onsdag 19 augusti 2009

Zlatan Ibrahimovis presenteras för 99000 fans

I samarbete med TV 4

Liverpool körde över Stoke

Liverpool tog sin första seger för säsongen, när man besegrade Stoke på hemmaplan. Liverpool var klart det bättre laget under hela matchen. Först målet kom redan 4:e minuten då Steven Gerrard spelade fram Fernando Torres som satte dit ettan.

I den 20:e minuten kom Torres igenom på högersidan, och spelade in
bollen till Insúa. Insúa fick stå helt fri, men missade målet.
Den första halvleken var ganska jämn. Liverpool var något bättre,
men Stoke stod upp bra under den första halvleken.
I den 77:e minuten bröt Grerrard igenom på högersidan. Gerrard
spelade in bollen till Kuyt som stötte in 3-0. På stopp tid gjorde hemmalaget även 4-0. Johnson slog ett inlägg, som Sörensen missbedömde. Bollen dök ner framför N'Gog som nickade in slutresultatet.

Burnley slog mästarna

Manchester Utd imponerade inte i segermatchen mot Birmingham i den första omgången. Ikväll spelade laget på bortaplan mot Burnley.
Burnley svarade för en mycket stark insats, och besegrade dem
regerande mästarna. Manchester gjorde ganska dålig första halvlek.
Hemmalaget tog ledningen genom Blake i den 19:e minuten. Blake fick på en drömträff, som överlistade Foster i målet. Manchester hade svårt att skapa klara målchanser.

I den 43:e minuten avancerade Oven med bollen, och spelade fram Evra som fälldes av Blake. Domaren blåste för straff.
Carrick smog en bra straff men danske målvakten Jensen räddade
straffen.

Hemmalaget gick ut i halvtids vilan med ledning.
Manchester pressade på för en kvittering i den andra halvleken, men
laget hade svårt att skapa heta målchanser. Burnley i sin tur såg
till att hålla den ledningen som man hade. Laget hade få försök
till anfall.

Fördel Atlético Madrid

Panathinaikos var det spelförande laget i den första halvleken.
Atlético Madrid valde att backa hem, och satsa på kontringar.
Hemmalaget hade flera bra chanser att ta ledningen i matchen.
Panathinaikos hade en boll inne, men målet dömdes bort för offside.
Istället tog gästande Atlético ledningen i matchen.
I den 35:e minuten blev Rodriguez frispelad av Forlan och han chippade in 0-1. Det var även ställningen i halvtid.

Två minuter in i den andra halvleken kvitterade hemmalaget. Atletico försvaret missade att ställa Salpigidis i offside, som lobbade bollen

skickade bollen i mål.

I den 73:e minuten reducerade Letto för hemmalaget. Letto fick bollen vid straffområdet och han drog på ett skott som gick in vid den främre krysset. Mycket vackert mål av Letto. I slutet av matchen
pressade grekerna på för en kvittering, men Atletico försvarade sig
bra.

Linus Törnblad till final

Friidrott, VM

Linus Thörnblad imponerade stort tidigare idag när han tog sig vidare till final. Han var felfri fram till 2.30. På 2.30 rev Thornblad en gång, men i den andra försöket seglade han enkelt över.

På fredag kväll går finalen.

Michel Salgado lämnar Real Mardid

071028 Fotboll, spansk, La Liga: Michel Salgado, Real Madrid.
© Bildbyrån - Cop 25
SWEDEN ONLY  FOTO:Bildbyrån

Real Madrid forstätter att sälja spelare. Idag blev det klart att Michel Salgado lämnar Real för spel i Blackburn. Martin Olsson som spelar i Blackburn får nu ännu svårare att ta en plats i försvaret. Michel Salgado har skrivit på ett tvåårskontrakt med Blackburn.

Dagens matcher

Idag spelas en del matcher i Champions L. Jag kommer i första hand att följa matchen mellan Liverpool och Stoke i Premier L. 22.00 tar Barçelona emot Manchster City och Zlatan Ibrahimovic väntas göra debut för sitt nya klubb. Rapporter från dessa matchen kommer direkt efter slutsignalen.