onsdag 9 september 2009

Bosnien tog ett steg närmare VM

Bosnien tog stort steg mot Play Off till VM. Tidigare idag spelade man 1-1 på hemmaplan mot Turkiet. Gästande Turkiet tog ledningen redan i den 4:e minuten. Emre fick bollen efter en tilltrasslad situation. Emre fick på en tå, och överlistade Supić i målet.

Matchen bjöd på mycket bra spel, och högt tempo. I den 25:e minuten fick hemmalaget en frispark. Sejad Salihović sköt frisparken över muren och rakt upp i krysset. Skottet kom från ca 30-meter. Båda lagen skapade sedan chanser. I den andra halvleken satsade Turkiet allt mer framåt. Laget log fyra poäng efter Bosnien inför kvällens match. Turkiets press öppnade för Bosniska kontringar, men de bosniska spelarna var för heta och ivriga och sprang många gånger i offside. Närmast mål för Bosnien Var Eldin Džeko och Muslimović. Turkiet hade med tre minuter en boll i stolpen.

Matchen slutade där med 1-1, och det är fördel Bosnien i kampen om andra platsen. 

Uselt Sverige

FOTO:Bildbyrån

Glädje och eufori mot Ungern.
Mot Malta var det i stället krampaktigt och nervöst.
Men till slut gick det vägen för Sverige på den lilla medelhavsön via ett maltesiskt självmål med mindre än tio minuter kvar att spela.

Efter den fina segern mot Ungern skulle inte Malta bereda Lars Lagerbäcks landslag några större problem men blåbärsnationen förvandlades till en riktigt svår nöt att knäcka för ett mycket nonchalant spelande blågult.
Sverige gjorde en riktigt svag första halvlek och 0-0 var ett fullt logiskt resultat i halvtid.

Ingen av svenskarna förtjänade epitetet godkänt efter den första halvleken. I den andra halvleken fortsatte det svaga svenska spelet och det var först under de sista 25 minuterna som Sverige började sätta press på malteserna på allvar.

Kim Källström hade ett skott i stolpen och ett svenskt mål låg i luften men det dröjde tills det återstod bara nio minuter kvar av matchen innan 0-0 blev till 0-1 på resultattavlan och lite symptomatiskt var det inte ens en svensk som gjorde målet.

Inhopparen Marcus Berg sköt från dålig vinkel från nära håll i målområdet och bollen tog på försvararen Ian Azzopardis ben och in i eget mål.
Ett befriande mål för Sverige med tanke på svårigheten att göra mål framåt.

I matchslutet var Sverige nära ytterligare mål genom en annan inhoppare, Tobias Hysén och en frispark av Kim Källström men 1-0 stod sig som slutresultat.
1-0 var nog ett resultat som blågult med Lagerbäck i spetsen knappast hade tänkt sig. Mot Malta skulle målskillnaden bättras på rejält.

Ändock tre viktiga poäng, vilket gör att pressen finns där på Ungern som möter Portugal senare under onsdagskvällen och Sverige har fortfarande en god möjlighet att bli antingen etta eller tvåa i gruppen och kan sätta press på Danmark inför mötet på Parken i Köpenhamn i början av oktober.

iTunes 9 och iPhone OS 3.1 - kvällens första nyheter

Dagens första nyheter från Apple är uppdaterad mjukvara till iPhone och iPod Touch samt en ny version av iTunes.

Nya iPhone OS 3.1, den hett efterlängtade uppdateringen till iPhone och iPod Touch kommer finnas tillgänglig för nerladdning senare i kväll.
De enda nya funktionerna är möjligheten att välja mellan 30 000 färdigpaketerade ringsignaler samt att Geniusfunktionen nu även fungerar vad gäller program. I övrigt handlar det mestadels om diverse buggfixar.
Den som gillar nya funktioner bör emellertid ta en titt på nya iTunes 9.0 som bjuder på följande:

  • Nytt utseende på iTunes Store
  • Ny funktion för att dela ut iTunesbiblioteket i hemmet
  • Organisera program från App Store
  • Bättre synkroniseringsmöjligheter
  • Genius Mixes
  • iTunes LP (digitala album)
  • Nytt bonusmaterial kallat iTunes Extras

Liksom iPhone OS 3.1 kommer iTunes 9.0 finnas tillgänglig för nerladdning senare i kväll. Huruvida programmet har uppgraderats till 64 bitar eller ej återstår att se.

Sjölund borta resten av säsongen

Här kommer nästa tunga smäll för Djurgården: Daniel Sjölund är skadad och missar resten av säsongen. "Det är såklart tråkigt. Daniel är en väldigt duktig spelare som betytt mycket för oss under säsongen", säger tränaren Andrée Jaglertz till eurosport.se.

Sjölund byttes in med dryga kvarten kvar av Finlands landskamp mot Azerbajdzjan i lördags. Tio minuter senare tvingades han kliva av han med smärtor i knäet. På onsdagen kom domen: ett muskelfäste i underbenet är delvis släppt. Mittfältaren tvingas till operation och blir borta i tolv veckor.

- Det är såklart tråkigt. Daniel är en väldigt duktig spelare som betytt mycket för oss under säsongen, säger Djurgårdens tränare Andrée Jeglertz till eurosport.se.

- Men samtidigt är skador och avstängningar ingenting man kan göra någonting åt. Nu gäller det att andra spelare kliver fram och tar ett större ansvar i stället.

Djurgården ligger för närvarande på nedflyttningsplats i Allsvenskan med nio omgångar kvar att spela. Sedan tidigare saknar Stockholmsklubben både Johan Oremo och Mattias Jonson.

- Men jag kan inte tänka på vilka spelare som saknas utan måste tänka på de som finns. Vi kommer att göra allt för att klara oss kvar, och jag tror vi klarar det. Det finns bara ett sätt och det är att fortsätta jobba hårt, säger Jeglertz.

Sjölund själv är givetvis knäckt över beskedet.

- Det känns för jävligt, men det är en del av fotbollen, säger han till dif.se.

Glöm din gamla Xbox – nu kommer Sexbox

Nu kommer nästa steg i utvecklingen av kontroller till dataspel. Ett amerikanskt företag har ansökt om att varumärkesskydda produkten "Sexbox".
Det San José-registrerade företaget Silicon Xtal har lämnat in en patentansökan till amerikanska myndigheter för en produkt kallad "Sexbox". Spelkonsolen ska enligt ansökan vara en spelkonsol med egen hårdvara och "unika kontroller" som endast ska stödja spel för vuxna. Än så länge finns inga bilder på konsolen, eller några presenterade spel. Hur de unika kontrollerna ska fungera är inte heller presenterat.
Enligt patentansökan ska konsolen även användas till spel över internet och deltagande i rollspel där utövarna kommer från olika delar av jorden.
Silicon Xtal skriver på sin hemsida att de utvecklat hårdvara som använts i både Xbox 360 och Apples Iphone och därför är tekniskt rustade att bygga en egen spelkonsol. De stora speljättarna Microsoft, Nintendo och Sony har än så länge varit tveksamma till att släppa fram erotiska spel.

 

Källa:Metro