söndag 6 september 2009

Motala – FC Rosengård 0 - 2 Slut

TRYCK F5 för att uppdatera sidan:

IMG_0229

93 min Matchen är över.

91 min Josef Haddad får ett friläge för Motala, men Calington i målet gör en jätte räddning.

90 min Vi spelar nu på stopptid.

88 min Motala tappar bollen på mitten. och gästerna kontrar. Bollen kommer till Salif Camara Jönsson som rullar in 0-2.

86 min Rosengård kommer i en kontring där Johan Åkesson skjuter. Målvakten räddar, men orkar inte hålla bollen som rullar och träffar stolpen.

83 min Leinar skjuter frisparken strax utanför.

82 min Baskim Sopi drar på sig sin andra gula kort, och får där med lämna matchen.

82 min Motala får en frispark vid straffområdets gräns.

80 min Motala skapar en viss tryck mot Rosengårds mål, men chanserna lyser med sin frånvaron.

78 min En mycket dålig match just nu, där lagen försöker slå världsrekord i felslagna passningar.

75 min Motala försöker pressa på, men laget har svårt att komma till avslut. Rosengård försvarar sig mycket bra.

71 min Motala får ett jätte läge genom Leinar som skjuter från nära håll. Bollen tar på en försvare och går tätt utanför. Mycket nära en kvittering.

70 min Motala spelar slarvigt just nu. Laget ser stressat ut. Rosengård i sin tur ligger rätt i försvaret och satsar på kontringar.

65: Byte i Rosengård: Rrustemaj ut- Serdar Özay in

64 min Rosengård kommer i ett ny anfall, och bollen kommer till en fristående Rrustemaj som placerar in 0-1.

Hörnan blir farlig. Bollen går till Shabani som skjuter ett bra skott. Motalas målvakt räddar, och på returen skjuter Rrustemaj utanför.

62 min Rosengård får en hörna.

60 min Ganska dåligt tempo i matchen sista fem minuter.

58 min Rosengård kommer i ett anfall där Yli Shabani skjuter utanför.

55 min Hemmalaget har mycket boll, men skapar få chanser. Rosengård försvarar sig bra.

50 min Hemmalaget inleder den andra halvleken bra. Laget pressar högt, och Rosengård är pressat just nu.

47 min Försvaret nickar bort frisparken.

46 min Motala får frispark i bra läge.

Den andra halvleken har börjat.

Den första halvleken slutade 0-0, men båda lagen hade ett par bra chanser, och 1-1 hade varit mer logisk.

Första halvleken är över.

Målvakten kommer bra ut och tar bort bollen.

44 min Motala får en hörna.

40 min Ganska slarvigt spel just nu från båda lagen. Skapas ingenting just nu.

35 min Motala tappar boll på mitten, och Rosengård kommer i en kontring genom Rrustemaj som skjuter. Motalas målvakt gör en bra räddning.

34 min Fredrik Nilsson är mycket nära att ge gästerna ledningen, men hans skott går tätt över ribban.

32 min Cheick Diallo varnas i hemmalaget.

30 min David Leinar kommer till skott, och skjuter en bit utanför.

27 min Hemmalaget skapar sin bästa chans i matchen. Nezirovać skjuter från nära håll, men målvakten Calington gör en jätte räddning. Returen går ut till en Amar Muharemović, som skjuter och bollen räddas på mållinjen.

23 min Jätte läge för Rosengård där Liridon Rrustemaj kommer fri, men Rickard Göthberg gör en kanon räddning.

20 min Motala kommer till anfall, där Nezirovać spelar fram Andreas Högberg, som skjuter strax utanför.

19 min Hörnan nickas bort av hemmaförsvaret.

18 min Bra anfall av Rosengård som Martin Ingelsson avslutar, men bollen tar på en hemmaspelare till hörna.

15 min Efter en avvaktande inledning så har Rosengård lyft upp spelet sista minuterna, och man har lite mer att säga till om.

12 min Motala får dubbel hörna, där den andra blir farlig, men domaren blåser av, och det är frispark för Rosengård.

10 min Motala kommer till avslut genom Elvedin Nezirovać, men målvakten räddar.

7 min Motala har inlett matchen bäst, och är det laget som för spelet just nu.

4 min Rosengård skapar första heta chansen då Fredrik Nilsson sköt över från distans.

3 min avvaktande inledning från båda lagen. Motala har försökt att gå till anfall, men gästande försvar är med.

Matchen är igång.

Hej och välkomna till dagens sändning. Motala tar emot FC Rosengård i mittenmötet. Motala har halkat efter i tabellen, och laget parkerar på en sjätte plats. FC Rosengård ligger en poäng efter i tabellen.

Daniel Leinar gör sin 300:e match i Motala tröjan.

Dagens matcher

Idag åker jag till Motala för att se matchen mellan Motala och FC Rosengård. Den matchen kan ni följa minut för minut här på bloggen. Rapporter från Sydamerikas VM-kval kommer att droppa in under dagen.

Det spelas även cupfinalen idag mellan AIK och Häcken. Rapport från den matchen kommer under kvällen.

