torsdag 6 oktober 2011

Fotbollstränare död i trafikolycka

Foto:Scanpix

Fotbollstränaren Richard Holmlund omkom i en svår olycka på riksväg 51 utanför Kumla på tisdagskvällen.
Hans bil krockade först med ett vildsvin och körde sedan in i en lastbil. Holmlund fördes svårt skadad till Universitetssjukhuset i Örebro, men hans liv gick inte att rädda.

Richard Holmlund var tränare för IK Sleipner i Norrköping. Han tränade Kif Örebros lag i damallsvenskan i flera säsonger och förde dessförinnan Umeå IK till tre SM-guld.

Frölunda har inga pengar


Frölunda toppar elitserien i ishockey - men trots det är ekonomin körd i botten.
Klubben gjorde förra säsongen en förlust på nästan 30 miljoner kronor, och tvingas nu låna 20 miljoner för att få ekonomin att gå ihop. Man har bland annat tvingats skjuta på betalningen av spelarnas pensioner, uppger GT.
-Det finns inga pengar i kassan. Vi har en tillgång, men inga pengar till den dagliga verksamheten, säger ordföranden Mats Grauers till tidningen.

Tab för Google +

Jag är säkert sist med detta, men i alla fall. Hittade idag en bra App för Mac, som gör att man slipper gå in på webben för att se vad som händer på Google +. Jag personligen använder inte G+ så där jätte mycket, men funderar att göra det mer och mer. Fördel med G+ jämfört med twitter är att man kan skriva längre inlägg på G+. Det som är dock jobbigt är att varje gång man ska göra det måste man in via webben för att kunna göra det. 

Nu behöver jag inte det längre. Tab for Google + heter appen, som är ungefär som den mobila appen för IOS och Android. Den ligger i bakgrunden och man kan via en klick komma åt allt på G+. Mycket smidigt måste jag säga. Man kan välja om man vill ha det som mobil eller som vanligt utseende. 

Någon måste skämta!




Vad i helvete är det frågan om. Omspel mellan Malmö och Djurgården kommer att dra igång kl 11:00. Det här måste fan i mig vara ett skämt och ett hån mot alla supportrar som vill se matchen. Vem fan vill gå på fotboll redan kl 11:00.

Sitter då och läser att Polisen har sagt att matchen måste spelas då, eftersom Sverigedemokraterna har en manifestation. Matchen i somras bröts då smällare kastades in på planen och förbundet beslutade om omspel. Malmö har protesterat kraftigt, dels för att laget ledde med 1-0 när matchen bröts, dels för att lagets spelschema blir extra tungt.
Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell kommer inte till undsättning vad gäller avsparkstid.

- Frågan om matchstart löses mellan MFF och den lokala polisen. Hela arbetssystemet bygger på att föreningarna är självständiga och äger sina arrangemang, säger han till Sydsvenskan.

Spelarna är inte särskild pigga på den tidiga starttiden, som enligt Expressen kan bli redan kl 10.

- Skojar du? Det är helt omöjligt, säger Malmö FF:s Jimmy Durmaz till Expressen.

- Man får väl gå upp klockan fem, säger Djurgårdens Sebastian Rajalakso.

Malmö FF har överklagat beslutet om omspel av den avbrutna matchen från i somras. Om besvärsnämnden går på MFF:s linje tilldöms MFF segern och då blir det ingen omspelsmatch.
Nämnden kommer att presentera sitt beslut i slutet av den här veckan.
Malmös damlag spelar sin sista match i allsvenskan den 15 oktober, med avspark klockan 14. Matchen mot Kif Örebro kan avgöra guldstriden.

Det är fortfarande inte klart om det blir omspel. Besvärsnämnden har nämligen tagit emot en överklagan  från Malmö. Det definitiva beslutet kommer antingen idag torsdag eller under fredagen. 

Nu hoppas jag att detta inte blir så utan att man lägger avsparkstiden senare.

