Tung förlust för Örgryte

Fotboll, Allsvenskan, Örgryte - Trelleborg FOTO:Bildbyrån

Örgryte är fortfarande kvar i botten av den allsvenska tabellen.
På Gamla Ullevi kunde Trelleborg enkelt vinna med 2-0 efter 1-0 i paus.

Det blev en tämligen händelsefattig inledning av matchen. Spelet böljade fram och tillbaka och inget av lagen fick något ordentligt grepp om spelet.

Örgryte hade två vassa chanser med Marcus Allbäck som avslutare. I 33:e minuten sköt ett hårt närskott, men Viktor Noring i Trelleborgs mål gjorde en jätteräddning och tippade bollen till hörna. I 44:e minuten sköt han på volley tätt utanför högra stolpen.
I 45:e minuten kom, något överraskande, Trelleborgs ledningsmål. Det var Andreas Drugge som slog en lång boll fram till Joakim Sjöhage som enkelt sprang sig fri mellan Örgrytes mittbackar. Ensam med Bengt Andersson placerade han bollen säkert i mål.

Fram till dess hade Bengt Andersson varit tämligen sysslolös i målet.
Örgryte flyttade upp laget och forcerade hårt i inledningen av den andra halvleken. Någon utdelning gav det dock inte. I stället skapade det kontringsmöjligheter för Trelleborg. I 59:e minuten nickade Andreas Drugge i ribban efter ett inlägg från vänster.

De gånger Örgryte kom till avslut var Viktor Noring säkerheten själv i målet.
Andreas Drugge fick belöning för sitt slit när han i 72:a minuten ökade på Trelleborgs ledning till 2-0. Från straffområdeslinjen sköt han otagbart förbi Bengt Andersson.
I 82:a minuten utvisades Alvaro Santos när han fick sitt andra gula kort. Han protesterade kraftigt när han blåstes av för offside då han trodde sig ha nickat in ett reduceringsmål.

TT

Färjestads hemmasvit fortsätter

Färjestad vägrar att förlora i Karlstad. 2—1-segern mot Rögle på torsdagen var lagets 20:e raka på hemmaplan. Men Rögle pressade det regerande mästarlaget hårt.

För Färjestad var torsdagens match den andra under elitseriesäsongen — för Rögle var det premiär.

I den första perioden kunde man tro att det handlade om säsongens första träningsmatch, det var längesedan en så tråkig period utspelade sig på Färjestads hemmaplan.

Skottstatistiken säger det mesta: 4—2 till hemmalaget.

Följaktligen stod det också 0—0 efter en period.

I den andra perioden blev tempot högre och känslorna hetare. Och till slut kom också det förlösande målet. Färjestads nye schweiziske back Severin Blindenbacher soloåkte genom Rögles zon, lurade Ängelholmslagets sena nyförvärv Daniel Rahimi och tog köksvägen när han placerade in pucken bakom Cristopher Nihlstorp.

I tredje perioden såg Marcus Paulsson ut att avgöra matchen när han slängde sig fram och styrde in en passning från Jesper Mattsson efter 15.36.

Rögle fick nytt hopp efter 17.05 när Andrée Brendheden lyckades få kontroll på en flipper-puck i Färjestads zon.

Men målet blev matchens sista.

Och Färjestad fortsätter därmed att vinna på hemmaplan.

Inte sedan i 11 december 2008 (2—3 mot HV 71) har Karlstadslaget förlorat i sin egen arena.

Men Rögle visade att de mycket väl kan bli att räkna med den här säsongen också — de störde Färjestad rejält.

TT

Ny seger för Malmö

Malmö FF visar fortsatt stabilitet och form i och med tredje segern i följd. Komfortabel och överlägsen ohotad seger för Malmö som redan i paus ledde med 2-0 av Edward Ofere. Ett för dagen dåligt Gefle hade inte haft ett enda avslut i första halvlek och kommer fram till ett fåtal i den andra men endast ett på mål.

