fredag 26 juni 2009

Livet går vidare, fast med tomhet

Livet går vidare även om det är tomhet som man känner efter att Sverige åkte ur. Hur som helst. Imorgon åker JAG med familjen på en utflykt, och på eftermiddagen bär det av till Norrköping. Jag ska se Sylvia spelade mot Oddevold. Hoppas på en spännande match även då. Jag kommer att blogga från mobilen under morgondagen, då jag inte vet hur det är med tekniken på arenan.

På återhörande.

Tankar efter det tunga förlusten

Fotboll, U21, EM, England - Sverige

Foto:Bildbyrån

Det är alltid tungt att se sitt lag åka ut på straffar. Just nu är det bara tomt, men det finns ändå lite glädje. Glädje över hur det “Nya landslaget” hämtade upp ett hopplöst underläge efter den första halvleken. Jag skrev redan efter Serbien matchen, att det är något speciellt och stort på gång. Dagens insats bevisar bara det jag skrev då. Jörgen Lennartsson och Tommy Söderberg väntade inte, utan slängde in två offensiva spelare direkt in i den andra halvleken.

Det tvekade inte heller att satsa på en trebackslinje med en kvart kvar, och slänga in ännu en offensivspelare i form av Robin Söder. Guillermo Molins passade fram till två mål, medan Robin Söder klackade fram till Bergs kvittering med nio minuter kvar.

Laget visade upp ett härligt moral, och vilja att göra någonting och inte bara avvakta eller spela av matchen. Robin Söder spelade skadad som vänsterback!!! under hela förläggningen. Att Guillermo Molins missade straffen är tungt inte minst för honom, och JAG hoppas att killen har bra psyke. Alla stora spelare har missat straff i avgörande lägen, men de stora spelarna skakar av sig det, och kör vidare. JAG hoppas att Molins kan göra likadant.

När jag såg Champions L finalen mellan Liverpool och Milan där Liverpool hämtade in 0-3 underläge, och vann sedan på straffar. Då sade JAG att JAG aldrig kommer att se något likadant. JAG hade fel.

Jag såg Åtvidaberg tappa 3-1 ledning mot Häcken förra året. Åtvidaberg förlorade matchen med 3-4. Att se dagens match och utvecklingen påminner mycket om dessa två matcher.

Sverige har gjort en otrolig insats och Sveriges fotboll har en lysande framtid.  

Sverige åkte ur på straffar

Allt gick emot Sverige i första halvleken

Fotboll, U21, EM, England - Sverige Foto:Bildbyrån

England tog ledningen redan i den 1:a minuten, efter en hörna. Sverige fick inte undan bollen, och den hamnade hos Martin Cranie som via Emil Johansson sköt in ettan. I den 7:e min fick Sverige en frispark. Ola Toivonen fick på ett bra skott, men målvakten gjorde en bra räddning. Istället för 1-1 ökade England på till 2-0 i den 27:e minuten. Återigen var det en hörna som svenskarna inte fick bort. Bollen landade hos Nedum Onuoha som sköt in bollen i mål. I det läget spelade Sverige utan Mattias Bjärsmyr som fick utgå för omplåstring. Mattias Bjärsmyr styrde sedan in ett inlägg i det egna målet. 0-3 i halvtid är otroligt tungt, med tanke på att vi var minst lika bra som England.

Vilken upphämtning!!!

Fotboll, U21, EM, England - Sverige

0-3 i halvtid och mer eller mindre uträknade. Då reste sig Sverige. Två byte i halvtid och en het Marcus Berg ändrade på det hela. Marcus Berg manade på sina lagkamrater från första början i den andra halvleken. Själv reducerade han i den 68:e minuten. Ola Toivonen skruvade in 2-3 i den 75:e minuten. Efter Toivonens 2-3 mål fick det svenska laget ännu mer energi, och pressade tillbaka England. Jörgen Lennartsson och Tommy Söderberg skickade direkt in Robin Söder.

Med nio minuter kvar slog inhopparen Guillermo Molins ett inlägg, mot Söder som klackade ned bollen till glödhete Berg. Berg dundrade sedan in kvitteringen.

Förläggning och straffar.

Fotboll, U21 EM, Semifinal, England - Sverige

I förläggningen var Sverige närmast ett seger mål. England tvinades spela med en man mindre då Campbell fick sitt andra gula kort. Faktum är det blev tio mot tio, då Robin Söder skadades i slutet av ordinarie tid, och spelade skadad i förläggningen. Sverige var det spelförande laget i båda förläggningarna, och närmast mål var Marcus Berg som nickskarvade i ribban med tio minuten kvar. Det hela fick avgöras på straffar, och här nedan kan läsa hur det gick till.

 

Jemes Milner halkade i skottögonblicket och sköt långt utanför.

Marcus Berg sköt sitt straff i mitten på målet, och Joe Hart räddade.

1-0 Joe Hart målvakten dundrade in den i nättaket.

