WebbTV:Sammandrag från Stoke-Manchester Utd

WebbTV: Höjdpunkter från Chelsea-Swensea

WebbTV: Höjdpunkter från Liverpool-Wolves

WebbTV: Höjdpunkter från Wigan - Tottenham

Halmstad ute ur Allsvenskan

Halmstad spelar i superettan nästa säsong.

Det är definitivt klart efter hallänningarnas hemmaförlust mot Syrianska med 0-1.
Det har i princip varit klart i ett par veckor och nu är det även i praktiken ett faktum - Halmstad får spela i superettan kommande säsong. Efter 19 raka säsonger i allsvenskan får Halmstad lämna Sveriges högsta fotbollsserie. På ett soligt Örjans vall vann bottenkonkurrenten Syrianska med 1-0 inför blott 2 092 åskådare.
Halmstads tränare Jens Gustafsson gjorde vad han kunde för att elda igång sina adepter men kunskapen i det offensiva spelet saknades. Halmstad skapade märkbart lite med tanke på matchens dignitet.
Över lag var matchen minst sagt torftig. Hafsigt, slarvigt och ofokuserat.
Inte heller Syrianska mäktade med att skapa några vidare lägen. I 41:a minuten hittade dock gästerna rätt.
Ett inlägg av Sharbel Touma nickades upp i luften av Ryan Miller till en fristående Barsom i bortre delen av straffområdet. Den tekniske mittfältaren sköt behärskat in 1-0 på volley förbi Karl-Johan Johnsson i målet.
Segern var Syrianskas första på bortaplan sedan 26 maj och blott den andra på hela säsongen.
Och den var minst sagt viktig. De tre poängen innebär att nykomlingen sätter rejäl press på nästjumbon Trelleborg. Skåningarna ligger nu tre pinnar efter Syrianska på kvalplatsen inför söndagens möte med Örebro.
Källa: TT
'

Mjällby seger hjälpte HIF

Efter fyra raka matcher utan seger tog Mjällby ett stort steg mot nytt allsvenskt kontrakt när Elfsborg besegrades på Strandvallen med 2-1 (1-0).

Samtidigt spelade Elfsborg förmodligen bort sina guldchanser.
Frånsett de första minuterna av matchen satte inte Elfsborg den press på motståndarförsvaret som är vanlig. Mjällby fick i lugn och ro bygga upp sina anfall och det var också Blekingelaget som kom att dominera den första halvleken.
Efter ett par farliga inlägg mot luftstarka paret Marcus Ekenberg och Pär Eriksson kom helt välförtjänt ett ledningsmål. Men, det var ingen av de vanliga målskyttarna i Mjällby som nätade.
Efter ett mönsteranfall där William Leandersson och David Löfquist spelade sig igenom Elfsborgs högerförsvar kom ett inlägg som Pär Eriksson släppte, och bakom honom dök defensive mittfältaren Daniel Nilsson upp och satte bollen stenhårt i nättaket.
Den Elfsborgsanstormning som väntades efter paus kom aldrig, utan i stället fortsatte Mjällby att dominera.
Marcus Ekenberg hade först en boll inne som blev bortdömd för offside, men bara några minuter senare kom 2-0 från Ekenberg som blev snyggt framspelad av David Löfquist. Stefan Ishizaki reducerade på straff med kvarten kvar.
I och med tabelltvåan Elfsborgs förlust finns en teoretisk möjlighet att Helsingborg blir svenska mästare på söndagen.
Källa:TT

WebbTV: Höjdpunkter från Manchester C-Everton

Manchester City leder Premier league - det kan de tacka sina inhoppare för. Mario Balotelli hann bara vara på planen i tio minuter innan han i 68:e minuten sköt 1-0 i hemmamatchen mot Everton.
Målet kom efter strålande förarbete av Sergio Agüero, som sedan byttes ut. Hans ersättare James Milner spikade slutsiffrorna 2-0 i 89:e minuten.
Manchester United kan dock återta serieledningen redan senare under lördagen, då de möter Stoke på bortaplan.

HTC släpper Rhyme

Androidskaran får tillskott från HTC. Nya smarta mobilen Rhyme släpps med en hel del tillbehör.

Rhyme heter den senaste delen i HTC:s Androidsaga. Den satsar på företagets omtyckte unibodydesign och får ovanligt nog en hel serie med tillbehör vid lansering.

Rhyme har en skärm på 3,7 tum med upplösningen 800 x 480 pixlar. Inuti sitter en processor på 1 GHz med 768 Mb ram-minne. Alltså ingen dubbelkärnig historia, vilket kan bero på att Rhyme riktar sig mer till de som tittar på form än prestanda. Plats för Micro-sd-kort finns. Kameran är utrustad med fem megapixlar och Power led-blixt. Utöver bilder och video i 720p kan den även ta panoramabilder och automatiskt fokusera på ansikten.

Tre viktiga poäng för Djurgården

Födelsedagsbarn, tvåmålsskytt och matchhjälte.
Sebastian Rajalakso hade en lyckad fredagskväll när Djurgården slog Kalmar med 2-1.
Djurgårdens vänstermittfältare Sebastian Rajalakso var direkt på hugget på sin 23:e födelsedag. Redan i femte minuten spelade han fram Nicolaj Agger till första heta målchansen på Stockholms stadion.
Det gick ännu bättre när Rajalakso tog på sig rollen som avslutare.
I 26:e minuten stormade Mattias Jonson, som ersatte avstängde derbyhjälten Kennedy Igboananike i startelvan, fram på högerkanten och slog ett hårt inlägg som Rajalakso språngskallade in bakom Petter Wastå.
Djurgården ledde rättvist i halvtid, men matchen såg ut att rinna laget ur händerna under några olyckliga minuter efter paus.
Först rullade Kalmars Johan Bertilsson behärskat in 1-1 i 54:e minuten, och bara två minuter senare visades Nicolaj Agger ut efter att ha filmat till sig sitt andra gula kort.
Men det stoppade inte hemmalaget och Rajalakso. I 62:a minuten forcerade han in ett nytt ledningsmål - på retur efter ett tungt skott från högerbacken Peter Nymann.
Djurgården tog nu tredje raka allsvenska segern, klättrade till elfte plats och är på allt fastare mark i bottenstriden. Skadedrabbade och bortasvaga Kalmar är kvar i tabellens ingenmansland, och får sikta in sig på att vinna svenska cupen om man ska få spela i Europa nästa år.