Malmö ledde med 2-0, efter den första halvleken. I den 29:e minuten gjorde Edward Ofere ettan. Molins spelaDe in bollen diagonalt till Ofere som avancerade och från cirka 30 meter sköt ett lågt skott som fick en märklig träff och satt invid höger stolpe.

Fyra minuter senare ökade samme Ofere på till 2-0. Larsson flippade okontrollerat med sig bollen till höger i straffområdet och spelade in den parallellt med mållinjen. Vid vänster stolpe lättade Ofere in sitt och Malmös andar mål för kvällen.

Malmö kontrollerade matchen i den andra halvleken och i den 59:e minuten fastställde Daniel Larsson slutresultatet.

Skellefteå krigade för hemmaseger

Luleås Jonathan Hedström hade lovat krig i säsongens första norrderbyt borta mot Skellefteå. Men krigarna visade sig finnas i hemmalaget. Skellefteå vann med 3-1.

I första perioden var Skellefteålaget skäret före vilket ledde till att Luleå drog på sig olämpligt många utvisningar. Via två mål i powerplay kunde Skellefteå gå till periodpaus med en helt rättvis 2—0 ledning.

Luleå försökte och lyckades delvis utmana sina motståndare i en relativt jämn andra period. Bröderna Abbot var hela tiden ett orosmoment för Skellefteåförsvaret, som dock lyckades hålla ordning på kanadensarna genom att ligga tätt på dem. Skellefteå kom ofta lätt genom mittzon och Luleås försvarsspel fungerade inte bra. Om Luleå såg virrigt ut bakåt såg hemmalaget desto stadigare ut i egen zon. 3—0 efter perioden var logiskt.

Skellefteå fortsatte att hålla ordning på laget i tredje perioden, backade hem en aning och Luleås fruktlösa anfall styrdes som regel ut i hörnen tills Mats Lavander i sista minuten tryckte in pucken till slutresultatet 3—1 till Skellefteå.

Trenden håller i sig, Luleå har inte vunnit i Skellefteå på flera år.

Timrå och Brynäs delade på poängen

Timrå mot Brynäs. Eller Anders Lindbäck mot Jacob Markström. Förra säsongen konkurrerade de om målvaktsplatsen i Brynäs. Nu spelar Lindbäck i Timrå — och på torsdagen mötte de två barndomskompisarna varandra för första gången i elitserien. De fick dela på poängen till slut.

Timrå var nära att spräcka Jacob Markströms nolla efter knappt tolv minuter. Men ribban räddade den 19-årige jättetalangen då. I stället kom säsongens första mål i Eon Arena ett par minuter senare.

Timråforwarden Kirill Starkov blev utvisad för hakning efter 16.33. 14 sekunder senare pricksköt Emil Sandin in 1—0 till gästerna.

Tio minuter in på den andra perioden kom kvitteringen. Brynäs försökte lyfta pucken ur zon efter ett par minuters hård Timråpress, men en hoppande Fredrik Sonntag tog ned pucken med handen och sköt. Pucken gick in i det vänstra krysset bakom en något skymd Markström. Brynäs tog time out direkt efter målet.

I den tredje perioden turades lagen om att skapa ett par farligheter, men den förblev mållös. Förlängningen blev också den mållös och matchen slutade 1—1.

TT

Forsbergs mål hjälpte inte Modo

Ishockey, Elitserien, Modo - Frölunda

Elitseriesäsongen i Swedbank Arena kunde inte ha fått en effektfullare start. Efter 5.44 kom första avblåsningen. Då hade Modo gjort 1—0. Målskytt: Peter Forsberg.

Forsberg pricksköt i nät bakom Johan Holmqvist och jublet i arenan visste inga gränser.

Mycket mer än så hade inte Modo att glädjas åt i första perioden, där ett aggressivt och rörligt Frölunda stundtals snurrade kraftigt i Modos zon.

Modo-försvaret hamnade ständigt på hälarna och hemmalaget räddades av nye målvakten Roman Malek.