Världen sörjer Jobs

Karismatisk visionär och hänsynslös perfektionist - Apples medgrundare Steve Jobs har gjort avtryck i historien.

Efter sin bortgång hyllas han nu världen över.
Teknikjätten Apple tillkännagav "med djup sorg" att Steve Jobs avlidit. "Steves briljans, passion och energi var källan till otaliga innovationer som berikat och förbättrat allas våra liv. Världen är oändligt mycket bättre tack vare Steve", hette det i uttalandet.
Jobs dog på onsdagen 56 år gammal. Han växte upp i Kaliforniens Silicon Valley, hoppade av college och grundade Apple 1976 tillsammans med vännen Steve Wozniak. Under hans ledning har företaget utvecklat storsäljare som Appledatorn, Ipod, Iphone och Ipad. I många hyllningsord talades om att han revolutionerat vårt sätt att kommunicera och ta del av information och underhållning.
Han var inte bara visionär utan beskrivs även som en stenhård affärsman med en passion för minimalistisk design och sinne för reklam.
Men hans liv har inte bara varit en framgångssaga. Han adopterades bort som nyfödd, tvingades bort från Apple i mitten av 1980-talet och drabbades av cancer efter att ha nått toppen.
Steve Jobs diagnosticerades redan 2004 för en ovanlig form av cancer i bukspottkörteln. Efter flera års sjukskrivning återkom han 2009 som vd efter en levertransplantation. På grund av sjukdomen lämnade han vd-posten i augusti i år men stannade som styrelseordförande.
Apples vd Tim Cook, som tog över posten efter Steve Jobs i augusti, sade i ett uttalande att "Apple har förlorat en visionär och kreativt geni, och världen har förlorat en fantastisk människa".
"Steve lämnar efter sig ett bolag som bara han kunde ha byggt, och hans anda kommer för all framtid att vara Apples grund".
Telekomanalytikern Helena Nordman-Knutson, på Pareto Öhman fondkommission, säger att dödsbudet var väntat - men tycker att tidpunkten är högst symbolisk, endast dagar efter att den nya Iphone-modellen presenterats.
-Apple har redan en ny vd och Apple har ju kvar sina kreativa ingenjörer och sina kreativa människor. Men nu gäller det för dem att få karisman dit, att hålla uppe den där livsgnistan och mystiken. Det blir deras stora utmaning.
Utanför Apples högkvarter i Cupertino, Kalifornien och vid Apple-butiker runt om i USA och världen samlades människor för att hylla Steve Jobs. De lade ner blommor, tände ljus och lämnade meddelanden - en talande bild av Jobs ikonstatus.
I Kina, där varumärket Apple är mycket populärt, lades nästan 35 miljoner hyllningar till Jobs ut på internet timmarna efter nyheten om hans död.
En ung man hade kört i över en timme för att överlämna en bukett vita liljor till de anställda i en Apple-butik i Shanghai, en av fem i Kina.
-Han var en stor man. Han förtjänar att bli ihågkommen, sade mannen, som inte ville uppge sitt namn.
Sociala medier som Twitter svämmar över av inlägg om Applegrundarens bortgång. Ämnet var på morgonen det mest omskrivna både i Sverige och i världen som helhet, enligt Twitters egen trendindikator.
En av alla dem som hyllar Jobs är finländska Nokias vd Stephen Elop. Även om Jobs har gått bort lever hans "passion för enkelhet och elegans" kvar, skriver Elop i ett Twitterinlägg.
Även i Sverige reagerar många på Steve Jobs bortgång.
-Jag har den största respekt för det han gjort och det han har byggt upp. Det är en sorgens dag för mig, säger tidningen MacWorlds chefredaktör Andreas Leijon.
Han tror att Steve Jobs kommer att hedras även i Sverige.
