söndag 28 juni 2009

Brasilien vände och vann

brasilienjublar01

USA chocköppnade matchen mot Brasilien. Redan i den 10:e minuten sköt Clint Dempsey ledningsmålet för USA. Brasilien var inte bra under den första halvleken, och USA ökade på sin ledning. Landon Donovan och Charlie Davies kontrade in tvåan. Donovan fick tillbaka bollen av Davis, och satte säkert 2-0. Braslien reste sig i den andra halvleken. Andra halvlek blev en enda lång press mot det amerikanska målet. Luis Fabiano reducerade direkt i inledningen av den andra halvleken. Brasilien hade sedan inne en boll, som aldrig godkändes då domarna missade att bollen var inne. Trots det så lyckades brassarna kvittera genom Fabiano. Segermålet gjordes av Lucio och kom i slutet av matchen. Efter det kontrollerade Brasilien matchen och där med vann hela Confederations Cup-

Spanien tog hem bronset:

Spanien tog brons tack vare 3-2 efter förlängning mot Sydafrika. Xabi Alonso gjorde det enda målet i förlängningen. Sydafrika tog ledningen i den 74:e minuten genom Mphela. Inhopparen Daniel Güiza sköt kvitteringen för Spanien, i den 88:e minuten. I den 90:e minuten sköt samme Güiza 2-1 som såg ut att vara segermålet. Hemmalaget kvitterade dock i den 93:e minuten genom Katlego Mphela.

I förläggningen avgjorde Alonso med ett vackert frispark.

Kommentarer från Åtvidaberg tränare och testspelare

100_6526

Åtvidaberg sparkade igång träningarna tidigare idag. Två pass stod på schemat. Redaktionen befann sig på plats på eftermiddagens träning.

Det var härligt att se att Erik Moberg är på väg tillbaka på allvar. Han deltog inte i matchspelet, men det såg minst sagt bra ut.

- Vi hoppas att han ska vara spelklar någon gång under juli måndag. Vi tar det försiktigt och vill inte stressa fram nya skador säger Andreas Thomsson.

I övrigt så såg Viktor Prodell mycket bra ut, och gjorde en del mål under träningen.

Åtvidaberg testar två nya anfallare i form av Dejan Doclic som kommer närmast från Katrineholm och är 19 år. Den andra spelaren är Emir Smajic från Gamla Upsala SK.

Redaktionen fick en pratstund med killarna.

- Det som man märkte direkt när vi kom, var hur pass välkomna vi var, säger Doclic.

- Ja, verkligen, det är stor skillnad även organisations mässigt än vad man är vad vid, säger Smajic.

Hur tycker ni att det gick idag?

- Det är alltid svårt att hitta rätt direkt i början, men jag tycker att det gick rätt bra, sade Doclic

- Det som är roligt att vi får vissa upp oss även i en match, för det är stor skillnad på träningar och match. Det stora problemet är boll och speltempo. Det är mycket högre än det som man möter till vardags, sade Smajic.

Båda killarna kommer att träna med laget fram till Tisdag. På tisdag kväll kommer de även att spela i U21-laget som på hemmaplan möter IFK Norrköping.

Efter det så kommer klubbens ledning att sätta sig ned och utvärdera deras insatser.

- Vi hoppas kunna värva minst en anfallare inför hösten, och det kan även bli aktuellt med två spelare, men det får vi se, sade Thomsson.

På dagens eftermiddags pass saknades Pontus Karlsson, och Burno Marinho samt Amir Suljic tränade inte. Bruno har en ömmande ljumske, medan Suljic har problem med en fot.

Som sagt U21-laget möter IFk Norrköping på tisdagen, se till att komma till Kopparvallen då det kan bli en bra match.

Se video från träningen

Rossi tog 100:e seger

Valentino Rossi

Valentino Rossi skrevs sig i historieböckerna när ha igår tog sitt hundra GP-seger. Italienaren var helt ohotad och ledde från start till mål i holländska Assen. Rossi var snabbast i kvalet och vann lördagens race med fem sekunder föra Lorenzo. Rossi passade på att sätta snabbaste varvet nånsin och Rossi tog där med ett hattrick. Snabbast i kval, raceseger och snabbaste varvet.

- Det är grymt att vinna 100 gånger!, säger Rossi som firade segern med att köra runt banan med en flagga med texten 100 på.

Emmanuel Adebayor på väg till Milan?