Modo bättre i andra men retroaktiv utdelning för Frölunda, Modo på nytt i ledning — och sedan Frölunda ikapp och förbi på 29 sekunder, mål i först fem mot tre, sedan fem mot fyra.

Hemmalaget däremot förmådde inte utnyttja ett fem mot tre-läge i 1.40 (halvminuten i andra perioden, dryga minuten i tredje) och över huvud taget var Modos power play svagt.

En miss av Roman Malek bäddade för 2—4 tidigt i tredje perioden och Modo var sedan aldrig något reellt hot mot Frölundas trepoängare.

Den klang- och jubelföreställning inledningen lovade hemmapubliken kom med andra ord av sig.

Peter Forsberg hade sina stunder, men såg på det hela taget rätt rostig ut.

Matchens utropstecken, bland alla före detta NHL-spelare var — en 18-åring, store, tunge Frölunda-forwarden Carl Klingberg.

TT

HV och Djurgården bjöd på 13-mål

HV71 vann ett målrikt batalj mot Djurgårde med 7-6. Matchen var överlag jämn och innehöll många utvisningar. Djurgården var till en början kanske det förande laget men tappade målmässigt. Man blev lite skakiga, vilket HV utnyttjade och utökade till 3-0. Djurgården lyckades reducera innan första perioden var slut.

I andra vände Djurgården till 3-4, efter ett tre mål på tre minuter. HV reser sig och vänder tillbaka till 5-4. Djurgården slarvade en del och hemmalaget var svårstoppade.

I tredje kom Djurgården tillbaka och kvitterade för att sedan tappa till 7-5. Man kom närmare i slutet och reducerade med målvakten utplockad. Men närmare än så kom man aldrig. Sett till matchen var HV värda vinnare, men ett lika resultat hade inte varit helt orättvist heller.

Djurgården får ända sägas gjorde en bra match, som lyckades göra sex mål på bortaplan. Defensiven höll givetvis inte riktigt då man tappade sju mål. Skotten slutade 31-31. Noterbart var att Marcus Krüger gjorde fem poäng för Djurgården i sin första match med A-lagskontrakt.

Viktig seger för Halmstad

Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Halmstad FOTO:BIldbyrån

Halmstad vinner borta mot Djurgården med 0-2. Den första halvleken var jämn, både spelmässigt och målchansmässigt, och i halvtid var ställningen också lika, 0-0. Närmast mål var hemmalagets Philip Hellqvist och gästernas Tim Sparv som båda tvingade motståndarmålvakten till en fin räddning.

I den andra halvleken tog Halmstad ledningen när Pa Dembo Touray missade ett inlägg och Marcus Olsson hade ett öppet mål att peta in bollen i. 0-2 kom precis efteråt när Halmstad kontrade och samme Olsson pangade upp bollen i nät bakom Touray. Djurgården såg efter dessa mål helt uppgivna upp och var inte nära en reducering förrän de inbytta Sebastian Rajalakso och Prince Ikpe Ekong tvingade Magnus Bahne till en fin respektive en fenomenal räddning.

Djurgårdsfansen hade inte mycket att glädjas åt, och vissa supportrar började lämna läktaren redan i den 60:e minuten. Störst publikjubel blev det när speakern berättade att Henrik Larsson gjort mål på AIK eller när profilen Jan Tauer byttes in.

Ska det bli fortsatt spel i allsvenskan måste de få mer än så att glädjas åt.

Halmstad kan nu glömma bottenstriden, medan Djurgården får fortsätta kämpa för att klara det allsvenska kontraktet.

Södertälje besegrade Linköping

Ishockey, Elitserien, Södertälje - Linköping FOTO:Bildbyrån

Södertälje rivstartade i premiären och fick utdelning efter knappa tre minuter. Nyförvärvet Jonas Almtorp slog till.