-Det tror jag absolut. Inte i samma utsträckning som i USA, men vi märker redan att vår Facebook-sida svämmas över av kondoleanser. Det kommer bli stort. Jag tror många tar det här personligt. Många har ett känslomässigt band till Steve Jobs. Det är otroligt häftigt - och samtidigt lite läskigt, beroende på hur man ser det.
Sedan Steve Jobs återkomst som vd i september 1997 har Apples aktie haft en extremt positiv värdeutveckling. Aktiekursen stod då i drygt fem dollar. Gårdagens stängningskurs var 378:25 dollar. Bara det senaste decenniet har aktien stigit med över 4 000 procent.
I augusti i år tog Apple tillfälligt över titeln som världens högst värderade börsbolag från oljejätten Exxon Mobil. Nuvarande aktiekurs ger ett totalt marknadsvärde på teknikjätten på omkring 350 miljarder dollar, motsvarande cirka 2 400 miljarder kronor.
På börsen i Frankfurt, där Apples aktie också handlas, föll kursen under den inledande handeln efter beskedet om Steve Jobs död. Vid niotiden svensk tid hade den backat med 3,4 procent.
24 februari 1955: Steven ”Steve” Paul Jobs föds i San Francisco i Kalifornien. Han adopteras av Paul och Clara Jobs.
1969: Steve Jobs träffar Steve Wozniak.
1972: Jobs och Wozniak börjar bygga och sälja illegala ”blue boxes”till Berkeleystudenter – elektronisk utrustning som gjorde det gratis att ringa telefonsamtal.
1973: Steve Jobs börjar studera på Reed College, Oregon, men hoppar av.
1975: Tillsammans med Steve Wozniak grundar Jobs företaget Apple i Jobs föräldrars garage. De bygger Apple
I-datorer och säljer dem till hobbyintresserade. Året efter visas datorerna på festivaler och i datorklubbar.
1985: 30 år gammal tvingas Steve Jobs lämna Apple sedan företaget drabbats av vikande lönsamhet.
1986: Jobs träffar för första gången sin biologiska mamma. Samma år köper han animationsstudion Pixar, ägd av Star wars-producenten George Lucas. Priset är fem miljoner dollar.
1991: Gifter sig med affärskvinnan Laureen Powell, nu 47. De fick tre barn. Jobs har också en dotter i ett tidigare förhållande.
1997: Steve Jobs återvänder till Apple, som han sedan dess lett från konkurshot till framgång.
2000: Steve Jobs blir officiellt Apples vd. Mac OS X presenteras.
2003: Under hösten kommer beskedet: Steve Jobs har bukspottkörtelcancer.
2004: Tumören opereras bort.
2006: Säljer Pixar till Disney för sju miljarder dollar.
2008: Nyhetsbyrån Bloomberg skickar ut en dödsruna över Applechefen – av misstag.
2009: Steve Jobs sjukskrivs i sex månader. Han opererar levern. I september gör han sitt första framträdande på hela året för Apple.
2010: I januari syns han på Ipad-lanseringen. Han är mycket skör.
Augusti 2011: Steve Jobs meddelar att han avgår som vd för Apple.
5 oktober 2011: Steve Jobs avlider.

Källa: TT/Aftonbladet/Corren

R.I.P Steve Jobs


En av de stora pionjärerna har lämnat oss
I förrgår fick vi se Apples nya VD Tim Cook göra sin första stora presentation och nu för bara en stund sedan kom beskedet ingen ville höra. 

Steve Jobs hade under en längre tid brottats med cancer och många har under flera år ifrågasatt hans hälsa. Ikväll, den 5:e oktober 2011 så kom beskedet att Steve Jobs har gått bort. 

Han har under sina år hunnit med massor av storheter, grundat Apple, revolutionerat musikmarknaden, varit en stor spelare i den animerade filmens värld och mycket mycket mer. Han blev bara 56 år gammal och vi alla kommer att sakna honom rejält. 

Våra tankar är med hans familj, vänner och applefans världen över. Enligt Wall Street Journal meddelar hans familj att han gick bort fridfullt i sitt hem med dem han älskade runt omkring sig.

gizmodo.com