söndag 30 augusti 2009

I samarbete med TV 4 och Csports.se

Göteborg krossade Elfsborg

Fotboll, Allsvenskan, IFK Göteborg - Elfsborg

Göteborg krossade Elfsborg i den andra halvleken där man gjorde hela fyra mål med bud på fler. Efter en spelmässigt jämn första halvlek där intensiten var hög så blev spelet bättre i den andra med samma kampanda. Göteborg tog ledningen i den 55:e minuten efter en fin frispark från Hjálmar Jónssons som först via vänsterstolpen gick in i mål via Ante Covic.

Två minuter efter det målet small det till igen bakom Covic när Hannes Stiller fick två chanser på sig nära målet att trycka in bollen i nät.

Elfsborgs försvarsspel var inte rent ut sagt uselt och 3-0-målet var en riktig bjudning av Covic i den 65:e minuten när han tvekade på ett frisparksinlägg från Stefan Selakovic där Stiller knoppade in bollen. Två mål från Stiller assisterad av Selakovic.

Matchen var avgjord efter Stillers andra mål i matchen och hemmalaget kunde fastställa slutresultatet 4-0 efter ett vackert mål från skytteligaledare Tobias Hysén som med ett direktvolleyskott överlistade den övergivne Covic.

Göteborg gick upp på en andraplats i tabellen - en poäng bakom serieledande AIK. Elfsborg petades därmed ned på en tredjeplats - en poäng bakom IFK.

Platt fall för Atlético de Madrid

Det blev plattfall för Atlético i mötet med Málaga. Båda lagen inledde matchen piggt, och det skapades chanser åt båda håll. Första målet föll i den 33:e minuten då Duda hittade fram Baha som satte dit 1-0.

Fem minuter in på den andra halvan luktar det kvittering sedan Simão åter lyckades hitta Kun Agüero, men hemmaförsvaret lyckas åter reda ut problemen.

I den 61:a minuten ökade Manu på till 2-0, och Xavi Torres fastställde slutresultatet.

Seger för Athletic

Hemmalaget Athletic var riktigt nära att näta två gånger redan i den första halvleken, men Carlos Kameni räddade det vitblå laget från Barcelona två gånger. Espanyol saknade inte chanser, både Ivan Alonso och Verdú hade bra lägen att göra mål, men Espanyols avslut gick oftare utanför målramen än på.

I den 77:e minuten fick Gaizka Toquero bollen och avancerade mot straffområdet. Han fick sedan på ett bra skott, som satte till höger om målvakten.

Juventus slog Roma

Först Inter. Sedan Juventus. Guldfavoriterna i Serie A fortsätter att vinna. Juventus besegrade Roma med 3-1 efter två mål av nyförvärvet Diego.

I lördags krossade Inter stadskonkurrenten Milan med 4-0 i årets första Milanoderby. Dagen efter var det dags för ytterligare en stormatch i den italienska ligan - Roma tog emot Juventus på Olympiastadion.

Juventus, som i år har värvat flera tunga pjäser; Diego, Felipe Melo och Fabio Cannavaro, tog tag i matchen direkt.

Diego, som köptes från tyska Werder Bremen, gick mållös från ligadebuten mot Chievo. Målen skulle i stället komma i den andra omgången - och de var snygga.

Romas Marco Cassetti fick inte ordning på bollen vid mittlinjen, då högg Diego direkt. Först snodde han bollen, sedan drev han i full fart mot målvakten Julio Sergio, han viftade bort norrmannen John Arne Riise i steget innan han med en yttersida placerade in 1-0 vid den bortre stolpen.

Sedan stack hemmalaget Roma upp - men bara tillfälligt. Pizzaro petade snabbt igång en frispark. Daniele De Rossi tog emot och drog till. Juventus målvakten Gianliugi Buffon, som dirigerade muren, stod för långt ut och hann inte reagera på De Rossis projektil - det var kvitterat.

Men det var Juventus nyförvärv Diego allt skulle kretsa kring i den här matchen.
I den 68:e minuten skarvade anfallaren Vincenzo Iaquinta vidare ett uppspel på djupet mot Diego. Brassen fintade läckert bort mittbacken Mexes innan han satte 2-1.

På tilläggstid fastställde ett annat nyförvärv, Felipe Melo, slutresultat till 3-1.

