onsdag 21 september 2011

Bara oavgjort för Milan


Mästarlaget Milan står fortfarande utan ligaseger den här fotbollssäsongen. På onsdagskvällen kom en ny poängförlust, när Udinese oväntat klarade 1-1.
18-årige Stephan El Shaarawy, nyförvärv från Genoa, blev poängräddare för Milan med sitt 1-1-mål i en bit in i andra halvleken.
Milan, utan skadade Zlatan Ibrahimovic, har därmed inlett säsongen med en förlust och två oavgjorda. Det gör att storlaget inte är bättre än 14:e i ligan efter tre omgångar. 

iPhone 5 släppt den 4:e oktober


Även om många redan spekulerat kring när Apple ska lansera sin nästa Iphone finns det anledning att fästa särskilt avseende vid datumet 4 oktober som Wall Street Journal nu går ut med på sin teknikblogg All Things D.
Wall Street Journal har sedan tidigare goda relationer med Apple, båda officiellt och via icke namngivna källor. Det är flera av dessa källor som nu har pekat ut 4 oktober som lanseringsdatum. Enligt källorna kommer presentationen av Iphone 5 också att innebära debut i de här sammanghangen för den nya Apple-vd:n Tim Cook, som för en knapp månad sedan tog över efter Steve Jobs. Försäljningen av den nya modellen planeras starta några veckor efter att den har lanserats.

Betatesta Battlefield 3

EA meddelade i dag att multiplayerbetan för Battlefield 3 kommer att öppnas upp för alla den 29:e september. Betan innehåller Operation Metro-kartan, där spelarna ska ta sig från prunkande parker i utkanterna av Paris till de livliga gatorna vid Paris-börsen. Det är spelseriens populära Rush-läge som används i betan där ena sidan attackerar M-COM-stationer, medan den andra sidan försvarar och skyddar. 

Multiplayerbetan kommer finnas tillgänglig till PlayStation 3, Xbox 360 och PC. Folk som förbokar den digitala PC-versionen via Origin kan börja spela betaversionen redan den 27:e september. Det gäller även folket som förbokat Limited Edition-versionen av Medal of Honor. 

Google + öppen för alla

Det har gått tolv veckor för de som var inbjudna att testa Google+. Nu öppnas det upp och alla som vill kan testa på utan en inbjudan. 

I samband med detta uppdateras även appen för Android och får Hangouts. Där kan man ha planerade eller spontana videomöten. Även iPhone-appen kommer att få uppdateringen. En annan nyhet är att man också kan använda ett anteckningsblock i Hangouts under ett videosamtal. Hur många som helst kan följa samtalet, men det kan max vara nio personer som deltar åt gången. 

Det är nu också möjligt att söka efter information i tjänsten, och inte bara efter personer som tidigare. Google + fungerar dock inte för er som är under 16-år. 

Rykte om billig HTC


Ungefär samtidigt som HTC lanserar Rhyme kommer nya uppgifter om en uppföljare till HTC:s enklare modell Wildfire S. Webbplatseb Pocketnow.com har kommit över något som ser ut att vara ännu ej släppta pressbilder på den kommande modell som kallas Pico eller Explorer. Om man går efter de specifikationer som den nya modellen uppges ha så ser den ut att bli en ersättare till HTC:s nuvarande modell Wildfire S.
Det är alltså fråga om en relativt enkel modell med skärmstorleken 3,2 tum. Operativsystemet vänats bli Android 2.3.4 i kombination med version 3.5 av HTC:s eget gränssnitt Sense. Någon prestanda-mobil lär den inte bli, eftersom processorn sägs ha klockfrekvensen 600 megahertz.
Källa: Mobil.se

Inter sparkar tränaren


Inter har bara tagit en poäng på de inledande tre matcherna i serie A-fotbollen. Förlustmatchen mot nykomlingen Novara (1-3) i tisdags kväll blev tränaren Gian Piero Gasperinis sista match i klubben. På onsdagen fick han sparken.
De assisterande tränarna Giuseppe Baresi och Daniele Bernazzani tar över tills vidare.
Gasperini var bara tre månader i Milanoklubben.