torsdag 3 november 2011

Ny förlust för LHC

Bara ett ynka mål i snitt under ordinarie tid de fem senaste omgångarna.

Trots många starka offensiva spelare i Linköping är det kris i anfallsspelet - och trots ändringar i kedjorna blev det ny förlust, efter 1-2 hemma mot Luleå.

Normalt hemmastarka Linköping har nu fyra raka matcher i egna arenan utan trepoängare.

Framför allt har östgötarna producerat alldeles för få mål. 38 efter 19 omgångar är näst sämst i serien och innebär ett snitt på bara två fullträffar per match.

Lägg till att LHC endast mäktat med fem ynka mål under ordinarie tid de fem senaste omgångarna och ni förstår att laget har problem med offensiven.

Piskade att hitta på något ändrade Hans Särkijärvi i kedjorna. Landslagsuttagne Andreas Jämtin inledde med Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac, medan Pär Arlbrandt, Sebastian Karlsson och Robin Figren bildade en helt ny trio.

Men Linköping hamnade i underläge ändå efter att Elias Fälth smällt in ett skott i power play.

Kvitteringen genom Jan Hlavac kom nästan direkt - och det var just tjeckerna och Jämtin som rörde runt mest i gästernas försvar.

Frånsett ett skott i ribban av Niklas Olausson och ett superläge för Simon Hjalmarsson - där Fredrik Norrena svarade för en grym räddning - kändes LHC närmare ledningsmålet.

Ändå var det just Hjalmarsson som såg till att ordna segern åt Luleå, knappt sex minuter före slutet.

Timrå föll mot SAIK

Timrå spelade långa stunder ut gästande Skellefteå. Men oförmågan att göra mål på de klaraste målchanser blev Timrås fall.

Elitseriens bästa bortalag Skellefteå tog tre poäng efter seger med 3-1 mot seriens sämsta hemmalag.

Skellefteås store matchvinnare blev målvakten Joacim Eriksson som tog nästan allt - han tog precis allt när Timrå desperat jagade segern i slutperioden. Skellefteåmålvakten var dock chanslös på Elias Granaths fruktansvärda slagskott som innebar kvittering till 1-1.

Skellefteås chanser var lätt räknade i slutperioden, men Bud Halloway behövde bara fem sekunder i power-play för att slå in 2-1 och i slutminuten säkrade Fredrik Hynning segern genom att lägga in 3-1 i tom Timråkasse.,

Mötet mellan elitseriens sämsta hemmalag och bästa bortalag blev en rafflande och jämn tillställning. Efter de två första perioderna hade Timrå spelat till sig ett litet övertag. Det var främst anfallstrion med tjecken Petr Vampola som härförare mellan Matt Murley och Martin Röymark som skapat en rad farliga målchanser.

Skellefteå agerade dock lugnt i egen zon och hade för det mesta rätt bra kontroll på Timrås framstötar. Skellefteå-målvakten Joacim Eriksson var dessutom på allra bästa spelhumör.

Frölunda vände mot Modo

Frölunda var i brygga efter första perioden med två måls underläge.

Fyra snabba mål i början av andra ledde fram till seger mot Modo i elitseriemötet med slutsiffrorna skrevs till 6-3.

En fantastisk inledning av den andra perioden bäddade för Frölundas seger över Modo. På nio minuter gick laget från två måls underläge till två måls överläge.

Efter 1.18 gjorde Mathis Olimb 1-2 och Frölunda började sin upphämtning. 9.00 Gjorde Joel Lundqvist 4-2. Där emellan gjorde Mika Pyörälä och Patrick von Gunten varsitt mål.

Modospelarna såg helt paralyserade ut på isen och Modo valde att byta målvakt efter det fjärde målet. Ut gick Anton Forsberg och in kom Mikael Tellqvist.

Inledningsperioden går inte till hockeyhistorien som någon av de mer underhållande. Modo var dock det laget som var något vassare, hade ett bättre passningsspel och skapade något vassare målchanser.

Det var också Modo som tog ledningen i matchen genom Janos Hari och Fredrick Meyer.

Även Frölunda tvingades byta målvakt. Frederik Andersen blev påkörd i mitten av första perioden och fick en lättare skada. Av säkerhetsskäl valde Frölunda att låta Magnus Hellberg att ta över målet efter första pausen.

I sista perioden jobbade Modo hårt för att komma ikapp, men Frölunda ökade ledningen till 5-3 genom Mathis Olimb mitt i perioden.

I spel fem mot tre kunde dock Modo reducera till 3-5 genom Rob Schremp, men närmare än så kom man inte.