Ny seger för Häcken

Fotboll, Allsvenskan, Halmstad - Häcken

Häcken vann med 4-0 borta mot Halmstad i en match där klasskilnaden var enorm. Halmstad började bra, men lyckades inte skapa några vassa chanser.

Istället tog Häcken ledningen efter att Christian Järdler slarvar med bollen vid det egna straffområdet. Chibuike tog bollen och frispelade sedan Paulinho som iskallt la upp bollen i högerkrysset.

I den 30:e minuten blev Jonas Henriksson mycket snyggt frispelad av Chibuike, Henriksson rundade den utrusande Karl-Johan Johnsson och rullade in bollen i öppet mål.

Häcken kontrade sönder Halmstad under den första halvleken. I den 39:e minuten kontrade Häcken. Paulinho vände bort Sævarsson och spelade fram Erik Friberg som löpte mellan Halmstads mittbackar och slog in 0-3 mitt i mål, retfullt nära den utrusande Karl-Johan Johnsson.

Efter det började hemmaklacken skandera:

- Avgå Janne Avgå Janne.

I den 42:a minuten blev hemmaspelaren Christian Järdler utvisad, och då lämnade stora delar av publiken Örjans Vall.

I den 54:e minuten kunde Jonas Henriksson ohotat nickskarva in 0-4.

Häcken gick i och med seger förbi Helsingborg upp på en imponerande femteplats i tabellen, dock med en match mer spelad. Halmstad får nog åter börja snegla mot lagen bakom i tabellen.

Elm vinnare i sin sista match med Kalmar

Fotboll, allsvenskan, Kalmar - Hammarby FOTO:Bildbyrån

Kalmar besegrade Hammarby tidigare idag på hemmaplan. Det var matchen då Rasmus Elm tackade för sig. Rasmus Elm byttes ut i slutet av matchen, och han hyllades av hemmapubliken både under och efter matchen.
- Det är fantastiskt, men samtidigt tråkigt att det är över nu. Jag får tacka alla för det fina mottagandet. Det har varit helt underbara år i Kalmar, säger Rasmus Elm till PPV.

Tillbaka till matchen då. Den första halvleken var spelmässigt en jämn historia. Det stora skillnaden var att Kalmar gjorde mål på sina lägen.

Efter drygt en halvtimme spel missade Hammarby i försvaret, och Tobias Eriksson kom igenom. Han placerade bollen mellan benen på Shaaban. Bara två minuter efter det ökade Kalmar på till 2-0. Återigen var det Hammarbys försvar som bjöd på ytor och tid. Daniel Mendes fick god tid på sig, innan han skickade iväg en projektil som satt i krysset.

Hammarby hade som vanligt svårt att skapa klara målchanser. Två minuter innan pausvilan gjorde hemmalaget sitt tredje mål i matchen. Ricardo Santos fick på ett bra skott, som Shaaban räddade. På returen dök Tobias Eriksson och tryckte in bollen i mål.

I den andra halvleken försökte Hammarby att lyfta upp spelet, men hemmalaget hade bra kontroll på händelserna. Kalmar vann matchen och det var en odiskutabel seger.

Rättvist seger för AIK

AIK dominerade matchen mot Trelleborg i princip genomgående. Slutminuterna innehöll en forcering av TFF där AIK inte orkade hålla lika mycket boll och inte heller orkade hålla uppe den höga pressen som man hade ända tills det återstod cirka fem minuter.

Dulee Johnson svarade för matchens enda mål, inslaget i minut 64 efter förarbete av António Flávio som idag visade att han mycket väl kan bli en allsvensk stjärna. Han var i en klass för sig idag i en match där många AIK-spelare svarar för riktigt bra insatser i med rörligt spel med många platsväxlingar, inte minst i andra halvlek.

AIK:s insats var kanske årets bästa men ändå var det nära kvittering i slutsekunderna när TFF får sitt bästa läge då Marcus Pode frispelades. Daniel Örlund avstyrde vilket innebar hans elfte nolla för säsongen.

Svennis på jakt efter Ljungberg

Enligt tidningen News of The World är Sven-Göran Eriksson på jakt efter Fredrik Ljungberg och Christian Vieri.

Enligt den brittiska tabloiden News of The World hoppas Svennis att stjärnorna ska avsluta sina karriärer i Notts County - dit de ska lockas med lukrativa avtal.
"Vieri och Ljungberg kan vara frestade att skriva på lukrativa kontrakt för att hjälpa Notts upp från League Two, skriver tidningen.