Fotboll, Premier League Arsenal v Manchester City

Milan jagar efterträdare för Kaka. Edin Džeko kan vara på väg till Milanoklubben, men nu kommer uppgifter som säger att Milan kan vara intresserade av Arsenals Adebayor.

– Adebayor är ett alternativ till Džeko. Jag har informerat Arsenal om vårt intresse, säger Galliani enligt Sky Sports News

Erton Fejzullahu jagas i Holland

Fotboll, superettan, Mjällby - Vasalund

Erton Fejzullahu har gjort stor succé i Superettan med sitt Mjällby. Nu är Helsingborg intresserade att värva Erton Fejzullahu. Det är dock inte bara Helsingborg som är intresserade av Fejzullahu. Malmö FF, FC Köpenhamn och senaste Hammarby är bara några av alla klubbar som jagar Mjällbystjärnan Erton Fejzullahu. Fejzullahu har gjort 11-mål i Superettan. Fejzullahu säger att han inte tänker gå till en klubb där han får sitta på bänken.

Officiellt: Javier Saviola klar för Benfica

Real Madrids argentinare Javier Saviola lämnar den spanska huvudstaden för den portugisiska. Benfica betalar fem miljoner euro för ett treårskontrakt med ett optionsår.

Den argentinske 27-åringen fick sparsamt med speltid den gångna säsongen och med Real Madrids spektakulära framfart på transfermarknaden var en flytt i det närmsta oundviklig för Javier Saviola.

Häcken starkare än ÖIS när lagen möttes i en träningsmatch på Åsa IP.

Första matchen med Åge Hareide vid rodret och sista matchen före höststarten blev ingen munter historia. Häcken inledde bäst, men Sällskapet lyckades hålla tätt till en början trots flera farliga chanser för hisingslaget. Det var i stället Lirarnas Lag som tog ledningen. Marcus Allbäck tacklades ned av Peter Nyström och Pavel Zavadil siktade noga och väl från 22 meter innan han sköt frisparken förbi muren och utom räckhåll för Christoffer Källqvist.

Säker seger i solen för piggt ÖSK

Trots baklängesmål redan efter två minuter kunde ÖSK enkelt besegra Assyriska med 2-1 i strålande solsken på Behrn Arena.

Det var riktigt varmt på Behrn Arena på lördagen när ÖSK och Assyriska drabbade samman. Matchen i sig var kanske inte stekhet men den ständigt närvarande solen innebar att domaren lät spelarna svalka av sig under en minutlång minipaus i mitten av första halvlek.

Sylvia – Oddevold (rapport från igår)

Sylvia-Oddevold09

Som jag skrev igår på bloggen så var jag i Norrköping och tittade på Sylvia och Oddevold. Sylvia hade chansen att haka på toppen, medan Oddevold jagade en seger för att slippa bottenstriden. Den första halvleken påminde ganska mycket om Sveriges match mot England. i alla fall resultat och målmässigt.

Oddevold var klart det bättre laget under hela matchen. Hemmalaget föll i den senaste matchen i derbyt mot Sleipner, och det märktes att spelarnas självförtroende inte var på topp.

Efter en hörna i den 6:e minuten tog Oddevold ledningen. Hemmaspelarna fick inte bort bollen, och Mathias Björkman tryckte in ledningsmålet. I mitten på halvleken gjorde Sylvias mittback ett självmål, då kommunikationen mellan honom och målvakten uteblev. Även det målet kom efter en hörna. Innan halvleken var över gjorde Oddevold sin tredje mål i matchen. Återigen efter en hörna tryckte Petrit Zhubi in 0-3 från distans. Efter det tappade hemmaspelarna humöret och började skälla på domaren, och även tjafsa med varandra.

I den andra halvleken försökte Sylvia att göra det som Sverige lyckades med i matchen mot England. Det lyckades man dock inte med. Laget var allt för uddlös framåt, och Oddevold gjorde även 0-4 i den andra halvleken.

Det var jag inte kunde förstå var hur Oddevold kan ligga så långt ner i tabellen, med tanke på vad laget presterade spelmässigt i matchen.

Berg har tackat nej till AZ

Fotboll, U21, EM, Sverige - Vitryssland

Enligt holländsk media så har Marcus Berg tackat nej till Alkmaar. Holländska mästarna AZ Alkmaar har varit överrens med Groningen om en övergångssumma på ca 100 miljoner kronor för Berg. Berg som har gjort succé i U21-EM, där han har gjort sju mål på fyra matcher. Någon gång nästa vecka väntas Berg ta beslutet om sin framtid.