onsdag 16 september 2009

Arsenal vände 0-2 till seger 3-2

Standard Liege hade greppet om Arsenal, men Cesc Fabregas och hans lag lyckades komma loss.

Den belgiska hemmapubliken trodde nog inte sina ögon när Milan Jovanovic satte 2-0 till Standard Liege redan efter fem minuter.

Ellaquim Mangala satte 1-0 i den andra minuten sedan Eduardo stått för en miserabel skarvning vid det egna straffområdet, och tre minuter senare kunde Jovanovic dubbla ledningen från straffpunkten sedan William Gallas gått för hårt fram.Standard Liege-Arsenal_2009

Arsenal, som hade Vito Mannone i målet i stället för den sjuke Manuel Almunia, var chockat och första halvleken visade prov på det sämsta passningsspelet kanske någonsin sedan Arsene Wenger tog över.

I slutet av halvleken ryckte dock Arsenal upp sig något, och precis före pausvilan kom reduceringen. Abou Diaby stod för ett briljant förspel innan han hittade fram till Nicklas Bendtner, som enkelt kunde sätta dit 2-1.

Andra halvlek blev något bättre från Arsenals sida, även om det engelska laget fortsatte att ha ett långt sämre passningsspel än vi vant oss vid. Belgarna började emellertid att tröttna allt längre matchen gick och med drygt tio minuter kvar kunde Arsenal pusta ut då kvitteringen var på plats.

En mycket tilltrasslad situation efter en frispark från Fabregas kunde till slut punkteras när Thomas Vermaelen tryckte dit bollen. Liegespelarna var emellertid mycket upprörda då de menade att Alexandre Song tagit bollen med handen.

Ett möjligt både trött och förbannat Liege fick minuterna senare se kvällen bli helt förstörd när Eduardo tog revansch för sin miss vid 1-0 och petade in en hörna fram till 3-2. Kroatens mål blev matchens sista och Arsenal kunde trots stora besvär ta med sig tre poäng hem till London.

Kuyt räddade Liverpool

Fotboll, Champions League, Liverpool - Debreceni

Liverpool gjorde vad som krävdes när man på hemmaplan besegrade Debrecen. Matchen avgjordes i slutet av den första halvleken. Yossi Benayoun tog sig in i straffområdet och sköt, varpå den för kvällen duktige Debrecenkeepern Vukasin Poleksic räddade. På returen var han dock chanslös när Dirk Kuyt höll sig framme och petade in tillställningens enda mål.

Liverpool dominerade stora delar av matchen och hade föga överraskande mest boll. Men trots att "Pool" skapade ett par heta chanser att avgöra i den andra halvleken suckade hemmapubliken stundtals djupt när laget tappade boll på mittplan.

Debrecen, som slog ut Kalmar i den andra kvalomgången, bjöd upp till rejäl kamp. Laget vaskade fram ett par halvchanser i den andra halvleken och hade dessutom en bra period i mitten av den första.

Källström bakom Lyons seger

Kim Källström låg bakom Lyons seger mot Fiorentina. Miralem Pjanić gjorde matchens enda mål efter förarbete av Källström. Ett tio man starkt Fiorentina höll Lyon på sträckbänken - men bara i 76 minuter. Kim Källström fick bollen till höger i boxen, slog ett hårt inlägg som Sebastien Fray släppte retur som Miralem Pjanić rakade enkelt in 1-0 för ett dittills uddlöst Lyon.

Efter målet fick fransmännen ordning på spelet och radade upp mängder med målchanser. Källström, som fick mycket stryk men stod för en stark insats, fick en bra chans att punktera matchen tre minuter från slutet. Men svenskens hårda skott gick rakt på Frey.

"Viola" fick sista chansen i den 93:e minuten. Men Ricardo Montolivos närskott strandade på en Lyon-rygg och tillställningen slutade 1-0.

Den första halvleken var tuff och ful. Förutom fyra gula kort blev Alberto Gilardino utvisad på stopptid.

Italienaren hoppade upp med ryggen vänd mot Jeremy Toulalan och satte armbågen i fransmannens ansikte. Domaren Pieter Vink tvekade inte och visade rött kort direkt. Gästerna protesterade högvilt, men förgäves.

Oavgjort mellan Inter och Barcelona

Fotboll, Champions League, Inter - Barcelona

Toppmötet mellan Inter och Barcelona slutade utan någon segrare. Inför matchen kramades Zlatan Ibrahimović med sina gamla lagkamrater och det var mycket glada miner, men publiken mottog inte sin förre stjärna lika trevligt. Som väntat blev det en visselorkan så fort Ibrahimović rörde bollen.