Ny seger för Chelsea

Chelsea tog en ny seger, när man på hemmaplan besegrade Burnley med klara 3-0. Chelsea tog ledningen genom Anelka i slutet av den första halvleken. Två minuter in i den andra ökade man på till 2-0, genom Ballack.

A.Cole fastställde slutresultatet i den 52:a minuten. Burnley hade en del chanser, och då främst i första halvleken, men lyckades inte spräcka Chelseas nollan. Efter 1-0-målet var Chelsea klart det bättre laget, och Burnley hade inte mycket att sätta emot.

Inter förnedrade Milan

Fotboll, Serie A, Milan v Inter

Inter behövde bara 45 minuter. Sedan hade ligamästaren förnedrat stadsrivalen Milan. Årets första Milanoderby slutade 4-0.

I premiären debuterade Samuel Eto'o med att göra mål mot Bari. I den andra omgången, och säsongens första Milanoderby på Giuseppe Meazza, visade klubbens andra nyförvärv klass - eller kanske främst inköpen från ligakonkurrenten Genoa.

I den 29:e minuten hittade Diego Milito en lucka i Milanförsvaret. Thiago Motta tog emot bollen, lade den tillrätta och med vänstern placerade han in 1-0 bakom målvakten Marco Storari.

Sju minuter senare var det dags för framspelaren Milito att näta. Från straffpunkten, efter att Eto'o revs ner, satte Milito iskallt bollen precis under ribban.
Men förnedringen var inte slut där.

Gennaro Gattusos andra gula förvandlades till rött och Milan var ett decimerat lag. Då hade det bara gått 40 minuter.
På tilläggstid i första kom nästa kalldusch.

Efter ett läckert kombinationsspel satte högerbacken Maicon 3-0.
Där - efter 45 minuters spel - försvann gnistan i Milan.

I andra bevakade ligamästaren sin ledning - men de hade trots allt ytterligare en delikatess att bjuda på.

I den 67:e minuten, med sin högra vrist, borrade Dejan Stankovic in 4-0 i Storaris vänstra kryss. Läckert. Otagbart. Total förnedring.

I lördagens andra match kryssade Bari, som i premiären spelade 1-1 mot Inter, mot Bologna, 0-0.

Åtvidaberg föll på hemmaplan

Åtvidaberg förlorade igår på hemmaplan mot Falkenberg. Åtvidaberg hade mycket boll i den första halvleken, och laget skapade en hel del chanser. Åtvidaberg valde att spela med Dejan Došlić ensam på topp. Falkenberg spelade väldisciplinerat i försvaret, och laget anföll med mycket folk när tillfället gavs. I den 10:e minuten skapade FFF sin första farlighet, när Tobias Nilsson drog på ett distansskott, som gick strax utanför. Åtvidaberg hade kommandot i den första halvleken. Laget skapade massor med hörnor, men få av dessa blev farliga. Gästernas försvarsspel var mycket bra under hela matchen, och när Åtvidaberg kom till avslut, då stod Stojan Lukić i vägen.
Den första halvleken var ganska tempofattig, och det berodde främst på att gästerna backade hem, och krympte ytorna. Åtvidaberg hade egentigen ingen bra lösning på det under hela matchen. Närmast mål för Åtvidaberg var Jesper Arvidsson som i den 37:e minuten hade ett bra skott, som Lukić gjorde en bra räddning på.
Hemmalaget hade övertaget även i början av den andra halvleken. I den 49:e minuten spelade Došlić fram Haris Radetinać, som med en yttersida träffade stolpen. I mitten på den andra halvleken jämnade Falkenberg ut spelet, och hemmalaget hade svårt att komma till några farligheter. Falkenberg i sin tur började ta för sig allt mer och mer. I den 64:e minuten sköt var Falkenberg nära att ta ledningen i matchen. Peter Nilsson sköt från distans, Henrik Gustavsson i hemmamålet räddade, men på returen höll sig Stefan Rodevåg framme, men han sköt över.
Åtvidaberg gjorde dubbelbyte i den 65:e minuten, och gick över att spela med två anfallare på topp. Inhopparen Viktor Prodell hade en bra möjlighet i den 67:e minuten, men Stojan Lukić stod som så många gånger förr i vägen.
Tre minuter senare tappade Åtvidaberg bollen på mitten, och Falkenberg kontrade. Robin Ganemyr rann igenom, och placerade in ledningsmålet. Efter målet blev hemmaspelarna stressade, och spelet låste sig. Åtvidaberg fick aldrig något flyt i sitt spel. Viktor Prodell och Christoffer Karlsson försökte med skott från distans, men båda sköt utanför.
I den 78:e minuten spelade Peter Nilsson fram David Svensson, som ökade på till 0-2. Efter det började Åtvidaberg satsa allt mer framåt, och i den 80:e minuten sköt Kristian Bergström i stolpen. David Svensson fastställde slutresultatet i den 83:e minuten.
I och med segern hakade Falkenberg på toppstriden, och ligger nu bara tre poäng efter Åtvidaberg. Åtvidaberg möter i nästa omgång IFK Norrköping på bortaplan.