Linus Klasen tar sig in i anfallszon i Södertäljes första riktiga anfall. Daniel Fernholm stöter upp och täcker hans backhand men på returen kommer Jonas Almtorp och får ett jätteläge i slottet och trycker in pucken med ett rappt handledsskott på Norrenas plocksida,

Linköping drog på sig några halvt onödiga utvisningar och när dom rett ut dessa så började man spela med lite hjärta.

Farligast chans har Tony Mårtensson haft då han snopet blev av med pucken och i övrigt har inte Björn Bjurling blivit prövad särskilt hårt.

Linköping ryckte upp sig och ägde hela perioden egentligen. Dock fortsätter trenden från första matchen att man inte gjorde några mål i fem mot fem. Björn Bjurling stod visserligen för några fina räddningar.

Linköping kvitterade med sex minuter kvar av perioden. Niclas Hävelid tog upp pucken vid blå och gick till vänster och levererade sen en lång puck till höger. Joakim Eriksson fick en bra yta, trampade in tre-fyra skär och hittade ett skott lågt i bortre som en skymd Björn Bjurling inte kunde stå i vägen för.

Södertälje återtog ledningen efter 4.31 in i den tredje perioden när Yanick Lehoux  gick transatlantiskt rakt på mål och forcerade in pucken. Efter målet tog SSK över matchen, och skapade chanser.

Linköping hade svårt att komma till klara målchanser, och hemmalaget kunde ganska enkelt hålla undan till en seger.

Nytt hopp för Elfsborg

Fotboll, allsvenskan, Elfsborg - Brommapojkarna

Elfsborg letade efter ljuset i fotbollsmörkret och hittade det med ett märkligt mål av James Keene.

BP hade inte roligare minnen med sig till Borås Arena. 1-4 senast mot Djurgården, sved. Och Elfsborgs 0-5 mot MFF smärtade värre än så.

Elfsborg var det bättre laget i den första halvleken där man fört spelet och stundtals skapat rejält tryck mot BP:s straffområde. Helgi Danielsson i Elfsborg har haft några riktigt bra målchanser men inte haft marginalerna på sin sida. Philip Haglund spelade sjyst när han valde att inte ramla när han i friläge gick förbi Ante Covic som var på BP-spelaren i straffområdet och i obalans fick Haglund inget tryck i skottet mot det öppna målet. Pablo Pinones-Arce har även haft en fräck och snabbt slagen frispark som Covic fantomräddade.

Målet som löste upp åtminstone några av Elfsborgs nervknutar kom på hörna från Stefan Ishizaki, åtta minuter in på andra halvlek. Bollen tog i bröstet på Keene som stod precis där han skulle och närmast som en reflex kunde styra bollen i mål.
Keene sprang på allt och lite till och var en ständig irritation för BP-försvaret. Brommapojkarna jobbade sig fram till ett par farliga lägen, även sedan Elfsborg fått bättre styr på nerverna, men mer än nära blev det aldrig.

Henrik Larsson sänkte AIK

Henrik Larsson blev stor matchvinnare med sina två mål, när Helsingborg besegrade AIK med 3-2 på hemmaplan.Fotboll, allsvenskan, Helsingborg - AIK

Den första halvleken var jämn spelmässigt. Hemmalaget gjorde två mål i slutet av halvleken. 1-0 kom i den 44:e minuten. Helsingborg kom med många spelare högt uppe. Henrik Larsson nickade bollen i sidled till Rasmis Jönsson som lättade snett inåt bakåt till den blivande Udinesespelaren Andreas Landgren vars välriktade studsande skott satt lågt till höger.

Bara minuten senare ökade Henrik Larsson på till 2-0, efter en fin slagen frispark.

AIK reducerade i den 62:a minuten efter en hörna från Bojan Djordjic. Jos Hooiveld registrerades för målet, men det var tveksamt vem som egentligen var sist på bollen och senare ändrades målskytten till "självmål"

AIK jagade kvittering, men då klev hemmalaget fram. I den 70:e minuten gjorde Henrik Larsson sitt andra mål för dagen. René Makondele sköt ur vänsterinnerläge ett rungande skott i stolpen. Returen nickade sedan Larsson i mål.

