på målvakten Iraizoz.
  • 40:e minuten spelade Messi en fristående Ibrahimović. Ibrahimović tog emot bollen på bröstet, och avslutade med en akrobatisk volleyspark. Målvakten Iraizoz svarade för en kanon räddning.

Trots alla dessa lägen stod det 0-0 i halvtid. I den andra halvleken fick Athletic knappt låna bollen. Hemmalaget lekte fotboll, och nu kom även målen.

I den 50:e minuten hittade Xavi fram till Ibrahimović, som klackade fram bollen till Messi. Messi vände ut och in på sin försvarare innan han chippade in ettan.

Sex minuter senare lyfte Alves in en boll mot Ibrahimović mot bortre stolpen. Ibrahimović valde istället för att skjuta passa bollen centrall mot Messi. Messi fick dock inget avslut då en försvarare hann bryta till hörna.

I den 67:e minuten blev Ibrahimović målskytt, men domaren hade redan blåst för straff, då Alvex gick omkull i straffområdet.

Messe satte straffen säker och högt.

Ibrahimović byttes ut i den 70:e minuten, och hans ersättare Bojan Krkić gjorde 3-0. Krkić var inne på plan i två minuter, när uppgivna Athletic spelarna bjöd Krkić på friläge. Krkić hann före målvakten och rullade retfullt in trean.

Efter det hände det inget mer i matchen, och Barcelona tog där med sin första titeln.