Sista målet gjorde Mikael Johansson i tomt mål med fyra sekunder kvar.

HV vände mot Växjo

HV71 tog revansch mot Växjö.

Fyra mål i tredje perioden gjorde att serieledarna vände och vann med 4-2 - lagets åttonde raka seger.

HV71 kom till Växjö som serieledare och med sju raka vinster. Av det syntes inget - förrän i tredje perioden.

Då vände laget matchen med tre mål på mindre än sju minuter.

Daniel Grillfors prickade först krysset i mitten på perioden. Därefter satte Kamil Piros kvitteringen i powerplay. Ledningsmålet styrde Johan Lindström in med 3.34 kvar. Växjö tog timeout, men då avgjorde Oscar Sundh med 2-4 i tom kasse.

En stark vändning av HV71.

Noteras bör att Mikael Eriksson i Växjö hade ett rent friläge vid ställningen 2-1.

Växjö var annars bästa laget i början på matchen. Med hög fart och intensitet dominerade hemmalaget derbyts första period.

Målen kom - i powerplay. Växjö varför de är seriens näst bästa lag i numerärt överläge. Ilkka Heikkinen sköt två gånger från backplats på nästan identisk samma ställe, precis innanför blålinjen. Bara 42 sekunder skiljde mellan målen.

Detta var Heikkinens nionde och tionde elitseriemål. Åtta av dessa har den finländske backen gjort i numerärt överläge.

HV71 jämnade ut matchbilden efter paus, men Växjö kontrollerade ändå perioden på ett bra sätt. Den rejäla offensiven från bortalaget kom först i tredje perioden. Det räckte till seger.

AIK besegrade Färjestad

Färjestad har radat upp segrar och lämnat bottenträsket, medan AIK gått motsatt väg.

Men trenden bröts i elitseriemötet i Stockholm. Det blev botten upp då AIK vann med 3-2.

Efter en ganska tam första period, där Färjestad välförtjänt tog ledningen genom Patrik Lundh, vände allt.

Trots fyra förluster på de fem senaste matcherna fanns plötsligt massor av energi och framåtanda hos hemmalaget som vann skotten med 17-8.

Patric Blomdahl och Daniel Bång såg till att 0-1 blev 2-1 och hade det inte varit för Färjestads andremålvakt Fredrik Petterson-Wentzel, som ersatte Christopher Nilstorp, hade hemmaledningen kunnat vara större. Han räddade frilägen både från Victor Ahlström och Richard Gynge.

Mästarlaget Färjestad, som rest sig efter mardrömsstarten och hade vunnit sex av sina sju senaste matcher, stod inte att känna igen.

När Richard Gynge slog in en målvaktsretur fram till 3-1 efter 6.49 av tredje perioden blev uppförsbacken för brant för Färjestad, även om Christian Berglund reducerade och Färjestad pressade i slutet.

Förra säsongen förlorade AIK samtliga nio matcher mot Färjestad i grundserien och SM-semifinalspelet. Nu tog laget säsongens andra raka seger över Karlstadslaget och lämnade kvalplatsen. Färjestad ligger kvar på åttonde plats.

Källa:TT

Förlust för Spurs

Tottenham hade chans att säkra avancemang i Europa League. Men Spurs - utan hjärtopererade Harry Redknapp på bänken - ställde upp med ett orutinerat lag och förlorade med 0-1.

Kazan borde ha vunnit med större siffror, men Carlo Cudicini storspelade i London-lagets kasse. Italienaren agerade dock passivt på Natchos frisparksmål. Målvakten blev fastfrusen i marken och tittade på när israelen vackert skruvade in bollen.

Nederlaget var Tottenhams första sedan mötet med Manchester City (1-5) den 28 augusti. Den förlustfria sviten stannade därmed på tolv matcher.

Källa:Eurosport

Defy + börjar säljas i november

Det är en ny processor på 1 gigabhertz och uppfgraderingen till version 2.3 av Android som ska göra att Defy+ är snabbare än den tidigare modellen Defy.

Även batteritiden ska vara förbättrad, enligt tillverkaren är taltiden numera drygt 7 timmar och standbytiden 16 dagar.

I likhet med konkurrenterna Samsung Galaxy Xcover och Sony Ericsson Active ska Defy+ uppfylla tålighets-kraven för IP67-standarden. Det innebär att damm eller smuts inte ska kunna tränga in i telefonen och att den ska kunna befinna sig under vatten på 1 meters djup i 30 minuter.

Motorola uppger i ett pressmeddelande att Defy+ ska börja säljas den 10 november och att den kommer kosta cirka 2800 kronor.