AIK reducerade i slutet av matchen genom Dulee Johnson. Ortiz sköt utifrån ett markskott som fastnade på Johnson. Liberianen vände bort Marcus Nilsson och lättade elegant in sitt och AIK:s andra mål för kvällen.

Helsingborg vann välförtjänt en stundtals het och i stora delar av hemmalaget väl genomförd match.

VM-Silver till Gustav Larsson

Cykel, VM

Upphunnen, omkörd och utklassad. Än sen då? När man äntligen har den dinglande om halsen — den historiska medaljen. - Den var efterlängtad, säger Gustav Larsson efter VM-silvret i tempo.

Larsson, 29, från Gemla i Småland och numera med postadress Monte Carlo blev förste svenske proffscyklist att ta medalj i både VM och OS. Nu som i Peking förra året ett silver.

Båda gångerna slagen av Fabian Cancellara, den schweiziske fantomen i sadeln. Världens i särklass främste tempospecialist som nu är uppe i tre VM-guld och ett OS-guld.

I Mendrisio handlade det om utklassning. Det var Cancellara i en egen division. Resten i en annan. Näst bäst i den: Gustav Larsson.

Han startade minuten före Cancellara. Han var en minut och 27 sekunder bakom schweizaren efter 49,8 kilometer. Redan i början av andra varvet (av tre) svischade stallkamraten i Saxo Bank förbi. Den typen av förnedring kan sänka vem som helst.

- Hade jag inte varit förberedd på det hade jag nog varit knäckt, tror jag. Men jag visste att han kan köra riktigt, riktigt fort, att han kan ta en minut på mig över två mil och jag visste att han skulle kunna komma i fatt och jag var beredd på det också.

Att se ryggen på Cancellara vände Larsson till sin fördel.

- Jag tog honom som punkt för att fortsätta mitt eget race. Jag visste att det inte var kört för att han var förbi och jag visste att jag körde för andraplatsen.

I flera kilometer skuggade han Cancellara, så närgånget att en domare körde upp vid sidan och gav honom en varning.

- Jag förstår inte varför. Jag var 20 meter efter och såg alltid till att vara det också. Jag åkte aldrig in på rulle eller så.

- Schweizarna ville väl ha upp bilen bakom Fabian och ville självklart att jag skulle släppa. Men jag körde fortare på vissa ställen och han på andra och det blev lite dragspel.

- Hade du kontroll in i mål?

- Det hade jag, men visst, på ett tempolopp är man alltid nära att spränga sig så man vet inte förrän man är i mål.

Silvermedaljen var aldrig i fara, Larsson hade Tony Martins tid att köra på och distanserade den tyske bronsmedaljören med en minut och tre sekunder.

- Hur står sig VM-silvret jämfört med OS-silvret?

- OS-silvret var klart större för min del. Det var första gången jag verkligen fick visa upp mig och dessutom var jag bra närmare Fabian då, det var mycket tätare mellan oss. Då körde jag för att vinna guldet, nu var det för att ta silvret.

TT: Hur firar du medaljen?

- Det får vi se, troligen med en pizza...Min far och min bror är här och vi letar nog upp ett ställe att äta på, troligen i Italien.

TT: Stannar du kvar och följer söndagens linjelopp trots att du inte får köra?

- Jag tror det. Jag tror inte att han (förbundskaptenen Glenn Magnusson) vågar byta ut någon i det här sena laget.

Larssons silver är den femte svenska medaljen i cykel-VM för proffs genom tiderna — och bara den andra i ett tempolopp. Michael "Roddarn" Andersson var först att stå på pallen (silver) efter ett VM-tempo för exakt tio år sedan.

Fredrik Ericsson slutade på 39:e plats i VM-tempot, över sex minuter efter Cancellara.