Leo Messi skapade matchens första chans efter bara någon minuts spel när han sin vana trogen rann förbi några spelare och avlossade en farlig vänster som målvakten inte kunde hålla.
Och fem minuter senare fick Zlatan Ibrahimović en chans. Helt frispelet med en långboll tog svensken ner bollen på bröstet, men fick inte till avslutet.

Den starka öppningen från spanjorernas sida avtog en bit in i första halvlek och Inter tog sig in i matchen mer och med och efter en halvtimmes spel fick Diego Milito lagets första heta chans med ett skott inne i straffområdet. Avslutet var bra men Victor Valdes var med på noterna.

I den andra halvleken tog Barcelona över matchen, men skapade få klara målchanser. Interspelarna såg trötta ut, och med tur och skicklighet kunde man hålla nollan.

Inför matchen snackades mycket om Eto´o och Ibrahimović. Den matchen vann Ibrahimović som syntes mer av de två.

AIK besegrade MIF

Ishockey, Allsvenskan, AIK - Malmö FOTO:Bildbyrån

AIK tappade fokus rejält under mittperioden i premiärmatchen mot Malmö. Matchens hjärnsläpp stod dock rutinerade Dick Tärnström för när han med tvåhandsfattning slog Malmöstjärnan Carl Söderberg över knäet. AIK vann efter förlängning.

Efter en alldeles lysande första period tappade AIK plötsligt allt i mittperioden. 1-0 blev snabbt 1-1 och följdes upp av mängder av misstag och allmän grinighet.

När sedan Malmös poängspruta Carl Söderberg lyckades peta in 2-1 via Filip Olssons skridsko rann det oväntat över för lagkapten, förre NHL-stjärnan Dick Tärnströ som slog med full kraft över Söderbergs ena knä.

Söderberg föll ihop till isen och tog sig för knäskålen samtidigt som Tärnström fick de resterande Malmöspelarna över sig.

- Det var lite olyckligt. Jag slår väl efter honom och träffar olyckligt. Det var absolut inte meningen, sa Tärnström till Viasat i periodpausen.

Trots det oerhört fula tilltaget fick Tärnström bara 2+2 for slashing respektive roughing.

Matchen gick till förlängning där AIK satte det avgörande 4-3-målet.

Seger för Leksand

Ishockey, kvalserien, Växjö - Leksand

Topptippade Leksand vann första matchen i Hockeyallsvenskan, men det var AIK som vann toppmötet.

Leksand mötte outsidern Västerås IK på bortaplan och kunde plocka hem segern efter ett mycket sent segermål.

VIK stod upp mycket bra och i mitten av andra akten vände man 0-1 till 2-1 på en minut och det lutade åt ledning inför sista perioden - då kvitterade emellertid supertalangen Oliver Ekman-Larsson och gav likaläge inför sista perioden.

Där visade sig LIF vara det starkaste laget, men det var inte utan att det blev lite nervdaller. Först i den näst sista minuten kunde Eric Johansson, assisterad av Marcus Weinstock, göra 3-2 och ta hem segern.

Göteborg till final

Trots att Henrik Larsson och Marcus Lantz var tillbaka kunde IFK Göteborg vinna på Olympia.

En cupfinal stod i potten när IFK Göteborg reste ner till nordvästra Skåne för match mot Helsingborg, som kunde välkomna tillbaka Marcus Lantz och Henrik Larsson.

"Henke" och Lantz kom in i andra halvlek, men kunde inte ordna till segern för skånelaget som tidigt hamnade i underläge när Sebastian Eriksson gjorde 1-0 efter en dryg kvart.

Ledningen såg ut att stå sig till pausvilan, men då vann Rene Makondele en nickduell med Erik Lund och friställde då Erik Sundin som kunde stöta bollen i mål.

I andra halvlek dröjde det till det var en kvart kvar innan allsvensks skytteligaledare Tobias Hysén satte 2-1 och knappt tio minuter senare kom spiken i kistan när Theodor Elmar Bjarnason sköt in 3-1 strax efter att Henrik Larsson haft ett jätteläge på nick.

Sportal

Dagens matcher

En massa massa matcher spelas i Champions L. Höjdaren är givetvis matchen mellan Inter och Bercelona. Rapport från dessa matcher kommer efter 23.00