tisdag 4 oktober 2011

Apple släppte iPhone 4S


Den största nyheten i nya Iphone 4S är röstyrningstjänsten Siri, men det finns flera nyheter under skalet. Kameran är en av nyheterna. Den är på 8 megapixel och har en ny optik samt betydligt bättre ljusinsläpp för att klara bilder i mörker bättre. För filminspelning klarar den numera full HD och har bildstabilisering som gör att du får mindre skakiga filmer.
Processorn i Iphone 4S är Apples egen A5-processor som gör att telefonen ska vara upp till två gånger snabbare och enligt Apple så ska grafiken vara 7 gånger så kraftfull. A5 är samma processor som redan sitter i Ipad 2. Processorn ska enligt uppgift även hantera möjligheterna i kameran så man nu kan ha ansiktsigenkänning och enkelt få fokus där personerna i bilden finns. Ytterligare en sak som är ny i kameran är att den enligt Apple ska ha bättre automatisk vitbalans.
En stor del av nyheterna i Iphone 4S sitter i den nya versionen av iOS kallad iOS 5. Den finns i Iphone 4S från start och kan laddas ner till Iphone 4 och Iphone 3GS den 12 oktober. Röststyrningstjänsten blir dock exklusivt tillgänglig bara i Iphone 4S.
En ny app som Apple ska släppa heter Cards och gör att du i telefonen kan skapa gratulationskort som sedan skrivs ut och skickas som vanligt brev. Att skicka ett brev till Sverige på det här sättet ska kosta 5 dollar per brev.
Apple fick mycket kritik för antennen i Iphone 4 och den är nu omdesignad och ska enligt Apple ”smart” växla mellan två antenner för att skicka och ta emot. Iphone 4S klarar både GSM-standarden som vi använder i Sverige och cdma som används till exempel i USA, även om även de har gsm och 3G. Datahastigheten i Iphone 4S är 14,4 Mbit/s att jämföra med 7,2 som dagens Iphone 4 klarar.
Batteritiden ska tillåta 8 timmars prat i 3G -nätet och 14 timmar i 2G-nätet. Att surfa i 3G-nätet ska fungera 6 timmar och om du kör på Wifi ska det klara sig i 9 timmar. Videouppspelningen ska gå i 10 timmar och musik i 40.

WebbTV: iPhone 5

Idag presenter Apple den nya iPhone. Hittade den här video som visar hur iPhone 5 kommer att se ut. 

Ttska techsajten Giga tagit fram en verklig prototyp som med "98 procents säkerhet" ska överenstämma med den äkta varan.
Men även om Giga hävdar att de arbetat mycket vetenskapligt med sin prototyp och all den tillgängliga ingormation om produkten som cirkulerat, så är och förblir den tyska sajtens Iphone 5 också en spekulation.
Med 100 procent säkerhet vet omvärlden egentligen ingenting om Iphone 5, som i slutändan kanske bara blir en något modifierad Iphone 4.
Klockan 19.00 vet vi hur den nya telefonen kommer att se ut.