KÄLLA/TT

Ingen tv-bolag har köpt matchen mellan Danmark och Sverige

Ingen tv-sändning är klar för VM-kvalet mellan Danmark och Sverige.

Samma sak gäller all inhemsk fotboll och landslagens hemmamatcher efter 2010, samt EM 2012.

– Jag är inte orolig, lugnar fotbollsbasen Lars-Åke Lagrell.

När det gäller fotbolls-EM i Polen/Ukraina 2012 har Europeiska Fotboll, U21, EM, Sverige - Vitrysslandfotbollsförbundet (Uefa) tillsammans med EBU (European Broadcasting Union) slutit avtal med 36 länder, men Sverige tillhör inte den skaran.

– Nej, det är några länder där det tar längre tid. Däribland Tyskland, Sverige och Storbritannien. Det finns ingen tidsplan men förhandlingar pågår, hälsar Uefas generalsekreterare David Taylor via sin presstjänst.

Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell tror inte det finns någon risk att det blir svart i rutan. Varken i VM-kvalet från Parken i Köpenhamn den 10 oktober eller från fotbolls-EM 2012.

– Nej, sådana här saker brukar lösa sig. Det tar bara lite tid. Jag kan inte påminna mig något stort idrottsmästerskap som inte visats i svensk tv, säger Lars-Åke Lagrell.

– Men jag håller med om att det skulle vara en stor skandal om det inte går att se Danmark mot Sverige.

Lagrell betonar också att förbundet inte har någonting med sändningsrättigheter att göra när matcherna går utanför Sverige. Däremot ansvarar förbundet för rättigheterna till landslagens matcher på svensk mark, samt för allsvenskan, damallsvenskan, superettan och Svenska cupen.

Anbud för att förvärva de rättigheterna ska ha inkommit till förbundet senast under fredagen. Ännu finns inga konkreta bud, men Lagrell hyser stort hopp om att förslagen trillar in under fredagen.

– Jag vet att det finns ett intresse, säger han till TT.

Vid den senaste förhandlingen köpte schweiziska Kentaro Group rättigheterna för perioden 2006–2010, och det kan mycket väl bli så igen.

– Jag skulle tro att de är intresserade, men det är inget jag kan bekräfta, säger Lagrell.

Enligt Elfsborgs ordförande Bosse Johansson, som även är ordförande i Svensk elitfotboll (SEF), vill fotbollsrörelsen tjäna ungefär 300 miljoner kronor per år på att sälja tv-rättigheterna.

Det tidigare avtalet, som går ut i december 2010, gav enligt Aftonbladet 260 miljoner kronor per år.

– Det är enskilda personer som har uttalat sig om de beloppen, men det är ingenting som jag vill göra. Det är en så komplex process så det är svårt att säga vilka belopp det blir, avslutar Lars-Åke Lagrell.

70 000 kr i böter för Djurgården

Hammarby väntar nu på sitt straff efter skandalscenerna på Söderstadion.

Djurgården fick samtidigt sitt på torsdagen – 70 000 kronor i böter.

Bråket i samband med Djurgårdens hemmamatch mot Malmö FF den 14 september gav också säsongens hittills strängaste straff. Medan flera av de tidigare bötesbeloppen legat kring 25 000 kronor får nu Djurgården nästan böta tre gånger så mycket.

– Det gäller tre förseelser, inkastade föremål, pyroteknFotboll, Allsvenskan, Djurgården - Häckenik och obehörigt beträdande av planen. Straffvärdemässigt är det lika stort för alla tre förseelser, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till TT.

Det var efter Malmös 2–1-mål som publik kastade in bland annat ölburkar i samband med en hörna. Då Djurgårdsbacken Jan Tauer skallade Malmö-spelaren Rick Kruys och fick rött kort tog sig ett flera personer i publiken sig in planen, vilket tvingade domaren att avbryta matchen i tio minuter.