Brasilien är klart för VM

Brasilien är klart för VM. En 3-1-seger borta mot Argentina tidigt på söndag morgon, svensk tid, säkrade platsen i Sydafrika nästa sommar.

Brasiliens förbundskapten Dunga är ingen publikfavorit på hemmaplan, men han kunde jubla med sina spelare efter en effektiv och disciplinerad insats i Rosario. Även Argentinas förbundskapten Maradona har varit ifrågasatt men för hans del fanns inget att fira. Kritikerstormen lär tillta efter insatsen mot ärkerivalen.

Brasilien gjorde 1-0 och 2-0 inom loppet av fem minuter, båda efter frisparkar som skapade oreda i ett passivt argentinskt försvar. Först hittade Elano en helt fristående Luis Fabiano som kunde nicka in ledningsmålet efter 24 minuter. Kort därefter lyckade hemmalagets spelare inte få bort en retur och Luis Fabiano höll sig framme och utökade ledningen.

Ett litet glädjeämne för Maradona var debutanten Datolo som med ett vackert långskott i den 65:e minuten reducerade till 1-2. Men hoppet som väcktes hos de 42.000 hemmafansen på läktarna släcktes snabbt. Bara två minuter senare sänkte Luis Fabiano Argentina med sitt andra mål för dagen när han, elegant frispelad av Kaká, chippade in 3-1.

Maradona såg bister ut efter slutsignalen. Inte undra på. Argentina ligger bara på fjärde och sista direktplatsen till VM i den sydamerikanska gruppen, med Colombia och Ecuador flåsandes i nacken två poäng bakom. På onsdag väntar en svår bortamatch i Paraguay.

Paraguay slog på lördagen Bolivia med 1-0 och skuggar andraplacerade Chile, som fick nöja sig med 2-2 hemma mot Valencia. I de två resterande lördagsmatcherna blev det också hemmasegrar, Colombia slog Ecuador med 2-0 och Peru slog Uruguay med 1-0.

I kvalet i Nord- och Mellanamerika ökade USA:s förhoppningar om att nå VM. USA, som imponerade under för-VM i Sydafrika i somras, låg under mot El Salvador men vände till 2-1 genom mål av Clint Dempsey och Jozy Altidore. Den förre Hammarbyspelaren Charlie Davis var också nära att bli målskytt men fick se sitt skott räddat på mållinjen.

Honduras, som slog Trinidad och Tobago med 4-1, leder gruppen på bättre målskillnad än USA. Mexiko ligger på tredje plats efter 3-0 borta mot Costa Rica.

Två självmål av Kaladze när Italien vann

Efter tre raka mållösa vann Italien i Tbilisi sedan Milans mittback satt två bollar i eget nät.

Sverige har Zlatan, men Italien har Kakha. Så kan man sammanfatta kvällens VM-kvalafton och dess "matchhjältar". Marcello Lippis Italien fortsätter nämligen att spela knyckigt och sönderhackat och med en manöver utan egentlig klass, men när anfallarna inte hittar rätt så får man alltså oväntad assistens av Georgiens mest namnkunnige spelare.

VM-biljetterna till Sydafrika är därmed egentligen klara för gli Azzurri och möjligen lyckas även den buttre Marcello Lippi lägga locket på den polemik hans beslut att utesluta Antonio Cassano ur sitt VM-projekt framkallat i hemlandet. Men Cassano behövs, och trots den resultatmässigt ganska oproblematiska kvalkampanjen är det fortfarande uppenbart att det förutsägbara, långsamma och lite stabbiga laget behöver en spelare som kan göra det oväntade och som har all den teknik som laget i övrigt verkar sakna.

I Tbilisi försökte sig hemmalaget på anfallsspel och gav faktiskt världsmästarna en hel del problem. Héctor Cúpers mannar hade stort bollinnehav och tryckte på ganska bra, men gästerna kontrollerade skeendet utan att kontraslå med någon större effektivitet: en nick över mål av Camoranesi var det enda som fanns att notera.

Efter pausen var Italien aningen mer villigt att spela boll, men höll ändå på att hamna i underläge efter 9 minuter, då Gigi Buffon mirakulöst räddade Maccabi Haifaspelaren Dvalishivilis nick från närhåll. Två minuter senare tog matchen sin definitiva vändning, då Kaladze satte sin första boll bakom den egna keepern: långskott av Palombo, snöplig styrning och 0-1 på resultattavlan.

Strax efteråt var inhopparen Quagliarella nära att sätta 0-2-bollen vid bortre stolpen, men istället blev det Kaladze som än en gång styrde bollen förbi den egne keepern: nu på ett inlägg slaget av Criscito. I slutsekunderna var sedan Italien nära 3-0 sedan först Quagliarella (nick) och sedan Iaquinta träffat stolpen. Tre poäng och inget nervdaller i årets kvalspel, alltså. Men débâclet i Confed Cup har knappast raderats bort ur supportrarnas minnen och det krävs enorma framsteg från samtliga - förutom Buffon och Chiellini - om laget ska ha några möjligheter att försvara sitt VM-guld från 2006.