1-1 Rasmus Elm tog Sveriges andra straff, och satte den säkert till höger om Hart.

2-1 Lee Cattermole satte sin straff säkert.

2-2 Mattias Bjärsmyr satte sin straff på samma ställe som Elm.

3-2 Alan Johnson sköt sitt straff säkert till vänster om Dahl.

3-3 Mikael Lustig säkert upp i det vänstra krysset.

4-3 Theo Walkott säkert i mål .

4-4 Rasmys Bengtsson iskallt straff till vänster om Hart.

5-4 Kieran Gibbs sköt säkert in straffen.

Guillermo Molins sköt i stolpen.

Vilken upphämtning!!!

Fotboll, U21, EM, England - Sverige Foto:Bildbyrån

 

0-3 i halvtid och mer eller mindre uträknade. Då reste sig Sverige. Två byte i halvtid och en het Marcus Berg ändrade det hela. Marcus Berg manade på sina lagkamrater från första börjar i den andra halvleken. Själv reducerade han i den 68:e minuten. Ola Toivonen skruvade in 2-3 i den 75:e minuten. Efter Toivonens 2-3 mål fick det svenska laget ännu mer energi, och pressade tillbaka England. Jörgen Lennartsson och Tommy Söderberg skickade direkt in Robin Söder.

Med nio minuter kvar slog inhopparen Guillermo Molins ett inlägg, mot Söder som klackade ned bollen till glödhete Berg. Berg dundrade sedan in kvitteringen.

Vilken upphämtning, och vilket landslag. Detta är helt sjukt. Återkommer efter slutsignalen

Allt går emot Sverige

Fotboll, U21, EM, England - Sverige

 

Foto:Bildbyrån

Den första halvleken mellan England och Sverige är över, och allt har gått emot Sverige. England tog ledningen redan i den 1:a minuten, efter en hörna. Sverige fick inte undan bollen, och den hamnade hos Martin Cranie som via Emil Johansson sköt in ettan. I den 7:e min fick Sverige en frispark. Ola Toivonen fick på ett bra skott, men målvakten gjorde en bra räddning. Istället för 1-1 ökade England på till 2-0 i den 27:e minuten. Återigen var det en hörna som svenskarna inte fick bort. Bollen landade hos Nedum Onuoha som sköt in bollen i mål. I det läget spelade Sverige utan Mattias Bjärsmyr som fick utgå för omplåstring. Mattias Bjärsmyr styrde sedan in ett inlägg i det egna målet. 0-3 i halvtid är otroligt tungt, med tanke på att vi är minst lika bra som England.

Återstår att se om vi kan vända på detta. Återkommer efter slutsignalen.

Starkt Robin

Tennis, Wimbledon

Foto:Bildbyrån

Robin Söderling svarade för en stark insats tidigare idag. Trots magsjukdom besegrade Söderling spanjoren Nicolas Almagra i tre raka set. Redan innan matchen fick Söderling ett par piller, som enligt ATP:s läkare skulle hålla illemåendet borta. Tabletterna skulle verka under sex timmar, men redan efter första set mådde han illa igen. Efter andra set kallade Söderling in sjukgymnasten och tog sig mot magen.

-Han fick ett magvirus för några dagar sedan. Han var hängig igår och hade inte kunnat spela, säger tränaren Magnus Norman.

I åttondelsfinalen väntar världstvåan Roger Federer.

 

Jag är stolt över Söderling!! Sjukt bra att han tar sig vidare, och bevisar att Franska öppnas prestation inte var en ren "slump". Det här är första gången Robin tar sig vidare 3e omgången i wimbledon. Men så synd att han nu kommer möta en avslappnad och hungrig Federer som är i kanon form.

Robin Söderling vidare…

Robin Söderling vidare, återkommer om den matchen senare... Ska dra och handla nu...

Sverige mörkar startelvan

Fotboll, U21, EM, Sverige - Vitryssland

Foto:Bildbyrån

Den stora frågan inför kvällen semifinal mot England är vem som ska ersätta Emir Bajrami och Pontus Wernbloom på mitten. Bajrami och Wernbloom är avstängda då det drog på sig varsin varning i matchen mot Serbien. En del uppgifter har dock läkt ut, om vilka ersättarna är. Enligt uppgifter blir det Martin Olsson och Andreas Landgren som tar platserna på mittfältet. Förbundskaptenen Jörgen Lennartssons säger att klockan 18.00 får vi se hur startelvan ser ut.

Sverige (trolig laguppställning):

1 Johan Dahlin, Lyn

2 Mikael Lustig, Rosenborg, 3 Mattias Bjärsmyr, Göteborg, 4 Rasmus Bengtsson, Trelleborg, 5 Emil Johansson, Hammarby

14 Guillermo Molins, Malmö, 18 Rasmus Elm, Kalmar, 13 Gustav Svensson, Göteborg, 17 Martin Olsson

9 Marcus Berg, Groningen, 7 Ola Toivonen, PSV Eindhoven.