För Tallinger och disciplinnämnden har det varit bråda tider. I tisdags fick man ännu ett fall att ta ställning till i samband med Hammarbys hemmamatch mot Gais, då delar av publiken tog sig upp mot hedersläktaren och hotade Hammarbys ledning. Även den matchen fick avbrytas.

I väntan på att få sitt straff har nu Hammarby börjat arbetat med att försöka identifiera dem som försökte att konfrontera ledningen på läktaren.

– Vi har påbörjat identifikationen men det är lite tidigt att säga något ännu, säger klubbens informationschef Urban Rybrink.

Ny Real seger

Ett tidigt mål från Cristiano Ronaldo och en säker Kaká-straff i andra halvlek gav Real Madrid en 2—0-seger mot Villarreal. I den andra minuten gjorde Ronaldo ett ryck på vänsterkanten, skar in mot straffområdet och sköt ett lågt skott i mål. Det var portugisens femte på fyra matcher i ligan.Fotboll, La Liga, Real Madrid - Deportivi la Coruna

Villarreal fick spela hela andra halvlek med en man mindre sedan försvararen Gonzalo Rodriguez skickats ut tio minuter före halvtid. Anledningen var att Rodriguez träffat Kaká med en hög spark i bröstet och fått sitt andra gula kort.

Både Real och främsta rivalen Barcelona har vunnit alla sina matcher och toppar den spanska ligatabellen.

Oavgjort i Örebro

Fotboll, Allsvenskan, Örebro - IFK Göteborg FOTO:Bildbyrån

Oavgjorda matcher är inget att sträva efter i en allsvensk toppstrid. Örebro och IFK Göteborg spelade 0-0 på Behrn arena på onsdagskvällen och gladast för det resultatet är nog lagets konkurrenter i toppen.

I och med det oavgjorda resultatet gick båda lagen miste om chansen att sätta press på sina konkurrenter i toppen. Trots det var lagens båda tränare relativt nöjda med varsin poäng.

-Vi vet att det här verkligen inte är någon lätt match. Örebro är ett mycket bra lag så därför är jag nöjd med vår match sett till 90 minuter, sade IFK Göteborgs tränare Stefan Rehn efter matchen.

Sixten Boström i Örebro höll med.

-Vi kunde haft lite mer tålamod och precision i de avgörande passningarna men sett till hela matchen är jag ganska nöjd.

Matchen luktade 0-0 redan i ett tidigt skede. Lagen hade några halvchanser under den första halvleken men annars var det mest ett ställningskrig.

Stefan Selakovic hade ett nickläge från nära håll i matchens tionde minut. Kort därefter ville Örebro ha en straff sedan Markus Astvald fallit innanför IFK Göteborg straffområde men domare Stefan Johannesson valde att fria. I övrigt hade båda lagen svårt att komma till några riktigt heta målchanser. Örebrotränaren Sixten Boström valde märkligt nog att bänka en av lagets bästa spelare, Nordin Gerzic. Det fick effekter på Örebros offensiv som inte var sig lik när även finländske landslagsmannen Roni Porokara saknades på grund av avstängning.

-Vi gjorde en väldigt bra match när vi vann borta mot Kalmar senast då Nordin var avstängd. Därför var det svårt att ställa över någon av de som var med då. Sedan var tanken att vi skulle utnyttja hans fräscha ben i den andra halvleken, sade Sixten Boström.

Sixten Boström valde nämligen att sätta in Nordin Gerzic ganska tidigt i den andra halvleken. Bytet blev lyckat och Örebro kunde flytta upp positionerna i banan något. Den andra halvleken präglades annars mer av kamp och slit än av skönlir. Detta märktes på planen där känslorna mellan spelarna stundtals var väldigt heta.
Trots att det inte blev seger mot Göteborg så finns Örebro med som en utmanare i toppen. Göteborgs tränare Stefan Rehn tror dock inte att laget kommer kunna slåss om guldet i år.

-Kapaciteten finns där, helt klart, men kanske är de lite för många poäng efter, sade han.