tisdag 21 juli 2009

Superettan: Ny seger för Mjällby

Fotboll, Superettan, Mjällby - Åtvidaberg 

Den första halvleken bjöd på jämtspel och mycket kamp på mitten. Båda lagen spelade bra defensivt, och det var få klara målchanser i den första halvleken.

I den 3:e minuten bjöd hemmalaget på en fin anfall, som avslutades av Daniel Bamberg strax utanför.

Mjällbys första klara chans kom i den 36:e minuten. Ett inlägg nådde fram till Juan Robledo, som nickade strax utanför. Strax där efter fick hemmalaget ett bra läge, men Stefan Thordarson sköt över.

I slutet på den första halvleken fick hemmalaget en frispark i mycket bra lägen, men Petru Racu sköt frisparken rakt på Mattias Asper.

Även den andra halvleken började jämt, och lagen prioriterade försvarsspelet i första hand.

I den 62:a minuten frispelade Marcus Ekenberg, Adam Berner som kom före IFK-målvakten och chippade bollen i mål.

Med tio minuter fick hemmalaget en kvitteringschans, men Marcin Burkhardt sköt utanför. Strax där efter fick Burkhardt en ny chans, men den här gången räddade Asper.

Med tre minuter kvar fick Marcus Ekenberg en bra chans att avgöra matchen, men han sköt utanför.

Norrköping jagade en kvittering, men Mjällbys försvar var mycket bra, och lyckades hålla undan till en ny seger.

Tour de France: Astarloza vann dagens etapp

Mikel Astarloza (Euskaltel) tog sin första vinst i karriären när han attackerade från en utbrytargrupp med 2 kilometer kvar av tisdagens bergsetapp. I topp-5 skedde inga förändringar, trots intensiva attacker. Jens Voigt (Saxo Bank) kraschade svårt i en utförskörning och behandlas på sjukhus.

Den 159 kilometer långa etappen mellan Martigny och Bourg-Saint-Maurice bestod i sin helhet av klättring och utförskörning över två berg i Alperna. En grupp med fyra cyklister, däribland Franco Pellizotti (Liquigas) som tog dagens båda bergspris, körde först över toppen på det andra och jagade mot mål med ett försprång till huvudfältet på nästan två minuter.

Vid foten av utförskörningen höll kvartetten på att bli upphunnen av cyklister som tidigare varit i utbrytning och med två kilometer kvar attackerade då Mikel Astarloza i Euskaltel som var orolig för de spurtstarka som höll på att hinna i kapp dem. Av de tre återstående i tätkvartetten var det ingen som efter en lång dag i bergen - sammanlagt nästan fem mils klättring - hade ben att svara och Astarloza kunde sträcka händerna i skyn över den första vinsten i karriären. 29-åringen har sedan tidigare en lagtempovinst i Castilla y Leon som enda merit.

 

Läs mer

Premier L:Portsmouth sålt

Premier league-laget Portsmouth har blivit uppköpt. Affärsmannen Sulaiman al-Fahim från Förenade arabemiraten, tar över fotbollsklubben efter ryssen Alexander Gajdamak.

Den 32-årige al-Fahim hade redan i maj kommit överens med klubben om ett övertagande, men godkändes först under tisdagen av den engelska högstaligan.

"Jag ser verkligen fram emot att jobba nära klubbledningen och supportrarna för att utveckla Portsmouth FC och leverera framgång framöver", säger al-Fahim i ett pressmeddelande.

TT

Rami Shaaban aktuell för spel i returen

100_5839

Rami Shaaban kom aldrig till spel igår när Hammarby förlorade på hemmaplan mot Örgryte. Det är dock ingen större fara med Shaaban, och han väntas vara klar för spel i returmötet. Hammarbys fystränare säger att Shaaban har åkt på en överansträngning i lårmuskelns fäste.

Han säger att Shaaban kommer att få behandling under dagen och att han kommer att få vila. Sedan hoppas man från Hammarbys håll att Shaaban ska vara igång igen i mitten på den här veckan.

En annan spelare som är på väg tillbaka efter sin skada i Hammarby är försvararen David Johansson. Han har tränat för fullt i över en vecka, och han väntas konkurera om en plats i laget inför returmötet med ÖIS.

Inter höjer bud på Samuel Eto'o

Nu kommer det uppgifter att Inter har höjt sitt bud på Eto'o. Flera medier uppger att dem sista förhandlingarna pågår, och att Inter har höjt budet till tio miljoner euro i årslön plus bonusar.

Barcelona förhandlar även med David Villa ut ifall affären med Zlatan Ibrahimovic inte blir klar.

Allsvenskan: Video från Örebro - Häcken

Allsvenskan: Video från Malmö - Halmstad

Allsvenskan: Video från Hammarby - Örgryte

Spotify till Iphone

iphone3gs

För att bevisa för Spotify att han borde få ett jobb utvecklade svensken Joachim Bengtsson världens första inofficiella Iphoneklient till Spotify.

Applikationen har hemsökt otåliga Iphoneägare via Youtube-klipp ett tag, men nu finns Spot äntligen att ladda hem från Cydia, för dem som har jailbreakat sin telefon.
Bakom applikationen ligger den svenske utvecklaren Joachim Bengtsson.

- Jag hade tänk på det rätt länge, om man älskar musik så är Spotify ovärdeligt. Men även när man ska ta sig mellan jobbet och hemmet så vill man ha musik. Jag visste att de jobbade på det med jag tyckte att det tog för lång tid, säger han.


- Det var jag som lade grunden och en kompis som heter Patrik Sjöberg som gjorde det till en komplett app.

Läs mer