Steven Gerrard avgjorde för LIverpool

Steven Gerrard

LIverpool har fått ganska dålig start i årets Premier L. Lagets kapten Steven Gerrard har fått en del kritik. Igår visade han sin klass när han avgjorde bortamötet mot Bolton.

Liverpool hade mest av spelet i den första halvleken, men det var Bolton som i den 32:a minuten tog ledningen. Efter en hörna kom bollen till Elmander, som nickade bollen mot mål. Bollen kom sedan till Kevid Davies som lyckades peta in bollen i mål.

Med fem minuter kvar av den första halvleken kvitterade Liverpool. Även den här målet kom efter en hörna. En hörna nickades bort, men Liverpool bet sig fast. Glen Johnson skar in från sin högerkant och skickade iväg ett fräsande vänsterskott som smet in lågt bakom en chanslös Jääskeläinen.

Två minuter in i den andra halvleken fick Tamir Cohen på en jätte träff, och hemmalaget var i ledningen på nytt.

I den 54:e minuten blev målskytten Davies utvisad, och två minuter senare kvitterade Liverpool genom Torres.

Efter det jagade Liverpool ett segermål, och med sju minuter klev Gerrard fram. Gerrard tryckte iväg ett mäktigt halvvolleyskott från straffområdeskanten och bollen gick rakt upp i nättaket.

Torres hade ett mycket bra läge att öka på ledningen med tre minuter kvar, men Boltons målvakt svarade för en jätte räddning.

Liverpool tog där med en viktigt seger.

Arsenals Diaby avgjorde för fel lag

Fotboll, Premier League, Manchester United v Arsenal

Arsenals Diaby blev killen som avgjorde matchen mot Manchester Utd, men problemet var att han gjorde självmål. Halvlekens ända mål kom i den 39:e minuten.

Andrey Arshavin fick bollen på offensiv planhalva. Han avancerade mot Vidic, som valde att inte sätta press på Arshavin. Det hela slutade med att Arshavin dunkade bollen i krysset.

Arsenals gick till pausvilan med ledning.

I den andra halvleken började Arsenal bäst, och Arshavin var nära att öka på till 0-2, men Foster i hemmamålet gjorde en kanon räddning.

I den 58:e minuten var Rooney på väg igenom, men Almunia kom fel ut, och rev ned Rooney. Domaren blåste för straff, och Rooney slog säkert in straffen.

Fem minuter senare fick hemmalaget en frispark. Frisparken lyftes in i straffområdet, där Diaby nickade bollen i eget mål.

Efter det hade Arsenal svårt att skapa klara målchanser, och hemmalaget försvarade sig bra, och höll undan till en seger.

Real vann utan att imponera

Fotboll, La Liga, Real Madrid - Deportivi la Coruna

Real Madrid besegrade Deportivo på hemmaplan. Real Madrid började matchen bäst, och i den 26:e minuten tog man ledningen i matchen. Benzema sköt i stolpen, och på returen slog Raúl in ledningsmålet. Sju minuter senare kvitterade Deportivo. Real försvaret missade markering på Riki som slog in kvitteringen. I den 35:e minuten återtog Real ledningen, när nyförvärvet Ronaldo slog in en straff.

Innan halvleken var över lyckades Deportivo kvittera på nytt, och det genom Valerón. I inledningen av den andra halvleken hade Valerón ett bra läge att ge Deportivo ledningen, men han missade öppet mål.

I den 60:e minuten dundrade Lass in 3-2 för Real Madrid. Efter det hade Real bra kontroll på matchen, och var nära att utöka sin ledning. Både Kaká och Ronaldo hade lägen, men matchen slutade 3-2.